Nişanlılık ve Aileler, Evlenince Düzelir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben annenle tartışma boşver desem canına minnet resmen. Çünkü denedim. Susunca geçen sefer susmuştun oluyor. Sizinki kadar umutlu mu hikayem bilmiyorum. Bir de iş işten geçince bana gelip ah canım dese ben reddetmek isterim. Zamanında nerdeydin diye. Sizi bu kurtarmış bence. Nasıl affedebiliyorsunuz? Gerçekten ben bilmiyorum sanırım. Hiç iyi bi şey görmedim belki de ondan.
Affettim diyemiyorum inanın. Ama kavga hali beni yoruyor. Ben anlamak istemeyen insanlara bir şeyleri kavga gürültü de anlatamayacağımıza inanıyorum. Ben ne söylesem olaylar uzayacak çirkinleşecekti. Ne tavır takınırsam takınayım her şeyin suçlusu ben olacaktım. Şu durumda bunların hiç birini yapamıyor çünkü elinde bir kozu yok. Ben gelinini gerçekten çok sevebilen bir kayınvalide tanımadım. Annelik yapabilen evlat yerine koyabilen.. Ama tabi ben tanımadım, çok seven de vardır elbet. Seviyormuş gibi yapıyor seven de 😂😂 en ufak bir sorunda herkes herşeyi geçmişten bu güne masaya yatırıyor. Demek ki insanlar aslında hiç bir olayı atlatmıyor üzerini kapatıyor. Mesela benim kayınvalidem evlatlarına tek bir kötü söz tek bir eleştiri de bulunmaz asla kıyamaz ve hatta hatalarının üzerini kapatır. Ama bana çok kolay laf sokar. Bu da evlat demez bu da insan bunun da duyguları var demez. Çünkü egosunu birinin üzerinde tatmin etmesi gerek? Hayattaki en değerli şey sizsiniz. O yüzden size bile isteye yaşatılıyorsa bir şeyler zaten buna izin vermeyin. Benim sessizliğim karşısında eşimde oh ağrısız başım modunda olsaydı ben de sabredemezdim sanırım. Onun gözlerindeki mahcubiyet beni sakinleştiren. Ve tavır koyabilen biri olması. Yoksa her şeyle tek başıma mücadele etsem o da annem de annem dese dayanılacak şey değil ki. Kimse dayanamaz. Dayanmak zorunda da değildir. Siz sustuğunuzda geçen sefer susmuştun muhabbeti oluyorsa burada nişanlınızın sürekli olarak bu fedakarlığı sizden bekleyeceğini ve iyi niyetinize karşılık bunu hak etmediğinizi düşünüyorum. Aslında nişanlınızın gerçekten arada kaldığını, sizi anladığını ve hak verdiğini hissetseniz her şey sizin için daha kolay olurdu. Bazen elimde sihirli bir değnek olsun ve insanların hikayesini değiştirebileyim istiyorum. Dualarım sizinle. Sizin için en doğrusu en hayırlısı neyse o olsun ❤️ Umarım bir gün değerinizin bilindiği mutluluğunuzu doya doya yaşayabildiğiniz bir hikayeniz olur 🙏🏻🌈🎈💐🥰
 
Uzun uzun cevaplarınız için çok teşekkür ederim. 💐 Ben sorunun nişanlımın sınır çizme problemi olduğunun farkındayım. Şu an yalnızca konuşma aşamasındayız. Ve ben ona doğru bir şekilde sınırı çizemediğini anlatmak istedim. Konuyu kendimden taraflı açtım çünkü bir yandan da kendi hatamı da görmek istedim. Veya olaylar dışarıdan nasıl görünüyor. Bana sınır çizeceğini, fakrında vardığı şeyleri bir günde düzeltemeyeceğni söyledi, ancak sınır nedir bunu sağlıklı belirleyemedik. Beklentim asla ailesini silmesi değildi ancak para mevzuları mesela tezat geldi bana. Tabii ki şu an ben hassas su vermesin modundayım, o hassas eyvah anneni görme der mi modunda. Dolayısı ile bunca zaman sonunda insan etraflıca anlamak istiyor. O benim belli meseleleri büyüttüğümü düşündü. O sebeple detayla elti kv konularından bahsettim çünkü ben büyüttüğümü düşünmüyordum. Bazen çektiği restleri ve sonuçlarını da gördüm. Beni ikilemde bırakan şeyler bunlar. Yoksa çok net şunun farkındayım ki bi şeyleri yönetemeyen o. Ha belki de ailesi tarafından da bir baskı görüyor. O cephede her detayı bildiğime emin değilim. Biraz yorum al, biraz olayları uc uca ekle benimkisi.

