• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım değişmeye yanaşmıyor

freya06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
298
1
96
Diğer
Nişanlımla sorunlarımız var, Bunları onunla konuşup halletmek istiyorum, ama burnundan kıl aldırmıyor. Bana "işine gelirse" diyor.. Görgü kurallarına uymuyor, temizliğine dikkat etmiyor, giyim tarzını sevmiyorum, alışverişe gidelim yeni kıyafetler alalım diyorum "ben buyum" diyor. Kesinlikle hiç değişmeye yanaşmıyor.. 2 lafından biri "ben köylü çocuğuyum"

Benim çok kısmetlerim oldu gerek görücü, gerek çıktığım insanlardan.. ama hepsine bi kulp buldum. Bunca ince ele sık doku, yıllarca bekle ve sonuç böyle olsun.. Kusurlarını kabul etmiyor, ayrılalım diye ima ediyorum, bu yüzük parmağından çıkarsa....... diyor.. ne yapacağım arkadaşlar, ben soğuyorum... hergün daha çok soğuyorum, anlamıyor...

Geçengün dedim kendisinede, ben çok çabuk soğurum, beni kendinden soğutma... Ama ben böyle derken o alay eder gibi heeeee heeeeee diyordu.. her gün moralim bozuk, ayrılsam etraf ne der, aynı işyerindeyiz of ya, ne yapacağımı bilmiyorum... sabah gene bir ton ağladım... nolur akıl verin bana.. bu şartlarda evlenmek istemiyorum..

Bence bunun tartışılacak bir yanı kalmamış,yol yakından ayrılıp kurtulun..

Nişanlımla sorunlarımız var, Bunları onunla konuşup halletmek istiyorum, ama burnundan kıl aldırmıyor. Bana "işine gelirse" diyor.. Görgü kurallarına uymuyor, temizliğine dikkat etmiyor, giyim tarzını sevmiyorum, alışverişe gidelim yeni kıyafetler alalım diyorum "ben buyum" diyor. Kesinlikle hiç değişmeye yanaşmıyor.. 2 lafından biri "ben köylü çocuğuyum"

Benim çok kısmetlerim oldu gerek görücü, gerek çıktığım insanlardan.. ama hepsine bi kulp buldum. Bunca ince ele sık doku, yıllarca bekle ve sonuç böyle olsun.. Kusurlarını kabul etmiyor, ayrılalım diye ima ediyorum, bu yüzük parmağından çıkarsa....... diyor.. ne yapacağım arkadaşlar, ben soğuyorum... hergün daha çok soğuyorum, anlamıyor...

Geçengün dedim kendisinede, ben çok çabuk soğurum, beni kendinden soğutma... Ama ben böyle derken o alay eder gibi heeeee heeeeee diyordu.. her gün moralim bozuk, ayrılsam etraf ne der, aynı işyerindeyiz of ya, ne yapacağımı bilmiyorum... sabah gene bir ton ağladım... nolur akıl verin bana.. bu şartlarda evlenmek istemiyorum..

pardona canım ama 1.sen nişanlınla herhalda hemen nişanlanmadın bi tanışma çıkma dönemi olmuştur..o sırada b u adam farklıydı da sonradan mı böyle oldu o zaman tanımıyor muydun tanıyordun ama seni rahatsız etmiyordu bu durum şimdi neden rahatsız oldun ki??...2.sen kendini bence soğutmaya odaklamışsın zaten..o bişi yapmasada soğuyacaksın bnce..3. insan seviyorsa ve gerçekten sevdiğinden emin ise bunlara takılmaz yada takılıpta onu değiştirmeye çalışmaz...bu bencilliktirr biri bi başkası için neden kendini değiştirsinkii onun karakteri o o öyle yani..SEVMEK OLDUĞU GİBİ KABUL ETMEKTİR...DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAMAKTIR !!!

