• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlimdan soğudum kayinvalidemde araya girdi

tanıdığı herkes ilişkiniz, hazırlıklar ve masraflar ile ilgili yorum yapmış anlaşılan
hiç hoşlanmam böyle her şeyi ortada yaşamaktan,
aranızdaki konuşmalar bile oturulup tartışılmış belli ki....

sizin özeliniz hiç olmayacak arkadaşım
ve bu adam hep başkalarının aklıyla ve ağzıyla sizinle konuşacak,

yerinizde olsam hiç açıklamadan sadece yoruldum, teşekkür ederim der vazgeçerdim,

babanız senelerce sonra sizin için çok üzüleceğine,
bırakın bir kez kızsın!

Bizdede çok ayıp kızın yatak odası alması

zaten babam demişti 6 ay içinde oldu oldu evlilik olmadı atarsın yüzüğü diye nişanlıma bunu söyleyince her dediğim oldu

içine sinmediyse at gitsin

kız evi naz evidir , erke evine en oluyor anlamadım

birde evlenme zamanın yanlış zamanda gibi

Yeni üye oldum . Umarim dogru şekilde yazmışımdir. İçimi buraya dökmek yorum almak istedim. 5 aydir sozluyum. Önümüzdeki ay nişan var. 6 aya dugunum. Ama çok mutsuzum. Sozlumu çok seviyodum. Yaşımız 21 23. Ben daha okuyorum. Sözlüm evlenmeyi cok istediginden okulun bitnesini beklemedik hersey halledilir ceyiz falan önemli değil dedi. Bizim adetlerimiz daha degisiktir. Kinamizda özel kiyafetler giyeriz. O da halledilir yeterki kızınızı verin diye esti en başta. Sözlendik hersey degisti yapılanlar sürekli yüzüme vurulmaya baslandi. Sözlüm cok mutsuz masraf yapıyormuş ki ben herseyin ucuzuna bakıyorum. Ailem durumlari cok iyi olmamasina rağmen calismadan evlenme istegime hiç ses cikarmadi. Ceyizimi yaptilar beyaz esyami alicakklar. Ama bizde yatak odasi almak ayiptir. Ben sozlumu bunu soylemistim yuzu asildi falan. Ama babam olsun kizim damadim zorlanmasin borca girer yaparim dedi ama surpriz olsun istedim soylemedim. Neyse dün kuzeni durup dururken bizde yatak odasi alinir yapılır yapilmazsa ayip hep sizin adete degil bizimde adete uyulcak diye bir terslesti. Bende uc yaş küçük. Neyse sozlume kizdim o sinirle senmi soyledin diye. Evde telefonda bagirdi demedigini birakmadi kaynim gorumcem kayinvalidem duymus. Kaymimda nisanli ,istenmeyen gelin eltim ,hemde ona bile gitmis durum benim yatak odasi olayim. Oda cok agrima gitti o istenmemesine ragmen hepsi o gelinin karisisnda el pence cunku kaynim oyle istiyor agizlarini actirmiyor.Sonra kayinvalidem beni aradi benim oglumu uzemezsin hemen gonlunu al ara dedi aradim bide . Kendi annemde cok kizdi sen misin erkek pesinden kosuyosun diye . Neyse bugun yine kayinvalidrm aradi oglunu zorladigimi maddi acidan onun cok mutsuz oldugunu elbiseler istedigimi ona bile bos konustugumu ogluna bole konusmamam gerektigini soyledi. Yinede yapamiyosan canin saolsun kizim demedi. Annemlede konustu ayni sekilde onunlada konusmus . Nisanlim benim parttime bile calismama izin vermezken yatak odasi beyaz esya halilar perdeler ceyiz alyanslar istiyor bana aldigi diktirdigi iki elbise olay oluyor artik yoruldum. Bu saate kadar sozlumle hic konusmadik agrima gidiyor. Ben kiz tarafiyim ama hissetmiyorum yasca kucuk biri yuzunden sozlum bana demedigini birakmadi ezdirdi. Cok soğudum. Adam olarak goremiyorum onu. Anneminde agzini arıyorum nisani atsam ne olur diye. Birkac kez bizde kaldi evi uzak diye. Ama tabiki aramizda bisey olmadi ailemle oturduk hep. Babam atsam kizarmi diye korkuyorum. Annem senin mutlulugun onemli diyor ama üzülüyor. arada kaldim kayinvalidemin karismasi onun beni ezdirmesi alinanlarin bu kadar goze batırılmasi ceyiz konusundaki baskilari ailedende nisanlimdanda soguttu . Napicam bilsem.. beni rezil etnesine tepedeyken ayak algina aldirmasini afedemiyorum seviyorum ama inu istemiyorum kayinvalidem iyi olun cilveli konusun diyor ama aradiginda nasil konuscagim bile bilmezken .ararsa tabi. Sıcak davranamam
Bizde de yatak odası takımı alınmaz kız tarafı olarak ama onun yerine evin bütün beyaz eşyaları,oturma odası takımı ve oturma odasının diğer eşyaları alınır kız tarafı tarafından,yatak odasını erkek tarafı alır. Bizde.

