nişanlım

Burada konu nişanlım ailesiyle veya ailesine çok yakın oturmak istiyor diye bir konu açılsa yorumlar nasıl olurdu ?
Aman kayınvalidene yakın oturma, mesafe olsun.
Neden kadının annesine yakın oturulmak istediğinde erkekte art niyet aranıyor.
Haklı bence erkek.
Evleniyorsunuz siz tabiki ayrı olmayı isteyecek, senin babamın istediğini yaparım demen hala onunla bir aile olmaya hazır olmadığını gösteriyor bence.
Tartışıp karar verelim demesine bile izin vermemişsiniz, tabiki beraber karar verilir bu konulara.
Ayrıca başka bir şehir değil ki, gelir gidersiniz istediğiniz zaman.

ben hep kendi ailemdende eşimin ailesindende uzak olmayı istedim öyle oldu.ve iyikide böyle.huzurluyuz karışan yok irdeleyen yok üzen yok.arada bi gidiyoruz tatil yapıp geliyoruz.

ailenizde br yere kadar bayralar tatıller ne güne duruyor siz de bir aile kuracaksınız sonucta orta yolu bulmak şart

erkeğin ailesiyle yakın oturmakla kadının ailesine oturmak aynı şey değildir.ne kadar düz mantıkla yaklaşılıyor.
k.valide gelir gelinden iş bekler,ağarlanmak bekler yetmez misafirim gelecek gel yardım et der.gelinle k.valide hep yanyana sohbet etme durumundadır laf sokmalar vs...
ama kızın annesi gelip de damattan iş güç beklemez onu rahatsız etmez.aksine o, damadına hizmet eder,onu över şişirir.

her zaman evlilikte iki taraftan da ayrı oturulması gerektiğini düşünmüşümdür.
bence çok şanslısın en azından nişanlının ailesiyle aynı şehirde değilsin bence buna sevinip nişanlını kırmadan uzak bi yerden ev tutmalısın aynı şehirde olduktan sona ailenden gereken desteği nasıl olsa hep görürsün;)
artık farklı bi hayata adım atıyosun biraz uzak kalmak ikinize de iyi gelir bence;)

erkeğin ailesiyle yakın oturmakla kadının ailesine oturmak aynı şey değildir.ne kadar düz mantıkla yaklaşılıyor.
k.valide gelir gelinden iş bekler,ağarlanmak bekler yetmez misafirim gelecek gel yardım et der.gelinle k.valide hep yanyana sohbet etme durumundadır laf sokmalar vs...
ama kızın annesi gelip de damattan iş güç beklemez onu rahatsız etmez.aksine o, damadına hizmet eder,onu över şişirir.

Ne güzel yazmışsınız :46::46::46::46:

allahım yorumlara ve konuya o kadar sinirlendimki..
neden hiçkimse olaya birde karsı tarfın penceresinden bakarak yorum yapmaz...
nişanlım kendi ailesine yakın otrumak isteseydi aynen söyle bi konu açardın ''nişanlım ailesyle yakın olmak isityor off ne yapcam ben yaa''
sana gelen yorumlarda şöyle olurdu ''aman aman uzak dur kaynanandan taviz verme vs...''
maşallah kadınlarımız bu devirde kimseye güven olmuyor kendi ailene yakın otur yazıyorlar...
sizinki annede onun ki değilmi?
kızın ailesi kıza yakın olmalı bu normal ama erkeğin ailesi herzaman uzakmı olmalıdır..
o kadar sinirlendimki şuanda..
bencillik tammen bu..
konu sahibi olaylara tek tarflı yaklaşımlarından vazgeç..
burdaki taviz verme sakın vs gibi yorumlara kapılıp nişanlını yoktan yere strese krize çıkmaza koyma..
nişanlın sanki sana ailenle görüşmeme yasağı koymus gibi davranma..
eşine güvenmiyorsanda evlenme onunla gitsin...
saçmalık resmen.!:20::20:

"ben hep babamın dediğini yaparım" demen, nişanlını endişelendirmiş galiba..aslında en iyisi her iki taraftan da uzak olmak..sen şanslısın, nişanlının ailesi uzak..ee sende nişanlını seviyorsan onu kırma, ailenle aranda kısa yada tek vesait olacak bir yere taşın..mutluluk için bunu göz önüne alamaz mısın yani? ya bazı kadınlar sevdiği erkek uğruna k.valide ile beraber oturuyorlar..bunları da düşün derim..sen zaten 1-0 öndesin..yine annen sana yakın, aynı şehirdesin..onun ailesi farklı şehirde..
sana küçük bir tavsiyem de şu; aman ailem üzülmsin diye nişanlını ezdirme..o senin kocan olacak..o seni ailesine karşı ezdirse yada nişanlın "ben hep babamın dediğini yaparım" dese rahatsız olmaz mısın?
Allah şimdiden tamamını erdirsin..umarım çok mutlu olur ve bu konuyu tatlı dille aşarsınız..

nişanlım kendi ailesine yakın otrumak isteseydi aynen söyle bi konu açardın ''nişanlım ailesyle yakın olmak isityor off ne yapcam ben yaa''
sana gelen yorumlarda şöyle olurdu ''aman aman uzak dur kaynanandan taviz verme vs...''
maşallah kadınlarımız bu devirde kimseye güven olmuyor kendi ailene yakın otur yazıyorlar...
kızın ailesi kıza yakın olmalı bu normal ama erkeğin ailesi herzaman uzakmı olmalıdır..
bencillik tammen bu..
burdaki taviz verme sakın vs gibi yorumlara kapılıp nişanlını yoktan yere strese krize çıkmaza koyma..
:42::42::42::46::46::46::46: çok güzel yazmışsınız canım

