• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım & Babam

haftada en az 1 gün görüşürdük nişandan önce ama nişandan sonra işleri yoğunlaştı sonra da bu görüşememe durumu ortaya çıktı..
benden soğumasını asla istemem tabi ama bu hafta ailem izin vermese de görüşmek için çıkcam dışarı başka çarem yok..
sabırlıdır söz için 6 ay oynatılmış insanlarız nişanlımla ben..
ondan önce de 4 sene bekletildik zaten..
en büyük korkum baban görüşmemize bile izin vermiyordu derse nişanlım evlenince yada kayınbabamlar ailen bizi sevmedi istemedi kızım derlerse diye :(

cnm bak tamam sen de haklısın ama ortayı bulacak olanlar yine sen ve nişanlın. ben de aynı süreçten geçtim. babana söyleyemiyosan annene söyle bu durumu, evlendikten sonra böyle de diyeblirler de, anlat durumu ve bu kadra sıkmasınlar sizi yada anlayış göstersinler. yani bu ibr süreç tanımayacakmısınız birbirinizi. biz tanıyoruz fian deme 4 sene de olsa iş evlilik olunca karakterler bile değişebiliryor. bu nedenle birlikte de vakit geçirmeniz gerke. ama ailene de sert çıkma sakın, zaten son zamanların onlarla, sonra hep eşinle olacaksın, eşinden de anlayış iste. sen de sabırlı ol. böyle senden soğur bilmem ne filan gibi düşünme sakın. sen ortamı ılımlı tutmaya çalış.

haftada en az 1 gün görüşürdük nişandan önce ama nişandan sonra işleri yoğunlaştı sonra da bu görüşememe durumu ortaya çıktı..
benden soğumasını asla istemem tabi ama bu hafta ailem izin vermese de görüşmek için çıkcam dışarı başka çarem yok..
sabırlıdır söz için 6 ay oynatılmış insanlarız nişanlımla ben..
ondan önce de 4 sene bekletildik zaten..
en büyük korkum baban görüşmemize bile izin vermiyordu derse nişanlım evlenince yada kayınbabamlar ailen bizi sevmedi istemedi kızım derlerse diye :(

Seni üzmek istemem ama sence demezler mi??haksızlar mı?Babanla güzelce otur konuş baba yanlış yapıyoruz de haftanın 2 gününü seç ben düzenli şekilde görüşiyim de sorun oluo ben özlüyorum şimdiden sorunlar başlamasın lütfen anlyşlı ol sizi de üzmek istemiyorum de..ben bazen böyle bayanları okudukça gerçekten erkeklere hak veriyorum..sizinde suçunuz değil ama ailenizle ciddi olark konşmalısınız.18 yaşında çocuk değilsinizdir sanırım biraz sözünüzü dinletmelisiniz..sizin mutluluğunuz için

:43: ben elimden geleni yapıyorum ki bugün görüşülme durumunu ayarlamıştım 2 gün önce..
babama demiştim pazar çalışmayacak nişanlım görüşelim ailecek diye..
tamam o gün gelsin bakarız dedi..
ne bileyim ara düzeleckti belki de ama babam hiç ummayacağımız bir şey yaptı ya ben daha ne yapayım..
anneme demiştim bi kere ben karışmam babana sor diyip duruyor..
sanki o da hevesli değil gibi onlarla görüşmeye..
valla nişanlımı nasıl sakinleştircem ki resmen görüşmek istemiyorlar ki daha ne yapayım ben :14:

Seni üzmek istemem ama sence demezler mi??haksızlar mı?Babanla güzelce otur konuş baba yanlış yapıyoruz de haftanın 2 gününü seç ben düzenli şekilde görüşiyim de sorun oluo ben özlüyorum şimdiden sorunlar başlamasın lütfen anlyşlı ol sizi de üzmek istemiyorum de..ben bazen böyle bayanları okudukça gerçekten erkeklere hak veriyorum..sizinde suçunuz değil ama ailenizle ciddi olark konşmalısınız.18 yaşında çocuk değilsinizdir sanırım biraz sözünüzü dinletmelisiniz..sizin mutluluğunuz için

