Nişanlılıkta Yaşanan Problemler Evlendikten Sonra Geçer Mi?

ocwmays

Minnişim Prensesim...
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
6.111
34
158
36
İstanbul
Kendimi kandırmaktan hoşlanmam,
İnandığım ve başaracağım bir işe vargücümle geçiririm tırnaklarımı
ama şuan duygu karmaşası yaşıyorum

nişanlımı çok seviyorum
senlerdir ilgisinden, sevgisinden, şefkatinden, nezaketinden hiçbirşey eksiltmedi bana karşı
hep çırpındı hep didindi mutluluğumuz için
ve artık düğün haftamız geldi çattı
şu saatlerde kavgalıyız
ağlamaktan gözlerim şişti yine
evlenmek iyi bişey midir diye düşünmeye başladım bile
ama çok seviyorum onu çok

herneyse sorum bu değil
nişanlılık dönemleri genelde strestin eksik olmadığı dönemler oluyor malum
ama evlenince bir çırpıda geçiyor mu bunlar gerçekten?
nişanlılıkta yaşanan kişisel sıkıntılar evlendikten sonra -kısmen de olsa- çözülüveriyor mu sahi?
gerektiği kadar başbaşa kalamamak, sorunları çoğu kez ayrı yerlerdeyke çözmek zorunda kalmak büyün problem şüphesiz
ama bütün mesele bu mudur bilemiyorum
peki siz neler yaşadınız bu süreçte?

öyle yoğun duygular yaşıyorum ki şuan
uyusam geçer mi ki?

gecmiyor problemler dahada artıyor ,gerci herkesin ilişkisi yapısı farklıdır inşllh hersey düzelir

karşındakine ne kadar güvenip inandığına bağlı...sonuna dek güveniyorsan geçici sorunlar...ama onu tanıyamadığını düşünmeye başladıysan kötüü..hayırlısı ama düğün arifesine gelebildiyseniz bazı şeyleri göze alabilmişsiniz demektir.

Canım bırı bıter dıgerı baslar dertsız sıkıntısız olmazkı hayat evlenınce baska seyler cıkar kadının duygusallıgı adamın odunlugu kadının ıncelıgı adamın vurdumduymazlıgı daha cok fırtınalar kopartır evlenınce ha eger karıkoca sorunsuzsa kaynana gorumce kayın faktorlerı comak sokucuları vardır kımseye dertsız hayat yok mutlaka bırılerı bırılerınden ceker bır ınsan cevresındekı ınsanlardan cekmıyorsa saglık sorunu vardır hayat bu

elbette nisanlilik cok stresli bir dönem..
bazen sabri tükeniyor insanin, yapilmasi gereken onca is, mükemmel olmasini istediginiz halde cikan pürüzle haliyle etkiliyor insani..
ancak ben hep derim nisanlilik süresini uzun tutmak yoruyor insani ve evlilige 1-0 yenik baslatiyor..
eger bugüne kadar nisanlin icin hic bir süphe bulundurmadiysan icinde, ona güveniyorsan ve herseyi göze aliyorsan o zaman düsünmeye gerek yok zaten..

Kendimi kandırmaktan hoşlanmam,
İnandığım ve başaracağım bir işe vargücümle geçiririm tırnaklarımı
ama şuan duygu karmaşası yaşıyorum

nişanlımı çok seviyorum
senlerdir ilgisinden, sevgisinden, şefkatinden, nezaketinden hiçbirşey eksiltmedi bana karşı
hep çırpındı hep didindi mutluluğumuz için
ve artık düğün haftamız geldi çattı
şu saatlerde kavgalıyız
ağlamaktan gözlerim şişti yine
evlenmek iyi bişey midir diye düşünmeye başladım bile
ama çok seviyorum onu çok

herneyse sorum bu değil
nişanlılık dönemleri genelde strestin eksik olmadığı dönemler oluyor malum
ama evlenince bir çırpıda geçiyor mu bunlar gerçekten?
nişanlılıkta yaşanan kişisel sıkıntılar evlendikten sonra -kısmen de olsa- çözülüveriyor mu sahi?
gerektiği kadar başbaşa kalamamak, sorunları çoğu kez ayrı yerlerdeyke çözmek zorunda kalmak büyün problem şüphesiz
ama bütün mesele bu mudur bilemiyorum
peki siz neler yaşadınız bu süreçte?

öyle yoğun duygular yaşıyorum ki şuan
uyusam geçer mi ki?

