Nişanlımdan vazmıgeçeyim ??? (AİLESİ İÇİN ...

normaldede zaten kalkmaman gerekir onlar size gelseydi evet hizmet etmen gerekirdi ama siz onlara MİSAFİR ! olarak gitmişsiniz. misafire hizmet ettirmekte büyük saygısızlıktır. bence ya ona göre davranın yada nişanlınızla konuşup bu ilişkiyi bitirin
Onlar gelini çok farklı görüyolar hizmetçi gibi bi ara bize geldiler ben çay falan veriyorum şu düğünü yapsakta bize hizmet etse dedi babası şok olduk biz ama adını şaka koyuyolar gülereek söylemiş falan falan

Bence yanlış düşünüyorsunuz, erkekte bitiyor iş.
Eğer adam dengeyi sağlıyorsa problem yok.
Ama sağlayamıyorsa işte o zaman karışıyor herşey.!

Konu sahibi;
Nişanlınızın durumuna göre şekil alın, az çok belli eder evlinince nasıl olcağını, 2,5 yılda
Evet doğru söylüyosunuz normalde altlı üstlü oturcaktık nişanlım kabul etmedi olan huzurumuzda kaçar dedi babasının ne mal olduğunu bîliyo çünkü

2,5 yıldır nişanlısınız yeni mi fark ediyorsunuz bu sorunları ? Nişanlılık süreci aileleri ve birbirini daha iyi tanımak içindir. İsteyen insan gidecek zaman bulur sizin gidesiniz yokmuş, öyle yeni gelin de değilsiniz 2,5 sene olmuş. Herkes iş bekler. Asıl ben sizin nişanlınıza iş yaptırmanızı yadırgadım. Hiç sizin beklentilerinizi karşılayacak bir aile değil.
Neden yadırgıyosunuz anlamadım bundan doğal ne var ben oraya hizmetçiliğe gitmedim hanımefendi yardım etmiyosa o yardım edicek hiç kusuru bakmasın

Evet doğru söylüyosunuz normalde altlı üstlü oturcaktık nişanlım kabul etmedi olan huzurumuzda kaçar dedi babasının ne mal olduğunu bîliyo çünkü

Çok mesafeli ve soğuk davran yüz verme yaranacağım diye uğraşma.
Hiçbir hizmet de yapma. Ne şimdi ne de evlendikten sonra. Babası hele öyle demişse. Hiçbir şeye elini sürme nişanlın da arkandaysa evliliğinizi yürütürsünüz diğer türlü çok yıpranırsınuz.

Nişanlını en iyi tanıyan sensin o yuzden yüzüğü at ya da atma diye fikir sunmam çok saçma olur diye düşünüyorum. bir yuvayı inşa etmek kolay değildir... Olaylar çoğalmadan bu konuyu nişanlınla uygun bir zamanda konuş yüz yüze neler yapabiliriz bu konuda de mesela, benim bilmediğim birşey mi oldu tepki verecek diyebilirsin :KK66: ama tepkiyle değil onun seni anlayacağı şekide ve mutlaka güler yüz ile... uygun bir dil ile. bakalım ne diyor sana önerileri neler oluyor ?
Çok sağolun akşamki yaptığı hareketi dile getircektim ama şimdi bi bulaşık için laf ettiğimi mi düşünür acaba dedim bişey diyemedim :(

Çok mesafeli ve soğuk davran yüz verme yaranacağım diye uğraşma.
Hiçbir hizmet de yapma. Ne şimdi ne de evlendikten sonra. Babası hele öyle demişse. Hiçbir şeye elini sürme nişanlın da arkandaysa evliliğinizi yürütürsünüz diğer türlü çok yıpranırsınuz.
Zaten çok mesafeliyim öbür gelin çok aşırı sırnaşık dağlar kadar fark aramızda

O söyler patavatsız olduklarını bana yardım eder sürekli bulaşıkta falan akşamda öyleydı ama o harekete karşılık akşam sıkma canını demesi lazımdı yaza evleniyoruz bu arada
Boşver Yardıma kalkmış ya iste önemli olan lafla değil hareketleriyle yanında olması.. Bence konusunu açıp ailesinin yaptığı her hata için nişanlından özür diletmeye çalışma derim. Ben zamanında yaptım ama sonradan üzüldüm eşimi üzdüğüm için. Nişanlını bunaltıp üzmeye gerek yok zaten durumun farkında.. Sen empati yap senin Ailen patavatsız görgüsüz falan olsa sürekli onların Yüzünden kusura bakma Sıkma Canını vs demek durumunda kalmak yorucu olurdu..