Nişanlınız meseleleri büyüttüğünüzü düşünüyor çünkü yaşadığınız sorunları o kadar yanlış yerden anlatıp o kadar yanlış kişilere patlamışsınız, ki şu an nişanlınız bile 18 yaşında bir çocuğu kıskandığınızı düşünüyor bence.
Size haksızlık yapan eltiniz değil abi değil, abi çevresinde işe yaramaz, kız bile verilmez biri olarak bilindiğinden 18 yaşında bir çocukla kavga sorun çıkmadan ayrılmalarına izin verilmeden evlendirilen biri, 18 yaşındaki çocuk da, ki bakın çocuk diyorum çünkü henüz genç, cahil, tecrübesiz ve yüksek ihtimal baskıyla büyütülmüş eltinizin de sizin yaşadıklarınız da bir suçu yok ama siz sebebi onlarmış gibi nişanlınıza annesinin yaptıklarını söylerken kıza küfür etmişsiniz, düğünüme gelmesin demişsiniz, kızın suçu yok ki ihale niye kıza kalıyor.
Sizin aksinize aslında talihsiz de bir çocuk, ailesine dönse bir dert, eşiyle yaşasa bir dert.
Sürekli size yapılmayan bohçadan alınmayan elbiseden bahsedip ben başkası için çalışmıyorum deyince de paragöz ilan edilmişsiniz.

Siz hep asıl meseleyi bırakıp mevzuda yalnızca figür olan insanları hedefe koyup öfkenizi onlara yöneltmişsiniz.
Siz abiye, eltiye patladıkça nişanlınız da onları savunmaya geçiyor, annesinin abisi için yaptıkları nişanlınız için normal, zira o kimseye maddi olarak ihtiyacı olmadığını, bu süreci ikinizin birlikte yönetip ailelerden bağımsız hareket edeceğinizi düşündüğünden sizin büyütmenizi anlamsız buluyor.
Annesi büyük oğlunu yani abisini evlendiriyor bundan doğal ne var bakış açısıyla bakıyor olaya, yapılan 2 parça şeyin lafını ediyor diye düşünüyor.
Gerekirse elbette aileme yardım ederim diye de düşünüyor çünkü kendisini ailenin güçlü ayakları üzerinden duran bireyi görüyor, abisi aciz, yengesi küçük, annesi de büyük oğlundan dertli profili çizmiş aklında.

Bu böyle de devam edecek, sizin demenizle bir şey değişmez, insanlar bazı şeyleri kendi görmediği sürece değişimde olmaz bunu bilin, ona göre hareket edin.
 
Öyle ise ben ne yapacağım?
Ayrıl hemde arkana bakmadan.
Sonradan ailesi kıymete mi biner talepler oldukça soruna mı çekilir bilmiyorum.
Ailesi sonradan kıymete binmez çünkü ailesi kıymetli zaten. Bunları yaşarken nasıl hala ne yapıcam bilmiyorum diyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Gençliğinize yazık yahu.
 
Valla yasak masak dınlemıyorlar..korona olmus olanlar maske takmadan sokaklarda gezıyo..ınadına dugunumude herseyımı yaparım dedıklerı ıcın bıtmıycek korona
Keske yasakları delenler korona olsa sadece

bir de gülerek cevap veriyor, burada açıklayamam diye. resmen bizim gibi dikkat eden insanlarla dalga geçmek bu.
ben salağım heralde 15 gün eve kapandım.
 