23 yaşındayım ve kaç kez konuştum derdimi anlattım sayılmaz...
aslında babam sakindir her dediğimizi yapar ama bu konuda asla taviz vermiyor...
kaç kez dil döktüm ağladm bile karşısında ama hayır..
kız tarafı biraz mesafeli olacakmış ki değeri anlaşılacakmış..
tamam mesafeli dur ama bu kadar abartma ve beni niye görüşmemden alıkoyuyor ?
ben onların gelini olacağım o sakındığın kişinin karısı olacağım :(

İnan ben çok üzülüyorum belki herkesden farklı tepkiler veriyorum ama dedğim gibi aynı senin gibi durumda olan akrabalrım var.Halam 41 yaşında yalnız yaşıyor.sabahlara kadar uyuyamıor ilaç kullanıyor bazen .diyorum ki hala 20 yaşına geri dönsen napardın çok güzel bi evlilik yapardım kimseyide hayatıma karıştırmazdım diyor..ben ailenin çok yanlış davrandığını sölim onlara güzelce söylemelsin gerekirse sorun yaşa 1 hfta ama seni anlıcaklardır..herks abartmış nişanlın abartıyor falan diye hiç empati yok ben ona hak veriyorum..

canım senin için gerçekten zor bi durum iki erkekte kendince haklı baban çok yüz göz olmuyor çünkü öyle görmüş öyle yetişmiş bizim yaşımız büyüktü ve okadar rahat olan babam nişanlı olunca görüşürken hep gelen aşkıma yada bir gelecekdiye kural koymuştu biz farklı şehrlerdeydik ve 1gece yol çekip akşam dönüyordu ayda bir gel onlarla zaman geçir dışarı çık akşam 7 geri dön napsın zavallım uyuyodu biraz nişanlın da onu anlamalı bence ikisiylede konuş babalar farklı oluyor hala benim sözüm geçsin ben babayım buda yetişmeden benimki hala gittiğimizde karışmaya çalışıyor o öyle görmüş değiştirmek zor onunda kalbini kırma Allah korusun ters bişey olsa nişanlın seni bırakabilir ama bi baba bırakamaz nişanlında haklı biz hala bi akşam başbaşa yemeğe bile gidemedik diye üzülürüz nişanlıyken yapılan la evliyken olanda tutmuyor tabiki ama sonun mutlu olsun inşallah

bende şuan nişanlıyım
bikaç aya evleniyorum
bir seneye yakın sözlü
4 aya yakın nişanlı kalmış olacağım evlenene kadar
bu süre zarfında toplasanız 3 kere biz onlara gitmişizdir
3 kere de onlar bize gelmiştir
tabi bunlarında sebepleri vardır durduk yere değil
ya onların babanne dede gibi büyükleri gelmiştir
ya bizim hastamız falan olmuştur hastanede
geçmiş olsuna gelmişlerdir
nişanlımın ailesi hep onları gidelim gelelim istiyor
ama bizimkiler mesafeli
yapabileceğimiz bişey yok
ailem sözden sonra nişan için tam 1 yıl bekletti bizi
oyaladı erteledi zar zor nişan oldu
çok yıprandık ani bi karar verdik nikah tarihimizi aldık
kasımda nişanlandım
nisan başı evleniyorum
4 ay bile nişanlı anca kalmış olacağım
çok zormuş gerçekten bu söz nişanlılık süreçleri
hadi onların görüşmelerini geçtim
zamanla bizim görüşmemiz sorun oldu
resmiyete dökülmeden önce çok rahattık
onlar bizim gibi düşünemiyor yapabilecek bişey yok
en azından ben bulamadım bi çözüm yolu
inş. sen bulursun
evlenmeklede bitmiyor iş
ev diziyoruz eşya alıyoruz bunun markası ney şu baba
niye bu marka değil :37:
kusur bulacak ya
ay ne dertliymişim :1:

derdim tartisma cikarmak degil yanlis anlasilmasin ama bazi arkadaslarimizin size verdigi akil dogru degil bunu belirtmek isterim.
yazilan bazi seylerle yangina korukle gidiliyor, kizcagiz zaten babasina karsi dolmus bir de burada doluyor.
belki babasinin o aile ya da nisanlin hakkinda hoslanmadigi seyler var, ne bileyim etraftan duydugu olumsuz seyler falan var ve o yuzden boyle davraniyor.
hadi babasi nisanlisina ve ailesine soguk diyelim, annesi de sogukmus ve arayi yapmak yerine tepkisiz.
belki karsinizdaki insanlarda onlarin gorebildigi ama sizi goremediginiz bir seyler vardir.
ya da daha once de dedigim gibi kiz ailesi sendromu yasiyorlar olabilirler :31:
bazi anne-babalar bu evrelerde siki olabiliyorlar ama sizin bunlara asla ters tepki vermemeniz lazim.
onlar sizi bugune getiren kisiler.
siz bu durumda her iki tarafin arasini yapacaksiniz.
babanizin yaptigi bazi seyleri hos gorecek ve nisanliniza ya da ailesine bunlardan bahsetmeyeceksiniz.
arayi bulmak yerine ailenizden gordugunuz bir takim seyleri sorun yaparsaniz ve nisanliniza bu sekilde anlatirsaniz iki tarafin arasini bozarsiniz.
sizin aksine ''yapici'' rolunu oynamaniz gerekiyor.
mesela nisanlinizin ailesinin gorusme talebi aileniz tarafindan kabul edilmemis, bu durumda nisanliniza babanizin sundugu gerekcenin dogru oldugunu soyleyin.
o gun bulusamayacak oldugunuz icin uzuldugunuzu ama gercekten dedenize gitmeniz gerektigini onemli oldugunu soyleyin, kisaca arayi yapin.

bir de yasanan bu seylerden dolayi nisanlinizin sizden soğuması ve başka ilişkilere de yönelmesi gibi bir sey ''eger nisanliniz sizi gercekten seviyorsa'' yasanmaz.
sevgili ya da nisanli olup belli bir sureyi farkli ulkelerde ya da farkli sehirlerde geciren insanlar var, buradan ornek vereyim(mesela ben :27: )
sizi seviyorsa onunuze koluyan her tasi yok etmesini bilir, sevmek budur zaten.
yaza evleneceksiniz, gorusemediginiz icin araniz acilacaksa hic evlenmeyin zaten.

sen babanla uğraşma bence..
nişanlına bizde adet böyle gibi bişeyler söyle..
gider ayak kırmazdım ben olsam babamı..
zaten hep beraber olacaksınız bundan sonra..
hem nişanlınında sabrını test etmiş olursun..
seni zorda bırakacağıma sen nasıl istersen öyle olsun demeli :34:
yada izin günü gelsin otursun bi kahve içsin sohbet etsin babanla ..sonra desin müsade ederseniz biraz çıkabilirmiyiz diye..
itiraz edeceğini sanmam babanın..

5 senedir berabersiniz ve de şimdi nişanlı. :nazar: ama görüşemiyosunuz!
ben nişanlanmayı istediğim zaman görüşebilmek, gezip dolaşabilmek için isterim.
babanın tavrı bana çok uzak
ama benim babam da böyle yapar büyük ihtimalle.
kolay gelsin, umarım 2 tarafı da kırmadan çözüm bulursun :(

tüm yorumlar için çok teşekkür ederim..
babama kızgın değilim ama kırgınım..
tamam baba o elbet kız tarafı diye mesafeli olmak zorunda ama benim amacım ailecek görüşmekten ziyade nişanlımı görebilmek..
zaten onlara gitmeyi her teklif ettiğimde annem ne kadar meraklısın kayınvalidnele kayınbabanı görmeye der hep..
elbet kıskançlık olacak ama bizim de görüşmemizi engellememelerini isterim..
ben her gün görüşeyim demiyorum ama izin istediğimzde de olumlu yanıt bekliyorum açıkcası..
artık gece çalışıyor nişanlım..sabah işten çıkınca 1-2 saatliğine görüşeceğiz sonra da yatmaya gidecek evine..aileme de bahsetmeyeceğim bundan..başka çarem yok..
nişandan önce çok rahat görüşüyorduk çünkü söylemiyorduk..okul çıkışı,dershaneye gitmeden veya arkadaşlarla toplandığımzda falan görüşürdük..haftanın her günü görüştüğümüz de olurdu..
görüşmediğiniz için başka ilişkilere yönelecekse evlenme daha yi gibisinden diyenler olmuş..
nişanlımı göremiyorsam öleyim daha iyi yani biz laf söz gelmesin aileme diye nişan istedik..
pişman olmuyor değilim ama iyi tarafları da var elbet..

nişanlılık evresinden haberi olan bir ailem olduğunu düşünüyordum ama değilmiş anlaşıldığı üzere..