Ne kadar çabuk ayrılırsan o kadar iyi. misafir halinle bile sana iş yaptırıyorlarsa gerisini sen düşün.
Yanlış evlilik yapmamak için doğru bir karar ver.

Kayınpederinin söyleyiş tarzı önemli aslında burda..Mesela ben kayınvalidemlere gittiğim zaman kayınpederim benim kahvemi çok sever..Evde yardımcı kadın var ama bana kızım sen yap,senin kahveni içerim ben der..Ama ben, hizmetçimiyim ben söyle yardımcı kadın yapsın diye düşünmüyorum..Çünkü onun orda demek istediği şey çok farklı ben senin elinden istiyorum,senin kahveni beğeniyorum diye samimi bir iltifat var aslında..Sende bu şekilde kayınpederini gözlemle..Seni kullanmak amaçlımı konuşuyor yoksa seni sevdiği için,yaptığın şeyi beğendiği için mi senden istiyor bunu anlaman gerek..Eğer kullanmak amaçlıysa kimsenin hizmetçisi değilsin..

Tövbe yaaa çocuğun suçu ne ? Görgüsüzse ailesi görgüsüz... Bunun için nişanlınızdan mı ayrılacaksınız? :KK57: Sanırım siz yalnız biz değil aileler de nişanlansız isteyenlerdensiniz.

Eğer nişanlın ailesinin bu abukluğunun farkındaysa boşver.benim eşimin ailesi de çok soğuktur akraba ilişkileri de zayıftır ben de nişanlıyken üzülürdüm.ama nişanlım onların yanlışları için benim gibi üzülüyordu.evlendim ve çok mutlu bi evliliğim var.gerekirse sık görüşmezsin olur biter
Şu anda çok mesafeliyim zaten hiç ısınamadık ailece :( allahtan ayrı oturcam

Tövbe yaaa çocuğun suçu ne ? Görgüsüzse ailesi görgüsüz... Bunun için nişanlınızdan mı ayrılacaksınız? :KK57: Sanırım siz yalnız biz değil aileler de nişanlansız isteyenlerdensiniz.
Bence ailelerde çok önemli ilerde huzur bile bozabilirler

Neden yadırgıyosunuz anlamadım bundan doğal ne var ben oraya hizmetçiliğe gitmedim hanımefendi yardım etmiyosa o yardım edicek hiç kusuru bakmasın

Sevdiğiniz insanın ailesine yemeğe gitmişsiniz kendi ailenizle, sonrasındaki yemek bulaşığını yıkamayı hizmetçilik olarak görmeniz tuhaf bence. Demek hiç benimseyememişsiniz, yardım etmiyorsa onun ayıbı, ben olsam bunu hizmetçilik olarak algılamam.

farkındamısın bilmiyorum ama sen daha nişanlısın gelin bile değilsin kimseye hizmetçilik yapmak zorunda değilsin çağırdılarsa oraya misafir olarak gidiyorsun bunun farkına var ve öyle davran bence.

Bunun farkına varan kaç kızımız var?

İtiraf edelim hep kendimi sevdireyim, hanım hanımcık olayım, hamarat desinler,
gözlerine gireyim diye içlerinden gelmediği halde nişanlıyken bile her işe koşar, temizlik
yapar, sık sık ziyarete gider bizim kızlarımız.

Tabi evlendikten sonra içlerindeki ses dışa çıkmaya başlıyor.

Hizmetçi miyim ben?
Neden her gün gidecekmişim? ler sebebiyle kötü olunuluyor.

