• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANLIMIN AİLESİ BENİ İSTEMİYOR NE YAPMALIYIM ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mmza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaslar bakin hepinz benm konusmami elestrysn ama ben size diyorum benim ailemin gecmisteki hatalarını simdi one sürüyorlar nisanlima bu konuda bastiriyolar biz elalemin yuzne bakamayiz laf ederler bilmem ne diyolar ki bu geçmişi en basindan beri biliyolardi ama simdi one suruyolar bunu bahane ediyolar
Ailenin geçmişte ki hataları nedir

Arkadaslar bakin hepinz benm konusmami elestrysn ama ben size diyorum benim ailemin gecmisteki hatalarını simdi one sürüyorlar nisanlima bu konuda bastiriyolar biz elalemin yuzne bakamayiz laf ederler bilmem ne diyolar ki bu geçmişi en basindan beri biliyolardi ama simdi one suruyolar bunu bahane ediyolar
Bızde aynını dıyoruz arkadasımm...
asıl bahane ettıklerı sey bu sızın bastan kendı kendınızın hem anası hem babası gıbı davranmanız,onlara dusen konusmayı sızın yapmanız..bu yuzden aılenızı bahane edıyorlarsa edıyorlardır..
ısın tuhafı yadırgamayın ama , kıme sorarsanız sorun , bır gelın adayının konusması bu yonde olursa ben dahıl bende ıstemezdım.Uzgunum.
gelın olacak olan sızsınız bırakın gelsınler gıtsınler yorulsunlar..onlar konuyu acmıyor dıye bu konuyu sızın acmanızı hıc kımse normal karsılamaz.
Inan kı sızın ıcın ne kadar yorulurlarsa o kadar kıymetlı olursunuz

Seni istemiyorlarsa bir şekilde bitirecekler buna hazır ol Hayır kacsan bile hep biz seni istemedik sen kendin geldin muamelesi olacak haberin olsun

Adetiniz neydi ne istediniz ? Babam ben bişey istemem ne yapacaksanız kendi gelininize yapacaksınız kendi şanınız şerefiniz ne isterseniz onu takın demişti en güzeli bu değil mi"

İstemeyen insan istemiyor beni de istemediler üstelik ailem kendi halinde hiç bir sıkıntıları yok hiçbir maddi istekte de bulunmadilar altın konusu dahi açılmadı düğün yapmayalım dediler onu da kabul ettik ya anlayacaginiz hiçbir adet konusulmadi yetmedi onlar adet istediler en sonunda bide onlar nisan atti benim sana diyeceğim belli at o nişanı çünkü aile herseyi yapar istemeyen gelin olma

Benim bilgim taki mevzusu düğün günü konuşulmaya gelince konuşulur zaten.Simdi siz zaten konuyu nisanlinizla konuşmalı eğer illa konuşulacak ise anne,babaveya abiler konuşur uygun bir dille sanki biraz pat diye olmuş insanlar kendilerini bi tartar ne ne kadar yaparız diye.Kaçma konusu ise sakin derim bu hataya düşme istedim kadar aşık olsun seni muhtaç etmem desin.Belki etmez de ancak düğün günü insan ailesini görmek baba evinden çıkmak istiyor.Yarin bir gün hasta olursun.Hamileliğin dogumun İnam ailenin istersin.Tüm bunları geç hadi dert ortağın ailenin lazim.Kacmak kolay değil ailenin de hayalleri var seni yetiştirmiş büyütmüş. Bunu onlara yapma derim.

Cok yanlis annen baban konusmuyo sen onlarin yerine konusuyorsun. Madem oyle isteklerin var nisanlindan iste o zaman. Cok garip. Haklilar. Benimde abimin nisanlisi senin gibi soyleseydi istemezdim o gelini. Hele bide kacmak diyosun nisanlin seni seviyorsa ikna edecektir onlari.

Ailenin gecmisine ne var ki surekli basiniza kakiliyor?

Adetler de adetler diye diretirseniz ya mutsuz ya da yalnız günlere böyle merhaba dersiniz işte!!
Çok mu lazımdı adetleriniz de daha çiçeği burnunda sözlü iken açtınız konuyu? Çok itici ve basit olmuşsunuz, kusura bakmayın

Sizin de çok hatalarınız var.. çok yüz göz olmuşsunuz.
Dünden hevesli gibi herkesin için öyle dememeniz gerekirdi.
2. si de şu düğünlerde nişanlarda bırakalım artık saçma sapan adetleri.
Evlilik arifesini işkenceye çevirmenin alemi yok bence.. bireyler olarak kendinizin yapamadığı şeyleri ailelere zorlamanın bir anlamı da yok bence.

