Anneme göre ben her şeyimle ondan daha üstünmüşüm görünüş, karakter, meslek, kazanç. Görünüş, kişiden kişiye değişir ben nişanlımı gayet beğeniyorum. Karakter konusunda daha tam tanımadıklarını düşünüyorum. Kazanç olarak evet şimdilik benim kazancım daha yüksek ama onun da mesleğinde yükselme şansı var
görünüş, evet çok görecelidir ama etraftan hiç laf duydunuz mu bu konuda?
karakterde bu mesafeli davranma haricinde anneniz ne kadar objektif fikir sahibi?
mesela benim eniştem var (kızkardeşim evli) annem direkt "höt höt" yontulmamış, incelikleri olmayan biri olduğunu söylemişti. hakketen de öyledir. evlendiler ve gerçekten kirlisi sepete atmaktan bardağını makineye koymaktan, eve bir makine tutmaktan aciz biri. biz onun evinde ona misafirken misafir olan oymuş gibi bizden ikram servis bekler. hayatında hep ailesi onun peşinde koşturmuş, ev-düzen çekip çevirme bilmeyen biri (evde eksik gedik, market alışverişi, evin tamiri tadilatı, ne alınacak satılacak, kışlık hazırlama, hiç haberi yok böyle şeylerden). ne biliyim mesela bizde alkol ev ortamında alınmaz, onlarda alınır. (olabilir, kültür farkıdır) ancak mesela benim babam senede zaten 3 gün kalır fazla kalmaz ve erkenden yatar, babam yatmışken mutfağa alkol masası kurar çalar söyler filan...o 3 gün kurmasan masa ölür müsün?
bunları görmüştük onlar evlenmeden önce ama kardeşim razıydı. evlendi seviyor, mutlu.
ama anneme sorsan gerek var mıydı. yoktu.
kazanç içinse bizimkilerde de durum kardeşim daha fazla kazanıyor çünkü daha uzun süredir ve istikrarlı çalışıyor
ancaaak erkek tarafının kök ailesi sürekli katkı yapıyor o yüzden madden öyle bir fark geliyor bütçeye. bizimkilerin öyle sürekli bir katkısı yok sadece arada hediye şeklinde.