• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık süreci

Allah akıl fikir versin. İnşallah adam ayrılır sizden de başını yakmaz. Yoksa sizden ayrı çekecek annenizden ayrı. Başkasının aklıyla neden hareket ediyorsunuz mesela? Sizin aklınız ve kendinize ait düşünceleriniz yok mu?
Ayrıca annenizin zihniyetini ve sizin anneci haliniz çok çirkin görunüyor haberiniz olsun. Adam ev alıyor yahu rahat edin diye daha ne yapsın?! Sizin ve annenizin güncel fiyatlardan haberiniz var mı? Kolay mı bunların hepsini yapmak? Bir oğlu olsa gelini için hem taki alıp hem de ev alacak mı mesela oğluna? Yoksa oğluyum bu kız ve ailesi paragöz deyip ayrılmalarını mı isteyecek?
Annenize ayrı size ayrı kuruldum gerçekten! Para kolay kazanılıyor sanki. Zengin birini bulun, bu adamdan da ayrılın da adama yazık olmasın.

Böyle sizin gibi annesinin ağzıyla hareket eden bir üye vardı evliliği nasıl gidiyor acaba görünmüyor bir süredir. Başlık parası, üstüme ev olsun, eşya, kına falan herşey vardı 😄

Herkese selam. Direkt konuya gireceğim. Sevgilimle nişanlandım. 5 aylık nişanlıyım. Annemin “bu işin adı olsun” demesi üzerine sevgilimle nişanlandım. Kiraya çıkmak istemediğim için nişanlıma ev alalım dedim alacak param yok dedi ben de bana yaptığınız altınları da dahil edersin üstüne kredi çekip alırsın dedim. Ev alma sürecinde şu an. Annem de altınları al dememe kızdı sen niye katıyorsun onları diye ama nişanlımın durumu olmadığı için en azından kendi evimiz olsun diye düşünmüştüm. Annem de bunun üzerine düğünde ne takacaklar o zaman sana dedi ben de nişanlıma “verdiğim altınları tekrar isterim düğüne kadar” dedim. Nişanlım ise o para bizde yok tekrar bilezik yapamam dedi. Ayrıca nişandan sonra nişanlımın ailesi her şeye karşı ilgisiz kaldılar ne düğün tarihi ne düğün salonu hiçbir şeyle ilgili konuşmuyorlar. Annem de bilezikler olmadan düğün yaptırmam o zaman dul kadınlar bile altınla gidiyor dedi. İkimiz de özel sektördeyiz. Şimdi annemin gözüne bu da batıyor artık olanlardan sonra diyor ki nişanlının doğru düzgün işi yok ileride çok sıkıntı çekersiniz gerekirse nişanı at diyor kafam o kadar karışık ki ne yapacağımı bilemiyorum ileriyi düşünüyorum nişanlım özel sektörde ve işsiz kalsa ne yaparız diye. Ayrıca ailesinin her şeye ilgisiz kalması da beni düşündürüyor. Bu süreçlerden geçenler fikir verebilir mi
İkiniz de 25 yaşında ve 9 yıldır birlikteymişsiniz. 1 Ağustos konunuzdan sonra iş bulmadıysanız, halen işsiz olmalısınız. Siz üniversite mezunuymuşsunuz, nişanlınız ? Nişanlınız bir emlak ofisinde çalışan sanırım. Bu şartlar altında siz iş bulmadan nişan yapmış olmanız çok mantıksız. Karşı tarafın nişanda sergilediği davranışlar da çok normal değilmiş.

Bu şartlar altında evlenirseniz, herşeyin yolunda gideceğine inanıyor musunuz gerçekten ?

Ben erkek olsam sana aldigim altinlari alir bozdurur fakirlere dagitir seni de engellerdim . Seviyeye bak yerlerde . Bi senle annen zeki zaten. Sen atmasan da o cocuk atar bu nisani . Sizin gibi insanlarla akraba olmak istemiyodur cocugun ailesi niye ilgilensinler ki. Hem ev al bana verilen altinlari kullan diyosun sonra da dugune kadar altinlari yap nasil bi mantik bu paragoz isleri

Yüzüğü atın da çocuk kurtulsun.
Bu ne ya ev al altinimi ver, olduuuu.Ev almak kolay sanki kii zaten çocuk oldurmaya da çalışıyor. Bu şekilde çok isteği olan kız ailesinin durumu pek iyi olmaz genelde. Senelerce kendilerini hazirlarlar, şunu da isteyelim şunu da isteyelim. Eee siz ne yapacaksınız biz bi bilezik takarız kız tarafiyiz derler