Pek öyle sayılmaz. 10 günü biraz geçecek aslında şu an. Tam tarih hesaplayamadım bu kafa ile. Restaurant açılışına bağlı açık havada yemek şeklinde düğün, evimin bahçesinde kına diye organize edilmişti. Sandığınız gibi mesafesizlik, aşırı kalabalık ya da ağız ağıza oynama söz konusu değil.

kına salonu yazmıştınız :)
neyse, bana göre çok yanlış hareketler. ama sizin hayatınız.

konunuza gelince de nişanlınızın ailesi kötü insanlar bence. evlatları rahat etsin diye başka bir kızın hayatı ile oynuyorlar resmen.
aynı yaklaşım yarın öbür gün size de olur. oğulları üzülmesin diye sizin de hayatınızı karartmaya kalkarlar. ben olsam öyle bir aileye gelin gitmeyi 2 kere düşünürüm.
 
Mune'ye son mesajda tam bir cevap verdim. Diğer sorunları biliyorum aslında bunları ben mi sorun ediyorum anlatamıyor muyum emin olamıyordum. 🌸
Kafanda soru isaretleri varsa girme bu ise. Belli ki seni rahatsiz eden seyler var. Mumkunse ertele. Abisi evlensin bu sene. Sen acele etme. Bir gor bakalim onlar evlendikten sonra nisanlin borc mu odeyecek. Evlenirsen belki de o borcu ikiniz odeyeceksiniz. Ertelesrn birsey kaybetmezsin. Erteke, baktin olmuyor ayril. Evli iken bosanmak cok daha zor. Cunku bir yil dolmadan anlasmali bosanamiyorsun. Cekismeli de uzin suruyor. Davalar, avukatlar, sahitler... bosanmak nisan atmaktan cok cok zor ve daha yikici bir surec. Olmuyorsa oldurmaya ugrasma. Yerinde olsam ertelerdim.
 
bir de gülerek cevap veriyor, burada açıklayamam diye. resmen bizim gibi dikkat eden insanlarla dalga geçmek bu.
ben salağım heralde 15 gün eve kapandım.
Eleştrinize saygı duyuyorum. 2 ay önce gün planlarken, belki aşılır derken size sormadık kusura bakmayın. İptal olur ise de nikahı önden yapınca evli olacağımız için siz ne dersiniz bilemedik. Her halükarda düğünler serbest olduğunda da az kişi, açık hava ve yemek gibi organize edecektik. Balayına gidiyorum desem devlet yasağı yok diye otele gitmemi eleştirmiyecektiniz. Bilmediğiniz detaylar hakkında peşin hükmünüz olduğu için önyargılısınız, 15 gün eve kapandığınız için salak mısınız onu sormuşsunuz ama onu ben bilemem.
 
Eleştrinize saygı duyuyorum. 2 ay önce gün planlarken, belki aşılır derken size sormadık kusura bakmayın. İptal olur ise de nikahı önden yapınca evli olacağımız için siz ne dersiniz bilemedik. Her halükarda düğünler serbest olduğunda da az kişi, açık hava ve yemek gibi organize edecektik. Balayına gidiyorum desem devlet yasağı yok diye otele gitmemi eleştirmiyecektiniz. Bilmediğiniz detaylar hakkında peşin hükmünüz olduğu için önyargılısınız, 15 gün eve kapandığınız için salak mısınız onu sormuşsunuz ama onu ben bilemem.
2 ay öncede nişan kına düğün organizasyonları yasaktı. Ama yinede siz bilirsiniz
 
Merhaba

Sırf bu konu için üye oldum. Lütfen doğruyu, yanlışı, fikirlernizi söyleyin.

3 yıllık ilişkinin ardından 1 yıl önce nişanlandık, düğüne 10 gün kaldı.

