nisanlim ailem ben ne olur bakin..

bocekbocuk

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2013
19
0
6
Afyon
Arkadaslar merhaba yorumlariniza ihtiyacim var..26 yasinda universite mezunu calisan biriyim:) ben cok varlikli bir ailede dogdum cocuklugum cok rahat gecti madden..ama babamin savruklugu rahatligi bizi batirdi..ne ev var ne emekli ustunede borc.4 senedir evde babam calismyor.

Hep kendi isiydi farkli dallarda baskasinin yaninda calismak istememedi.52 yasinda is bulabilirmiydi bilmiyrm.suan haciz korkusuyla tasindik ikmetgahsiz oturuyoruz..butun maasimi eve veriyorum ticket yemek kartim dahil.

9 yillik sevgilim var 1 yil once soz yaptik.hep erteledik ev bu durumda diye evliligi ama goruyorumki evde hic caba yok..annemde babamda evde oturuyor.nikah gunu alalim diyoruz evlenincede yardim edecegim konustuk nisanlimla.yaptigim hrsey aileme helal hos oldun canim feda ama artik bunaldim aylardir ihtiyacim var kendime ayirip bir sutyen alamadim..dardayim..evlencem diyede vicdanim rahatsiz...biseyler soyleyin ne olur...bu arada evlilik icin ceyizimi yaptim.haftasonu ek is olarak garsonluk bulasikcilik anketorluk yaparak.simdiden cok tesekkurler
Telefondan yazdim yazim hatalarim varsa kusura bakmayin

Siz elinizden geleni yeteri kadar yapmışsınız, içiniz rahat olsun.

Oturup neyi bekliyorlar, koskoca insanların gökten para yağmayacağını bilmesi gerekir.

Sende bir yuva kuracaksın, insan bir ömür nasıl evladnının eline bakar.

Kizlarin genel ozelligi bu canim erkek cocuklara gore daha duyarli oluyorlar bu konuda. Abin var mi ya da erkek lardesin 9 sene uzamis daha da uzatma bence Allah ailenin de yardimcisi olsun.

Yok canım daha yeni okula başlayacak minik,dünyalar tatlısı kardeşim var..:)

Canim sen senelerce .cok ozverilerde bulunmussun Allah senden razi olsun ki ailene bakiyorsun. Tamam haklsin cocuklar ailelerine baksin tabi ama sen de evleneceksin yuva kuracaksin cocuklarin olacak. bunlardan kendini mahrum edemezsin. babacin muhakkak is bulmali. yoksa sen omur boyu nasil bakacaksin. nisanlin da bu konuya bir sure sonra takilir cunku aile kuracaksiniz kendi masraflariniz da olacak. babacin is bulana kadar belki kardesinin okul masrafini karsilarsin elinden geldigi gibi ama kendine arttir. evinizi kurun muhakkak. Yoksa hic mutlu olamicaz bu hayatta.

ya boyle olacak ya da sen hic evlenemeyip hep ailene bakacaksin oyle de omrunu bitireceksin. bu da kotu.

Arkadaslar merhaba yorumlariniza ihtiyacim var..26 yasinda universite mezunu calisan biriyim:) ben cok varlikli bir ailede dogdum cocuklugum cok rahat gecti madden..ama babamin savruklugu rahatligi bizi batirdi..ne ev var ne emekli ustunede borc.4 senedir evde babam calismyor.

Hep kendi isiydi farkli dallarda baskasinin yaninda calismak istememedi.52 yasinda is bulabilirmiydi bilmiyrm.suan haciz korkusuyla tasindik ikmetgahsiz oturuyoruz..butun maasimi eve veriyorum ticket yemek kartim dahil.

9 yillik sevgilim var 1 yil once soz yaptik.hep erteledik ev bu durumda diye evliligi ama goruyorumki evde hic caba yok..annemde babamda evde oturuyor.nikah gunu alalim diyoruz evlenincede yardim edecegim konustuk nisanlimla.yaptigim hrsey aileme helal hos oldun canim feda ama artik bunaldim aylardir ihtiyacim var kendime ayirip bir sutyen alamadim..dardayim..evlencem diyede vicdanim rahatsiz...biseyler soyleyin ne olur...bu arada evlilik icin ceyizimi yaptim.haftasonu ek is olarak garsonluk bulasikcilik anketorluk yaparak.simdiden cok tesekkurler

sen elinden gelenin fazlasını yapmışsın anne baba olmak bu değil bence kendi yoluna bak bir an önce derim

Canim sen senelerce .cok ozverilerde bulunmussun Allah senden razi olsun ki ailene bakiyorsun. Tamam haklsin cocuklar ailelerine baksin tabi ama sen de evleneceksin yuva kuracaksin cocuklarin olacak. bunlardan kendini mahrum edemezsin. babacin muhakkak is bulmali. yoksa sen omur boyu nasil bakacaksin. nisanlin da bu konuya bir sure sonra takilir cunku aile kuracaksiniz kendi masraflariniz da olacak. babacin is bulana kadar belki kardesinin okul masrafini karsilarsin elinden geldigi gibi ama kendine arttir. evinizi kurun muhakkak. Yoksa hic mutlu olamicaz bu hayatta.

ya boyle olacak ya da sen hic evlenemeyip hep ailene bakacaksin oyle de omrunu bitireceksin. bu da kotu.

amin canım hepimizden inşallah..Dediğim gibi içimden gelerek yapıyorum sonuçta babamda ben okurken çok ezildi , çok ezşyete katlandı.Şuan para kazanıyorsam onların emeğiyle ama bende artık yuvamı kurmak istiyorum.Fakat öyle vicdan yapıyorum öyle mutsuzum ki..

helal olsun size valla ben asla bu kadarını yapamazdım ....hasta souda dinlenmeden nasıl çalıştınız ?