Kv de kendi açısından haklı tabi.
Alışınca hep bekliyor insan..:KK14:

Konu sahibi sen misafirsin. Hazır yemek üstüne gider bir sofra kurar, hadi gönlü olsun kv nin diye
bir salata yaparsın en fazla. Ardından sofrayı toplamaya yardım etsen yeter ki.

Evime geleni bulaşığa sokmam, evine gittiğimin de bulaşığına karışmam net.

Zaten nisanlilik bukadar uzadigi için ilişkiler viciklasiyor.evlenince uzak mesafeli durun.nisanlindan eminsen ailesi için ayrılmak olmaz .

Kızlar hemen konuya gireyim sürekli kafamda aynı sorular sıkıldım artık ben 2,5 yıldır nişanlıyım daha önce bi konu açmıştım bu 2. Konum neyse nişanlımın ailesi çok görgüsüz toplum adabı falan hiç bişey yok helede babası hemen laf sokup durur yok öbür gelin şöyle yok böyle bi sürü terbiyesizlik işte annesi canı ister güler canı istemezse gülmez biz çalıştığımız için pek gidemeyiz onlara annemde erken gelemeyiz kabul ederseniz 9 dan sonra geliriz falan dedi ne dese begenirsiniz ben o saatten sonra kabul edemem dedi bi bızulduk ki anlatamam çok uzagız ailece birbirimize neyse dünde yemege çagırdılar zorla gittik annem oyle seyler söyleyen jadının evine gitmem falan dedi haklıda kadın neyse gittik görümcede geldi işten evli yemegi yedik daha biz masadayken kalktı içerşye geçti neymiş soğukmuş bütün bulaşıklar bana kaldı tabi sinirden çatlıyorum ama nişanlıma toplattırdım masayı çayıda nişanlım demledi kız yerinden kalkmadı hiç kendimi enayi gibi hissettim nişanlımda hiç bişey demedi tabi bunun. Gibi bi sürü şey neyapcam ben kızlar hiç alışamadım sevmiyorum nişanı bile atmakistiyorum bu yüzden insan bi abla niye böyle yapıyosun der :KK43:(

Canımi herşey nişanlında bitiyor. Bir insan doğruyla yanlışı ayırt edebiliyorsa o insanla olabilirsin. Adaletliyse olabilirsin. Sen henüz nişanlısın ve misafir olarak gitmişsin. Ev işi bulaşık toplamak sana düşmez. Benim annem bile onlara gidince hadi siz içeri geçin der bana, ben toplarım siz benim misafirimsiniz der. Yani görümcen kalkar hizmet eder etmez orası annesini vs ilgilendirir, rahatsız olduysan sende kalkmasaydın. Daha nişanlıyken böyle hissediyorsan evlenince aklını kaçırırsın. Bak kendimden örnek vereyim. Ben eşime çok aşık oldum, nişanlıykende kör kütük aşıktım. Ailesi yapmadığını bırakmadı, onlarında gönlü kırılmasın dedim dedim dedim. Ta ki düğün günüme kadar. Düğün günümden önceki gece ailesi bir kavga çıkardı, bir kıyamet. Bana demedikleri kalmadı (ki ben ailesine onlar bana almasa bile bayramda hediyeler aldım, eşya alıcağımız zaman eşime 5 lira yardım etmeselerde heryere götürdüm, biz onlara 1 defa gitmedik,gidemedik her hafta geldiler annem yemek hazırladı oturalım konuşalım sohbet edelim ha sizde ha bizde ne farkeder dedi. bir çeyrek takı istemedik. Aksine ailem herkesin gönlü hoş olsun istedi) ha baktım ki, ben bunları yapmama rağmen ailesi iyice zıvanadan çıktı, eşimle oturduk konuştuk. Ben onun ailesiyle artık asla görüşmek istemediğimi isterse ayrılabileceğimizi söyledim. (ki benim yerimde başkası olsa kesinlikle ayrılırdı) Ama eşim söz verdi, evimiz barkımız ayrı olacak dedi. Şimdi elhamdulillah iyi giden bir evliliğim var. Ailesiyle görüşmüyorum. Ama eşim ailecide çıkabilir ve ayrılma kararımı kabul edebilirdi, çok üzülürdüm ama ona kızamazdım. Bunun kararını en iyi sen ve nişanlın verebilirsiniz.