Annem babam emekli, bi tane okuyan kardeşim var.
Nişanlımın anne babası emekli bir tane bir yaş büyük abisi var.
Kardeşler birbirini daha önceden tanıyordu. Ailelerle tanışma vs aşaması çok güzel geçti, o esnada nişanlım askerden yeni dönmüştü iş arıyordu ailem bu konuda onu kırmamak için hiçbir soru sormadı.
Nişanlımın babası bizim için kendi binalarında bir ev aldı ve başta bunu ben de kabul ettim. Ancak anne babasının ordan gidip abisinin orada yaşayacağını öğrendiğimde bu evden vazgeçtim. Çünkü sıkıntılı biri olduğunu gözlemlemiştim. Birlikte aileleri kırmayan bir mazeret bulup uzağa taşındık. O ev abisine verildi, tadilatı Annelerin tanışmasında da annem üzerimize düşen yapılması gereken şeyler dışında hiçbir şey istemediğini söyledi. O esnada kayınvalide adayım her şey hazır, çabucak evlendiririz, saçının tokası bile aklında kalmasın, sana beğendiğin süsü almaya gittim diyen biriydi.
Bizim sözümüzün ertesi günü nişanlımın abisi kıskandığı gerekçesi ile bikaç haftadır tanıdığı, 18 yaşında bir kızla aniden evlenmeye karar verdi. Abi 33 yaşında.
Sorumsuz, problemli ve aile etrafında hayta bilinen biri. Kayınvalidem de açıkça o evlensin çok istiyorum, evlenmeyecek diyorlar vs. dedi. Ve ertesi gün beni, ailemi aramayı, ilgilenmeyi kesti. Nişan elbisemi kendim almaya gittim, aileler arası sorun çıkmasın diye bu durumu nişanlımla idare edip yalanlar söyledik. Ve ben annesinin tutumunu bildiğim için nişanlımı annesinin ilgisizliğinin sorun olacağı konusunda ikaz ettim.
5 ay boyunca annemin tüm davetlerine rağmen hiçbir detayı konuşmak için dahi gelmedi ve her arandığında kaynımı, onların sorunlarını, diğer gelin adayını, onun için ne hazırlıklar yaptığını anlatıp durdu. Geldiğinde ise gerekçe olarak parasının kalmadığını söyledi.
Öteki gelininin ailesi hiçbir şey yapmayacağını söylediği için kızın yatak odasından tutun beyaz eşyaya kadar her şeyi erkek tarafı aldı. Sorsanız sürekli ben ikinize de aynı şeyi yapıyorum diyor sürekli. Ben mutfak eşyası, bi kısım ev eşyası, yatak odası, küçük aletler, düğünün bir kısmı vs. ne gerekiyorsa kendim yaptım. En sonunda da banane parası yoksa ötekini evlendirmek için koştururken bana mı sordu ben çalışıyorsam başkası için değil dediğimde paragöz oldum. 2 defa kayınvalide ile konuşmaya gittim ve bu ilgisizliğinin sorun olduğunu, bizim de aramızı bozduğunu, istemezse bir şey almayabileceğini ancak en azından bir kez ilgilenebileceğinü söyledim. Beni aramızı bozmakla tehdit etti. Çok defa kenarda öteki gelini için yaptığı hazırlıkları anlattı ya da beni zorla nir konuya dahil edip bu lafları ben söylemişim gibi nişanlıma aktardı. Benim ailem de bu değersizlik ve ilgisizlik yüzünden nişanlımın arada kalıp mahçup olmaması için ona tek bir laf bile söylemedi. Sadece annesi ile annem bir kez konuştu, yaptıklarını kabul etti. Ancak hiçbir davranış değişmedi. Kendi imkanlarımızla ikimiz benim ailem istediği için düğün yapıyoruz. Kayınvalidem sürekli öteki oğlu düğün yapmadığı için bizim düğün yapmamızı, öteki ailenin yanlış anlayabileceğini düşünüp bunu bile istemiyor. Ancak benim ailem kızın tüm sorunlarını, ona alınan şeyleri, yapılanları ve süreçleri biliyor. Nişanlım ise annesinin hatalı olduğunu ama samimiyetten anlattığını ve benim ailemin çok abarttığını söyleyerek annesini ve abisini onlar özür dilemeden affetmemi, hiçbir karşılık vermememi, gerektiği kadar görüşeceğimizi söylüyor. Yalnız bu gereklilikte ihtiyacı olursa abisine para vermek, onlar sorun yaşarsa gitmek vs. var. Kayınvalidem oğlunun sıkıntılı olduğunu bu evlendiği kızı dövebileceğini, oğlunun evini geçindirmeyeceğini ve onların arasında bi sorun çıkmadan bir an önce onları evlendirmek istediğini söylüyor. Bu süreçleri sağlık sorunu sebebi ile nişanlımın