Nişanlımdan ayrılmak istiyorum ama yapamıyorum :(

garrulous

Koca göbeğinin sevgilisi <3 Taze gelincik :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
1.144
792
Bugün annesinden dolayı tartıştık. Arada bu tartışmaları yapar olduk zaten. Konuyu merak edenler bir önceki konuma bakabilirler. Konu annesi olunca gözleri dönüyor. Ben ona 'annen böyle böyle bu yüzden bunu diyorum' dediğimde tamam diyor, anladığını sanıyorum beni, ama sonra bir bakıyorum ki hayır.

Bugün en son olay şu oldu, biz eşya bakmaya gideceğiz birkaç güne, ben zaten ona bugün yine yazdım, dedim ki 'o alışverişte kimse bana karışmayacak,' o da 'zaten öyle olacak' dedi.

Neyse sonra kv nin birlikte oturduğu başka bir gelini var. Bana mesaj attı bugün. Kv nin her şeye karıştığını, artık dolduğunu, intihar etmek istediğini yazdı -ki 2 yıldır evli kız, bir kere bile bana derdini anlatmamıştır. Yani o kadar dolmuş- En olayda da kızın abisi evlenecek, eşinden izin alıp abisine gitmiş, vay efendim kv neden benden izin alınmadı diye kızı ağlaya ağlaya eve getirtmiş. Kız bunu nişanlıma da anlatmış. Psikolojisi iyi değil sanırım. Nişanlım da, 'ben annemle konuşucam' yazmış.

Neyse, ben de ayrıntı vermeyerek nişanlıma 'kız bana mesaj attı, bu kızın durumu iyi değil' dedim. O da bana 'annemle konuşucam artık, kızıcam ona' dedi. Ben de 'dünya onun etrafında dönsün istiyor ama yok öyle bir dünya, umarım onu kıracağım bir şey olmaz bundan sonra, çünkü rahat bir insanım ve katlanamam' dedim.

Ne olduysa bundan sonra oldu. 'Anneme saygı duymayacaksan git, Karşındaki çocuk değil senin, annenle buraya alışverişe geleceksiniz ya, alıcam anneni karşına, kızın böyle, olmuyorsa seni onla geri göndericem' dedi. Ben de patladım. 'Sen kimsin de bizi ayağına getireceksin de sonra yollayacaksın, bitti, oraya gelirsem sen de benim yüzüme tükür' dedim. Sonra mesaj attım, yüzüklerini -zaten sadece bir o var- istedikleri zaman yollayacağımı söyledim. O da 'otur oturduğun yerde, bitmeyecek' dedi. .

Ya bilmiyorum. Kendimi hiç bu kadar çıkmazda hissetmemiştim. Barışsak bile ben artık onun annesine ısınamam, o bana diyor ama sanırım artık bu kadar şeyden sonra o da bana karşı bilenecek ve annesiyle alakalı tek bir şey dediğimde parlayacak. .

Ne yapmalıyım nolur akıl verin. .

02/06/2015:

Çok şükür her şey yolunda. Ben abartmışım. Alışverişimize de gittik, tek bir şeye de laf etmedi. Ben daha yolun başında olduğum için tek bir lafı bile kurup endişe ediyorum. Eltiyle de az muhabbete karar verdim :)

Son düzenleme:
Cok zor bi durum, kv baya insafsiz belliki. Ama k.v degistiremiyecigimiz ortada. Onun yerine siz neler yapabilirsiniz diye düşünmek lazım.
Mesela bence soyle yapabilirsiniz:
-simdi ne olursa olsun esinizin annesi o kadın. Ne kadar objektif bakabilir sizce, biraz sinirlerinize hakim olmaniz gerek; adam zaten kinusucam annemle demis, orda biraz sinirlerinize hakim olmamissiniz gibi geldi bana.
- annesi bisi yaptiginda annen bole bole demek yerine , "askim seni cok seviyorum ve senin icin degrrli olan herkesin beni onaylamasini istiyorum, annen bana ters davraninca bu yuzden cok üzülüyorum" seklinde cümleler kurun bence. Yani ana fikir ben annein gözüne görmeye çalışıyorum ama o öküz olmali :KK70:

Cok zor bi durum, kv baya insafsiz belliki. Ama k.v degistiremiyecigimiz ortada. Onun yerine siz neler yapabilirsiniz diye düşünmek lazım.
Mesela bence soyle yapabilirsiniz:
-simdi ne olursa olsun esinizin annesi o kadın. Ne kadar objektif bakabilir sizce, biraz sinirlerinize hakim olmaniz gerek; adam zaten kinusucam annemle demis, orda biraz sinirlerinize hakim olmamissiniz gibi geldi bana.
- annesi bisi yaptiginda annen bole bole demek yerine , "askim seni cok seviyorum ve senin icin degrrli olan herkesin beni onaylamasini istiyorum, annen bana ters davraninca bu yuzden cok üzülüyorum" seklinde cümleler kurun bence. Yani ana fikir ben annein gözüne görmeye çalışıyorum ama o öküz olmali :KK70:

Annesinin bana bugüne kadar yaptığı somut bir şey yok. Hep alttan bi kontrol etme çabası hissediyorum. Ama bunu anlatamıyorum. Ben de sinirlerime hakim olamıyorum. Bugün de kızın halini duyunca. . . Ayrılmak istiyorum açıkçası ama yapamıyorum. Dediklerimi de yutmak istemiyorum.

Benim de annesine karşı en ufak bir saygısızlığım olmadı bugüne kadar. Eskisi gibi olamayız gibime geliyor nişanlımla da.

Valla ana kuzusu anasinin lafindan.cikmayan biriyse degismesi cok zor. Ama oturup konusun bence ve tavrinizi ortaya koyun. Bu sekilde yürütemeyeceginizi soyleyin acikca. Bugun olmasa yarin sorun olacak. Acik acik konusun. O annesiyse siz de hayat arkadasi can yoldasi olacaksiniz.sonucta. Siz hakliyken sirf annesi diye onun tarafini tutmasi cok sacma. Bence net bir.sekilde tavrinizi koyun ortaya. Omur gecmez boyle. Ve evliliginiz yurumez. Neler neler okuyoruz burada. Yakmayin kendinizi.

Valla ana kuzusu anasinin lafindan.cikmayan biriyse degismesi cok zor. Ama oturup konusun bence ve tavrinizi ortaya koyun. Bu sekilde yürütemeyeceginizi soyleyin acikca. Bugun olmasa yarin sorun olacak. Acik acik konusun. O annesiyse siz de hayat arkadasi can yoldasi olacaksiniz.sonucta. Siz hakliyken sirf annesi diye onun tarafini tutmasi cok sacma. Bence net bir.sekilde tavrinizi koyun ortaya. Omur gecmez boyle. Ve evliliginiz yurumez. Neler neler okuyoruz burada. Yakmayin kendinizi.

Ben de yol yakınken döneyim diyorum. Çok sevsem de her tartışmada bu şekilde olmasından sıkıldım. Tamam annesi ama benim hissettiklerimi anlayamıyor. 'Annemin bizle ne işi olacak evlendiğimizde, zaten ayrı şehirlerdeyiz' diyor. Ama annesiyle zaten şu anda da ayrıyız, telefondan yetişiyor kadın. Konuşmuyorum ben de, aramıyorum. Tam olarak ana kuzusu da sayılmaz ama beni anlamıyor.

Ben de yol yakınken döneyim diyorum. Çok sevsem de her tartışmada bu şekilde olmasından sıkıldım. Tamam annesi ama benim hissettiklerimi anlayamıyor. 'Annemin bizle ne işi olacak evlendiğimizde, zaten ayrı şehirlerdeyiz' diyor. Ama annesiyle zaten şu anda da ayrıyız, telefondan yetişiyor kadın. Konuşmuyorum ben de, aramıyorum. Tam olarak ana kuzusu da sayılmaz ama beni anlamıyor.
Fevri davranmayin pisman olacaginiz bir sey yapmayin ama oturup acik acik konusun. Tamam her kaynana laf soyler karisir falan ama onemli olan eşin tavridir. Eger bir.erkek karisindan yana cikiyorsa sorun olmaz kaynana da gorumce de. Siz de bu konulari acikca konusun. Ailesiyle bir derdinizin olmadigini ama sizi.anlamayip dinlemeyip kirdigini falan. Guzel bir dille anlatin. Hala anlamiyorsa artik nasil mutlu olacaksaniz ona.gore karar verin. Fevri olmayin ofleye kapilmayin yeter ki.

Fevri davranmayin pisman olacaginiz bir sey yapmayin ama oturup acik acik konusun. Tamam her kaynana laf soyler karisir falan ama onemli olan eşin tavridir. Eger bir.erkek karisindan yana cikiyorsa sorun olmaz kaynana da gorumce de. Siz de bu konulari acikca konusun. Ailesiyle bir derdinizin olmadigini ama sizi.anlamayip dinlemeyip kirdigini falan. Guzel bir dille anlatin. Hala anlamiyorsa artik nasil mutlu olacaksaniz ona.gore karar verin. Fevri olmayin ofleye kapilmayin yeter ki.

