Herkese merhaba. Öncelikle buraya ilk defa bir konu açıyorum herhangi bir hatam olursa kusura bakmayın. Benim sorunum nişanlım, onun ailesi ve ailem arasındaki soğukluk. Sevgilimle 1 senelik sevgililik sonucunda nişanlandık. Yaklaşık 2 aylık nişanlıyız. İkimiz de zaten işlerimizden dolayı yoğunuz ve biz bile haftada 1 gün anca görüşebiliyoruz. Aileler farklı illerden hatta direkt ülkenin farklı iki ucundan yani biraz kültür farkı var. Gerçi ben nişanlılık sürecine girene kadar böyle bir farkın olacağını hiç düşünmemiştim çünkü iki taraf da muhafazakar ve nişanlımın ailesi uzun yıllardır bizimle aynı ilde yaşıyorlar. Biz nişanlandığımızdan beri ailelerin arasında bir soğukluk var. Aileler arasında gitme gelme pek olmadı ama dediğim gibi biz nişanlımla bile çok az görüşebiliyoruz. Benim ailem nişanlımı da kendilerine karşı çok soğuk buluyorlar. Kendilerince haklılar çünkü nişanlımın duruşu gerçekten soğuk ama sadece benim aileme karşı öyle değil genel olarak o şekilde ısınması rahat konuşabilmesi için zaman geçirmesi gerekiyor. Biz birbirimizi çok seviyoruz, gayet iyi anlaşıyoruz, birbirimize karşı da gayet sıcağız. Nişanlımın ailesi de bence gayet sıcakkanlılar ama benim annem bir türlü ısınamadı sürekli bana bu işi tekrar gözden geçirmem gerektiğini söylüyor. Nişanlıma bu soğukluk durumunu söylüyorum o da kendini savunuyor zamanla ısınacağını söylüyor, savunması da mantıklı geliyor bana. Gerçekten yapısı da hemen can ciğer olacak birisi değil ve karşıdan duruşu da sert yapıda. Ona tabi diyemiyorum annem şöyle diyor böyle diyor falan diye. Çünkü bu defa onu ailemden soğutmak istemiyorum. Gerçekten ne yapacağımı kime ne anlatacağımı şaşırdım artık arada kalmaktan yoruldum. Size sormak istediğim bu süreçte böyle şeyler yaşanması normal mi? Ya da sizce benim gözüm kör olabilir mi olanları göremiyor ve fark edemiyor muyum? Çevremdekilerin sözlerini dikkate almalı mıyım yoksa sadece sevgilimle aram iyi olsa yeterli mi? İlerde bu durum bize sorun çıkarır mı? Bana başkası bu şekilde dert yansa kimseyi umursama boşver sen seviyorsan gerisi önemli değil derdim ama insanın başına gelince öyle olmuyormuş
Son düzenleme: