• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanlim bayram ziyareti ve el öpmeye gitmiyor

Lucresia

Başlangıç :81 kg Hedef:57
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
89
30
98
Arkadaşlar mart ayinda dugunum var. Evim tutuldu esyalar geldi. Kayinvalidem sagolsun temizlyip surekli is guc yapmaya gidiyor evimize. Ailemle iyi anlastilar gibi ama ne gelip gidiyorlar ailecek grip olduk aramadi bile. Nisanlim biz pek gidip gelmiyoruz benden anla ben bile pek gelmiyorum biliyorsun diyor. Ayrica evlenince el öpmeye ve bayrama ben gitmem akrabalara dedi. Öyle olurmu hic dedim. Ben bu yaşıma kadar kimseye gitmedim teyzeme dayima ve seninkilere de gelemem dedi. Sadece ailene ve babanın kabrine gelir giderim. Tabi düğün hastalık ölüm olursa giderim dedi. Zaten anneme de teyze diyor. Bana cok deger veriyor ama bazi konularda cok sert ve taviz vermez. Ne yapıcam bilemiyorum arada kaldım :(:18:

Ayy canim benim nisanlimda oyle hic bir ziyaretlere katilmaz ben giderim o gelmez cok rahatsiz edici bi durum

Sen bu adamla hiç evlenme.

İnat konuşmuş ve çok da net.

Ben de evlenmemen gerektiği konusundaki fikrimde netim..

Hep böyle başlarlar çünkü..

Zamanında babamda öyleymiş hatta nişana bile katılmayacakmış nerdeyse -artık o nasıl olacaksa- ama şimdi beraber kapı kapı geziyoruz bayramlarda :9:

Kendi gitmedigi gibi karisini da goturmeyenler var bir de, eger nisanlin oyleyse terket

Ayy canim benim nisanlimda oyle hic bir ziyaretlere katilmaz ben giderim o gelmez cok rahatsiz edici bi durum

Yabani gibi bazen cok sinir oluyorum ve üzülüyorum :( ailemde tam tersi akraba iliskilerimiz cok kuvvetlidir. Ne yapicami sasiriyorum. Seviyorum o da beni seviyor. Annemlere ben virgul kızınız nokta. Onu kirmamaya uzmemeye çalışıyorum dedi. Evet hicbir konuda Üzmez ama bu konuda kararlı ve inada binme benimle canımı ye diyor. Bende aileme karşı mahcup oluyorum.

Kendi gitmedigi gibi karisini da goturmeyenler var bir de, eger nisanlin oyleyse terket

Sen gidebilirsin ben sevmiyorum oyle ziyaretleri kapi kapi dolasmayi diyor. Konu akrabalardan konusulurken açıldı. Bayram ve el öpmeye gitmem sevmiyorum bu yaşıma kadar hic gitmedim.dugun cenaze hastalik olursa giderim biliyorsun gecen de gittik amcana dedi. Benim oturmaya gidecegim yer senin ailendir dedi.

Son düzenleme:
Sadece bu dusuncesi ayrilmayi gerektirecek bir neden degil. Sakin boyle tehditlere girmeyin derim ben. Eger aile yapisi boyleyse, akrabalar arasi kuvvetli bir bag yoksa ve yetistirilme tarzi buysa birden kendi aile tarziniz gibi bir yasantinin icine sokamazsiniz onu. Zamanla yavas yavas alisacaktir. Sizin
yakin akrabalarinizdan yakinlik gordukce kendi gitmek isteyebilir bile. Ama dedigim gibi bu bir ayrilik gerekcesi degil, size ve ailenize (cekirdek) davranisi saygisi sevgisi daha onemli. Bunlarda bir kusur varsa o zaman dusunulmeli.