babasına aktarmadık, o da adeta annesinin eşiymiş ve abisi çocuklarıymış gibi kıskanmasını, patavatsız sözler söylemesini, triplerini, şartlarını ayarlamadan tanımadığı biri ile evlenmesini kabulleniyor. Bu süreçte ben de nişanlıma öteki gelini kına gecemde düğünümde görmek istemediğimi, annesinin benimle bir kez ilgilenmemesine rağmen bana o kıza benim düğünüm için kıyafetler almasını kasten anlattığını söyledim. Konu patladı. Düğün vs elaleme rezil oluruz diye. Annesinin ilgisizliği, bana almadığı elbiseler, nişan bohçası yapılmaması da bizi rezil etti dediğimde konu sürmenaja giriyor. Takma, konuşsam da tartışsam da düzelmiyor evlenip işimize bakalım, ne yapayım ailem de böyle diyor. Kimse ondan ailesini atmasını istemiyor ama yeterden anlamıyor. Anne ve babası da akrabaları ile konuşmuyor, komşu ve arkadaşları yok. Sürekli çocukları birlikte olsun istiyorlar. Nişanlım abisi işe evel eski yakın değil. Ve bu çiftle bizim aramızda yaş, eğitim, kültür, yaşam tarzı farkı var. Küçümsemiyorum ama yıllardır çalışan, ikimiz de üniversite mezunu, belli hobileri olan insanlarız bu çift ise okumamış, biri zaten daha okul yaşında, babası yaşında biri ile evlenen, biri çalışan, biri işi olan da başında durmayan biri.
Bizim nişanımızın ertesi günü evde misafirlerin onları beklediğini bile bile annesi diğer oğluna nişan yaptı ve biz oraya gitmek zorunda kaldık. Kayınvalide ise ben de bilmiyordum o gün nişan olacağını dedi. Benim de bu süreçte nişanlıma çok söylenmek, ondan bu durumu düzeltmesini istemek, çok sinirlendiğimde abisi ve nişanlısından küfürle bahsetmek gibi bir hatam oldu. Hiçbi zaman ailesinden birinin yüzüne kötü bi şey söylemedim. Ancak şu durumda annesini abisini bunca haksızlıkla affetmemi beklemesi, onlara yakın olmamı istemesi normal mi? Öyle ise ben ne yapacağım? Evlenince haftada bir gibi ailelere gitmeyi düşünüyoruz ancak ben abisinin en ufak patavatsızlığını bile kaldıramıyorum. Borç vermesi fikri bile beni rahatsız ediyor. Annem hatalı, aana haksızlık etti diyor ancak o annedir diyerek normal davranmamı istiyor. Ve konuşmamı bekliyor, özür beklemekte hata mı ediyorum? O benim ailemle normal iletişimde. Gelip gidiyor. Annesi beni 5 aydır davet etmiyor bile çünkü diğer gelininin ailesi sokağa çıkmasına izin vermiyor. Başlangıçta çok sık çağırıyordu. Üstelik bu olanlar yüzünden nişan attık ve iki hafta sonra konuşmaya başladık. Erkekler hep böyle mi, ben mi abartıyorum bilmiyorum. Sonradan ailesi kıymete mi biner talepler oldukça soruna mı çekilir bilmiyorum. Bu ailecilik konusu nişandan sonra çıktı bu arada. Öncesinde evde zorlandığını, kaç yıl ayrı yaşadıktan sonra zor geldiğini, özgürlüğüne düşkün olduğunu, kardeşinden soğuduğunu falan söylüyordu. Haklı da olsa ailesi suçlusun demesin istediğini söylüyor. Haklı da olsam ailesi kız yüzünden bize bağırdın vs. demesin istiyor. Hatta o kadar ki arada bir evimizde kalmak istese neyse ya şimdi evlenmeden uzaklaştı bizi istemiyor derler deyip vazgeçiyor. Karışık olduysa kusura bakmayın cevaplarla güncellerim.
Objektif ve olay bazında anlatmaya çalışmışsınız o yüzden size çok saygı duydum. Nişanlıyken özellikle düğüne yakın karşı taraf benzer durumlarda nasıl davranacağınin sinyalini veriyor. Nisanliniz daha net sınırlar koyabilirdi diye düşünüyorum. Bunu yapacak olan o. Kayinvalidenize gelince tamamen eltinizle sizi kayırmış ve insanlar değişir özür diler falan diye sakın bakmayın. Özür falan dilemeyecek çünkü o öyle birisi. Nişanlınizin annesi abisi sorun potansiyelinde görünüyor. Abisine yapıp sizinle ilgilenmemeleri çok saçma. Ben olsam düğüne on gün bile kalsa bı uzmanla görüşürdum. Terapi alırdım. Eğer istemiyorsanız bu evliliği yapmazsiniz karar tamamen sizin. İstihareye yatardim ben olsam
 