ıyıde babanda çalışabılır o kaarda degıl bir sürü iş bulabilir kendıne meslegı yoksa bekçilik,kahvede çalıbilir,şöförlük ,v.s v.s

sonuçta özürlü degıl dimi ? nişanlındada iyi sabır vermış yavrumya iyi beklemiş o kadar bence biran önce yuvanı kur gitsen

mecbur çalışıck

canım benim ya ne güzel yürekli bi insansın öyle.
ailende çaba yoksa seninde yapabileceğin bişey yoktur.sonuçta evleneceksin hep aileni düşünürsen inan ki huzurlu mutlu olamazsın.ailendeki insanlar artık kendi yaşamlarını sürdürebilirler.biraz da kendini düşün lütfen.

Bu hayatta herkes rahat iş bulacak diye birşey oyk, babanızın şuan bir zahmet iş bulması gerekiyor. Hatta anneniz de çalışabilir. Siz evleneceksiniz artık başka yerden para gelmeyeceğini bildikleri halde bu rahatlık... Evin erkeği olan kişi babanız, gerekirse boyacılık yapsın bişey olmaz.

Bu hayatta herkes rahat iş bulacak diye birşey oyk, babanızın şuan bir zahmet iş bulması gerekiyor. Hatta anneniz de çalışabilir. Siz evleneceksiniz artık başka yerden para gelmeyeceğini bildikleri halde bu rahatlık... Evin erkeği olan kişi babanız, gerekirse boyacılık yapsın bişey olmaz.

yapmıyor işte heryer sgk için ikametgah belge vs istiyor diye:(

arkadaslar merhaba yorumlariniza ihtiyacim var..26 yasinda universite mezunu calisan biriyim:) ben cok varlikli bir ailede dogdum cocuklugum cok rahat gecti madden..ama babamin savruklugu rahatligi bizi batirdi..ne ev var ne emekli ustunede borc.4 senedir evde babam calismyor.

telefondan yazdim yazim hatalarim varsa kusura bakmayin

canım merhaba;
sen çok ii bi insansınn...artık kendi yoluna bak canımm evlendikten sonrada ailene bakablirsin.sonuçta annen baban okadar emekleri geçmiş üzme kendini bukadar.

canım benim ya ne güzel yürekli bi insansın öyle.
ailende çaba yoksa seninde yapabileceğin bişey yoktur.sonuçta evleneceksin hep aileni düşünürsen inan ki huzurlu mutlu olamazsın.ailendeki insanlar artık kendi yaşamlarını sürdürebilirler.biraz da kendini düşün lütfen.

teşekkür ederim canım..Rahat olamıyorum:( Ailem bu durumdayken :( Onlar bana boylemı yaptı dıyorum gece yatınca...Annem gecelerce basımda bekledı..Babam bır dedıgımı ıkıletmedı..Ama ben bu halde gıdıyorum:s içim çok buruk

Seni cok iyi anliyorm bende maasimi eve veriyorm babamn maas sorunu yk ama yetmiyor. Bende evlenicem tek kurus almasam diyorm daha dogrusu evlenmek istiyorm ailem uzatmak isti yo evlenince yardm edemeyecegime inaniyolar oysaki sozlum destek olurum sana evlenince de verirsn diyo ama bilemiyosn ki borclar vs olacak nekadar ne zamana kadar yardim edebilirsin...ama ssu var hayatimizi kurmaliyiz neticede evimizde esimizle basbasa kalicaz kimse olmyck yanimizda hayat b oy le birsey

baban daha gencmıs calısabılır annende öyle..cok fazla yüklenmısler sana..senın de bır hayatın var sonuçta ailen tamam da bır tek sana yüklerek de nereye kadarr gidecek en azından bir çabaları olsun onlarında iş begenmemezlık yapması babanın bu durumda cok garıp geldı...hayatını kurmaya basla bence bı an önce otur aılenlede konuss onlarda çeki düzen versinler kendilerine sen ömrünün sonuna kadar yardım edemeyebılırsın hayat bu belli olmaz yani...tamam ailedir yardım edilir fakat karsılıgı sorumsuzca evladını düşünmemek olmamalı..ailee bireyleri herkes birbirine destek olmalı bir kişiyle olmaz...allah yardımcın olsunnnn selametle

Bak Canım öncelikle sen üstüne düşeni fazlasıla yapmışsın ve yapıyorsunda. ama seninde bir hayatın var. 26 yasındasın ve zaten evlenene kadar 27 olcucan bu gidişle anneliği 30da yaparsın:) yani zaman geciyo tabiki onlar ailen sırt dön demiyorum ama onlarında fedakarlık yapması gerekir. sen elinden gelenin fazlasını yapışsın. Ailenle otur konus deki evliliğimden size borç bırakmıycam herşeyi nişanlımla yapıcam sadece düğün için tarihimizi artık kararlaştıralım de. 2 kişi çalışır herşeyi ödersiniz zaten. bende 7aylık evliyim ve eşimle birlikte borç ödüyoruz.kimseye minnetimiz yok inan elele verince herşeyin üstesünden gelirsin. tabiki eline paran kalırsa ailene destek çıkarsın. küçük kardeşin varmış en azından onun ihtiyaclarını karşılarsın. Dicem o ki ne olursa olsun kendi hayatını erteleme. bu annen baban olsa bileeee.....

Back
X