kızlar hiç akıllı davranmıyorsunuz yaa
sen o evde misafirsin, eteğini silkip kalkacaktın
ellerinize sağlık, teşekkür ederiz diyecektin
sonra da yardıma ihtiyacınız var mı diye soracaktın
adabı budur
o ne demek öyle evin kızı içeri kaçıyor, nişanlı gelin bulaşık yıkıyor
yıkar yıkamasına da, görev biçildiğii, ihale ona kaldığı için değil
içinden geldiği ve nezakete nezaketle cevap vermeyi bildiği için
çok saçma
nişanlını bilmem ama o aileyle işin var
annen de gelir gider ileride sana laf der
arada kalırsın
işin zor
ailelere bakmak lazım
uymuyorsa genelde o evliliklerde sorunlar çıkıyor

Canımi herşey nişanlında bitiyor. Bir insan doğruyla yanlışı ayırt edebiliyorsa o insanla olabilirsin. Adaletliyse olabilirsin. Sen henüz nişanlısın ve misafir olarak gitmişsin. Ev işi bulaşık toplamak sana düşmez. Benim annem bile onlara gidince hadi siz içeri geçin der bana, ben toplarım siz benim misafirimsiniz der. Yani görümcen kalkar hizmet eder etmez orası annesini vs ilgilendirir, rahatsız olduysan sende kalkmasaydın. Daha nişanlıyken böyle hissediyorsan evlenince aklını kaçırırsın. Bak kendimden örnek vereyim. Ben eşime çok aşık oldum, nişanlıykende kör kütük aşıktım. Ailesi yapmadığını bırakmadı, onlarında gönlü kırılmasın dedim dedim dedim. Ta ki düğün günüme kadar. Düğün günümden önceki gece ailesi bir kavga çıkardı, bir kıyamet. Bana demedikleri kalmadı (ki ben ailesine onlar bana almasa bile bayramda hediyeler aldım, eşya alıcağımız zaman eşime 5 lira yardım etmeselerde heryere götürdüm, biz onlara 1 defa gitmedik,gidemedik her hafta geldiler annem yemek hazırladı oturalım konuşalım sohbet edelim ha sizde ha bizde ne farkeder dedi. bir çeyrek takı istemedik. Aksine ailem herkesin gönlü hoş olsun istedi) ha baktım ki, ben bunları yapmama rağmen ailesi iyice zıvanadan çıktı, eşimle oturduk konuştuk. Ben onun ailesiyle artık asla görüşmek istemediğimi isterse ayrılabileceğimizi söyledim. (ki benim yerimde başkası olsa kesinlikle ayrılırdı) Ama eşim söz verdi, evimiz barkımız ayrı olacak dedi. Şimdi elhamdulillah iyi giden bir evliliğim var. Ailesiyle görüşmüyorum. Ama eşim ailecide çıkabilir ve ayrılma kararımı kabul edebilirdi, çok üzülürdüm ama ona kızamazdım. Bunun kararını en iyi sen ve nişanlın verebilirsiniz.
Anlattığınız şeylerin bî benzerini yaşadıklarım var dediğim gibi bana hak veriyo ailesiyle alakalı bazı sorunlarda insan ister istemez tedirgin oluyo evlenince değişen o kadar çok insan var ki evlilik açılmamış bir kutu konuşmak îstedim dünki ablasının yaptığı hareketi sonrada bi bulaşık için yüze çıktı diye mi düşünür dedim inanınki söz konusu 2 tabak çanak değil enayi gibi hissettim kendimi düşünün çaya bile kalkmadı onlarıın bulaşıkları dahi bana kaldı çok agırama gitti ..yorumlarınız için sağolun

Back
X