Ben de nişanlıyım ikimiz de çalışıyoruz ben bohçaymış falanmış hiç bir şey istemedim. Kv tek oğlum dedi heves etti kırmadım.. ama yapılmasa da sorun yok.
Her şeyimi ben ve nişanlım yapıyoruz.. ailelerimiz çok şükür içlerinden geldikleri için çok destek oluyorlar ama olmasa da sorun yok.
Sonuçta aileler maddi olarak yardım yapmak zorunda değil.. onlar bu yaşa kadar getirmişler yeter.
Birazcık eksik olsun bir şeyler ölmeyiz.

nişanlımla 1 senedir beraberiz 3 aydır nişanlıyız ailesi başta hepsi bana çok iyilerdi iyi davranıyolardı.İstemeye geldiler nişan taktık ama hiç düğünümüz eşyamız altın konuşmadılar konu açmadılar.Daha sonra biz yemeğe çağırdık.Çay içildi hala konu açan yok en sonunda ben açtım.Adetlerimizden ne istediimden bahsettim.Ama kayınpederim yapamıcağını yapmcğını ve napcağımı sordu o yapmazsa.Benim orda canın sağolsun demem gerekiyormuş ki durumu olduğu halde yapmak istemedi bende cevap olarak ben nişanlımı seviyorum kimse ayrılmamı beklemesin dedim.Bizim adetlerimizin çok ağır oldugunu söyledi.Nyse o günelini öptürmeden gitti.Hiç biri aramadı 2 tane görümcem kayınvalidem kayınperderim hiç aramadılar.Aradan biraz zamn geçti dediklerimizi kabul etti orta yol bulundu.Daha sonra ailemin geçmişi ile ilgili bişiler demişler.Ama o dediklerini o en başından beri biliyodu.Kabul edip öyle istedi nişan takıldı.Şimde nişanlıma bbenimle evlenirse onu reddeciğini kesinlikle istemediğini görümcelerimi arayıp benim telefonlarımı açmamalarını kesinlikle benim konumu açmamaları konusunda emir vermiş.Nişanlım benim yanımda birbirimizi çok seviyoruz.Ama maddi olarak nişanlım ailesine mhtaç.benim kaçmamı bekliyo ama bn kaçamam ailemin yüzünü yere eğdiremem.Onu kaybetmek istemyrm.ne yapmlym beni istemeyen bi aileye gelin nasıl olurum ?
Kaçarsan 1 yıl sonra yeni doğmuş bebeğim var gidecek yerim yok ailem kabul etmiyor diye başlarsın konuya

ailesine muhtaç derken babsıyla beraber iş yapıyo babasına çok güvendii için birikim yapmamış nişanlım benim yanımda beni muhtaç etmcğini biliyrm evlendikten sonra ama düğün içi ev için babasının destiğine ihtiyacı kimse konuyu açmak istemeyince benmknler erkek tarafndan bekledi erkek tarafı sutu mecbur bana kaldı.kayınpederim 1 gün olsn sen ne istysn demedi bn çok sevdim oda çok seviyo şimdi ailesini ikna etmeye çalışıyo ama şimdi istemeyen sonrada istemez diye düşünüyrm nişanlm bnm için ailesni siler ama ben onu arada bırakmak istemiyrm kafam çok karışık .
nişanlın senin için ailesini falan silmez o kadar emin konuşma.
bide büyüklerin işine karışma bundan sonra.

Hani burada konu açılıyor böyle dersen paragöz derler mi diye siz konu açmadan istemişsiniz ve kusura bakmayın ama paragöz olmuşsunuz

Hani istediğiniz bir çorap olsa bile sizin bizim adetimiz var şunlar şunlar demeniz çirkin

Bunu gidin sevgilinize deyin anasına babasına söyler söylemezse sevgilin yapar ya da ne saçma adet der

Amma bu Kv kp e gelin tarafından hem de çay içmeye diye çağırılıp da söylenmez

Azıcık aşım ağrısız başım diyememişseniz sizi istemeyen aile ve ailesine madden bağlı koca ile ömür geçmez

balık baştan kokar...

ben kayınpeder olsam, gelin gelip bana bizim adetlerimiz bunlar şunlar, şunlar yapılacak dese, ben de yapmak istemesem mesela gücüm olduğu halde, sonra da gelin karşıma geçip ben nişanlımı seviyorum dese, bi tarafımla gülerim. seven adamn ilk düşüneceği şey adetleri bilezikleri olmaz. siz nasıl uygun görürseniz dersin, illa aldıracağım dersen de zamanla tatlı tatlı aldırırsınız. istenmeyen geline alacağım 5 liralık çorap bile bana koyar, sevdiğim birine de milyarları dökerim de gözüm görmez. geçmiş olsun bu saatten sonra sizi resmen fırsatçı gibi tanımışlar. üstelik büyükler varken size o konuyu açmak asla düşmez, hadi nişanlınızla konuşsanız neyse.

Back
X