• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ailesinin yanına atandı ama ben gitmek istemiyorum

canım bir yıllık olsa giderim neden gitmeyim sen anlamadın heralde beni gidersem geri dönemeyeceğim ömür boyu orda yaşayacağız ve mutsuz olacağım bi iş olacak ben burda durursam bir yıl sonra nişanlımın stajerliği kalkacak ve eş durumun o yanıma gelecek benim şimdi o tayin alamıyor...

Hımm şimdi anladım. O zaman bir şey diyemem tabi. Nişanlına güzel bir dille anlat, eğer olmuyorsa düğünü ertelemeyi düşünebilirsiniz belki. O tayin alacak duruma geldiğinde oturur akıllıca konuşur ve öyle evlenirsiniz. Çünkü evliyken eşinden uzakta olmak çok zor. Ben şuan işim yüzünden iki haftada bir bir haftalık süreyle Ankara'ya geliyorum ve çoook zorlanıyorum. Bu yüzden tavsiye etmem evlenip ayrı yerlerde yaşamanızı.

♥gözyaşı♥;19600516 .!.:
Hımm şimdi anladım. O zaman bir şey diyemem tabi. Nişanlına güzel bir dille anlat, eğer olmuyorsa düğünü ertelemeyi düşünebilirsiniz belki. O tayin alacak duruma geldiğinde oturur akıllıca konuşur ve öyle evlenirsiniz. Çünkü evliyken eşinden uzakta olmak çok zor. Ben şuan işim yüzünden iki haftada bir bir haftalık süreyle Ankara'ya geliyorum ve çoook zorlanıyorum. Bu yüzden tavsiye etmem evlenip ayrı yerlerde yaşamanızı.

öyle ama canım biz zaten iki yıldır nişanlıyız ve ayrıyız şimdide evlenip ayrılacağız işler bi anda karıştı

zaten bende ne onun ailesine yakın olayım nede benim aileme yakın olayım istiyorum
Herkes aynı olmaz ama ben eşim için ailemden çok uzak bir şehre yerleştim, ilk birkaç ay onun ailesiyle kaldım nişanlıydım o dönem, şimdi kendi evmizdeyiz ama ne işleri biter ne borçları, ikide bir onlara gitmemizi isterler, sürekli laf sokarlar, kendileri ben taşınırken yardım ettiler ben şehir dışındayım çalışıyorum şuanda onlar taşınırken yardım edemedim eminim bunu yazmışlardır bir yere, biz de tekrar taşıncaz yakında bakalım yardım edecekler mi. Uzaktayken inan daha iyi, eşin senin oluyor diğer türlü aileyle kardeşlerle bir güç savaşına dönüşüyor ilişkiler. Mutsuz olan sen oluyorsun çünkü erkeklerin yüzde 90 ı aileden tarafa oluyor, senin nişanlın da şimdiden rengini belli etmiş.

Şu erkekleri bazı konularda hiç anlayamıyorum...Sadece onlarda mı var anne baba acaba?
Neden kadınların yeri eşlerinin yanı oluyor da, erkeklerin öncelikleri aile anlamıyorum...
Kadınlar neden hayatını,ailesini bırakıp sevdiklerinin yanına gidebiliyorlar da erkekler bunu sorguluyorlar ki...:37:

canım benim ailem yanımda değil zaten ben öyle düşünen bi insan değilim aman benim ailemin yanı olsun onun ailesi olmasın demiyorum ben ailemden farklı bi yerdeyim sadece olduğum yerin imkanları çok iyi işim rahat ve herkes burda olmak istiyor gidersem bir daha geri gelemem ve bir ömür düşününce bir sene dişini sıkıp nişanlını beklemekmi yoksa mutsuz olacağın bi yere gidip orada ömür tüketmekmi

Ben olsam gitmem.Hele ki söz vermiş ben gelirim demiş.2-3 sene de olsa istemediğim yere gitmem onun gelmesini beklerim.
Güzel bi dille anlatman lazım madem istemiyorsun.Sen bana böyle böyle söz verdin ben kendimi buna göre hazırladım.Oraya gitmek istemiyorum dersin.
Umarım anlayışla karşılar

sakın arkadaşım sakın onların dibine gitme.
ne kadar çok sevsende gitme.
bak burda biçok konu var herkes
keşke gitmeseydım beraber oturmasaydım kız kursu olsamda deli gibi sevsemde keşke yapmasaydım,
dert sahibi olursun onların sıkıntısını çekcegine küçük bi yermiş hem, yanlız kal daha iyi.

