Nişanlımın Aile İçi İlişkileri... Nasıl davranmalıyım?

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.301
158
Kızlar nişanlımın babası geçen yıl vefat etti. Kız kardeşi ve annesinden sorumlu. Anlattığına göre çok uzun yıllardır, anne ve kızkardeşi babayı bir şekilde yönlendirip nişanlımı ailenin istenmeyeni ilan etmişler. Evden kovulmuş vesaire bir sürü detayı var. İlk anlattığında ne yaşan söyleyeyim ben nişanlım birşeyler yaptı aile de dışladı diye düşündüm.

Ama sonradan aileyi tanıyınca anladım ki, kaynanam gerçekten çok fesat, plancı ve sinsi bir kadın. İnanın iyi yönlerini görmeye çok uğraştım ama her işi bu şekilde. En basitinden şöyle diyeyim. Dün akşam bir tanıdıklarına iki dk uğramak istedi. Nişanlım biz çıkmayalım sen git gel dedi. Biz de evin karşısındaki parka oturduk. Sonra bu binadan çıktı elinde telefon konuşa konuşa bize doğru geldi. Sesini de duyuyoruz "heh görüm şurdalar" dedi devam etti. Biz de o arada nişanlımın telefonundan birşeyler bakıyorduk. Sonra bu döndü gitti. Neyse ben dedim ki annen arabaya gitti herhalde gel gidelim. Arabanın yanına gittik bunun surat beş karış. Ben de sizi arıyorum karanlıkta nereye gittiniz, dolanıp duruyorum burda filan diye trip attı.

Eve gidiyoruz mesela bir sürü poşet var onları alıyor, nişanlımın eşyalarını olduğu poşeti fırlatıp yere atıyor. Babasından kalan bir hatıraları kayboldu, anne kız nişanlımdan şüphelendiler sen aldın sakladın diye, dedelerinden çıktı. Kadın hiç birşey yapamazsa kızıyle uğraşıyor. Bir aydır konuşa konuşa kızın beynni yıkadı neredeyse boşanacak. Sürekli benim annem babam hakkında konuşuyor. Ben tepki verince susuyor.

Ben bu durumda ne yapmalıyım? Evlenmemize çok az kaldı. Acaba nişanlımla onların ilişkilerini mi biraz uzaklaştırmalıyım?

Kızlar nişanlımın babası geçen yıl vefat etti. Kız kardeşi ve annesinden sorumlu. Anlattığına göre çok uzun yıllardır, anne ve kızkardeşi babayı bir şekilde yönlendirip nişanlımı ailenin istenmeyeni ilan etmişler. Evden kovulmuş vesaire bir sürü detayı var. İlk anlattığında ne yaşan söyleyeyim ben nişanlım birşeyler yaptı aile de dışladı diye düşündüm.

Ama sonradan aileyi tanıyınca anladım ki, kaynanam gerçekten çok fesat, plancı ve sinsi bir kadın. İnanın iyi yönlerini görmeye çok uğraştım ama her işi bu şekilde. En basitinden şöyle diyeyim. Dün akşam bir tanıdıklarına iki dk uğramak istedi. Nişanlım biz çıkmayalım sen git gel dedi. Biz de evin karşısındaki parka oturduk. Sonra bu binadan çıktı elinde telefon konuşa konuşa bize doğru geldi. Sesini de duyuyoruz "heh görüm şurdalar" dedi devam etti. Biz de o arada nişanlımın telefonundan birşeyler bakıyorduk. Sonra bu döndü gitti. Neyse ben dedim ki annen arabaya gitti herhalde gel gidelim. Arabanın yanına gittik bunun surat beş karış. Ben de sizi arıyorum karanlıkta nereye gittiniz, dolanıp duruyorum burda filan diye trip attı.

Eve gidiyoruz mesela bir sürü poşet var onları alıyor, nişanlımın eşyalarını olduğu poşeti fırlatıp yere atıyor. Babasından kalan bir hatıraları kayboldu, anne kız nişanlımdan şüphelendiler sen aldın sakladın diye, dedelerinden çıktı. Kadın hiç birşey yapamazsa kızıyle uğraşıyor. Bir aydır konuşa konuşa kızın beynni yıkadı neredeyse boşanacak. Sürekli benim annem babam hakkında konuşuyor. Ben tepki verince susuyor.

Ben bu durumda ne yapmalıyım? Evlenmemize çok az kaldı. Acaba nişanlımla onların ilişkilerini mi biraz uzaklaştırmalıyım?

Sizin adınıza üzüldüm. Bir de öyle içli dışlı olmadınız. 3-3.5 ay anca olmuştur siz onlarla tanışalı. Nasıl anne babanız hakkında konuşuyor? Bir de fazla samimi olsanız ne yapacaktı acaba? Bence eviniz ona olabildiğince uzakta olsun ve daha da mesafeli olun. Nişanlınızla konuşun, endişelerinizi paylaşın diyeceğim ama tanımadığım için ilişkinizi nasıl etkiler bilemedim.

• Beğen
Reactions: KV_
Senin annen baban hakkında mı konuşuyor? Ne haddine ya?
Ben olsam yerini bil derdim.
Bu kadınla işiniz zor, eğer nişanlın evler ayrılınca mesafe koymayı bilirse sorun olmaz gibi.
Yinede böylesine arayı bulan, nabza göre şerbet veren erkekler azımsanacak kadar az.

