Alabilecek ekonomik durumum var karşı tarafında var. Bence yanlış düşünüyorsunuz bir taraf ekstra bir şey talep etmiyor diye karşı taraf da nasılsa gözü yok deyip yapmıyorsa bu onlar için kolaya kaçmak oluyor bence yakışıksız bir durum. Kimseyi zora sokmak istemezken bu kez kız tarafına enayi muamelesi yapıldığını düşünüyorum.
Bilezik konusu hiç geçmedi o yüzden ne takılacak ne takılır bilmiyorum o nedenle böyle bir öneri de sunmadım.
Biraz böyle oldu biz böyle dedik ama nişanlım laf arasında kv nasıl aile hiçbir şry istemiyorlar biz bu işten bir şey anlamadık demişler. Nişanlım da bunu anlattı gaf yaptığını erkek aklıyla anlamadı tabii. Böyle olunca annem de bakış açıları farklı insanlar farklı düşünmeye başladı demek ki biraz dile getirmek lazım aranızda konuşun öğren dedi
e ilk mesajimda da dedim..ne alalim diye sormuslar siz de "ne uygun goruseniz" demissiniz. adam da butcesini planini buna gore yapmistir.
evleneceginiz belli, hevesiniz belli, tanismada istemede bu sözün gelecegi belli. madem birsey alinsin istiyorsunuz soyleseydiniz adama soruyu sordugunda. birsey istedigin halde "siz nasil uygun gorurseniz" demissiniz, simdi de "ay su da olsa" diyorsunuz .
iletişim problemi böyle birsey iste.
adamin annesi de kendi yapmayacağı seyin bonkörü, size ne istersen soyle diyip duruyor. soyleseniz zaten yapmayacak

gercekten igrenc bir insan ozelligi. simdi evlenesiniz var gozinuze batmiyor ama bir ömür boyle masraf yapmayacagi seyin bonkörü olursa, ortamlarda kendini "gelinine ne istersen söyle alalim kizim" seklinde bir kaynana gibi yansıtırsa, hele aynisini bebeginize de yaparsa o zaman zaten anlarsin cok degil birkac seneye bu davranisin ne igrenc bir davranis oldugunu
Netleştirmedik ailem siz nasıl uygun görürseniz dedi.
Genelde nişanda geline bizim buralarda set takılır o yüzden dillendirmedik yapılır sanmıştım.
Yani boyle umarak ederek, "zaten dusunur boyle yaparlar" diyerek baslayan evliliklerde hayal kırıklığı kacinilmaz olur.
belki de siz evlenince "nasil olsa evi o gecincirir kirayi faturaları öder, disarida hesabi öder. ben de mutfak alisverisi yaparim, eve istedigim seyleri alirim kalaniyla birikim yaparım" diye "saniyorsunuz", adam da "evlenince esim maasini yollar herseyle ben ilgilenirim, ona da cep harcligi yollarim. kalanı da bende birikir" diye dusunuyor. ya da "o da caliisiyor, ne masraf yapiyorsak yariya boleriz" gibi bir hesabi var.
yani bilemezsin ki, konusmak lazim.
hatta herseyi konusmak lazim. konusup sorunu çözemiyorsan da yol yakinken bir kere daha düşünmek lazim.