yerınde olsam diretirdim.gerekırse evlenmezdim..
ne kadar iyi olursa olsunlar dibdibe oollmmazzzzzzz..ZZ.

gitmemeni öneririm.üstelik nişanlın sana yanına geleceğine dair söz vermiş şimdi neden sözünde durmuyor ki
şimdi işim iyi yaşadığım şehirden memnunum diyorsun diğer şehirde nasıl olacağın belli değil.kaldı ki eşinin ailesi ile anlaşmazlıklarda yaşayabilirsin bütün bunlar evliliğini kötü etkiler
yerinde olsam 1 yıl dişimi sıkarım arada eşimle görüşüp durumu idare ederim ama bana öyle geliyor ki nişanlın 1 sene sonrada seni oraya gitmeye zorlayabilir.eğer ailesinin ve çevrenin etkisinde çok kalıyorsa büyük ihtimalle seni 1 sene sonrada zorlayacaktır:31:
sen en iyisi 1 yıl daha nişanlı kal nişanlın yanına tayin olunca evlen belki beklemek zor ama zaten bu şekilde evlensende pek evli gibi olmayacaksınız
biraz daha sabret canım sadece bir abla nasihati:34:

Kibarca gidemeyeceğini ve sözünü tutmasını beklediğini söyle bence de..
Tüm hayatını değiştirmeni bekliyor üstelik geçerli mazereti yok.

gitmemeni öneririm.üstelik nişanlın sana yanına geleceğine dair söz vermiş şimdi neden sözünde durmuyor ki
şimdi işim iyi yaşadığım şehirden memnunum diyorsun diğer şehirde nasıl olacağın belli değil.kaldı ki eşinin ailesi ile anlaşmazlıklarda yaşayabilirsin bütün bunlar evliliğini kötü etkiler
yerinde olsam 1 yıl dişimi sıkarım arada eşimle görüşüp durumu idare ederim ama bana öyle geliyor ki nişanlın 1 sene sonrada seni oraya gitmeye zorlayabilir.eğer ailesinin ve çevrenin etkisinde çok kalıyorsa büyük ihtimalle seni 1 sene sonrada zorlayacaktır:31:
sen en iyisi 1 yıl daha nişanlı kal nişanlın yanına tayin olunca evlen belki beklemek zor ama zaten bu şekilde evlensende pek evli gibi olmayacaksınız
biraz daha sabret canım sadece bir abla nasihati:34:

canım nasıl ertelensin ki davetiyeler basıldı düğün günü belli erteleyemeyizde evlenip ayrı durabiliriz anca

sakın arkadaşım sakın onların dibine gitme.
ne kadar çok sevsende gitme.
bak burda biçok konu var herkes
keşke gitmeseydım beraber oturmasaydım kız kursu olsamda deli gibi sevsemde keşke yapmasaydım,
dert sahibi olursun onların sıkıntısını çekcegine küçük bi yermiş hem, yanlız kal daha iyi.

yerınde olsam diretirdim.gerekırse evlenmezdim..
ne kadar iyi olursa olsunlar dibdibe oollmmazzzzzzz..ZZ.

bende gitmek istemiyorum bunu biliyor ama bildiği halde istiyor hayırlısı olsun ne deyim:(

bende gitmek istemiyorum bunu biliyor ama bildiği halde istiyor hayırlısı olsun ne deyim:(

Ailesinin etkisiyle bunu istiyor senden, gitme derim ben çok seviyorsa seni o gelsin fedakarlık yapıp.
Emin ol o senin yanına gelirse onun için pek birşey değişmez ne olumlu ne olumsuz ama sen gidersen çok yıpranırsın, kaynana derdi çekeceksin, yok her akşam yemeği bizde yiyin, yok şunu alın, haftasonu biryere gitmek isteseniz plana onlar da dahil olur, hatta senden önce gider, yakında olduğun için değerin kalmaz, senin arada gelip temizliğe falan yardım etmeni beklerler, iki gün gitmesen aylarca gitmiyormuşsunuz gibi laf ederler, sanki sen oğullarını onlardan uzaklaştırıyorsun gibi düşünürler, arada sana kusur bulurlar, laf sokarlar, her işlerine eşin koşar, biz gitmeden önce nasıl yaşıyorlardı diye şaşırırsın.