Herkese selam. Direkt konuya gireceğim. Sevgilimle nişanlandım. 5 aylık nişanlıyım. Annemin “bu işin adı olsun” demesi üzerine sevgilimle nişanlandım. Kiraya çıkmak istemediğim için nişanlıma ev alalım dedim alacak param yok dedi ben de bana yaptığınız altınları da dahil edersin üstüne kredi çekip alırsın dedim. Ev alma sürecinde şu an. Annem de altınları al dememe kızdı sen niye katıyorsun onları diye ama nişanlımın durumu olmadığı için en azından kendi evimiz olsun diye düşünmüştüm. Annem de bunun üzerine düğünde ne takacaklar o zaman sana dedi ben de nişanlıma “verdiğim altınları tekrar isterim düğüne kadar” dedim. Nişanlım ise o para bizde yok tekrar bilezik yapamam dedi. Ayrıca nişandan sonra nişanlımın ailesi her şeye karşı ilgisiz kaldılar ne düğün tarihi ne düğün salonu hiçbir şeyle ilgili konuşmuyorlar. Annem de bilezikler olmadan düğün yaptırmam o zaman dul kadınlar bile altınla gidiyor dedi. İkimiz de özel sektördeyiz. Şimdi annemin gözüne bu da batıyor artık olanlardan sonra diyor ki nişanlının doğru düzgün işi yok ileride çok sıkıntı çekersiniz gerekirse nişanı at diyor kafam o kadar karışık ki ne yapacağımı bilemiyorum ileriyi düşünüyorum nişanlım özel sektörde ve işsiz kalsa ne yaparız diye. Ayrıca ailesinin her şeye ilgisiz kalması da beni düşündürüyor. Bu süreçlerden geçenler fikir verebilir mi
anan sana ne takacak ? versin madem bilezik "dul kadın" gibi evlenme. en basit gekinlik 40 bin düğün salonları 100 bin kuaförü ıvırı zıvırı ev eşyası 1 milyon sadece dümdüz gidecek üstüne ev borcuna girmiş adam inşallah gözü açılır da tekmeyi basar sana ve annene. bu sürecin en güzel yanı adamı ev sahibi yaparsınız kıymet bilen bir kadınla mutlu mesut yaşar.

Çocuk param yok demesine rağmen bilezikleri de koy kredi çek ev al demişsin ki ne kadar kredi çıkacaksa onada hadi çekti aldı bu defa düğüne kadar altınları geri isticem diyosun ana kız o kadar terbiyesizsiniz ki bide çocuğun ailesine bk atıyorsun şöyleler böyleler diye.
Hiç düşünmüyor musun senin aklın fikrin yok mu bu çocuk düğüne kadar kredi mi ödücek eşya mı alacak düğün mü yapacak bide senin altınları mı geri yapacak.
Ana kız çok biliyorsunuz valla umarım çocuk nişanı atar da kurtulur halden anlayan biriyle olur

Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz anne kız?
Ev almak kolay bir iş mi ?
İlla Ev olsun diyorsanız başka şeylerden feragat edeceksiniz.
Nişanlınız özel sektörde siz de farklı değilsiniz ki. Neyini beğenmiyorsunuz tam olarak?
Şu ekonomide ev olsun, altın olsun, eşyalar tam olsun, düğün şöyle olsun, böyle olsun diyecek insan dönüp bir kendine bakmalı ilk önce.
Nişanlınız sizden ayrılmalı asıl.

siz sevdiğinizle evlenmek değil mal mülk yolunacak kaz arıyorsunuz. yuva dediğin böyle kurulmaz. iki tarafta elini taşın altına koyar.
öze sektörde çalışıyor diye ayrıl demek ne demek ya. çok çirkin bi bakış açısı.
nişanı atın bence, altınlar da nişanlınızda kalsın, alacak verecek olmamış olur. herkes kendi yoluna gitsin, en doğrusu bu.

Hayır birde adama sorarlar o kadar isteğin karşılığında sen ne vereceksin adama diye?
Altın kaplama olmadığına göre çokta özel değilsin hani. Sen de bulduğunu (hatta belki bulamadığını) başkasında da bulur.
İnsan bu kadar şeyi isterken bi durup "ben kimim? Benim haddime mi? " diye bi düşünmeli

Evlenmeden önce alınan ev adamın olacak. Hiçbir hak talep edemezsiniz. İşi gücü olmayan adam da nasıl ev alacak tabi orası ayrı da. Annenize de bir şeyler derdim ama ban yemek istemiyorum

Back
X