ya valla devam edemeim okuyamadim hepsinu
bu yasta b.k mu var ama yaa
herseyin yasi var
gez eglen flört et
oku calis oara kazan
bu ne evlilik meraki
bu yasta bunlarla ugrasiyorsun
karsindakide cocuk zaten
nisanlindan sogursun hatta gözün baskasinada kayar
baska hayatlarada kayar
daha cocuksun cunku
öff yaa

Yeni üye oldum . Umarim dogru şekilde yazmışımdir. İçimi buraya dökmek yorum almak istedim. 5 aydir sozluyum. Önümüzdeki ay nişan var. 6 aya dugunum. Ama çok mutsuzum. Sozlumu çok seviyodum. Yaşımız 21 23. Ben daha okuyorum. Sözlüm evlenmeyi cok istediginden okulun bitnesini beklemedik hersey halledilir ceyiz falan önemli değil dedi. Bizim adetlerimiz daha degisiktir. Kinamizda özel kiyafetler giyeriz. O da halledilir yeterki kızınızı verin diye esti en başta. Sözlendik hersey degisti yapılanlar sürekli yüzüme vurulmaya baslandi. Sözlüm cok mutsuz masraf yapıyormuş ki ben herseyin ucuzuna bakıyorum. Ailem durumlari cok iyi olmamasina rağmen calismadan evlenme istegime hiç ses cikarmadi. Ceyizimi yaptilar beyaz esyami alicakklar. Ama bizde yatak odasi almak ayiptir. Ben sozlumu bunu soylemistim yuzu asildi falan. Ama babam olsun kizim damadim zorlanmasin borca girer yaparim dedi ama surpriz olsun istedim soylemedim. Neyse dün kuzeni durup dururken bizde yatak odasi alinir yapılır yapilmazsa ayip hep sizin adete degil bizimde adete uyulcak diye bir terslesti. Bende uc yaş küçük. Neyse sozlume kizdim o sinirle senmi soyledin diye. Evde telefonda bagirdi demedigini birakmadi kaynim gorumcem kayinvalidem duymus. Kaymimda nisanli ,istenmeyen gelin eltim ,hemde ona bile gitmis durum benim yatak odasi olayim. Oda cok agrima gitti o istenmemesine ragmen hepsi o gelinin karisisnda el pence cunku kaynim oyle istiyor agizlarini actirmiyor.Sonra kayinvalidem beni aradi benim oglumu uzemezsin hemen gonlunu al ara dedi aradim bide . Kendi annemde cok kizdi sen misin erkek pesinden kosuyosun diye . Neyse bugun yine kayinvalidrm aradi oglunu zorladigimi maddi acidan onun cok mutsuz oldugunu elbiseler istedigimi ona bile bos konustugumu ogluna bole konusmamam gerektigini soyledi. Yinede yapamiyosan canin saolsun kizim demedi. Annemlede konustu ayni sekilde onunlada konusmus . Nisanlim benim parttime bile calismama izin vermezken yatak odasi beyaz esya halilar perdeler ceyiz alyanslar istiyor bana aldigi diktirdigi iki elbise olay oluyor artik yoruldum. Bu saate kadar sozlumle hic konusmadik agrima gidiyor. Ben kiz tarafiyim ama hissetmiyorum yasca kucuk biri yuzunden sozlum bana demedigini birakmadi ezdirdi. Cok soğudum. Adam olarak goremiyorum onu. Anneminde agzini arıyorum nisani atsam ne olur diye. Birkac kez bizde kaldi evi uzak diye. Ama tabiki aramizda bisey olmadi ailemle oturduk hep. Babam atsam kizarmi diye korkuyorum. Annem senin mutlulugun onemli diyor ama üzülüyor. arada kaldim kayinvalidemin karismasi onun beni ezdirmesi alinanlarin bu kadar goze batırılmasi ceyiz konusundaki baskilari ailedende nisanlimdanda soguttu . Napicam bilsem.. beni rezil etnesine tepedeyken ayak algina aldirmasini afedemiyorum seviyorum ama inu istemiyorum kayinvalidem iyi olun cilveli konusun diyor ama aradiginda nasil konuscagim bile bilmezken .ararsa tabi. Sıcak davranamam
23 yaşında çocuğu damat yaparsanız ne doğru düzgün düğün dernek yapabilir ne de ailesine karşı sizi koruyabilir. Evlenmeyin. Ya ayrılın ya da bir kaç sene bekleyin. 30'undan önce adam olan bir erkek görmedim ben daha ama siz o kadar sene beklemezsiniz muhtemelen. Evlilik neden bu kadar erken düşünülür anlamıyorum. Genceciksiniz daha.

