Nişanlımdan Ayrılmalı Mıyım?

joelys

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
28
20
Merhaba,
2 yıldır süre gelen bir ilişkim var 2 gün sonra yıl dönümümüz bu 2 yılın 1 yılını nişanlı geçirdik. Ama son zamanlarda verdiğim bu karardan emin olamamaya başladım. Nişanlıma ne yapsam yaranamıyorum. Sürekli olarak o ne isterse o olsun istiyor. Arkadaşlık ilişkilerinde çok başarılıdır. Çok kültürlü , iyi biri. Ama artık bana olan saygısını yitirdiğini düşünüyorum. Bunu defalarca söyledim. O ise benim ondan vazgeçemeyeceğime çok alıştırmış kendini. En ufak tartışmada hiddetleniyor. Söylediklerini tartışma bittikten sonra o unutuyor ama ben unutamıyorum.

Ayrılayım diye düşündüm. Ama o benim hayalimdeki erkekti. Ondaki bu değişimin geçici olduğuna inanmak istiyorum ama nasıl geçer onu da bilmiyorum. Bir yandan tüm akrabalarım öğrendi ailem kendi oğulları gibi seviyor herkes ona hayran herkes benim yerimde olmak istiyor. Dolayısıyla Bir ayrılık durumu olursa herkes benden bilecek. Ailemi üzmek de istemiyorum. Onsuz yapabilir miyim ondan da emin değilim.

Sizlerden ricam aranızda İlişkisini kurtarabilen var mı? Nişan atan oldu mu? Ya da en doğrusu sizce ben ne yapmalıyım?

Tam dogru yere geldin :KK54: aramızda daha önce Nişan atanda var (ben dahil) ilişkisini kurtarayım derken ilişkisinin icinde boğulup gidende... Kimseyi değişir diye bekleme, hele erkek milletini. Evet değişir, şimdi 1 yapıyorsa yarın evlenince 10 yapacak buna hazırlıklı ol :KK14:
Artık çok yoruldum. İki kişiyiz bir ilişkiyi doğru düzgün tutamıyoruz. haklısınız sanırım değişmiyor

Açık açık konuşun, anlayışlı biriyse herşey yoluna girecektir..
Açık konuşuyorum inanın ki sakin ses tonuyla ''bak hayatım bu bana böyle hissettiriyor'' minvalinde bir konuşma yaptım kaç kez ama her şeyden beni suçlu tutuyor. Sanki ben erkeğim o kadın. Hiç anlayış yok. Yarın konuşalım dedim. Nöbet çıkışına yakın hastaneye gidicem. Umarım yine ''yorgunum sonra konuşalım'' deyip başından savmaz.

Artık çok yoruldum. İki kişiyiz bir ilişkiyi doğru düzgün tutamıyoruz. haklısınız sanırım değişmiyor
Değiştirmek icin uğraşma tatlım ya öyle kabul edeceksin yada Nişanı atacaksın. Ben anlamıyorum Nişan Tanışma evresi zaten, gercekten kesinlikle kabul edemeyeceğin bi durum oldugu zaman ittire ittire iliskiyi evliliğe sürüklemek neden? Illaki sorunlar problemler olur ona bişey demem ama adamın sana saygısı yokmus evlenince hepten yok olacak.

Burada bir video paylasilmisti. Aile ici siddetin gizli sinyalleriyle alakali. Herkesin hayranlik duydugu piril piril adam. Herkes bize imreniyor ilizyonu. Nisanlisina kendi ozellerinde en ufak seylerden hiddetlenen adam. Her sey onun istedigi gibi oldugu icin kadini kendi alanindan ve cevresinden izole ediyor. Sonra gelsin hem psikolojik hem fiziksel siddet. Kadin da ama beni cok seviyor diye buna katlaniyor. Yapmaz demeyin, butun sinyalleri veriyor nisanliniz.

Açık konuşuyorum inanın ki sakin ses tonuyla ''bak hayatım bu bana böyle hissettiriyor'' minvalinde bir konuşma yaptım kaç kez ama her şeyden beni suçlu tutuyor. Sanki ben erkeğim o kadın. Hiç anlayış yok. Yarın konuşalım dedim. Nöbet çıkışına yakın hastaneye gidicem. Umarım yine ''yorgunum sonra konuşalım'' deyip başından savmaz.
Arkadaş ilişkilerinde başarılı, kültürlü, iyi bir insan nasıl böyle olabiliyor ki? Bikemedim belki de sen çok taviz verdin.. Bilemiyorum saygı yoksa bence evlilik de olmamalı..

İçie atma içinden çıkamassın onunla konuş seni anlayacaktır "sence böyle değil mi bu durum üzüyor beni "beraber çözüm buulalım de . zamanla durumu düzeltmek için yaptıgı seyler hoşuna gidecek ve yumuşayacaksın sende .böyle biri tekrar karşına çıkmaz belki ve belki de çok abartı bir sorun değildir telafi edebilir inş.