Sevgili sippsi,

Belki konu ile çok ilintili değil; ama konuya odaklanamama sebep olduğu için sormak isterim: Neden kelimelerin son harfini uzatarak yazma ihtiyacı hissettiniz?
:26:

..
çok bozuldu kapadı teliiiiiiiiiiiiiiiiiiii
..
tartışarak karar almak istiyooo
..
hem ailemi hem onu kırmak istemiyorummm
..
çok mu şey istemekteyim kiiiiiiiiiiiiiiiiii

ama nişanlım anlamıyo beniiiiiiiiiiiiiiiiii
..
fedakar olmadığımı söylediiiiiiii

ama mutlu değilim demesini hazmedemedimmmmmmmmmmmm
..
tek taraflı karar aldığımı düşünüyooooooooooooooooooo

ya bu konularda doğru düşündüğümü anladım şimdiiii

canım benim tam nişanlım gibi konuştunnnnnnnnnn

sanırım boyundurluk altına girmekten çekiniyooooooo

Son düzenleme:
bencillik tammen bu..

İyi hoş yazmışsın da tatlım bak yukarda bir arkadaş yazmış, erkeğin ailesine yakın oturmayla kadının ailesine yakın oturmanın bir olmadığını.

Kaynanaların gelinlerden beklentileri yüksek hatta genel olarak erkek ailesinin beklentisi yüksek, MALESEF bu konuda bir eşitsizlik var, gelinin damat ailesine karşı bir sorumluluğu hep var ama damatlardan böyle bir sorumluluk beklenmez.

Ayrıca mesele senin ailene mi benim aileme mi yakın olacağız meselesi değilmiş ki, zaten damadın ailesi başka şehirde ve bu çift bayanın ailesinin olduğu şehirde yaşayacak, bu durumda damadın ille de uzak olacağız demesini ben doğru bulmadım, ha geçerli sebepleri varsa elbette bunlar önceliklidir, iş yerinin mesafesi,kiraların yüksekliği ya da bunun gibi damadı zora sokacak başka sebepler. Ama ben buradaki sorunun işin inada bindirilmesi olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
zaten mecburen birinizin ailesinden uzaksınız, bari birinizin ailesi yakınında olsun.

nişanlına da yarın öbürgün bebeğimiz olduğunda annemin çabucak yetişmesi daha iyi olmaz mı? diye sorun.

ben her iki aileyle de aynı şehir de ama kendi anneme yakın oturuyorum. eşimde ev bakarken hep benim aileme yakın baktı. birşey olduğunda anneme gitmem yada annrmimn bana gelebilmesi onu da mutlu ediyor.
bunu ailenin isteği gibi gösterirsen farkıl algılayabilir. bunu kendi menfaatinize birşey olarak göstermen gerekir.

Babamın dediğini mutlaka yaparım cümlesi siz aile olamazsınız anakuzusu kız veya erkek olgun olmadığınız besbelli bence sen evlenme ananın dibindende ayrılma

empati duygusundan yoksunsun. nişanlın ikiniz arasında olması gereken evlilik kurumuna babanı sokuşturmaya çalışmana karşı çıkıyor; bence gayet de haklı. kimisi de "erkeğin kayınvalidesiyle ilişki ve kadının kayınvalidesiyle ilişkisi farklı. ailenle kalmak istemene ses çıkarmamalı." falan demiş ama burada mevzu kayınvalide değil, kayınpeder... gördüğüm kadarıyla erkeğin kayınpederiyle olan ilişkisi, kadının kayınvalidesiyle ilişkisine oldukça benziyor. yani bir düşün bakalım; annesinin sözünden çıkmayan bir adam ve annesiyle aynı evde yaşamayı siz ister miydin? "ama benim babam çok iyi bir insandır" falan diyebilirsin fakat konu iyilik-kötülük konusu değil; asıl konu evliliğinizde üçüncü bir kişinin evliliğiniz üstünde bu kadar etkili olması. nişanlını ailenle birlikte kalmaya ikna etmek istiyorsan önce onu ailenin evliliğiniz üstünde baskın bir rolü olmayacağına ikna etmelisiniz. ama "yok, konu evlilik içi meseleler de olsa ben babamın sözünden çıkmam" diyorsan evlenmenizin bir manası yok; nişanlınla baban evlenmeyecek, sen evleneceksin.

nişanlın neden ailene yakın oturmak istemiyor.bunu yazmamışsın galiba:44:eğer evliliğinize fazla müdahalede bulunacaklarını düşünüyorsa bence haksız değil.sana tavsiyem yeni evliyken her iki tarafa da uzak olun.böylelikle evliliğe ve birbirinize daha kolay alışırsınız:31:her sıkıldığımda anneme giderim eşimle her tartışdığımda annem teselli eder diye sakın düşünme:20: aileler işin içine girince bazen işler daha karmaşık oluyor.ayrıca ben babamın dediğini yaparım sözü hiç doğru değil:50:nişanlın sana ben sadece annemi dinlerim dese hoşuna gider miydi.sadece bu sözün için bile nişanlın ailenden uzak durmak isteyebilir.konuşmalarında kelimeleri özenli kullan canım umarım orta yılu bulursunuz:31:

nişanlınız neden bu kadar ailenize yakın olmamak için direniyor ki.halbuki yakın olursanız her başınız sıkıştıkca aileniz yanınızda olacaktır.bence doğru düşünüyorsunuz . belki de nişanlınızın ailesi istememiş nişanlınıza uyarıda bulunmuş olabilir.bazen erkek tarafı oğlunu kız tarafından kıskanabiliyor.benim kaynanam hiç benim ailemle yakın oturmamı istemez.

Back
X