Sakın bizi kaynana mağduru, zavallı, kendisi yapamamış, başkalarına akıl veren çaresiz kadınlar sanma, burda çoğumuz çalışıyoruz ben de derdim ya ben çalışıyorum evim ayrı olucak ne zararları olabilir ki diye, oluyormuş basbaya. Bütün bu yazılanlara karşın hala kabul edip gidersen kendine edersin. Amacımız sadece bizim yaşadıklarımızı yaşamasın aynı hataları yapmasın o.

Sakın bizi kaynana mağduru, zavallı, kendisi yapamamış, başkalarına akıl veren çaresiz kadınlar sanma, burda çoğumuz çalışıyoruz ben de derdim ya ben çalışıyorum evim ayrı olucak ne zararları olabilir ki diye, oluyormuş basbaya. Bütün bu yazılanlara karşın hala kabul edip gidersen kendine edersin. Amacımız sadece bizim yaşadıklarımızı yaşamasın aynı hataları yapmasın o.

yok canım ya zaten öyle düşünecek olsam burada paylaşımda bulunmam diyorumya fikirlerinize ihtiyacım var kafam allak bullak tabiki yaşayıp gören daha iyi bilir benden

merhaba arkadaslarrr...

ben onu bunu bilmem ama herkes icin soyleyebilecegim tek sey var oda hem kendi ailenden hem esinin ailesinden biraz uzak oturacaksin ayri sehirler demiyorum tabii ama ole ha diyince kapinda olabilecek sekilde olmasin.

ve topiki acan arkadasa tek tavsiyem kesinlike bi yil daha bekle ve gor...
benim anlatiklarindan anladigim senin ailesiyleoturmani isteyecek ve sen daha esine alisma sureci bile gecirmeden birde kaynana kayinbabaya alisacaksin kiiiiiiiiiiiiiiiiiiii emin ol kaynanaya ALISILMIYOOOOOORRRRR heleki ailesine cokduskunse sana kesin kesin taviz verme ev konusunda derim ben yasadim bilyiorum esim tam bi anneci o yokken biz yeni asiklar gibiyiz o varken hayatim tam bir zindan gibi kadin daha bizden gideli bi ay oldu uc aydir bendeydi ve kocamin ne kadar degistigine inanamazsiniz gerci neler yasadigimi neler hissettigimi nasil degistini anlata anlata biraz gozu acildi gibi daha iyi davraniyor annesi varken ama onu bu hale getirene kadar neler cektim dort yillik evliyim iki senedir sik sik bizde ve biz cok buyuk kavgalar ettik ayrilma noktalarina kac kez geldik ne siz sorun ne ben soyleyim...

ben ailemi birakabildimse onunde fedakarlik yapabilmesi lazim onun annesi ise bizimki ne bizimkide ana...
ama hep kendi acilarindan bakiyorlar olaya haa birde egerki tek erkek cocuksa hic bulasma arkadasim size bu konuda saatlerce yazabilirim yasadiklarimi ama SIKMAYIM SIZI AMA BEN COK NEGATIEF BAKIYORUM BU OLAYA kaynanayla mutlu olanda yuzde kactir bir bile degildir bence

herseyin hayirlisi arkadasim

sanırım nişanlınız sizin oraya atanmanızı ve ailesiyle beraber yaşamınızı teklif edecek bir ay kalmış ama orta birşey yok,bence düğünü erteleyin,bir yıl sonra madem gelebilecek bir yıl daha bekleyelim deyin bakalım ne diyecek,tamam mı yoksa bitsin mi??bu kadar rahat olması kafamı karıştırdı benim...

teşekkür ederim arkadaşlar yazdıklarınız için, olduğum yerden ev bakacağız ben hiç birşey söylemeden kendisi söyledi ama hala canım sıkkın geç kaldık

Back
X