siz daha nişan aşamasında ailelelerden dolayı bu kadar stres oluyorsanız evlenince hiçbişiy değişmez. partnerinizin abisi yengesi çalışır dininir yine de hayattaki bazı ihtiyaçlarına parası çıkışmaz elbette böyle vakitlerde yardım edilir ama partneriniz abisinin sorumsuzluklarının üstünü örtmeye çalışacağını söylüyorsa evlenme fikrini cidden bir kez daha düşünün derim
 
Merhaba

Sırf bu konu için üye oldum. Lütfen doğruyu, yanlışı, fikirlernizi söyleyin.

3 yıllık ilişkinin ardından 1 yıl önce nişanlandık, düğüne 10 gün kaldı.

Annem babam emekli, bi tane okuyan kardeşim var.
Nişanlımın anne babası emekli bir tane bir yaş büyük abisi var.
Kardeşler birbirini daha önceden tanıyordu. Ailelerle tanışma vs aşaması çok güzel geçti, o esnada nişanlım askerden yeni dönmüştü iş arıyordu ailem bu konuda onu kırmamak için hiçbir soru sormadı.
Nişanlımın babası bizim için kendi binalarında bir ev aldı ve başta bunu ben de kabul ettim. Ancak anne babasının ordan gidip abisinin orada yaşayacağını öğrendiğimde bu evden vazgeçtim. Çünkü sıkıntılı biri olduğunu gözlemlemiştim. Birlikte aileleri kırmayan bir mazeret bulup uzağa taşındık. O ev abisine verildi, tadilatı Annelerin tanışmasında da annem üzerimize düşen yapılması gereken şeyler dışında hiçbir şey istemediğini söyledi. O esnada kayınvalide adayım her şey hazır, çabucak evlendiririz, saçının tokası bile aklında kalmasın, sana beğendiğin süsü almaya gittim diyen biriydi.
Bizim sözümüzün ertesi günü nişanlımın abisi kıskandığı gerekçesi ile bikaç haftadır tanıdığı, 18 yaşında bir kızla aniden evlenmeye karar verdi. Abi 33 yaşında.
Sorumsuz, problemli ve aile etrafında hayta bilinen biri. Kayınvalidem de açıkça o evlensin çok istiyorum, evlenmeyecek diyorlar vs. dedi. Ve ertesi gün beni, ailemi aramayı, ilgilenmeyi kesti. Nişan elbisemi kendim almaya gittim, aileler arası sorun çıkmasın diye bu durumu nişanlımla idare edip yalanlar söyledik. Ve ben annesinin tutumunu bildiğim için nişanlımı annesinin ilgisizliğinin sorun olacağı konusunda ikaz ettim.
5 ay boyunca annemin tüm davetlerine rağmen hiçbir detayı konuşmak için dahi gelmedi ve her arandığında kaynımı, onların sorunlarını, diğer gelin adayını, onun için ne hazırlıklar yaptığını anlatıp durdu. Geldiğinde ise gerekçe olarak parasının kalmadığını söyledi.
Öteki gelininin ailesi hiçbir şey yapmayacağını söylediği için kızın yatak odasından tutun beyaz eşyaya kadar her şeyi erkek tarafı aldı. Sorsanız sürekli ben ikinize de aynı şeyi yapıyorum diyor sürekli. Ben mutfak eşyası, bi kısım ev eşyası, yatak odası, küçük aletler, düğünün bir kısmı vs. ne gerekiyorsa kendim yaptım. En sonunda da banane parası yoksa ötekini evlendirmek için koştururken bana mı sordu ben çalışıyorsam başkası için değil dediğimde paragöz oldum. 