• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık döneminde böyle verilmek normal mi ?

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Arkadaşlar dayanilacak gibi değil.
Düğünüme 1 ay kaldı. Biz daha evi temizlemedik eşyalar gelmedi bana kıyafet falan bakilmadi zaten kaynanamgil gelmeyecek . Biz bakacağız nisanlimla biz yapacağız.

Iyi hoş zaten karşı taraftan bişey yok. Olmasinda üZülüyorum da ne oluyor.

Ama annemle felaket gerginiz. Bağırıyor çıldıriyor resmen. Nasıl yetişecek herşey benim omzumda diyor. Doğru çünkü gerçekten karşı tarafın hiç yapip ettiği yok. Herşeye annem koşturuyor.
Ben idare ediyorum inanin o bagirip cagirirken ben tamam sakin ol herşey hallolacak diyorum. Inanin haftalardır agzimin ici pütür pütür yara oldu hergün bi başka disim ağrıyor. Ne düğüne odaklanabiliyorum ne kilo verebiliyorum hiç biseye hevesin yok. Normal mi sizce? Sizin başınızdan neler geçti?

Edit: baslikta gerilmek yazacaktim t9 kurbanı oldum kusura bakmayın.

Düğünüme 1 ay kaldı. Biz daha evi temizlemedik eşyalar gelmedi bana kıyafet falan bakilmadi zaten kaynanamgil gelmeyecek . Biz bakacağız nisanlimla biz yapacağız.

Ama annemle felaket gerginiz. Bağırıyor çıldıriyor resmen. Nasıl yetişecek herşey benim omzumda diyor. Doğru çünkü gerçekten karşı tarafın hiç yapip ettiği yok. Herşeye annem koşturuyor.
Ben idare ediyorum inanin o bagirip cagirirken ben tamam sakin ol herşey hallolacak diyorum. Inanin haftalardır agzimin ici pütür pütür yara oldu hergün bi başka disim ağrıyor. Ne düğüne odaklanabiliyorum ne kilo verebiliyorum hiç biseye hevesin yok. Normal mi sizce? Sizin başınızdan neler geçti?

artık moda oldu galiba erkek tarafının kendini ağırdan satması :KK51: bizde de durum aynı nişanlımın taraftan kimsede ses yok biz nişanlımla yapıyoruz herşeyi. az kalmış sabret düğün geçince herşey biticek

canım az sakin yahu
eşine kavuşunca hepsi gececek annen de gereksiz germiş geriyor sizi de beIIiki
sen caIışmıyor musun neden tüm yük annende?
karşı taraf neden hicbi şey yapmıyor?

artık moda oldu galiba erkek tarafının kendini ağırdan satması :KK51: bizde de durum aynı nişanlımın taraftan kimsede ses yok biz nişanlımla yapıyoruz herşeyi. az kalmış sabret düğün geçince herşey biticek
Demek ki aynı durumdayız: (

canım az sakin yahu
eşine kavuşunca hepsi gececek annen de gereksiz germiş geriyor sizi de beIIiki
sen caIışmıyor musun neden tüm yük annende?
karşı taraf neden hicbi şey yapmıyor?
Hayır ben çalışmıyorum. Para babamdan çıkıyor annem gidip alıyor ediyor düşünüyor. Ama fazla vesvesli hep öyleydi. Karşı taraf yapmıyor hiç bu ihtiyacınız var mi diye sormadı bile.

bizler hiç evlenırken sagdan soldan yardım beklemedık
verdık parasını kadın tutttuk bıraz devıre gore hareket etmelı ılerı gıtmelıyız ve ceyız sermektende vazgecmelıyız
Valla yapacak bişey yok . Adetler gereği çeyiz seriyorlar biz de yapıyoruz.

Hayır ben çalışmıyorum. Para babamdan çıkıyor annem gidip alıyor ediyor düşünüyor. Ama fazla vesvesli hep öyleydi. Karşı taraf yapmıyor hiç bu ihtiyacınız var mi diye sormadı bile.
istemiyorIar mı seni geIin oIarak?

günaydın,,,
ben gelinlerin hiçbirşey hazır diye dert yanmasını anlamıyorum..
erkek ailesi işin içine girse çok karıştı oluyor,durup kenardan izlese bişeye elini atmadı oluyor...
şimdi siz evlilik sorumlulugunu alabılecek bir bayan olarak kendı planlamalarınızı yapmanız gerekır...
düğün tarıhını belırledıkten sonra...ev arama dönemını eşyalara bakma dönemını siz belırleyın..
bi yandanda annenızle kendı ceyızlerınızı hazırlayın..nişanlınızlada çıkın mobılya perde halı vs. bakın..
yanı işi sen planlayacaksın,herkes sana uyacak...
kenarda durupta ay hiçbişey olmuyo dersen olmaz...
sen al işi eline..

