Nişanlım ve annesi

Dolunayligece

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2018
32
41
8
34
Merhaba kızlar. Nisanliyim sonbahara dugunum var. Nişanlım memur ben Suan özelde çalışıyorum evlenince muhtemelen şehir değişikliği yüzünden çalışamayacağım. Neyse gelelim konuya. Nisanlimin annesi yalnız yaşayan bi kadın nisanlim onun da geçimini sağlıyor. Çünkü kadının bi geliri Yok köyde yasıyor.

Nişanlım ailede baba rolünü üstlenmiş kardeşleri ve ailesine cok destek oluyor. Bu bizim evliliğimiz de sorun olur mu yanı ikimizin kuracağı aileyi geri plana atmasına sebep olur mu? Birde kayinvalidem ilerde bizimle birlikte yasamak ister mi bu konuyu hiç konuşmadık konusu açılmadı sonradan bi sürpriz olmaması icin nasıl bi önlem almaliyim. Şimdi durduk yere bu konuyu açsam ayıp kaçar diye soramıyorum. Şimdiden cvplarınız icin teşekkür ederim

Muhtemelen hastalanırsa yaşar nereye gidecek kadın?
Ayrıca eşinizin annesi o eşinizi var eden kadın kendinizi ona bu kadar uzak hissetmeniz daha evlenmeden yok beni ikinci plana atar mi kiskancliginiz neden var.
Bence bunlar daha çok sorgulanmaya deger seyler

Merhaba kızlar. Nisanliyim sonbahara dugunum var. Nişanlım memur ben Suan özelde çalışıyorum evlenince muhtemelen şehir değişikliği yüzünden çalışamayacağım. Neyse gelelim konuya. Nisanlimin annesi yalnız yaşayan bi kadın nisanlim onun da geçimini sağlıyor. Çünkü kadının bi geliri Yok köyde yasıyor.

Nişanlım ailede baba rolünü üstlenmiş kardeşleri ve ailesine cok destek oluyor. Bu bizim evliliğimiz de sorun olur mu yanı ikimizin kuracağı aileyi geri plana atmasına sebep olur mu? Birde kayinvalidem ilerde bizimle birlikte yasamak ister mi bu konuyu hiç konuşmadık konusu açılmadı sonradan bi sürpriz olmaması icin nasıl bi önlem almaliyim. Şimdi durduk yere bu konuyu açsam ayıp kaçar diye soramıyorum. Şimdiden cvplarınız icin teşekkür ederim
Kardeşleri çalışamayacak kadar küçükmü? Eğer öyleyse yardım etme diyemezsiniz.
Ayrıca sürpriz olmasını istemiyorsanız açıkca konuşmalısınız. Nişanlılık zaten birbirini tanıyıp her konuyu konuşmak için değil mi?

Bu evlilik olmaz. Adam ömür boyu iki evi geçindirecek. Yeri gelir senin çocuğundan kisip, kendi kardeşine verir, çünkü alişmiş.

Ama asil daha büyük ihtimal ise annesi ile beraber yaşamaniz. O zaman tek evi geçindirmek zorunda kalir. Ancak kv'de ile yaşamak hiç kolay değil.

Ve bakkaldan ekmek almiyorsun, evleniyorsun. Elbette herşeyin detaylari konuşulmali. Dobra dobra sor, annesinin geçimini evlendikten sonra nasil sağlayacağini felan. Bunun ayibi yok.

Cogu ailede maalesef sadece bi evlat ailenin yukunu ustleniyor. Bastan net konusun cunku alışkanlıklar pek değişmez. K valide belki başkasının evinde rahat edemeyen biridir ve yaniniza gelmez..

Öncelikle annenin bakımı ihtiyaçlarından tüm kardeşler olarak sorumlular. Elbette annesine destek olacak ama yalnız o olursa o zaman bazı sorunlar çıkabilir. Buna şöyle düşünerek bir çözüm bulun sizin anneniz yalnız yaşasa nasıl bir yol izlersiniz?
Biz eşimle evlenmeden önce konuştuk şuan ikimizin de aileleri sağ sağlıklı Allah a şükür ve biz iki aileden de farklı şehirlerde yaşıyoruz. Eğer bir sağlık sorunu olursa ve kalıcı olursa yakınımızda bir ev tutmayı düşünüyoruz yani karşı daire alt daire ya da yürüme mesafesi çok yakın bi ev olur. Eğer biri hakkın rahmetine kavusursa yalnızlık çok zor gelir bizimle birlikte yaşar diye düşünüyorum eşim yine karşı daire alt daire şeklinde düşünüyor. Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin her iki taraf için de zor ama bizlerin de yaşlılığı olduğunu unutmayalım. Şuan hamileyim nasipse bir evladım olacak saygılı ahlaklı olsun istiyorum ve böyle olmasını isterken eşime annenin babanın bizimle yaşamasını istemiyorum demek çok yanlış olur.
Sizin için şu aşamada düşünmek korkutucu geliyor olabilir ama olumsuz düşünmeyin çözüm odaklı düşünürseniz çok fazla çözüm yolu olduğunu görürsünüz

Kardeşler kaç yaşında? Annenin bir geliri yoksa evlatları olarak yardımcı olmak zorundalar ama sadece esinizin üstlenmesi sizi sıkıntıya sokar.