görüştüğümüzü hiç söylemeyeceğim bakalım diyecekler mi hiç görüşmüyor musunuz diye ...
tekrar teşekkürler tüm fikir ve yorumlar için :)

23 yaşındayım ve kaç kez konuştum derdimi anlattım sayılmaz...
aslında babam sakindir her dediğimizi yapar ama bu konuda asla taviz vermiyor...
kaç kez dil döktüm ağladm bile karşısında ama hayır..
kız tarafı biraz mesafeli olacakmış ki değeri anlaşılacakmış..
tamam mesafeli dur ama bu kadar abartma ve beni niye görüşmemden alıkoyuyor ?
ben onların gelini olacağım o sakındığın kişinin karısı olacağım :(

Canim beni sakin anlama bende ayni durumdaydim ama bence baban hakli bi de kacip gidersen esin diycekki bak benim icin babasina yalan soyluyor yarin obur gunde benden birseyelr gizle 6 ay cok kisa birsure esin size gelsin o sekilde gorusun bence yalan olurda baban yaakalarsa hepten uzulur vede cok kizar bence yapilan guveni yikmak cok kotu bi olay .. benim icinde aynisi gecerli her cumartesi ki benim nisanlim degil esimki evime gecemedim henuz cunku ailem iste:) gelir bizde geciriri pazarada yol yapariz onu bunu alicaz ev icin diye ki herseyden ikiser ucer var o sekilde cikariz bence cok ii dusun bi yanda 23 yillik senin dogmana vesile baban obur yanda 4 snee bekleyipte 6 ay dha abekleyecegin ugruna olecegin adam anliycaktir esin seni. yalana basvurma bence kacamaklardan insana hayir gelmez kotunun kotusunu dusun her zmaan ustume vazife degil ama fikrimi pasylasmak istedim.. umarim hersey ii olur..

tüm yorumlar için çok teşekkür ederim..
babama kızgın değilim ama kırgınım..
tamam baba o elbet kız tarafı diye mesafeli olmak zorunda ama benim amacım ailecek görüşmekten ziyade nişanlımı görebilmek..
zaten onlara gitmeyi her teklif ettiğimde annem ne kadar meraklısın kayınvalidnele kayınbabanı görmeye der hep..
elbet kıskançlık olacak ama bizim de görüşmemizi engellememelerini isterim..
ben her gün görüşeyim demiyorum ama izin istediğimzde de olumlu yanıt bekliyorum açıkcası..
artık gece çalışıyor nişanlım..sabah işten çıkınca 1-2 saatliğine görüşeceğiz sonra da yatmaya gidecek evine..aileme de bahsetmeyeceğim bundan..başka çarem yok..
nişandan önce çok rahat görüşüyorduk çünkü söylemiyorduk..okul çıkışı,dershaneye gitmeden veya arkadaşlarla toplandığımzda falan görüşürdük..haftanın her günü görüştüğümüz de olurdu..
görüşmediğiniz için başka ilişkilere yönelecekse evlenme daha yi gibisinden diyenler olmuş..
nişanlımı göremiyorsam öleyim daha iyi yani biz laf söz gelmesin aileme diye nişan istedik..
pişman olmuyor değilim ama iyi tarafları da var elbet..

nişanlılık evresinden haberi olan bir ailem olduğunu düşünüyordum ama değilmiş anlaşıldığı üzere..

görüştüğümüzü hiç söylemeyeceğim bakalım diyecekler mi hiç görüşmüyor musunuz diye ...
tekrar teşekkürler tüm fikir ve yorumlar için :)

sen yanlış anlayacaksın ama ben yine söyleyeyim içimde kalır..
babandan habersiz iş çevireceksin-haklı yada haksız-ve nişanlının bundan haberi olacak..
nişanlımı görmeyeceksem öleyim daha iyi demişsin ya bence bu durum daha kötü..
madem babanın lafını çiğnemek ağırına gitmiyor neden dürüstçe karşısına çıkıp baba ben nişanlımı özlüyorum görüşmek istiyorum deme cesaretini gösteremiyorsunki..
kaç ay kalmış şunun şurasında..
ben olsam dediğim gibi babam haksız dahi olsa nişanlımın gözünde böyle küçük düşürmezdim..

