Nişanlım ve annesi

Oglan ailesine bakiyor. Evlendktn snra bu degismicek. Esinizin rolu ailede hicbi zaman degamicek. Ve sz bunlara sessiz kalirsanz evliginz yolunda gidecek. Tepki gosterirsenz surekli tartismalar cikacak. Tercih yaptirirsanz hicbir zaman ilk terchi olmicaksnz .
Benzer durumlar yasadim yasiyorum. Gormezden gelerek y as amaya alisiyrm. Tepki goaterdgmde o bnm annem annemi mi atim diye sacma bi yorumda bulunuyor. Gunde 4 kere yarm 1 saatfalan annesiyle knsyor. Bnlari gormezden gelyrm. Saka yollu ile ima etsem napim kadin sklyor ariyor diyo. Herseye soylicek bi sozleri var. Her tepki gosterdgnde haksiz kalcaksin. Bunlari iyi dusun cicim ayi gecince hersey su yuzune cikinca goznle gorecegn seyler bunlar.
Uzduysem ozur dilerim sadce kndirmak iatemedm kendini ona gore hazirlamalsn.
Hicbir zaman ilk tercihi olmazsin. Ailesine duskun bi adam tarafndan . ha ayril demiyorm otur konus da diyemem. Konusuursan iliskiniz zedelenir. Amakonus tbiki bilmen gereken seyleri duy ona gore karar ver. Ben bi ara su sozu duymustum esimden " ben anneme bagli biri oldgmu soylemisytim daha once sana " ne diyeblrm bu cumle uzerine.... Hersey Gonlunceolsn ..

Belki şimdi bekar diye nisanliniz karşılıyoduır giderlerini. Ama nasıl başladıysa öyle gider bu işler maalesef. Kadın yalnız yasiyo. İlerde bunun hastalığı var yaşlılığı var. Mecburen kardeşler birlikte bakmalari gerekiyo. Benim KV de yalnız yasiyo hatta hiç kimseyi çekemez yanında alışmış öyle. Ama şuan çok hasta ve yanimiza geldi. Böyle durumlarda da konuşmaya bile gerek yok yapacak bişey yok çünkü. Bende alışkın değilim hiç bu duruma ama kabullendim çünkü hasta kadın yalnız napsin.
Nisanliniza laf arasında sorabilirsiniz bence evlenince diğer kardeslerde destek olacak mı diye. Ve bence bu durumlari çok buyutmeyin o kadının yerinde kendi annenizde olabilir öyle düşünün. Ayrıca başka bı konuda gittiğiniz yerde hemen işe girmeye bakın arası açılınca bidaha bebekti başka şeylerdi derken çalışma hayatından kopmayı derim

Bana yazdınız sanırım.
Sevdiğiniz adamın annesini başka bir ailenin kalıntısı olarak görüyorsanız diyecek bir şey kalmıyor .
Ben öyle görmüyorum.
Benim annemi öyle gören biri ile de evlenmem.
Konu başlığına yazılan mesajları kim yazmış vs diye bakmadan okudum. Size yönelik bir tepkim yok tabi ki. 😊
Mesele sadece eşin annesi değil. Onun alışkanlıkları, düzeni, hayat tecrübesi, bunu devam ettirme konusunda göstereceği olası direnç.. Eşinin annesi dediğin kişi yalın bir şekilde gelip kalmayacak, beraberinde bu saydığım ve benzeri birçok unsuru da getirecek. Minik bir örnek vereyim mi? Nişanlımın annesi ya da ailesindeki kadınlar mutfakta yapacakları işi bile ailenin en büyük oğluna danışırlar. Ben katiyen buna uyum sağlayamam. Annesi bizimle yaşasa ve evde yapacağımız bir işi dur ben bunu Orhanıma bir sorayım dese kafayı yerim. 😊 Kalıntı dediğim bu tür alışkanlıklar, tecrübeler vs. idi.
Ayrıca dediğim gibi, size yönelik tepki değildi. Ben nişanlımın bir sağlık sorunu dolayısıyla evlenmeden ailenin içine girip gördüm. Saçma sapan şeyler yaşadım. Tepkim bu duruma.

Konu başlığına yazılan mesajları kim yazmış vs diye bakmadan okudum. Size yönelik bir tepkim yok tabi ki. 😊
Mesele sadece eşin annesi değil. Onun alışkanlıkları, düzeni, hayat tecrübesi, bunu devam ettirme konusunda göstereceği olası direnç.. Eşinin annesi dediğin kişi yalın bir şekilde gelip kalmayacak, beraberinde bu saydığım ve benzeri birçok unsuru da getirecek. Minik bir örnek vereyim mi? Nişanlımın annesi ya da ailesindeki kadınlar mutfakta yapacakları işi bile ailenin en büyük oğluna danışırlar. Ben katiyen buna uyum sağlayamam. Annesi bizimle yaşasa ve evde yapacağımız bir işi dur ben bunu Orhanıma bir sorayım dese kafayı yerim. 😊 Kalıntı dediğim bu tür alışkanlıklar, tecrübeler vs. idi.
Ayrıca dediğim gibi, size yönelik tepki değildi. Ben nişanlımın bir sağlık sorunu dolayısıyla evlenmeden ailenin içine girip gördüm. Saçma sapan şeyler yaşadım. Tepkim bu duruma.