Beraber kalma durumunu nişanlınızla mutlaka konuşun. Kafalarında böyle bir düşünce olabilir baştan fikrinizi söylemeniz güzel olur

bu tür konular evlenmeden önce açıkça konuşulup karara varılmalı. Belli ki sen kvli bir hayat istemiyorsun nişanlın bu durumdan haberdar mı? Hayır. Nişanlın da o benim anam tabi yanımızda yaşayacak kafasında olabilir, sen bundan haberdar mısın? O da hayır.

Huzurlu birlikteliğin sırrı; “aman kırılmasın, gücenmesin, hakkımda yanlış düşünmesin, evlendikten sonra ben o konuyu hallederim” düşüncesinden ziyade açıkça konuşup ortak noktada buluşmaktan geçiyor.

Sana baştan uymayan bir fikri/planı ömür boyu yaşamak isteyeceğini sanmıyorum. O yüzden vakit kaybetmeden konuşun, baktınız orta yol yok herkes kendi yoluna bakar, inan böylesi çok daha sağlıklı olur.

Kardeşler kaç yaşında? Annenin bir geliri yoksa evlatları olarak yardımcı olmak zorundalar ama sadece esinizin üstlenmesi sizi sıkıntıya sokar.

Beraber kalma durumunu nişanlınızla mutlaka konuşun. Kafalarında böyle bir düşünce olabilir baştan fikrinizi söylemeniz güzel olur
Kafalarında oyle bi düşünceleri olsa benimle paylaşmazlar miydi? İki kardeşi de evli.

Kardeşleri çalışamayacak kadar küçükmü? Eğer öyleyse yardım etme diyemezsiniz.
Ayrıca sürpriz olmasını istemiyorsanız açıkca konuşmalısınız. Nişanlılık zaten birbirini tanıyıp her konuyu konuşmak için değil mi?
İki kardeşi de evli. Evet konuşulmalı ama zaten onlar oyle bi talepte bulunmadı. Şimdi durduk yere istemiyor pozisyonunda olmak istemedim.

Kafalarında oyle bi düşünceleri olsa benimle paylaşmazlar miydi? İki kardeşi de evli.
Kardeşlerine niye yardımcı oluyor evliyseler?
Paylaşmayabilirler, benim kayınvalidem görümcemin evlendikten sonra bizimle kalmasını planlamıştı daha evlenmeden bana söyleme gereği duymamıştı çünkü ona göre gayet normaldi sizde benzer bir durum olabilir.

Annesi ile birlikte yaşamak istememe fikrine neden tepki gösteriliyor? Kim kuracağı bir ailede başka bir ailenin kalıntısı olsun ister ki? Ve ayrıca KV dediğiniz insan, siz ağzınızla kuş tutsanız kıymetlisi olamayacağınız bir insan. Tamam sevgiliyi/nişanlısı büyüttü, besledi, adam etti falan ama işte misyonunu tamamladı. Saygı duy, üzme, evet ama birlikte yaşamak gerekmiyor. Bunu istemek gerekmiyor. Saçmalamayın lütfen.
Çok kızdım, gidip su içeyim. :KK1:

Annesi ile birlikte yaşamak istememe fikrine neden tepki gösteriliyor? Kim kuracağı bir ailede başka bir ailenin kalıntısı olsun ister ki? Ve ayrıca KV dediğiniz insan, siz ağzınızla kuş tutsanız kıymetlisi olamayacağınız bir insan. Tamam sevgiliyi/nişanlısı büyüttü, besledi, adam etti falan ama işte misyonunu tamamladı. Saygı duy, üzme, evet ama birlikte yaşamak gerekmiyor. Bunu istemek gerekmiyor. Saçmalamayın lütfen.
Çok kızdım, gidip su içeyim. :KK1:
Bana yazdınız sanırım.
Sevdiğiniz adamın annesini başka bir ailenin kalıntısı olarak görüyorsanız diyecek bir şey kalmıyor .
Ben öyle görmüyorum.
Benim annemi öyle gören biri ile de evlenmem.

Kardeşlerine niye yardımcı oluyor evliyseler?
Paylaşmayabilirler, benim kayınvalidem görümcemin evlendikten sonra bizimle kalmasını planlamıştı daha evlenmeden bana söyleme gereği duymamıştı çünkü ona göre gayet normaldi sizde benzer bir durum olabilir.
Konuyu bölüyorum kusura bakmayın ama kabul ettiniz mi?

Konuyu bölüyorum kusura bakmayın ama kabul ettiniz mi?
Etmedim tabi ki :) bayağı hayal kırıklığına uğradı kayınvalidem, evde hangi odayı kızına vereceğimize kadar plan yapmıştı düşünün :) kötü gelin oldun ister istemez, bayağı sıkıntı oldu o zamanlar

Etmedim tabi ki :) bayağı hayal kırıklığına uğradı kayınvalidem, evde hangi odayı kızına vereceğimize kadar plan yapmıştı düşünün :) kötü gelin oldun ister istemez, bayağı sıkıntı oldu o zamanlar
Bazı kayınvalideler sınır tanımıyor :olamaz: :-)

Kv seninle birlikte yaşaması muhtemel. Bence bu konuyu açıkça konuşun ninsanlinizla eğer sonradan sorun çıkmasını istemiyorsanız.

Back
X