• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım alkol aldı.ne yapmalıyım kızlar..

kızlar ağır konusuyosun neden ? :/ kırıcı olmayın sizden eleştiri değil yardım destek bekliyo fikir bkliyo bu arkdaşımız :(

canım ben ne içki kullanırım,ne sigara ,kapalı bir bayanım,benim eşim iş yemekleri şu bu arada içer ,benim yapıma uygun olmadığı için pek hoşuma gitmiyor içten içe ,ama saygı duyuyorum,ayrıca yabancı arkadaşlarım var,onlarda içiyor,biz toplumda iç içe yaşıyoruz,herkesin yaşantı tarzı uymuyor diye anlaşmazlık yaşayacağını düşünme ,fakat içmek var ,içmek var ,ben çevremde bunu gözlemledim ve eşimde ,bu düşünce yapısınıda göz ardı etmeyin derim,sevgiler.

Hariçten gazel okumak güzel de... Azıcık düşünmek de gerekmiyor mu? Bak canım.. Evlilik bu.. Hayatının tamamını oluşturacak, sen o olacaksın, o sen.. Kapınızı kapadığınızda sadece ikiniz kalacaksınız o evde.. O yüzden aileni bu denli ön plana alman yersiz. Ayrıca Evlilik iki kişinin birbirine saygı ve sevgi duymasıdır. Öncelikle farkındaysan saygı yazdım. Sevgi bitebilir. Ancak saygı varsa o kişiden bir zarar görmezsin. Seni incitmez. Ama sen bu adamı bence ne seviyorsun ne de sayıyorsun. Bak seni eleştirmek için söylemiyorum. Ancak dertli oldugu bir anda teselliyi alkolde arayan adam acaba neden bunu yaptı? Buradaki mesele içmesi değil ki, buradaki mesele derdini nasıl olur da seninle paylaşarak huzur bulma yoluna gitmez de , alkole başvurur?:7: Burada büyük bir sorun var. Ya da sen canım. Demişsin ki camiye neden gitmedin ? İlk önce soracağın şey " bana neden anlatmadın" olmalıydı. yahu siz evleneceksiniz değil mi? Birbirinize sorunlarınızı anlatmamamız en büyük sorun olmaz mı ? SAdece inançlarının uyduğu seni seven ve hoş tutan bir insan mı istiyorsun, yoksa birlikte paylaşımlarınızın olduğu, iki ayrı vücutta tek bir benlikte yaşayabilecek bir bütünlüğü yaşayabileceğin bir insan mı? Bence canım ilk önce önceliklerini belirlemelisin. Çünkü senin için tek kıstas içki ya da diğer dini vecibeleri yerine getirmesi olmamalı. Seninle konuşuyor mu, derdini sorununu sana anlatıyor mu? Kadın ve erkek herşeyden önce çok iyi dost olabilmeyi başarabilmeliler.

canım sorunlarımızı paylaşırız tabi ki.zaten o günde paylaştık ama sonra onu içerken buldum sonra:(nişanlandığıma pişman olmaktan korkuyorum. nişan atamam kaldıramam.tabiki evet sevdiğimle beraber olmak isterim ama gelecekten sinyalmi veriyo bu olaylar bilemiyorum:((

tatlım senın yerınde olsam bırakırdım ....henuz evlı degılsın bır mecburıyetın yokkı ...alkol hıcte oyle masum bırsey degıldır cnm ...sakın sakın sakın,,,, evlılkte cekılmez

canım sorunlarımızı paylaşırız tabi ki.zaten o günde paylaştık ama sonra onu içerken buldum sonra:(nişanlandığıma pişman olmaktan korkuyorum. nişan atamam kaldıramam.tabiki evet sevdiğimle beraber olmak isterim ama gelecekten sinyalmi veriyo bu olaylar bilemiyorum:((

Alkole karşı değilim.Ama çok içene,çevresine zarar verene ve alkolun arkasına saklananlara karşıyım.Nişanlınız 24 saat sizin yanınızda değil.Sizle değilken ne yaptığını bilemezssiniz.Her kafası bozulduğunda,bir sorun yaşadığında içiyorsa hayat başlı başına stres demek ki hep içecek nacizane fikrim.

konu sahibi arkadasim oncelikle belirteyim karar yine sizin ama soyle birsey anlatmak istiyorum
benim sevgilimin ailesi inanclarina cok cok bagli bir aile ozellikle annesi ama gel gor ki babasi arada icki iciyor (zil zurna degil tabi)
sevgilimin abisi (gecen sene evlendi) babasi iciyor diye mi ondan ornek aliyor yoksa o potansiyeli mi tasiyor bilmiyorum ama abiside iciyor hemde zil zurna olana kadar bikeresinde babasi gidip icki masasindan toplayip eve getirmisti.... abisinin basinda bu alkol konusu icin dirdir eden tek esi degil butun ailesi annesi babasi benim sevgilim hepsi karsi buna adam tmm diyor ama ustunden zaman gecince yine iciyor ve dedigim gibi dindar bir aileden geliyor... demem o ki ailesi dindar bile olsa erkek alisti mi bir kere icmek istedigi zaman icer...senin nisanlinin basinda bu alkol konusu yuzunden surekli dirdir edecek olan sensin sanirim(ailesini bilmiyorum ama fazlada dindar degiller diye algiladim ben yanlisim varsa affola)onlar fazla karismiyorlar icersede bise demiyorlar gibime geldi.. o yuzden arkadasim cok iyi dusun derim aliskanlk yapan bir insanda din fln dinlemez... sen bu adami icki masalarindan toplayabilecekmisin hep.... bu sorunu ciddi ciddi oturup konusmaniz gerekiyor oyle cocukca sozler verip sonra tekrardan icmekle olmaz... ve kesinlikle abarttiginizi dusunmuyorum

evet arkadaşlar katılıyorum hepinize.konuştum nişanlımla hatta konuştuğumda öle şaşırıyoki öle ama ben içmiyorumki zaten binde bir enson nezaman içtiğimi bile bilmiyorum o kadar uzak.geçende aşırı sıkıntılıydım hata yaptım ama yaptım tamam haklısın falan diyoki ben işte o yüzden diyorum ben mi abartıyorum diye.yani o zaten içmediğini savunuyo.benimde kayınvalidem dini görevlerini yerine getiriyo.ama babası ve abisi ehh işte.çok dindar değiller

Son düzenleme:
Back
X