• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık döneminde böyle verilmek normal mi ?

Evet o saydiklarinin hiç biri değil. Kimse trilyoner değil . Evet beni zaten çok bu arayıp soran yok anca nisanlimi arıyorlar napiyon neydiyon bitti başka bişey yok . Paran var mi diyen bile yok. 2 buçuk aydır sürekli babam koyuyor cebine parasını.
Yanlış anlasilmasin. Bunlar gözüme görünmüyor. Herkez kendini belli eder .
Biz de düğünden önce gelin kıza bir kaç üst baş alınır. Gönlünden kopan. Sonra akrabalar gelince ne aldığına bakar. Eskiden beri böyle . Onu da biz alıp onlar aldı diyeceğiz.
damadin cebine para koyan kayinbaba ona rağmen sizi kaale almayan kayinvalide... bir damat nasil kiz babasindan para almayi guruuna yedirebilir hayret. Ki onu da gectim simdi cebine para koyan baba evlendikten sonra da koymaya devam edecek mi ?hikayenizde çok yanlış var bana göre. hem beklenti yok hem beklenti var. Hem para yok hem istek çok. Bir kac ay erteleseydiniz bari evliliği. Bu acelenin sonu hayra alamet değil gibi.

damadin cebine para koyan kayinbaba ona rağmen sizi kaale almayan kayinvalide... bir damat nasil kiz babasindan para almayi guruuna yedirebilir hayret. Ki onu da gectim simdi cebine para koyan baba evlendikten sonra da koymaya devam edecek mi ?hikayenizde çok yanlış var bana göre. hem beklenti yok hem beklenti var. Hem para yok hem istek çok. Bir kac ay erteleseydiniz bari evliliği. Bu acelenin sonu hayra alamet değil gibi.
Çünkü babamın yanında çalışıyor. Babam maaş harici veriyor harcligini

Bence kendi ailenizi de bulaştırmayın. Biz iki ay içinde düğün tarihine karar verdik ve iki aileyi de hiçbir şeye karıştırmadık. Gayet de güzel her şey yetişti. Hiç telaş etmeyin biraz rahatlayın. Babanız veriyor madem parayı gidin siz halledin. Kaç yaşındaki insanları da peşinizden sağa sola sürüklemeyin. Düğüne yakın herkes gerilir bu gayet normaldir. Siz bu günlerin tekrar gelmeyeceğini düşünün ve biraz rahatlamaya çalışın. Sevgiler

Çünkü babamın yanında çalışıyor. Babam maaş harici veriyor harcligini
İş yeri babanın mı yani,ama bence baban bu kadar yapmasın maaşını versin yeter,Bir tanıdığım da böyleydi evin bütün ihtiyacını kızın ailesi karşılıyordu torunlarının ayağına giyeceği çoraba kadar damatlarına araba bile aldılar evde adamın bir çöpü yoktur sonra birşeyler oldu boşanma durumuna geldiler aile yardımı kesti yardımı kesince iş başa düştü tabi işe girmişti en son şimdi ne yapıyor bilmiyorum.

İş yeri babanın mı yani,ama bence baban bu kadar yapmasın maaşını versin yeter,Bir tanıdığım da böyleydi evin bütün ihtiyacını kızın ailesi karşılıyordu torunlarının ayağına giyeceği çoraba kadar damatlarına araba bile aldılar evde adamın bir çöpü yoktur sonra birşeyler oldu boşanma durumuna geldiler aile yardımı kesti yardımı kesince iş başa düştü tabi işe girmişti en son şimdi ne yapıyor bilmiyorum.
Bir de aile destek oldukça adamlar anlamıyor bence kendi ailelerini kurduklarını.aileyle çalışan tüm tanıdıklarım da çekirdek ailelerini sahiplenmeme durumu oldu

Arkadaşlar dayanilacak gibi değil.
Düğünüme 1 ay kaldı. Biz daha evi temizlemedik eşyalar gelmedi bana kıyafet falan bakilmadi zaten kaynanamgil gelmeyecek . Biz bakacağız nisanlimla biz yapacağız.

Iyi hoş zaten karşı taraftan bişey yok. Olmasinda üZülüyorum da ne oluyor.

Ama annemle felaket gerginiz. Bağırıyor çıldıriyor resmen. Nasıl yetişecek herşey benim omzumda diyor. Doğru çünkü gerçekten karşı tarafın hiç yapip ettiği yok. Herşeye annem koşturuyor.
Ben idare ediyorum inanin o bagirip cagirirken ben tamam sakin ol herşey hallolacak diyorum. Inanin haftalardır agzimin ici pütür pütür yara oldu hergün bi başka disim ağrıyor. Ne düğüne odaklanabiliyorum ne kilo verebiliyorum hiç biseye hevesin yok. Normal mi sizce? Sizin başınızdan neler geçti?

Edit: baslikta gerilmek yazacaktim t9 kurbanı oldum kusura bakmayın.
Sabret canım herkesin öyle.oluyo çok gergin bi dönem annen de haklı bence sen alttan al
Ama bi de bugünler bi daha geri gelmiycek bi şekilde tadını da çıkarmaya bak
Zor zamanlar allah kolaylık versin

Bir de aile destek oldukça adamlar anlamıyor bence kendi ailelerini kurduklarını.aileyle çalışan tüm tanıdıklarım da çekirdek ailelerini sahiplenmeme durumu oldu
Bencede elbette destek olmak istiyorsa olabilirler ama kararınca yukarıda örnek verdiğim mesela adam bildiğim kadarıyla aile destek oluyor diye hiç çalışmadı 5-6 yıl belkide kadının ailesi geçindirdi evi artık baktılar olacak değil yardımı kestiler verdikleri arabayıda aldılar haklı olarak.