Son düzenleme:
Kendi akrabalarına da gitmiyorsa yapısı bu demek ki bence böyle kabullen onu.
Eşin akrabalarınla evlenmiyor sonuçta, eğer güzel bir birlikteliğiniz varsa bu kafana takılacak en son şey olsun.
Ailene geleceğini söylemiş. Dayı,teyze gezmese de olur.
Evlenme diyenleri anlamıyorum. Düğününe 2 ay kalmış, seviyorsunuz birbirinizi. Bir bayram gezmesini sevmiyor diye -güzel bir birlikteliğin varsa- ilişkinden vazgeçecek değilsin. Herkesin aile yaşantısı, yetişme tarzı aynı olacak diye bir kural yok.
Sizin ailenizin içine girdikçe alışıp değişebilir. Bu şekilde değişen çok tanıdığım var. Herkesin büyüme,yetişme tarzı farklı. Şahsen ben bunu kafana takma ve kesinlikle ayrılma derim eminsen ilişkinden.

valla nişanlının kafa yapısını kendime çok yakın buldum o yüzden bi tuhaflık göremedim. onun bi annesi var zaten senin annene anne demek zorunda değil. ev gezmesi sevmeyebilir insan bende nefret ederim hele ki yaşlı akraba ortamından. düğün, hastalık, ölüm istisna tabi. bende hayatımın 25-30 yılı hiç tanımadığım insanların elini öpmek istemem mesela. nişanlın gayet normal, eskide kaldı böyle vıcık vıcık aile ilişkileri. takma kafana.

Sadece bu dusuncesi ayrilmayi gerektirecek bir neden degil. Sakin boyle tehditlere girmeyin derim ben. Eger aile yapisi boyleyse, akrabalar arasi kuvvetli bir bag yoksa ve yetistirilme tarzi buysa birden kendi aile tarziniz gibi bir yasantinin icine sokamazsiniz onu. Zamanla yavas yavas alisacaktir. Sizin
yakin akrabalarinizdan yakinlik gordukce kendi gitmek isteyebilir bile. Ama dedigim gibi bu bir ayrilik gerekcesi degil, size ve ailenize (cekirdek) davranisi saygisi sevgisi daha onemli. Bunlarda bir kusur varsa o zaman dusunulmeli.

Evet anladigim kadariyla aile iliskileri soğuk. Yani abime bile gidip rahatsızlık vermem ben dedi. Değişik bir yapısı var :) aileme saygılı bana karşıda öyle. Soğuk yapıları var mesela anneme teyze diyor ve annemden baskasina anne diyemem dedi sorduğumda. Bende hicbir hitapta bulunamiyorum annesine bu durumda. Özünde kötü değil sadece bu konularda biraz tuhaf

Kendi akrabalarına da gitmiyorsa yapısı bu demek ki bence böyle kabullen onu.
Eşin akrabalarınla evlenmiyor sonuçta, eğer güzel bir birlikteliğiniz varsa bu kafana takılacak en son şey olsun.
Ailene geleceğini söylemiş. Dayı,teyze gezmese de olur.
Evlenme diyenleri anlamıyorum. Düğününe 2 ay kalmış, seviyorsunuz birbirinizi. Bir bayram gezmesini sevmiyor diye -güzel bir birlikteliğin varsa- ilişkinden vazgeçecek değilsin. Herkesin aile yaşantısı, yetişme tarzı aynı olacak diye bir kural yok.
Sizin ailenizin içine girdikçe alışıp değişebilir. Bu şekilde değişen çok tanıdığım var. Herkesin büyüme,yetişme tarzı farklı. Şahsen ben bunu kafana takma ve kesinlikle ayrılma derim eminsen ilişkinden.

Teşekkür ederim yapıcı yorumunuz için. Bende aslında pek gezme taraftarı değilim ama iste insan mahçup hissediyor. Napalım artık zamana birakicaz

valla nişanlının kafa yapısını kendime çok yakın buldum o yüzden bi tuhaflık göremedim. onun bi annesi var zaten senin annene anne demek zorunda değil. ev gezmesi sevmeyebilir insan bende nefret ederim hele ki yaşlı akraba ortamından. düğün, hastalık, ölüm istisna tabi. bende hayatımın 25-30 yılı hiç tanımadığım insanların elini öpmek istemem mesela. nişanlın gayet normal, eskide kaldı böyle vıcık vıcık aile ilişkileri. takma kafana.