Burada bir video paylasilmisti. Aile ici siddetin gizli sinyalleriyle alakali. Herkesin hayranlik duydugu piril piril adam. Herkes bize imreniyor ilizyonu. Nisanlisina kendi ozellerinde ufak seylerden hiddetlenen adam. Her sey onun istedigi gibi oldugu icin kadini kendi alanindan ve cevresinden izole ediyor. Sonra gelsin hem psikolojik hem fiziksel siddet. Kadin da ama beni cok seviyor diye buna katlaniyor. Yapmaz demeyin, butun sinyalleri veriyor nisanliniz.
Asla fizyolojik şiddet uygulamaz. Kadın çalışmaları faaliyetlerine falan katılıyor. Şu ana dek üzerime bile yürümedi ya da şüphelendirmedi hiç bu konuda. Eski konumda yazmıştım aile içi şiddeti iyi bilirim allahtan ki öyle bir huyu yok. Benim hayatımı beğenmiyor bence. Arkadaşına attığı bir mesajı görmüştüm. Ben onun kendi ayakları üzerinde duran yapısından çok etkilenmiştim ama artık öyle biri değil yazıyordu mesajda. Bu yıl işlerim biraz kötü gitti. Şirketimi kapatmak zorunda kaldım falan. Sanırım onun gözündeki imajımı da kaybetmişim.

İçie atma içinden çıkamassın onunla konuş seni anlayacaktır "sence böyle değil mi bu durum üzüyor beni "beraber çözüm buulalım de . zamanla durumu düzeltmek için yaptıgı seyler hoşuna gidecek ve yumuşayacaksın sende .böyle biri tekrar karşına çıkmaz belki ve belki de çok abartı bir sorun değildir telafi edebilir inş.
Ben onu çok seviyorum o beni çok seviyor çok eminim buna. Ah keşke çözebilsek. Keşke ilişki psikiyatrina falan ikna olsa.

Bazı dönemler bazı erkekler özellikle Nişan Döneminde bi havalar tafralar modunda oluyor hele ki aileniz de sevdiyse o kraldır bende böyle dönemden geçtim hatta çok kez acaba dedim ve en sonunda bunu ona söyledim ben şimdiden böyle düşünüyorum evlilik daha büyük sorumluluk onda da böyle olursa nasıl olur tarzında konuştum başta yine kızdı sorunlu ben oldum sizde de öyle oluyordur eminim bi türlü HAKLI olamıyorsunuzdur en sonunda olmuyorsa bitsin Evlenip koca boşamak daha zor dedim benim ki anlayışlı çıktı ikinci sefer sanırım o da korktu ve düzeldi nisan Dönemi'ni 6 aydan fazla tutmayın illa sorun çıkar diyorlar bu konuya da Katılıyorum şeytan en çok nişanlılar Arasında dolaşırmış :) son kez yine herşeyi Apaçık Konuşun konuşmanın seyrine göre kafanız şekillenir aileniz de eminim anlattığınız da Anlayış gösterir zaten sizi kaybetmekten korkuyorsa düzeltecektir kendisini ama yok ben böyleyim derse bence kendinizi Ateş'e atmayın

Asla fizyolojik şiddet uygulamaz. Kadın çalışmaları faaliyetlerine falan katılıyor. Şu ana dek üzerime bile yürümedi ya da şüphelendirmedi hiç bu konuda. Eski konumda yazmıştım aile içi şiddeti iyi bilirim allahtan ki öyle bir huyu yok. Benim hayatımı beğenmiyor bence. Arkadaşına attığı bir mesajı görmüştüm. Ben onun kendi ayakları üzerinde duran yapısından çok etkilenmiştim ama artık öyle biri değil yazıyordu mesajda. Bu yıl işlerim biraz kötü gitti. Şirketimi kapatmak zorunda kaldım falan. Sanırım onun gözündeki imajımı da kaybetmişim.

Bu aile ici siddet olayi bizim cocuklugumuzda maruz kaldigimiz gibi degil artik. Okumus, kariyer sahibi insanlarda sekil degistiriyor, daha sinsice, daha planli. Amacim gozunuzu korkutmak degil ama aklinizin bir ucunda bulunsun. Sizi kendinden asagi ve basarisiz gormeye de baslamis.

Su yazdiginizdan sonra sanki sizi bir kadin, bir insan, bir birey olarak degil de gosteris yapabilecegi, ovunebilecegi bir aksesuar olarak gordugu izlenimine kapildim ben. Ne olursa olsun siz degerlisiniz. 1000 tane sirket kapatsaniz yine degerlisiniz. Ve lutfen 'asla yapmaz' demeyin.