Merhaba yeni evli(4 ay oldu daha) biri olarak bu soruna fikrimi belirtmek geldi içimden üzme hiç canını bende nişanlılık zamanında sorunlar yaşadım kıskançlıktı falandı ama evlendik hepsi geçti gitti eğer sevgine aşkına inanıyorsan düşünme öyle kötü şeyler halledilemeyecek şeyler değildir sorunlarınız tabi bence hala evlilik bi kumar kimisinde tutuyo kimisinde tutmuyo işte maalesef. Rabbim evlendiğinde daim etsin inşallah (Tabii hepimizinkinide ) sevgiler...

nişanlılık dönemindeki sorunlar evlendikten sonra da bir süre devam eder ben de 1 senelik evliyim ve evliliğim yeni oturdu diyebilirim. erkekler evlerine bekar hayattan evlilik hayatına alısmaları en az bir seneyi bulabiliyor.. bu yuzden yeni ewleneceklere tavsiyem ( hepsi için geçerli olmasa da ) beyaz atlı prensiniz birden balkabağına dönüşürse şaşırmayın hayatın gerçekleri bunlar :)

konu sahibinini düğünü olmuştur herhalde. şu an balayındadır bence :))

Ben de 3.5 aylık evliyim. düğünden önceki haftasonu çok ciddi bir tartışmamız oldu. olmasın bu düğün restleriyle kapılar çarpılarak... 5 saatlik bir konuşma sonrası ikimiz de buruk bir şekilde "eh hadı bakalım sonu nereye varacak Allah bilir" diye diye düğün sabahını ettik. düğün günü Allah yardımcımız oldu her şey sorunsuz işledi. Ben stres yorgunluk diyordum ama hayatımın en güzel günüydü gerçekten.. Balayına 2 gün sonra çıktık. Balayındaki ilk gecemizde tartışıp ayrı yattık:)))) ama benim eşim benden çok daha hazırdı evliliğe. ben zorlanıyorum hala bazı sorumlulukları taşımakta ama o çoktan alıştı.

Eğer birbirinizi tanıdığınıza inanıyorsanız, sadece nişan dönemine ait gerginlikler atlatılıyor. Çünkü bir aile kurmanın sorumluluğu, sadece iki kişi yaşadığınız duygulara aileleri katmak ve aileleri yüzde yüz mutlu etmenin asla mümkün olmaması, kendini başkalarıyla kıyaslamak bu dönemde insanı çok geriyor. Ayrıca sürekli para saçma hali de çok bunaltıcı.

Ben k.valideme k.pederime karşı çok dolmuştum mesela o dönem çünkü sürekli birlikteydik, birkaç ay görmek istemiyorum evlendikten sonra diyordum. ama şimdi hem o gerginlikten sıyrıldım, hem önyargılarımızdan karşılıklı olarak kurtulduk. yani rayına oturuyor yavaş yavaş.. inşallah konu sahibi için de böyle olur...

güzel dilekleriniz için teşekkürler
düğünüme 4 gün kaldı:)
o büyük tartışmamızdan sonra barıştık tabiki
bana bir sürü hediyeler almıştı:33:

kolay değil nişanlılık dönemi
bir sürü saçma sapan şeylerle uğraşmak çok zor
evlendikten sonra buunlar olmayacağı için problemler de otomatikmen bitecek sanırım
nişanlımı seviorum, Rbbim hayrdan ayırmasın

ben arkadaşlarıma yakınlarıma ve özellikle kızkardeşime hep söylüyorum. evlilik için maddi anlamda hazırlıkların tamamlanarak nişanlanılması gerekli.yani aileler tanışmadan kendi aranızda düğün tarihinizi ve bütçenizi netleştirmelisiniz ve ona göre nişanlanmalısınız. hele bi yüzük takalım demek doğru değil. mümkünse ailelerden bir şey beklenmeden, nişan düğün arası da kısa tutularak ve bu işleri fazla tantana etmeden halletmek en doğrusu.

bana şunu almadılar şunu takmadılar düşüncelerine de fazla kapılmamak lazım. çevreden gelen yorumlara kulakları tıkamak lazım. bazen anneniz bile sizi doldurabilir farkında olmazsınız. beni annem doldurmadıysa da teyzem yengem kuzenlerim filan doldurdular mesela..

Allah tamamına erdirsin... inşallah kalbinizdeki hakkınızda da hayırlı olsun..

biz de sözlendiğimizde maddi problemler yaşamıştık
inanılmaz yıpratıcıydı
Allah'a hamdolsun maddi sıkıntılar bir anda öyle bir geçti ki tek kuruş borcumuz olmadan evleniyoruz kısmetse
ama herkes bizim kadar şanslı değil
o yüzden söylediğinie çok katılıyorum, maddi anlamda hazırlıklar tamamlanmadan asla evliliğe kalkışılmamalı

Back
X