• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımın ailesi

peynirr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
37
9
86
biz yaklaşık 3 senedir nişanlıyız ve uzun süredir görüşüyoruz. 3 aya düğünümüz var ve nişanlımın ailesi sadece düğün parasına yetecek kadar para ayırmış. önce düğünü yaparım eşyaları alırım diyordu.ama 2 gündür nişanlık eşyaları ben alacağım krediyle diyor ve bankalar kredi vermiyorlar sen çek ben ödeyim diyor.bende bunu ailemle paylaştım ve bizimkiler köpürdüler çok kızgınlar. 1 ay önce aileler görüştüğünde biz üzerimize düşeni alıp düğünü yaparız ancak durumumuz kötüleşti çok iyi şeyler alamayabiliriz,sizde üzerinize düşeni alırsınız demişlerdi tamam dedik. ama şimdi ne değişti ben bilemiyorum aileme de hiç bişe söylemediler. nişanlımla tartıştım ve ondan haber alamıyorum şu anda çok kötü oldu ağlıyordu telefonda ben onu üzmek istemem bana kalsa çekerim ama ailem izin vermiyorlar bütün eşyalar üzerimize yıkıldı resmen ailemin karşılamasını mı istiyorlar ben anlamadım. ben ne yapacağım şimdi ya nişanlım sen çek ben öderim demişti. bende az önce çekemem dedim çok kötü oldu aramız sen bana güvenmiyormusun falan dedi. Allah onlardan sorsun bizi ne hale düşürdüler en mutlu olmam gereken günlerim ve ben ne dertlere düştüm.

Ailen hakli ve cekemem demekle dogru yapmissin.
Bunun güvenle bir alakasi yok.
Sonucta üc yildir nisanlisiniz, neden bugüne kadar birikim yapmamis?
Dün karar verilmedi ya evlilige.

ailesin,n maddi durumunda ki kötüleşmeye bir kanıtları var mı sizi ikna edebilecekleri?

yanı ne olmuşta paraları yokmuş parası olmayan evlencem diye ortaya çıkmasın bi zahmet. aklı neredeymış şimdi ağlıyor sana vicdan azabı çektırmeye çalışıyor...

aynen canım ya ben şaştım kaldım bu işe benim canımı yakan nokta nişanlımla aramın onların bu tutumu yüzünden bozulmuş olması onun hüngür hüngür ağlamış olması ya nasıl insanlar ben anlamadım.. erkek çocuk ailesi üstelik gelin alıyorlar nişanlımı bu hale düşürmüş olmaları beni çok üzdü yukarıda Allah var ne diyim. Ne yapayım ben bilemiyorum. Nişanlıma biz bu durumdaysak ailen yüzünden zor zamanında sana yardım etmediler bende bunu ömrümün sonuna kadar unutmicam dedim. Ay kayınvalidem de ne anne ama oğlum oğlum diye bebek sever gibi seviyordu oğlunu şimdi anladım ki herşey göstermelikmiş iş ciddiye binince gerçekler ortaya çıktı işte

ailesin,n maddi durumunda ki kötüleşmeye bir kanıtları var mı sizi ikna edebilecekleri?

yanı ne olmuşta paraları yokmuş parası olmayan evlencem diye ortaya çıkmasın bi zahmet. aklı neredeymış şimdi ağlıyor sana vicdan azabı çektırmeye çalışıyor...

1 senedir kötüye gitti durumları ama hiçbir harcamalarından kısmadılar bu çocuklar yarın evlenecek ne yapacağız demediler. Şimdide nişanlımı zor durumda bıraktılar. Bende anlamadım ya yoksa gerçekten kıs birşeylerinden arabaları var mesela oğlunu böyle yüz üstü bırakacağına sat yani ben mi akıl vereyim napayım bilemedim

En dogrusunu yapmışsınız.

Kesinlikle kredi çekmeyin. Madem erkek evlat evlendiriyorlar yapacaklar elbet.

Peynircim suç sadece ailesinin mi acaba? 3 sene nişanlı kaldınız,hiç mi birikim yapmaz insan? ve asla kredi çekme!

Son düzenleme:
ailesinin para durumu o kadar kötü mü? bunu bilirsin. arabalarını satsınlar demişsin ama şimdilerde çocuklar çalışıyorlarsa kendileri alıyorlar çoğu şeyi. keşke biraz daha ılımlı konuşsaydın. nişanlına üzüldüm ben. senelerdir berabermişsiniz seni dolandırmayı düşündüğünü sanmıyorum. :50:

bu sorumluluk sadece aileye yüklenmemeli bence.ailesinin elinden gelen o kadar demek ki.elinden gleleni yapsınlar sonuçta sizin eşyanızı ailesi almak zorunda değil nişanlında çocuk değildir zaten 3 yıldır ni,şanlısınız yattımı 3 yıl boyunca neden birikim yapmadı şimdi de ağlıyor erteleyin olmazsa 1 yıl daha kimse zor durumda kalmasın

Ne demek Allah sorsun ya.
Arkadasim sen ne dediginin farkindamisin?
Mecbur mu bu insanlar senin evini dösemeye.
Evlenmek isteyen sen ve nisanlin biriktirin yapin herseyinizi.