O zaman oturup ceyızı kendınız sereceksınız erkek annesınden beklemeyeceksınız temızlıgı
Ooo abla zaten onlardan beklemiyoruz. Hiç bişey yapmiyorlar hiç bişey. Biz temizliği geçtik artık. Napiyorsunuz diyen bile yok. Ha çok da kafama takmiyorum.

Günaydın.
Karşı taraf hiç bir şey yapmasa da bir şey ihtiyacın var mı diye sormuyorsa üzgünüm ama seni istemiyorlar demektir.
İnşallah bu konuda başın çok ağırmaz.
Neyse...
Yapmanız gereken temel eşyaları alıp koymak.
Ev temizliği 3,4 gün sürer,sonra yerleştirirsiniz.
Sen çalışmıyorken,nişanlın milyarder değilse herşeyi kendi ailene bile bile yükleyip onların sakin olmasını bekleyemezsin tabii senin ailen de trilyoner değilse.
Çok uzatmanın anlamı yok.
Sana neden kıyafet bakılacak anlamadım.
Bir gelinlik,bir damatlık,bir kınalık tamam.

Çok sağol abla. Hep yanimdaydiniz. Sen de öyle.
Napiyim abla benim elimde değil ki

Olsun sen annenle konuş gerek yok dersin.
Bunun birde laf söz kısmı var,bazı dengesizler vardır şu yoktu bu vardı gibi saçma sapan konuşurlar.
Ev temizlendimi annenle beraber yada yakının biri varsa berabercene yerleştirin..
Kalabalık olmasınada gerek yok.

4.5 ay oldu evleneli. Erkek tarafı tüm ev serildikten sonra sadece birkaç parça eşya bırakmak için 1 saatliğine uğpradı saolsunlar. Hiç de şikayet etmek aklıma gelmedi çünkü tüm evi istediğimiz gibi döşedik, kimse şuraya şunu koyalım bunları kaldıralım gibi sinir bozucu bir duruma sokmadı bizi.
Üstelik benim ailem hacca gitmişti, düğünden 1,5 ay önce döndüler. Tüm mobilya seçme süreci, gelinlik provaları vs hep nişanlımla ikimizin üzerindeydi, bunda da gocunmak aklıma gelmedi.
Ağzınızda yaralar çıkaracak kadar ne derdiniz var Allah aşkına? Temizlik dediğin boya badana dahil maks. 3 gün. (Ki biz evi de kendimiz boyadık, ileride güzel bir anı olsun bize dedik, çok da güzel oldu) Yerleştirmek dediğin zaten 2 gün sürdü (dediğim gibi erkek tarafı yoktu. Annem, ben, nişanlım ve kardeşim vardı)
Tüm bunlar için gerilip de günleri kendinize zehir edecek bişey yok. Önemli olan sonuç. Bu sebeplerle hiç kaçırmadık huzurumuzu, halen de evimizin içine bir üçüncü kişinin problemlerini sokmuyoruz :nazar:

günaydın,,,
ben gelinlerin hiçbirşey hazır diye dert yanmasını anlamıyorum..
erkek ailesi işin içine girse çok karıştı oluyor,durup kenardan izlese bişeye elini atmadı oluyor...
şimdi siz evlilik sorumlulugunu alabılecek bir bayan olarak kendı planlamalarınızı yapmanız gerekır...
düğün tarıhını belırledıkten sonra...ev arama dönemını eşyalara bakma dönemını siz belırleyın..
bi yandanda annenızle kendı ceyızlerınızı hazırlayın..nişanlınızlada çıkın mobılya perde halı vs. bakın..
yanı işi sen planlayacaksın,herkes sana uyacak...
kenarda durupta ay hiçbişey olmuyo dersen olmaz...
sen al işi eline..
Yok zaten evi tuttuk Allaha şükür. Temizlik yapilacak düğün tarihi belli eşya bakılacak
Benim sıkıntım bunlar değil ki annemin gerilmeleri. Artık idare etmekten bıktım yani. Hiç hevesim kalmadi

Back
X