Çok haklısınız ama ben konuyu şöyle anladım .
Kadın zaten köyde oturuyor başka çocukları evlenince de gitmemiş; muhtemelen kendine bakabildigi sürede gidip kalıcı yerleşmez . Ama hasta olunduğunda mecburen bakılacak en iyi ihtimal senede 4 5 ay kalacak hanımefendinin evinde . Ben bunun için demiştim . Her şey gayet yerinde sağlıklı iken gelip kalma fikri olsa zaten konuşulurdu bu diye düşünüyorum .
Maddi manevî destek zaten hic değişmeyecektir.
Yoksa bende herkes iyiyken gelsin ev düzeni bozulsun rahat bozulsun istemem. Kimse istemez .
Kibar mesajınız için teşekkür ederim ben sizi yanlış anlamışım açıklama yapmak istedim .

Merhaba kızlar. Nisanliyim sonbahara dugunum var. Nişanlım memur ben Suan özelde çalışıyorum evlenince muhtemelen şehir değişikliği yüzünden çalışamayacağım. Neyse gelelim konuya. Nisanlimin annesi yalnız yaşayan bi kadın nisanlim onun da geçimini sağlıyor. Çünkü kadının bi geliri Yok köyde yasıyor.

Nişanlım ailede baba rolünü üstlenmiş kardeşleri ve ailesine cok destek oluyor. Bu bizim evliliğimiz de sorun olur mu yanı ikimizin kuracağı aileyi geri plana atmasına sebep olur mu? Birde kayinvalidem ilerde bizimle birlikte yasamak ister mi bu konuyu hiç konuşmadık konusu açılmadı sonradan bi sürpriz olmaması icin nasıl bi önlem almaliyim. Şimdi durduk yere bu konuyu açsam ayıp kaçar diye soramıyorum. Şimdiden cvplarınız icin teşekkür ederim
Annesine elbette bakacak ama siz çalışmazsanız geçiminiz zor olacak ve elbette huzursuzluk çıkacak.

Eşinizin annesi, eşinizi her şartta bakmış büyütmüş beslemiş birisi. Herhangi bir yerden geliri yoksa mecburen annesine bakıcak bundan doğal ne var?

Sizde ileride anne olucaksiniz. Oğlunuz sizi ikinci plana atsa hosunuza gider mi? Yada esiniz sizin annenize baksa,yanlız yasamasin bizimle yasasin annen dese esiniz kiymete biner değil mi?
Hic bir merhamet sahibi biri boyle seyleri sorgulamamali. Biz kocasi ogullari basinda oldugu halde arada bir kaynanamlara destek oluyoruz, bunlari simdiden düsünmeyin. Napsın kendisini doguran anneyi,karisi icin copemi atsin

Bu konuyu nişanlanmadan önce düşünecektin.
Ben eski ilişkimde şahsın annesi de tek yaşıyordu geliri yoktu bu konu ilerde ne olacak diye sormuştum o da bilmiyorum demişti annesi de ben ilerde ne yapıcam artık köye geri dönerim annemin yanına falan diyordu şahıs da üzülüyordu anladım olmayacağını böylelikle.
He hasta olur bakım şart olur o ayrı ama diğer türlüsü sıkıntı.

Merhaba kızlar. Nisanliyim sonbahara dugunum var. Nişanlım memur ben Suan özelde çalışıyorum evlenince muhtemelen şehir değişikliği yüzünden çalışamayacağım. Neyse gelelim konuya. Nisanlimin annesi yalnız yaşayan bi kadın nisanlim onun da geçimini sağlıyor. Çünkü kadının bi geliri Yok köyde yasıyor.

Nişanlım ailede baba rolünü üstlenmiş kardeşleri ve ailesine cok destek oluyor. Bu bizim evliliğimiz de sorun olur mu yanı ikimizin kuracağı aileyi geri plana atmasına sebep olur mu? Birde kayinvalidem ilerde bizimle birlikte yasamak ister mi bu konuyu hiç konuşmadık konusu açılmadı sonradan bi sürpriz olmaması icin nasıl bi önlem almaliyim. Şimdi durduk yere bu konuyu açsam ayıp kaçar diye soramıyorum. Şimdiden cvplarınız icin teşekkür ederim
Mutlaka evlenmeden konuşmanı yap. Tek maaş iki evi geçindiremez

Benim bir tanıdığım var aynı durumda üzerine tek maaşla 2 kardeşini de okutuyor annesine bakmakla birlikte bunu neden sorun ediyorsunuz ki 🤗 yazık kadıncagiz nereye gidecek onun rızkını da Rabbim verir

Biraz geç kalmışsınız bu konuyu irdelemekte,nişanlınızla konuşun kardeşlerine devamlı destek olmaua çalışmasının kendi ailenize zarar vereceğini ileride sorun yaşayacağınızı söyleyin ,kayınvalide için bişi diyemiyecem anne bu ayılmaz satılmaz ,
Benim annem 65 yaşında şimdi babam sağ biz devamlı kontrol ediyoruz vs tek bırakamayız ,yapayalnız rahatsızda ,
Olaya bu açıdan bakmak lazım
Yaşı sağlığı müsaitse 3 çocuğuda desteklesin yalnız yaşasın

Back
X