Her seferinde tamam diyor, o zaten uzak olacak diyor, bize zaten karışamaz diyor. . Ama ben bir şey dediğimde 'neden bu kadar öfkelisin, ne olmuş bunu bunu diyorsa' diyor. Bir kere annesine demişti ben onunla konuşunca 'anne evlenince evimizin içine kimse karışmayacak' demiş öyle benim bir şeyler dediğimi hissettirmeden.

Her seferinde tamam diyor, o zaten uzak olacak diyor, bize zaten karışamaz diyor. . Ama ben bir şey dediğimde 'neden bu kadar öfkelisin, ne olmuş bunu bunu diyorsa' diyor. Bir kere annesine demişti ben onunla konuşunca 'anne evlenince evimizin içine kimse karışmayacak' demiş öyle benim bir şeyler dediğimi hissettirmeden.
Aranizda denge kurmaya calisiyor olabilir. Ne sizi annesine.ezdirmemek ne de annesine sizi ezdirmemek istiyor gibi sanki. Konusalim diye gelirse ya da ararsa geri cevirmeyin konusun.sakince. Sinirlenmeyin gayet sakin anlatın derdinizi. Annesine karsi bir.saygisizlik yapmadığınızı ve yapmayacaginizi, onun annesinin sizin de anneniz oldugunu ve kendi annenize yapilmasini istemediginiz bir seyi ona yapmayacagizi falan soyleyin. Tek korkunuzun evlendiginizde surekli size karismasi evinize karismasi (artik basla ne.korkunuz çekingeniz varsa) oldugunu.soyleyin.
ve bunlari da nisanlinizin, annesiyle konuşarak asabilecegini, sizin araya girmek istemediginizi falan soyleyin. Sonuçta sen oglusun.seni yanlis anlamaz ama beni yanlis.anlayip kirilabilir falan.deyin. Ne.hissesiyorsaniz tatli dille anlatin kisaca. Eger sert ve fevri olursaniz yapici degil yikici olursunuz ve hakliyken haksiz duruma dusersiniz.

sabah sabah kotu niyetli miyim bilmiyorum ama sana bugüne kadar dert yanmayan elti neden tam eşya bakilacaginda yandı. seni doldurmuş resmen. kayınvalide de pek masum değil gibi ama severek evleniyorsaniz idare etmeyi deneyebilirsiniz. ilk yıllar alışma suresi cçok zor oluyor. hemen sinirle hareket edip laf söyleyince pişman olailirsin. biraz sakin olur ve kimsenin mükemmel oolmayacağınıa akılda tutarak sabredersen yipranmazsin. en iyi insanlar bile KV olunca aanlaşamaya biliyor. evliliğinin ilk yıllarında bu akılda olsaydım kimsenin dediğini umursamazdim tamam deyip kendi istediğimi yapardim.

sabah sabah kotu niyetli miyim bilmiyorum ama sana bugüne kadar dert yanmayan elti neden tam eşya bakilacaginda yandı. seni doldurmuş resmen. kayınvalide de pek masum değil gibi ama severek evleniyorsaniz idare etmeyi deneyebilirsiniz. ilk yıllar alışma suresi cçok zor oluyor. hemen sinirle hareket edip laf söyleyince pişman olailirsin. biraz sakin olur ve kimsenin mükemmel oolmayacağınıa akılda tutarak sabredersen yipranmazsin. en iyi insanlar bile KV olunca aanlaşamaya biliyor. evliliğinin ilk yıllarında bu akılda olsaydım kimsenin dediğini umursamazdim tamam deyip kendi istediğimi yapardim.
Ayni sey benim de aklima geldi ama kimsenin gunahini almayim dedim sustum.

Aranizda denge kurmaya calisiyor olabilir. Ne sizi annesine.ezdirmemek ne de annesine sizi ezdirmemek istiyor gibi sanki. Konusalim diye gelirse ya da ararsa geri cevirmeyin konusun.sakince. Sinirlenmeyin gayet sakin anlatın derdinizi. Annesine karsi bir.saygisizlik yapmadığınızı ve yapmayacaginizi, onun annesinin sizin de anneniz oldugunu ve kendi annenize yapilmasini istemediginiz bir seyi ona yapmayacagizi falan soyleyin. Tek korkunuzun evlendiginizde surekli size karismasi evinize karismasi (artik basla ne.korkunuz çekingeniz varsa) oldugunu.soyleyin.
ve bunlari da nisanlinizin, annesiyle konuşarak asabilecegini, sizin araya girmek istemediginizi falan soyleyin. Sonuçta sen oglusun.seni yanlis anlamaz ama beni yanlis.anlayip kirilabilir falan.deyin. Ne.hissesiyorsaniz tatli dille anlatin kisaca. Eger sert ve fevri olursaniz yapici degil yikici olursunuz ve hakliyken haksiz duruma dusersiniz.