sen yanlış anlayacaksın ama ben yine söyleyeyim içimde kalır..
babandan habersiz iş çevireceksin-haklı yada haksız-ve nişanlının bundan haberi olacak..
nişanlımı görmeyeceksem öleyim daha iyi demişsin ya bence bu durum daha kötü..
madem babanın lafını çiğnemek ağırına gitmiyor neden dürüstçe karşısına çıkıp baba ben nişanlımı özlüyorum görüşmek istiyorum deme cesaretini gösteremiyorsunki..
kaç ay kalmış şunun şurasında..
ben olsam dediğim gibi babam haksız dahi olsa nişanlımın gözünde böyle küçük düşürmezdim..

canim benim hepimiz ustune cok gittik gibi oldu ama inan bana senin iiligin icin baban anan soyleyince agrina gitmez ama esin bisi derse cok kotu olur onu dusun ne olursun ve darilma bizlere..

terkar merhaba.
''görüşmediğiniz için başka ilişkilere yönelecekse evlenme daha iyi'' diyen bendim.
gorusememe sorunu nisanlinizin baska iliskilere yonelmesi icin bir neden diyen olmustu cunku.
sizce de dogru degil mi?

biz simdi ne desek siz demek istedigimizi tam anlayamayacaksiniz cunku suan cok asiksiniz, evlilik arifesindesiniz ve hisleriniz bambaska.
6 ay sonra neyin dogru neyin yanlis oldugunu daha iyi anlayacaksiniz.
benim size tavsiyem bu surec icinde ailenize karsi sabirli, toleransli olmaniz ve elinizden geldigince onlari uzmemeye calismaniz.
eger ailenin ilk evlenecek olan cocuguysaniz bu sureci zor atlatiyor olabilirler, dusunsenize yillarca sizin sozunuzden cikmayan, her daim yaninizda olan kucuk kizlari yakinda yuvadan ucup gidecek...
anne-babalarimizi her ne kadar anlayamasak ta bunun zor bir durum oldugunu idrak edebiliriz. ileri de aynilarini biz de yasayacagiz :71:

Son düzenleme:
seni iyi anlıyorum aynı konudan bende muzdaribim.benimki biraz daha farklı.babam çok anlayışlı bir insandır.nişanlımla aynı şehirde değiliz kendisi de sürekli şehir dışında.ayda 2 defa ancak görüşebildiğimiz zamanlar bile oluyor.hafta sonları gelip bizde bi kaç gün kaldığı da oluyor.bende bi kaç kez onlarda kaldım.kayın validem ve kayın babam ile aramdaki ilişki çok iyi ailemde bana güvendiği için izin vermekte zorluk çıkarmazlar.nişanlım demek yanlış olur aslında dini ve resmi nikahımızda yapıldı.haziranda düğünümüz var inşallah.geçen gün nişanlım bize gel dedi cumartesi akşamı gidip pazar günü dönmem için.kayınvlidem yemek yapmış illa çağırdı.bir sorayım dedim bizimkilere izin alayım dedim.hiç bir zaman ailemin sırtını yere getirmem çünkü.babamı aradım bak kızım çok gitmen hoş değil dedi ama yine de sen iyisini bilirsin dedi.git ama gecikme erken çık ordan dedi mersin-adana arası çünkü mesafemiz.tamam 4 te çıkarım baba dedim.1 de çık dedi.1 erken değilmi dedim biraz o konuda tartıştık.tamam gitmiyorum dedim.aptal kafam ben tavır yaptım.sonra tekrar babamı arayıp tamam erken gelicem gidebilir miyim dedim.bu sefer izin vermedi haklı olarak.nişanlımda program yapmış akrabaları gelcekmiş.gelemiyorum diyince bozuldu tabi.4 gündür tavır yapıyor."bir daha size gelirsem ben neyim.o eve adımımı atmicam baban beni adam yerine koymuyor ben plan yapmıştım beni arayıp sorsaydı.sen 15 yaşındamısın diye söylendi bana" dedimki o benim babam şuan nikahımız olabilir ama hala onun evinde yaşıyorum dedim istersem 45 yaşında olayım buna hakkı var dedim.ki zaten öyle izin vermeme olayı falanda olmadı dedim olayı anlattım.ama hala kafasının dikine gidiyor ne yapacağımı şaşırdım.sinirlenince ne söylediğini bilmiyor.yemin ediyor bir daha size gelmem diye.ben ne yapayım..:((((((

Back
X