2 defa kayınvalide ile konuşmaya gittim ve bu ilgisizliğinin sorun olduğunu, bizim de aramızı bozduğunu, istemezse bir şey almayabileceğini ancak en azından bir kez ilgilenebileceğinü söyledim. Beni aramızı bozmakla tehdit etti. Çok defa kenarda öteki gelini için yaptığı hazırlıkları anlattı ya da beni zorla nir konuya dahil edip bu lafları ben söylemişim gibi nişanlıma aktardı. Benim ailem de bu değersizlik ve ilgisizlik yüzünden nişanlımın arada kalıp mahçup olmaması için ona tek bir laf bile söylemedi. Sadece annesi ile annem bir kez konuştu, yaptıklarını kabul etti. Ancak hiçbir davranış değişmedi. Kendi imkanlarımızla ikimiz benim ailem istediği için düğün yapıyoruz. Kayınvalidem sürekli öteki oğlu düğün yapmadığı için bizim düğün yapmamızı, öteki ailenin yanlış anlayabileceğini düşünüp bunu bile istemiyor. Ancak benim ailem kızın tüm sorunlarını, ona alınan şeyleri, yapılanları ve süreçleri biliyor. Nişanlım ise annesinin hatalı olduğunu ama samimiyetten anlattığını ve benim ailemin çok abarttığını söyleyerek annesini ve abisini onlar özür dilemeden affetmemi, hiçbir karşılık vermememi, gerektiği kadar görüşeceğimizi söylüyor. Yalnız bu gereklilikte ihtiyacı olursa abisine para vermek, onlar sorun yaşarsa gitmek vs. var. Kayınvalidem oğlunun sıkıntılı olduğunu bu evlendiği kızı dövebileceğini, oğlunun evini geçindirmeyeceğini ve onların arasında bi sorun çıkmadan bir an önce onları evlendirmek istediğini söylüyor. Bu süreçleri sağlık sorunu sebebi ile nişanlımın babasına aktarmadık, o da adeta annesinin eşiymiş ve abisi çocuklarıymış gibi kıskanmasını, patavatsız sözler söylemesini, triplerini, şartlarını ayarlamadan tanımadığı biri ile evlenmesini kabulleniyor. Bu süreçte ben de nişanlıma öteki gelini kına gecemde düğünümde görmek istemediğimi, annesinin benimle bir kez ilgilenmemesine rağmen bana o kıza benim düğünüm için kıyafetler almasını kasten anlattığını söyledim. Konu patladı. Düğün vs elaleme rezil oluruz diye. Annesinin ilgisizliği, bana almadığı elbiseler, nişan bohçası yapılmaması da bizi rezil etti dediğimde konu sürmenaja giriyor. Takma, konuşsam da tartışsam da düzelmiyor evlenip işimize bakalım, ne yapayım ailem de böyle diyor. Kimse ondan ailesini atmasını istemiyor ama yeterden anlamıyor. Anne ve babası da akrabaları ile konuşmuyor, komşu ve arkadaşları yok. Sürekli çocukları birlikte olsun istiyorlar. Nişanlım abisi işe evel eski yakın değil. Ve bu çiftle bizim aramızda yaş, eğitim, kültür, yaşam tarzı farkı var. Küçümsemiyorum ama yıllardır çalışan, ikimiz de üniversite mezunu, belli hobileri olan insanlarız bu çift ise okumamış, biri zaten daha okul yaşında, babası yaşında biri ile evlenen, biri çalışan, biri işi olan da başında durmayan biri.