O kaynana var ya o kaynana
yer bitirir siziiiii
cilveli konuşnmuş peeeh
o dolduruyor bence,öyle hissettim

siz kayınvalidenizin kuklasımısınız ki oğlumu üzdün ara dediğinde arıyosunuz?
Ooo siz bugün herseye susarsanız yarın yerden kalkamassınız.yol yakınken size değer vermeyen adamdan ayrılın.
Balık baştan kokarmış.yarın kafanızı duvarlara vurup ağlayacağınıza,bugün iki gün ağlayın daha iyi

Bence baban bunları sana yapılanalrı biliyorsa yüzüğü atmana hiç kızmaz.Kızı eziliyor diye üzülür heralde.
Bu durumda ben olsaydım babam bana sormadan bile işi bitirirdi.Bence de atın yüzüğü kurtulun he yaşınız genç birazda pasifsiniz galibaa.Bence kişiliğiniz otursun okulunuz bitsin.Yaş için acele etmeyin.Yoksa çok ezilirsiniz şmdiden kayınvaldeniz olsun kuzen olsun karışmaya başlamışlar evlenirse durum daha da kötüye gidebilir.İyi düşünün ve annenizle konuşun bence.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eğer sözlün senin yanında olup seni savunmazsa o nişanda evlilikte yürümez. Ayrıca bi erkek evini dayayıp döşeyecek gücü kendinde bulamıyorsa ondan hiç bi yol olmaz siz alabiliyosanız alırsınız zaten ama olmadı genceciksiniz kendi borcunuzu kendiniz çalışıp ödersiniz bunun lafı mı olur.. kv de herşeye karışıyo cahil cühela da sana laf ediyo ee daha o sözlü ne işe yarıcak hiç bişeyde senin yanında olmuyorsa:eek:

Valla bu aile ile çoook uğraşırsın sen daha be canım, ailen de arkandayım erdirme kendini.Nasıl başlarsa bu ilişkiler öyle de devam eder.Çok iyi düşün.

evlenseniz bile bosanacaksiniz , bu simdiden belli..
Anem uzulur babam kizar diye , nisanli kalmana gerek yok...
Bosandiginda daha cok uzulucekler sonucta.

Daha simdiden bukadar sorun cikiyosa ilerde neler neler olur...
Senin yerinde olsam, iyi dusunurdum...

Canım benim, seven ve sana değer veren-verecek erkek öyle yatak odası, çeyiz, masraf muhabbeti yapmaz, zor durumda da olsa ailesine yansıtır sana yansıtmaz. Yapamadığı gücü yetmeyen şeyleri sana sevgiyle ilgiyle söyleseydi, ailene çeyiz konusunda rest çekmek yerine "olsun biz evlenince elimizden geleni yaparız" deseydi amenna.

Sen yapman gerekeni hissediyorsun zaten. Sakın elalem ne der, ailem üzülür müzülür deme. Hepsi 1-2 aya unutulur geçer, ama mutsuz bir evlilik senin ömrünü yer.Okulunu bitir, mesleğini edin, ooo daha neler çıkar karşına. Seni kırmaktan, incitmekten korkan, el üstünde tutan biri olmadıkça da evlenme.

Valla bence yol yakınken dön annesi şimdiden size karışıyor evlendıkten sonra neler yapar eşinin de yaşı küçücük gaza gelir bence şimdi en nazli döneminde bile seni kuzenine ezdiriyorsa evlendıkten sonra sana hiç değer vermez.babanin bisey diyecegini sanmiyirum somucta oda senin mutlulugunu ister ...hakkinda hayırlısı neyse o olsun

Canım sen daha nişanlı değilsin ki, sözlüsün. Bu sözlülük, nişanlılık dönemleri neden oluyor? Her iki taraf da birbirini iyice tanısın diye. Buyrun işte, başlamışsınız tanışmaya. Yaşın evet çok genç, ama ondan önemlisi okulun bitmemiş, iş sahibi değilsin. Ailenin de durumu pek iyi değilmiş. E bi dur bekle, hem daha iyi tanıyın birbirinizi, hem işe gir, paranla çeyiz yap. Ne biliyim yaa. Hem o kuzene noluyo ki? Kaynana tamam bi yere kadar da, kuzen ne alaka? Ben ağzının payını verirdim. Parayı sen mi ödüyosun derdim. Şu akraba,sülale işlere karışmasa olmuyo zaten. Kaynanan ayrı bi olay, sözlün ayrı bi olay. Bu eşya,takı,gelenek görenek mevzularında olabilir bence ufak tefek olaylar. Herkesin de kendine göre bir bütçesi var, sözlün seni sevmiyor sevse yapar denemez bence. Ama her şeye rağmen sizi ezdirmemesi gerek. Ben böyle düşünüyorum. Ayrılıp ayrılmamak sana kalmış. Ama tabi iyi düşün. Okulunu bitir!

Uzgunum canm ama.bunlar seni yer.simdidenoglumu uzemezsinler baslamis.babam ne der deme.evlenip bosanmak dahami iyi.ozaman asil babam ne der diceksin. Ve adami cekmek zorunda kalicamsin.inan bana bitmesi daha iyi.bunlari soz konusu edenlerle isin olmasin.

Eğer gerçekten istemiyosan ki görünene göre soğumuşsun haklısında , Otur babana güzelce hepsini böyle anlat.
Baban senin mutlu olmanı ister.
İlerde evlenip daha beter mutsuz eve dönmk daha mı güzel ?

Back
X