pardona canım ama 1.sen nişanlınla herhalda hemen nişanlanmadın bi tanışma çıkma dönemi olmuştur..o sırada b u adam farklıydı da sonradan mı böyle oldu o zaman tanımıyor muydun tanıyordun ama seni rahatsız etmiyordu bu durum şimdi neden rahatsız oldun ki??...2.sen kendini bence soğutmaya odaklamışsın zaten..o bişi yapmasada soğuyacaksın bnce..3. insan seviyorsa ve gerçekten sevdiğinden emin ise bunlara takılmaz yada takılıpta onu değiştirmeye çalışmaz...bu bencilliktirr biri bi başkası için neden kendini değiştirsinkii onun karakteri o o öyle yani..SEVMEK OLDUĞU GİBİ KABUL ETMEKTİR...DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAMAKTIR !!!

Biz çok kısa bir zamanda nişanlandık.. ozamanda gördüm ufak tefek huylarını demekki ozaman dikkatliymiş. çok iyi birisi bu yüzden red etmek istemedim. "değiştirebilirim" diye düşündüm. Ozamanlar ılımlıydı,sen nedersen o , yeterki benim ol, benimle ol diyordu... nezamanki yüzüğü taktık ben buyum oldu. ve inanın yaptığı hareketleri hiç kimse kaldıramaz, of ya, burada söylemek istemiyorum, ama kim olsa soğur okadar söyleyim :(

Biz çok kısa bir zamanda nişanlandık.. ozamanda gördüm ufak tefek huylarını demekki ozaman dikkatliymiş. çok iyi birisi bu yüzden red etmek istemedim. "değiştirebilirim" diye düşündüm. Ozamanlar ılımlıydı,sen nedersen o , yeterki benim ol, benimle ol diyordu... nezamanki yüzüğü taktık ben buyum oldu. ve inanın yaptığı hareketleri hiç kimse kaldıramaz, of ya, burada söylemek istemiyorum, ama kim olsa soğur okadar söyleyim :(

"değiştirebilirim" düşüncesi bence çok yanlışş...hatayı bnce burda yapmışsınız...yani madem istemiyorsunuz katlanamıyorsunuzz ayrılın aileniz yokmu istemiyorum diyin daha evli değilsiniz neticede...yanlız bişi sormak istiyorum bizim söylediklerimize göremi hareket edeceksiniz merak ettim !

madem bu kadar soğudun, bence kendin için ayrıl. çünkü evlenip o adamla birlikte yaşamaya başladığında, ortamlara onunla birlikte girdiğinde çok çok daha rahatsız olacaksın. hele ki bu adam çocuğunun babası olacak. o zaman iyice kötü hissedeceksin kendini. temizlik çok önemli. boşanma sebeplerinin başında geliyor üstelik.

bence bu kadar soğuduysan kendini zorlama hiçbir şeye.

"değiştirebilirim" düşüncesi bence çok yanlışş...hatayı bnce burda yapmışsınız...yani madem istemiyorsunuz katlanamıyorsunuzz ayrılın aileniz yokmu istemiyorum diyin daha evli değilsiniz neticede...yanlız bişi sormak istiyorum bizim söylediklerimize göremi hareket edeceksiniz merak ettim !

hayır, sadece eğer bir yolu varsa fikir açısından açtım başlığı, sabah çok ağladım, moralim çok bozuk,ne yapacağımı bilmiyorum, günlerdir düşünüyorum içinden çıkamadım.. herşeye olumlu bakmaya çalışıyorum. kendini teskin etme derler ya işte o durumdayım.. ama gözümü açınca şak "gerçekler" çaresizim.. inanın bu başlığı siz beni tersleyin yada muhalefet olun diye açmadım, zaten sıkıntım bana yetiyor... :(

Şunu sakın unutmayın "bir insanın değişmesini beklemek en büyük hatadır"...

Ve inanın evli olan çiftlerde dört dörtlük değil, eşlerin birbirine uymayan, birbirleri tarafından beğenilmeyen yanları mutlak var...

