• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık süreci, soğukluk

Ailen senin mutlu olmanı seni mutlu eden bir adamı neden istemesin ki? Düşman mı bu ailen sana?Değilse bence söylediklerini aranızda gördüğü uyumsuzlukları bir düşün derim.Bazen olayın içindeyken göremiyoruz çevremiz uyarıyor ama duymak istemiyoruz dışardan bakanlar daha net görüyor.Yok hiç bir şekilde bir sorun yok ailen yanlış anlıyorsa bu süreçte nişanlına ailene daha sıcak davranması için yönlendir.Onlarında razı olmalarını kafa karışıklığında olmalarını istemiyorum de.Böylelikle nişanlında ailenin hem arkanda olduğunu hisseder, hem seni kazanmak istiyorsa onlarla arasının iyi olmasını gerektiğini bilir saygı gösterir daha sıcak davranır.
Evet en korktuğum şey de bu ‘ya ben göremiyorsam’ düğüncesi. Ben aslında nişanlıma biraz söyledim ama ‘benim yapım bu şekilde ben kendi ailemin bile her istediğini yapan birisi değilim senin ailenin de her istediğini yapamam. Ben sana ailemin her isteğini söylemiyorum senden de aynı özeni bekliyorum’ diyerek sınır çiziyor o da kendince sınırlarını koruyor. Bu şekilde sınırlarını koruduğunu düşününce ona da hak veriyorum. Ama insan içinden ‘benim için yapıversin yani ne olacak’ diye düşünmüyor da değil

aileniz nişanlınızı beğenmiyor mu, size layık mı görmüyor? ikisi baya farklı şeyler, ve aileniz biraz sizin ilişkinizde sorun olacağa benziyor önleminizi alın şimdiden.

Yani yapisi oyle olabilir ama hani Nişanlılık evrelerinde hersey cok tatli olur onun hatrina da olsa biraz gayret edebilir nisanliniz. Tabi ki size olan sevgi ve saygısı hepsinden önemli ama sizi zaten cok seven biri ailenizide dolayısıyla sever sizden oturu muhabbeti olur yabancılarla samimiyet kurması gibi olmaz bu süreç. Ben anneler birsey diyorsa illa haklılık payı olduğunu dusunuyorum cunku onlar hissediyor eger anneniz akli başında bir insansa tabi.
Ben aslında nişanlıma biraz söyledim ama ‘benim yapım bu şekilde ben kendi ailemin bile her istediğini yapan birisi değilim senin ailenin de her istediğini yapamam. Ben sana ailemin her isteğini söylemiyorum senden de aynı özeni bekliyorum’ diyerek sınır çiziyor o da kendince sınırlarını koruyor. Bu şekilde sınırlarını koruduğunu düşününce ona da hak veriyorum. Ama insan içinden ‘benim için yapıversin yani ne olacak’ diye düşünmüyor da değil

aileniz nişanlınızı beğenmiyor mu, size layık mı görmüyor? ikisi baya farklı şeyler, ve aileniz biraz sizin ilişkinizde sorun olacağa benziyor önleminizi alın şimdiden.
Direkt beğenmiyoruz denmiyor ama açık açık sen ondan daha üstünsün deniyor. Ben öyle olduğumu düşünmüyorum

Anneme göre ben her şeyimle ondan daha üstünmüşüm görünüş, karakter, meslek, kazanç. Görünüş, kişiden kişiye değişir ben nişanlımı gayet beğeniyorum. Karakter konusunda daha tam tanımadıklarını düşünüyorum. Kazanç olarak evet şimdilik benim kazancım daha yüksek ama onun da mesleğinde yükselme şansı var
görünüş, evet çok görecelidir ama etraftan hiç laf duydunuz mu bu konuda?

karakterde bu mesafeli davranma haricinde anneniz ne kadar objektif fikir sahibi?

mesela benim eniştem var (kızkardeşim evli) annem direkt "höt höt" yontulmamış, incelikleri olmayan biri olduğunu söylemişti. hakketen de öyledir. evlendiler ve gerçekten kirlisi sepete atmaktan bardağını makineye koymaktan, eve bir makine tutmaktan aciz biri. biz onun evinde ona misafirken misafir olan oymuş gibi bizden ikram servis bekler. hayatında hep ailesi onun peşinde koşturmuş, ev-düzen çekip çevirme bilmeyen biri (evde eksik gedik, market alışverişi, evin tamiri tadilatı, ne alınacak satılacak, kışlık hazırlama, hiç haberi yok böyle şeylerden). ne biliyim mesela bizde alkol ev ortamında alınmaz, onlarda alınır. (olabilir, kültür farkıdır) ancak mesela benim babam senede zaten 3 gün kalır fazla kalmaz ve erkenden yatar, babam yatmışken mutfağa alkol masası kurar çalar söyler filan...o 3 gün kurmasan masa ölür müsün?

bunları görmüştük onlar evlenmeden önce ama kardeşim razıydı. evlendi seviyor, mutlu.

ama anneme sorsan gerek var mıydı. yoktu.

kazanç içinse bizimkilerde de durum kardeşim daha fazla kazanıyor çünkü daha uzun süredir ve istikrarlı çalışıyor
ancaaak erkek tarafının kök ailesi sürekli katkı yapıyor o yüzden madden öyle bir fark geliyor bütçeye. bizimkilerin öyle sürekli bir katkısı yok sadece arada hediye şeklinde.

Son düzenleme:
Evet niyeyse bu süreçte erkek tarafından ekstra bir özen bekliyorlar. Beni nişanlımdan üstün görüyorlar biraz belki o yüzden olabilir.
Hiç sağlıklı düşünceler değil ve bu düşünceler evlendikten sonra eşinize karşı tavra dönüşecek muhtemelen kusura bakmayın ama nişanlınızın ailenize bir saygısızlığı yoksa susturmayı öğrenmelisiniz ailenizi.

Ben beklentiyi anlayamadım, mıç mıç mıç içli dışlı mı olunmak zorunda?
Mesafe candır sonra birbirinizim evinden çıkmasanız daha mı iyi?

Ben ailenizi haklı buldum. Kuzenimin eşi sizin anlattığınız gibi. Sıfatlar kişinin algısına göre değişiyor. Bana ve bizim sülaleye göre iletişim kurmayı bilmeyen böyle öküz gibi birşey. Glümsemez bile. Selam veririm ve öylece oturur. Kuzenimde zamanla sıkıldı bu durumdan. Simdi aileye, bayrama seyrana sadece kendi gelip gidiyor. Açıkcası eşi bana da çok itici geliyor. Bir insan kaç yaşına kadar nasılsınız iyi misiniz demeyi, gülümsemeyi nasıl öğrenemez. Sosyal becerileri çok düşük olabilir. Sizin yanınızda farklı olması birşey değiştirmez. 3 yaşındaki çocuk problemi bu. Güvenli ortamda çok iyi tamam. Ama ilk girdiği ortamda da insan nasıl davranacağını bilmeli.Bunun yılışık, şaklaban olmakla ilgisi yok bence.

Ailen haklı olabilir. Her yönden daha iyiysen nişanından belki bir değil ama 5-6seneye sen de ben ne yaptım diyebilirsin? İlişkilerde denklik önemlidir.

Back
X