Bunu ona anlatıyorum, tamam diyor, kimse zaten karışamaz diyor, anlaşıyoruz. Sonra en ufak bir şeyde ben yine depreşiyorum en ufak bir şey olduğunda. Sorun çıkıyor. .

Yani bilemiyorum ama hiç öyle bi şey aklıma gelmemişti. Ben ayrılmayı biraz kafama koydum gibi. .

Bunu ona anlatıyorum, tamam diyor, kimse zaten karışamaz diyor, anlaşıyoruz. Sonra en ufak bir şeyde ben yine depreşiyorum en ufak bir şey olduğunda. Sorun çıkıyor. .
Depresmeyin o zaman :) tatli dille konusun. Eger sert bir.dille elestiryorsaniz annesini koruma dusuncesiyle sizi kiracak her seferinde. Osizin ailenize karsi nasil?

Depresmeyin o zaman :) tatli dille konusun. Eger sert bir.dille elestiryorsaniz annesini koruma dusuncesiyle sizi kiracak her seferinde. Osizin ailenize karsi nasil?

Elimde olsa keşke :KK43: O benim ailemle söz aşamasında tanıştı. Birkaç ay önce yani. İletişimleri pek yok. Zaten ayrı şehirlerdeyiz. Annem de aramayıp sormuyor diye sorun etmez hiç. Ailemin herhangi bir isteği de olmadı onlardan. Dolayısıyla onun sorun olacak bir durumu yok. .

Elimde olsa keşke :KK43: O benim ailemle söz aşamasında tanıştı. Birkaç ay önce yani. İletişimleri pek yok. Zaten ayrı şehirlerdeyiz. Annem de aramayıp sormuyor diye sorun etmez hiç. Ailemin herhangi bir isteği de olmadı onlardan. Dolayısıyla onun sorun olacak bir durumu yok. .
Iletisimi cok yoksa bile genel tutumu da onemli. Saygili mi mesela. Kimse.kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi sart. Siz fevri olmadan tatli dille konusmayi.deneyin bir de. Bir sure deneyin eger yine tepkileri degismezse ben.elimden geleni yaptim dersiniz hic degilse

Iletisimi cok yoksa bile genel tutumu da onemli. Saygili mi mesela. Kimse.kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi sart. Siz fevri olmadan tatli dille konusmayi.deneyin bir de. Bir sure deneyin eger yine tepkileri degismezse ben.elimden geleni yaptim dersiniz hic degilse

Genel olarak saygılı. .

Ya gerçekten nişanlına çok üzüldüm,sevgili arkadaş sen bu siteye ve buralara benzer ortamlara girme.sen kv konusunda aşırı önyargılısin
somut hiç1şey olmamış karşılıklı konu yok, kıldan tüyden nem kapmalar.
Yani millet ne tartışma kavgalar yaşıyor ,senin uslubun çok itici yok alışveriş öyle olacak emrivaki despot söylemler
kendi beyninizle düşünün elti vs nin değil
yani lütfen ya şimdi ben kv de bir suç yanlış durum göremiyorum
ve burda yorum yapanlara da insaf merhamet diliyorum hele ilk yorum yapan belli ki kv insafsız diyor e mübarek resmen giybet ya . Ne yaptı da kadın insafsız oldu.cidden abartı ya sırf saçma sapan gaz verme durumlari.
Adama rest çekmişsin.
Inan posta koyardım.bu annecilik değil doğruculuk arkadaş!

1 aylık evli iken eltimde aynı bu gibi şeyler anlattı bana ki daha baş başa kaldığımız ilk andı, anlattı da anlattı ama kV ile birlikte iken bi bakıyorum anne anne diye dolanıyor falan, anlatsam çok uzun sürer kıssadan hisse kısmına geçeyim kimseyi başkalarının lafı ile değerlendirme şu an sana somut yaptığı bişey yok değil mi, olursa sen tepkini verirsin, nişanlınla ayrılır mısın bilemem ama 3 senelik evli bi arkadasin olarak sana vereceğim tavsiye: hayatı kendi gözünden gör kendine göre değerlendir

ipler daha başta kopmuş...zor bir karar..kendin ölç tart..ne ağır basıyorsa onu yap..istersen ailene danış...

sizin mevzunuzda olmayan bırseyı bu kadar sahıplenmenız ?
umarım yrın obur gun eltınızde sızı boyle sahıplenır erkek gıbı kadınsınız valla
ortada fol yok yumurta yok kayınvalıde rutbesıne takmıssınız kafayı

X