Burda sıkıntı farklı bence; iyi birisi olabilir ama yolun başında en ufak tereddürletiriniz varsa ki bu alenen ortada elalemi düşünmeyin...

Hakkınızda hayırlısı olsun...

hayır, sadece eğer bir yolu varsa fikir açısından açtım başlığı, sabah çok ağladım, moralim çok bozuk,ne yapacağımı bilmiyorum, günlerdir düşünüyorum içinden çıkamadım.. herşeye olumlu bakmaya çalışıyorum. kendini teskin etme derler ya işte o durumdayım.. ama gözümü açınca şak "gerçekler" çaresizim.. inanın bu başlığı siz beni tersleyin yada muhalefet olun diye açmadım, zaten sıkıntım bana yetiyor... :(

valla güzelim ben sana ne muhalefetimmm nede tersledim seni..fikirlerimi söyledim..am bnce siz sizin düşüncenize uymayan sizin gibi düşünmeyen insanlara karşı hep önyargılısınız bnce..mademm soğudunn madem istemiyorsunuzz ayrılın o zaman nişanlıyken ayrılmak daha kolay evlendikten sonra zor !

madem bu kadar soğudun, bence kendin için ayrıl. çünkü evlenip o adamla birlikte yaşamaya başladığında, ortamlara onunla birlikte girdiğinde çok çok daha rahatsız olacaksın. hele ki bu adam çocuğunun babası olacak. o zaman iyice kötü hissedeceksin kendini. temizlik çok önemli. boşanma sebeplerinin başında geliyor üstelik.

bence bu kadar soğuduysan kendini zorlama hiçbir şeye.

of ya :( vallahi ne yapacağımı bilmiyorum. erkek kardeşimle konuştum, oda farkında ailemde farkında durumun. kardeşim zaten sinir oluyor, temizliğine dikkat etmiyor diye, sürekli bana "konuş" deyip duruyor.. konuşuyorum, karşılığı "ben buyum" oluyor.. kardeşim akşam çağır birde ben konuşayım dedi. ne kadar ağır bir şey ya :( bir insanın başka birisine "pis geziyorsun , dikkat et " demesi :(( ama ne yapayım ben ki çok özen gösteriririm böyle şeylere..

çok kısa zamanda nişanlandık, kibar, temiz, sevecen, romantikti.. nezamanki nişanı taktık, ailemin içine girdi sonuç bu... bu davranış ve temizliğine dikkat etmiyor ailem bile gözüme bakıyor çokmazdayım resmen...

Çok üzüldüm haline demek seni ayrılmayı düşündürecek hale getirmiş. Onun huylarını değiştiremezsin öncelikle bunu tamamen aklından çıkar.
Bir söz vardır '' can çıkmadan huy çıkmaz'' diye. O yüzden eğer ki seviyorsan onu olduğu gibi kabul edeceksin, yok ben bu insanla bir ömür tüketemem diyorsan da evlilik ciddi bir olay o zaman bırakacaksın , ne derse desin.Etrafını da hiç takma insanlar konuşmayı çok sever, bırak konuşsunlar , senin hayatından önemli mi? Ayrılmak çok normal bir durum. Ama pat diye olmaz karşı tarafı bu düşüncene alıştırmalısın. Kendini ufak ufak geri çekmeye bak.
Devam edeceksende ne kendini ne nişanlını bu tarz şeyleri kafana takıp yıpratma canım..:55:

İyi de ne alaka ki? Köylü çocuğu olunca pis mi olmak gerekiyormuş? Temizliğe dikkat etmek insan olmanın gereğidir. Bir de sen kendisini tanımıyor muydun nişanlanmadan önce? Her şekilde kabul etmişsin ki nişanlanmışsın. Şimdi giyim tarzını beğenmiyorum diyorsun, ama belki o beğeniyordur kişisel bir tercih bu sonuçta. Onu değiştirmeye çalışman yanlış bence, çünkü her insan kendini nasıl mutlu hissediyorsa o şekilde hareket eder, o tarza uygun giyinir. O seni değiştirmeye çalışmıyor sonuçta.