Bencede elbette destek olmak istiyorsa olabilirler ama kararınca yukarıda örnek verdiğim mesela adam bildiğim kadarıyla aile destek oluyor diye hiç çalışmadı 5-6 yıl belkide kadının ailesi geçindirdi evi artık baktılar olacak değil yardımı kestiler verdikleri arabayıda aldılar haklı olarak.
tembellik alışkanlık yapar. Para madem geliyor niye yorulsun ki.

Arkadaşlar dayanilacak gibi değil.
Düğünüme 1 ay kaldı. Biz daha evi temizlemedik eşyalar gelmedi bana kıyafet falan bakilmadi zaten kaynanamgil gelmeyecek . Biz bakacağız nisanlimla biz yapacağız.

Iyi hoş zaten karşı taraftan bişey yok. Olmasinda üZülüyorum da ne oluyor.

Ama annemle felaket gerginiz. Bağırıyor çıldıriyor resmen. Nasıl yetişecek herşey benim omzumda diyor. Doğru çünkü gerçekten karşı tarafın hiç yapip ettiği yok. Herşeye annem koşturuyor.
Ben idare ediyorum inanin o bagirip cagirirken ben tamam sakin ol herşey hallolacak diyorum. Inanin haftalardır agzimin ici pütür pütür yara oldu hergün bi başka disim ağrıyor. Ne düğüne odaklanabiliyorum ne kilo verebiliyorum hiç biseye hevesin yok. Normal mi sizce? Sizin başınızdan neler geçti?

Edit: baslikta gerilmek yazacaktim t9 kurbanı oldum kusura bakmayın.
Kuşum ev kensinizinse yani ev hazırsa yani yanına birini bul kuzen felan temizliğide aradan çıkar hiç değilse

Elmas neden baban harçlık veriyor nişanlına?
Neden onlar adına üst baş alınıyor?
Yarın nişanlın olacak kişi iyice şımarıp yüz bulup seni ve aileni incitmeye başlasa boşanman kolay mı olacak?
Elmas ya ayrıl bu adamdan ya da düğünü ertele,çok ciddiyim.
İyi kötü bir işe gir.
Nişanlınla beraber yapın düğününüzü,eşyanızı.
Yazık ailene.
Nişanlın suistmal edecek tüm bu iyiliklerinizi. Nasıl gönlün razı oluyor? Koca koca insanlarsınız,aileni bu kadar yıpratmamalısınız hem maddi hem manevi.
Uzun zamandir bu forumu takip ediyorum, yorumlariniz gayet mantikli ve yerinde. Kendimde gucu bulupta konu acsam derdimle ilgili, sizden yorum nasihat beklerim. Kimseyi kirmadan yaptiginiz yorumlara hayranim...

Severek mi evleniyorsunuz?çünkü böyle durumda erkek tarafının aileleri kıskançlık moduna girip"bizene,yapsınlar kendileri,evlenmeye karar verirken bizemi sordu" düşüncesinde oluyorlar,siz nişanlınızı dürtün sürekli..

Uzun zamandir bu forumu takip ediyorum, yorumlariniz gayet mantikli ve yerinde. Kendimde gucu bulupta konu acsam derdimle ilgili, sizden yorum nasihat beklerim. Kimseyi kirmadan yaptiginiz yorumlara hayranim...
Teşekkür ediyorum.
Nasip olursa yazarız hep beraber bir şeyler.

Aman erteleyelim deyin .Kiyafet şudur budur gereksiz çeyiz almayin .Oglan tarafi umursamiyorsa siz hic umursamayin Yetismeyecek 1 sene sonra olsun desin Annen dünürünü arayip .Az da onlar tutuşsun .Sana sorarsa nisanlın yapacak bisey yok annem öyle karar verdi yetisemiyor kadın deyip zirlayin telefonda .

Elmas cım bak profilindede oldu ya çok şükür yazıyo
Babanın ikna olması icin an be an burda dert paylaştın dua istedin
Bak şimdi babanda yanında, erkek tarafı adet olsun olmasın beklediğin bazı seyleri yapmıyo ha bana göre yapmak zorundada değil,annende beklenti içine girmesin sende öyle. Annenin seni bu konuda germeside çok hata
Yapacağın hazırlıklardan zevk ala ala sen yap,bugünlerinde anı olarak kalacak unutma

Üzülme canim bunu yaşayan tek sen değilsin. Benim eşimin ailesi de ve bir çoğumuzun aileside seninkiler gibiydi..

Düğünde olsun dugun alışverişinde olsun hep uzaktan baktilar ,misafir gibilerdi ama takılan takılar sayılırken benim ailem hep destek olan ailem uzaktan bakarken para goz kv nin kp in gozleri fıldır fıldır paraları sayiyordu..

Biz dugun salonu nun parasını takılarla ödedik...Kinayi tamamen ailem yapti zaten ..Onlar oğullarının düğününü bile yapmadilar...

Demissinki ne yuzle gelip oturacaklar merak etme onlar senin annenden babandan daha rahat otururlar evine..

Benimkiler hic bir masraf etmedikleri evime benden önce elti,kv ,gorumce ve esimin dayisi full sülale olarak dugun icin kaldılar...
Hatırladık ca deli oluyorum yemek yemisler bulasiklari duruyor ben düğünün ertesi gunu yıkadım bylasik deterjani yokmus evde eltim yikayacakmis da bu yuzden yikayamamis...
Halılara kusmüş cocuklar o duruyor igrencti...Benim sana tek tavsiyem öyle insanlardan hiç bi beklentiye girme bosuna zaten ama uyanik ol esinle birlikte takılarınızi falan kaptirmayin.

Back
X