• Beğen
Nişanlının evlendikten sonra ama anam ama bacım tek erkek benim moduna girmeyeceğine emin misin?

Felaket senaryosu gibi oldu ama imkânsız değil bak.

Nisanlim arayi guzel topluyor. Beni ezdirmez. Cogu zaman brn birsey demeden o zaten cevap verir susturur. Evimiz zaten cok uzakta. Ama iliskimizi tamamen koparamiyoruz. Annesi cok degisik bir insan. Mesela en son burda baska bir ilçeye gitti bir işicin. Aksam bulusacaktik gelir gelmez bugun canımı zor kurtardım filan gibi şeyler söyledi. Olaylardan dolayı biz de korktuk ama akşam öğrendik ki orada iç birşey olmamış.

Gittiği yerlerde bir adamla tanışmış. Oturmuş muhabbet etmiş adam bundan bir iki yaş büyükmüş. Nişanlımın suratı değişince toparlamaya çalıştı. Evde kimse yokken sürekli binanın kapıcısını eve çağırıyor ufak tefek şeyler için. Kızınca o benim kardeşim filan diyor da elalem dinlemez ki kardeş filan.

Bu ve bunun gibi bir sürü olay var. Nişanlım sırtını dönse olaylar daha fena hale gelecek.

fena kadınmış ne kadar uzak durabilirsen o kadar iyi
bir de senin ailen de huzursuzluk yaratıyordu baban
en iyisi iki aileden de olabildiğince uzak durup nişanlınla kendi hayatınızı kurmanız
umarım nişanlın evlenince anam anam garip anam triplerine girmez

• Beğen
fena kadınmış ne kadar uzak durabilirsen o kadar iyi
bir de senin ailen de huzursuzluk yaratıyordu baban
en iyisi iki aileden de olabildiğince uzak durup nişanlınla kendi hayatınızı kurmanız
umarım nişanlın evlenince anam anam garip anam triplerine girmez

öyle olmayacağından eminim. çünkü bu olanların farkında. hatta beni annesi konusunda ilk uyaran kendisidir...

Evlenince sizi de ayırır, olabildiğince uzak ol hatta telefon numaranı falanda verme arar kızıştırır ortalığı sahit olmuştum böyle bir olaya. Allah yardımcın olsun. Nişanlın arkanda duruyor inşallah evlenince değişmez.

siz kendi adınıza mesafeli olun. zaten nişanlınız arkanızda duruyomuş çok şükür.
annesi hakkında siz konuşursanız hani olmaz. boşverin. siz mesafeli olun yeter. ve asla susmayın. onun haddine değil anneniz babanız hakkında konuşmak.

Evlenince sizi de ayırır, olabildiğince uzak ol hatta telefon numaranı falanda verme arar kızıştırır ortalığı sahit olmuştum böyle bir olaya. Allah yardımcın olsun. Nişanlın arkanda duruyor inşallah evlenince değişmez.

numarayı vermeme gibi bir durum olamıyor maalesef ama uzak tutmaya çalışıyorum. nişanlım benim arkamda duruyor diye bir ara sürekli bir kadın buldun eteklerine saklanıyorsun tarzı şeyler söylemişler bir ara. çok üzülüyordu. ama laf da söylemiş zaten zamanınde beni kimsesiz bıraktınız şimdi aileme sahip çıkıyorum diye laf söylemeye hakkınız yok filan diye.. bir gün laf arasında giydirdim o lafı ona sustu kaldı. nişanlım da sağolsun hep destek veriyor zaten de, çok tehlikeli bir kadın gerçekten

numarayı vermeme gibi bir durum olamıyor maalesef ama uzak tutmaya çalışıyorum. nişanlım benim arkamda duruyor diye bir ara sürekli bir kadın buldun eteklerine saklanıyorsun tarzı şeyler söylemişler bir ara. çok üzülüyordu. ama laf da söylemiş zaten zamanınde beni kimsesiz bıraktınız şimdi aileme sahip çıkıyorum diye laf söylemeye hakkınız yok filan diye.. bir gün laf arasında giydirdim o lafı ona sustu kaldı. nişanlım da sağolsun hep destek veriyor zaten de, çok tehlikeli bir kadın gerçekten
Olabildiğince uzak ol böyle insanın ne yapacağı belli olmaz. Evlenince eşinle aranada girer bebeğin olunca onu size karşı bile soğutur. Kayinvalidene karşı çok dikkatli ve uzak olmalısın. Nişanlın iyiki ezdirmiyor birde ezdiriyor deseydin hiç düşünme ayrıl derdim.

İşiniz zor inşallah nişanlınız anneci biri çıkmaz evlendikten sonra ki daha çok takıldığım nokta aileniz hakkında ne haddine size konuşmak siz cevap verirken nişanlınız bu duruma sessiz mi kalıyor ? Herkes yerini bilmeli bilmeyene de bildirmeli ki bir daha o tarz konuları açmamalı sizden yüz bulmuş saygı yok kendinizi ağırdan alın derim.

Back
X