Haklisniz iste aileme mahçup oluyorum sadece ama sanırım onlarda zamanla alisirlar biraz soylenselerde cekicez artık :)

Zamanında babamda öyleymiş hatta nişana bile katılmayacakmış nerdeyse -artık o nasıl olacaksa- ama şimdi beraber kapı kapı geziyoruz bayramlarda :9:

Bugün çocukluk arkadaşımla konustum onun babasida ayniymis kv sine hicbir hitap sekli yokmus gelip gitmeyide pek sevmezmis inanamadım onca yildir tanıdığım ikinci babamin huylarina :))

Bugün çocukluk arkadaşımla konustum onun babasida ayniymis kv sine hicbir hitap sekli yokmus gelip gitmeyide pek sevmezmis inanamadım onca yildir tanıdığım ikinci babamin huylarina :))

Evet benim babam da hitap etmez. Çok sever ama anne falan demiyor bir türlü henüz o kadar açılmadı :1: Gelip gider ama hitap edemiyor adam ne yapsın :1:

Bu gerçekten bazı insanlara garip gelebilir ama bunlar kötü niyetten veya inattan değil biraz yapı meselesi. Eğer kendi ailesine gidip sizinkine gitmese durum farklı olurdu tabi. Mesela benim dedem babamların düğününe çekindiği için gelmemiş. Bu onu kötü bir insan yapmaz sadece biraz garip yapar :37:

bak işte bunun sebebi o amcanın zamanında bişeylere zorlanmış olması. o zamanın baskıcı yapısı adamcağızı anne-baba demeye zorlayan trzda kv ve kb'ye. adamcağız bunu kabullenememiş ve muattap olmamayı tercih etmiş. halbuki rahat bıraksalar belki kv'sine teyze, abla falan diyebilse daha sağlıklı bir ilişkileri olacaktı. işte bu sebepten insanları zorlamamak lazım sende nişanlını zorlama sakın böyle bi mesele için. ayrıca ayrıl diyenlerin de kafa yapısı çok enteresan. böyle bi sebepten ayrılır mı insan sevdiğinden yahu. insanlar ne ilginç, ne tutucu.

Daha flört donemimizdeyken vefat eden babamla ilgili konustugumuzda aglayan biridir ve birgün bana bir önerim var kizarmisin bilmiyorum ama dedi. Nedir dedigimde oglumuz olursa rahmetli babanin adini soyadini koymak isterim ne dersin dedi cok mutlu olmustum. Bu kadar da duygusal ve deger veren biri nisanlim

Canım sen olumsuz düşünme bence.
Bir arkadaş demiş ya sevmem diye. Al benden de o kadar. Bende sevmem.
Çocukken çok tatlı gelirdi kuzenlerle oynamak, şeker toplamak vs.
Ama eskide kaldı her şey. Sen eşinle evliliğinle ilgilen. Güzel birlikteliğinizin tadını çıkar.
Yine söylüyorum.. Bu kafana takacağın en son şey olsun :34:
Mutluluklar..

şimdi şöyle birşey var.
burda bazı arkadaşlar hemen ayrıl diyorlar ama bu sebeplerden ötürü ayrılmak nişanı bozmak bana anlamsız geliyor.
mesela bende akraba ziyaretlerine gitmeyi sevmem bir bayan olarak.buda benim kendimden kaynaklı.çünkü fazlasıyla utangaç bir yapıya sahibim.onlarla ne konuşurum falan filan.öyle şeylere takılıyorum.tabi gidiyorum ziyaretlere ama annem babam yanımdayken.evli veya nişanlı değilim.belkide büyük konuşuyorum ama evli halimi düşününce "ben ne yapıcam"diye kendimi sorguluyorum.nişanlınızda böyle olabilir.utangaç yapıda biriyse bu sebebten dolayı gitmiyordur üstüne gitmeyin çok fazla.

sizin annenize teyze demesine gelince.
birşey söyleyeceğim ama bazı arkadaşlar bana kızmasın lütfen.:26:

ben kayınvalide ve kayınpedere "anne","baba" demenin taraftarı değilim.
her insanın bir anne babası olmalı.2.ye gerek yok.allahtan bizim buralarda kimse kayınvalidesine kayınpederine anne baba demiyor.eğer böyle olsaydı bile ben asla söylemezdim.:27:
bu durumda yine nişanlınızın tarafında olmuş oldum.yani bu kadar sıkmayın üzerine gitmeyin.karakter meselesi.:44:

Kızlar beni rahatlattiniz. Size minnettarim doğrusu. Bu konu bende sorun haline gelmisti kendi kendime düşünüp duruyordum ki sizlerin fikirleri ile biraz olsun rahatladım.

Back
X