Son düzenleme:
Çok uyuz bir tipmiş nişanlın:53:
Geçen bir arkadaş konu açmıştı bekarken seçici havalı güzel olan bazı bayanlar evlenince evrim geçiirmişler
ne iken ne olmuşlar o misal bu adam seni bu duruma benzetmesin
çürütür böylesi adamı hem tazesi varken küflenmişini napcan:27:

Ayril gitsin be canim, sen bir insani degistiremezsin, o insanin icinden gelecek.
Hele hele temizlik gibi olaylar cok önemli, evlendiginde onu öpeceksin, seveceksin ama icin el vermediginde adamin üstüne kusarsin vallahi.
Bence ayril gitsin, nisanlilik böyle tanismak demek evlilik öncesi.
Dua et önceden fark ettin, evlenseydin, her gün ölecektin.

İyi de ne alaka ki? Köylü çocuğu olunca pis mi olmak gerekiyormuş? Temizliğe dikkat etmek insan olmanın gereğidir. Bir de sen kendisini tanımıyor muydun nişanlanmadan önce? Her şekilde kabul etmişsin ki nişanlanmışsın. Şimdi giyim tarzını beğenmiyorum diyorsun, ama belki o beğeniyordur kişisel bir tercih bu sonuçta. Onu değiştirmeye çalışman yanlış bence, çünkü her insan kendini nasıl mutlu hissediyorsa o şekilde hareket eder, o tarza uygun giyinir. O seni değiştirmeye çalışmıyor sonuçta.

Daha önce yazmıştım canım. tanıştıktan çok kısa bir zaman sonra nişanlandık. Temiz, nazik, romantik ve hoş bir beydi. Üzerime titriyordu.. Nezamanki nişan takıldı ozaman değişti.

Şunu sakın unutmayın "bir insanın değişmesini beklemek en büyük hatadır"...

Ve inanın evli olan çiftlerde dört dörtlük değil, eşlerin birbirine uymayan, birbirleri tarafından beğenilmeyen yanları mutlak var...

Burda sıkıntı farklı bence; iyi birisi olabilir ama yolun başında en ufak tereddürletiriniz varsa ki bu alenen ortada elalemi düşünmeyin...

Hakkınızda hayırlısı olsun...

Evet kardeşimde dedi sabah, bizim senden, senin bizden sıkıntın yok. Başımızdan atmaya çalışmıyoruz seni. Ailemize uymayan birine katlanmak zorunda değilsin dedi. Evlenmeye mecbur hissetme kendini dedi. elalem 3 gün konuşur 4. gün susar , nişandan geçmek, evlenip ayrılmaktan iyidir dedi. canım kardeşim, herzaman desteğim...

Yüzüğü parmağına takınca değişmiş ne ala... Evlilik cüzdanını alınca değişenlere ne demeli? Evlenip boşandıktan sonra mı daha iyi gözle bakarlar size nişanı attığınızda mı? Hem niye elalemin ne diyeceği sizin mutluluğunuzdan önemli.

arkadaşlar sabah aradı söyledim.. çok ısrar ettiği için, söylemek zorunda kaldım. sadece tmm sonra konuşuruz dedi. bilmiyorum ne olacak.. of ya :(

Etrafı falan boşver canım... Sen ayrılırsan 2 gün konuşup unutacaklar ama sen bir ömür mutsuz olursun... Insanlar değişmez bunu evli biri olarak söylüyorum sonra çok yıpranırsın... Sevmediğin şeyleri konuş anlat ki zaten çalışmışsın ama seni dinlememiş bile evlenince hiç umursamaz... Nişanlılık zaten birbirini daha iyi tanımak içindir sen mutsuzsan hiç bişiden çekinme... Umarım en kısa zamanda halledersin allah yardımcın olsun...

Back
X