Bu aile ici siddet olayi bizim cocuklugumuzda maruz kaldigimiz gibi degil artik. Okumus, kariyer sahibi insanlarda sekil degistiriyor, daha sinsice, daha planli. Amacim gozunuzu korkutmak degil ama aklinizin bir ucunda bulunsun. Sizi kendinden asagi ve basarisiz gormeye de baslamis.

Su yazdiginizdan sonra sanki sizi bir kadin, bir insan, bir birey olarak degil de gosteris yapabilecegi, ovunebilecegi bir aksesuar olarak gordugu izlenimine kapildim ben. Ne olursa olsun siz degerlisiniz. 1000 tane sirket kapatsaniz yine degerlisiniz. Ve lutfen 'asla yapmaz' demeyin.

Söylediklerinizde çok haklısınız. Ne olursa olsun kendimi haksız çıkarmaya çok alışmışm ben. Sizin yazdıklarınızdan sonra da tokat gibi vurdu yüzüme. Evet bir kadın, bir birey olarak görmüyor beni. Ayrılabileceğime bile inanmıyor bence. Blöf yaptığımı falan sanıyor.

Bazı dönemler bazı erkekler özellikle Nişan Döneminde bi havalar tafralar modunda oluyor hele ki aileniz de sevdiyse o kraldır bende böyle dönemden geçtim hatta çok kez acaba dedim ve en sonunda bunu ona söyledim ben şimdiden böyle düşünüyorum evlilik daha büyük sorumluluk onda da böyle olursa nasıl olur tarzında konuştum başta yine kızdı sorunlu ben oldum sizde de öyle oluyordur eminim bi türlü HAKLI olamıyorsunuzdur en sonunda olmuyorsa bitsin Evlenip koca boşamak daha zor dedim benim ki anlayışlı çıktı ikinci sefer sanırım o da korktu ve düzeldi nisan Dönemi'ni 6 aydan fazla tutmayın illa sorun çıkar diyorlar bu konuya da Katılıyorum şeytan en çok nişanlılar Arasında dolaşırmış :) son kez yine herşeyi Apaçık Konuşun konuşmanın seyrine göre kafanız şekillenir aileniz de eminim anlattığınız da Anlayış gösterir zaten sizi kaybetmekten korkuyorsa düzeltecektir kendisini ama yok ben böyleyim derse bence kendinizi Ateş'e atmayın
Aynı şeylerden bahsediyoruz. Evet haklı çıkamıyorum. Hep kuruntu yapan sorun çıkaran oluyorum. Sizin de dediğiniz gibi yarın konuşmayı düşünüyorum. Düzelir mi bilmiyorum. Umarım düzelir. Peki ne kadardır evlisiniz? Tamamen aşabildiniz mi ?

Söylediklerinizde çok haklısınız. Ne olursa olsun kendimi haksız çıkarmaya çok alışmışm ben. Sizin yazdıklarınızdan sonra da tokat gibi vurdu yüzüme. Evet bir kadın, bir birey olarak görmüyor beni. Ayrılabileceğime bile inanmıyor bence. Blöf yaptığımı falan sanıyor.

Bence ayrilabileceginize siz de inanmiyorsunuz ki. Hala bir umut diyorsunuz. Biz nisanlilik asamasina gelmedik ama benzer bir vakaya 3 sene maruz kaldim. Disaridan bakanlar her seyi mukemmel sanardi. Ayrilmak istiyorum dedigimde tum arkadaslarim 'sen deli misin?' dedi. Sen ayrildiktan sonra gorusuruz valla kusura bakma diyen bile oldu. Etrafinda inanilmaz saygi uyandiran bir adam, avukat, korkunc derecede kulturlu ama maruz kaldigim psikolojik siddeti ben biliyorum. Ic dunyasinin pisligini ben biliyorum. Ve ben ondan ayrilamadim, o benden ayrildi :)

Bence ayrilabileceginize siz de inanmiyorsunuz ki. Hala bir umut diyorsunuz. Biz nisanlilik asamasina gelmedik ama benzer bir vakaya 3 sene maruz kaldim. Disaridan bakanlar her seyi mukemmel sanardi. Ayrilmak istiyorum dedigimde tum arkadaslarim 'sen deli misin?' dedi. Sen ayrildiktan sonra gorusuruz valla kusura bakma diyen bile oldu. Etrafinda inanilmaz saygi uyandiran bir adam ama maruz kaldigim psikolojik siddeti ben biliyorum. Ic dunyasinin pisligini ben biliyorum. Ve ben ondan ayrilamadim, o benden ayrildi :)

Yıllarca etrafımdaki ayrılayamayan kadınlara laf ederdim. Güçlü olun nasıl buna izin verirsiniz falan diye. Sanırım büyük konuştum. Ya pişman olursam sorusundan başka bir şey yok korktuğum.

X