Bizim nişanımızın ertesi günü evde misafirlerin onları beklediğini bile bile annesi diğer oğluna nişan yaptı ve biz oraya gitmek zorunda kaldık. Kayınvalide ise ben de bilmiyordum o gün nişan olacağını dedi. Benim de bu süreçte nişanlıma çok söylenmek, ondan bu durumu düzeltmesini istemek, çok sinirlendiğimde abisi ve nişanlısından küfürle bahsetmek gibi bir hatam oldu. Hiçbi zaman ailesinden birinin yüzüne kötü bi şey söylemedim. Ancak şu durumda annesini abisini bunca haksızlıkla affetmemi beklemesi, onlara yakın olmamı istemesi normal mi? Öyle ise ben ne yapacağım? Evlenince haftada bir gibi ailelere gitmeyi düşünüyoruz ancak ben abisinin en ufak patavatsızlığını bile kaldıramıyorum. Borç vermesi fikri bile beni rahatsız ediyor. Annem hatalı, aana haksızlık etti diyor ancak o annedir diyerek normal davranmamı istiyor. Ve konuşmamı bekliyor, özür beklemekte hata mı ediyorum? O benim ailemle normal iletişimde. Gelip gidiyor. Annesi beni 5 aydır davet etmiyor bile çünkü diğer gelininin ailesi sokağa çıkmasına izin vermiyor. Başlangıçta çok sık çağırıyordu. Üstelik bu olanlar yüzünden nişan attık ve iki hafta sonra konuşmaya başladık. Erkekler hep böyle mi, ben mi abartıyorum bilmiyorum. Sonradan ailesi kıymete mi biner talepler oldukça soruna mı çekilir bilmiyorum. Bu ailecilik konusu nişandan sonra çıktı bu arada. Öncesinde evde zorlandığını, kaç yıl ayrı yaşadıktan sonra zor geldiğini, özgürlüğüne düşkün olduğunu, kardeşinden soğuduğunu falan söylüyordu. Haklı da olsa ailesi suçlusun demesin istediğini söylüyor. Haklı da olsam ailesi kız yüzünden bize bağırdın vs. demesin istiyor. Hatta o kadar ki arada bir evimizde kalmak istese neyse ya şimdi evlenmeden uzaklaştı bizi istemiyor derler deyip vazgeçiyor. Karışık olduysa kusura bakmayın cevaplarla güncellerim.
Ben hiç geleneksel biri değilim sevmem bohça falan ne gerek var herkes kendine çamasırını alır kafasındayım.Ama ben karşı tarafa hak verdım siz bile dışarıdan biri olarak abinin sorunlu olduğunu söylüyorsunuz kadın anne olarak cok daha fazlasını bılıyor ve tedırgın halıyle.Kıyaslamayın bence ona oyle yaptılar bana boyle dıye.Ikı ayrı cıftsınız sonucta sız dugun ıstıyorsanız sıze onu yaparlar oburu baska bır sey ıstıyordur onu .Bunu kendı mutlulugunuz ıcın yapın .Bir de küfürle aılemın fertlerını anacaklar savununca aılecı olacagım öyle mi?İşte bu en hatalı noktanız bence.Aılemın onaylamadıgım noktaları da vardır da kımse boyle bahsedemez bu aılecı olmak degıl geldıgın yere saygı duymak sadece.Bir de elti ile ne sorun yaşadınız ki kınama falan gelmesin diyorsunuz.Ben sizi hatalı buldum
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X