Durumlari kötüymüs yapamayabilirler.
Sizin gibi cok cift herseylerini kendileri yapip evlendiler.
Kimseye de beddua etmediler sizin gibi

ya canım sıkma canını biz nişanlımla eşya almaya giderken birikim yapalım diye kavlide önüme atladı siz durun siz anlamazsınız zamnı gelince biz alırız dedi bende tamam dedim eşimde kabul etti sonra evleneleim dedik durun şimdi olmaz biraz daha bekleyin biz evinizi hazırlayalım öyle dedi hatta -dairemiz var orada oturacaksınız dedi
sonramı noldu eşyalar alıonacak kavlide siz ikiniz alın ödeyin dedi ben kaldım eşime döndüm sus dedi sustum sonra ev dedik aa şimdi kiracı var çıkaramayız dedi eşimede kredi çektirip eşyanızı alın bide altın için bize para verin dediler çıldırdım eşyayı aldık eve görmeye gemiş ben işteyken kendi istedği şekle sokmuş neysee ben artık bunları düşünmüyorum Demekki yaşamam gerekiyormuş Saygıda kusur etmedim ama birdahada asla hiç bir işime karıştırmadım herhangi bir olayda teşekkürederiz biz böyle düşündük diyorum haklısnız ama biz böyle uygun gördük diyorum yoluma bakıyorum.kocamı seviyorum ona dedim ama herşeye susarım yeterki sen yanımda önümde arkamda ol oda tamam diyor

üzmeyin üzülmeyin ailenizide karıştırmayın onlar almıyorsa sizinkilerde almasın ki teraziyi dengede tutun bence biraz daha bekleyin öyle evlenin yada borç yapıp ödeyin hem kimse karışamaz hiçbir işine hiç kimseye sormadan yapın her işinizi kafanız daha rahat olacak emin olun benişm şimdi hiç eyvallahım yok kimseye evlenen rabbim yardım eder bir sebep olur kolayca oluverir işiniz az al öz al sen al:)
Allah hepinize iyilkler versin inş

pardon ama ben cidden anlayamiyorum bu dugun asamasindaki esya paylasimini.
kiz tarafi icin de erkek tarafi icinde anne babalar esya yapmak zorunda degiller.
eger calisiyorsaniz bi zahmet siz yapiverin kendi esyalarinizi da.
madem 3 senedir nisanlisiniz nisanliniz ve siz niye birikim yapmadiniz?
durumlari iyi olsun ya da kotu olsun bu konu hakkinda hicbir zorunluluklari yoktur.
kredi konusuna gelince de nisanliniz beyefendi ailesi bisey yapamiyor diye aglayacagina elini tasin altina koysun da o cekiversin krediyi.

Ne demek Allah sorsun ya.
Arkadasim sen ne dediginin farkindamisin?
Mecbur mu bu insanlar senin evini dösemeye.
Evlenmek isteyen sen ve nisanlin biriktirin yapin herseyinizi.

Durumlari kötüymüs yapamayabilirler.
Sizin gibi cok cift herseylerini kendileri yapip evlendiler.
Kimseye de beddua etmediler sizin gibi

Ohh ne ala hem oğlan evlendirecekler hemde ellerini suya sabuna sürmeyecekler bende aynı şekilde evlendim Aynı şekilde Allah görsün diyorum böyle şeyler unutulmuyor. Erkek tarafı bence böyle şeylerin lafını ettirmemeli gerekirse borç harç bişeyin ucundan tutmalılar. Gencecik insanlara yazık değilmi evlenir evlenmez bi sürü borcun içine sokuyorlar ayıp ayıp.

aynen canım ya ben şaştım kaldım bu işe benim canımı yakan nokta nişanlımla aramın onların bu tutumu yüzünden bozulmuş olması onun hüngür hüngür ağlamış olması ya nasıl insanlar ben anlamadım.. erkek çocuk ailesi üstelik gelin alıyorlar nişanlımı bu hale düşürmüş olmaları beni çok üzdü yukarıda Allah var ne diyim. Ne yapayım ben bilemiyorum. Nişanlıma biz bu durumdaysak ailen yüzünden zor zamanında sana yardım etmediler bende bunu ömrümün sonuna kadar unutmicam dedim. Ay kayınvalidem de ne anne ama oğlum oğlum diye bebek sever gibi seviyordu oğlunu şimdi anladım ki herşey göstermelikmiş iş ciddiye binince gerçekler ortaya çıktı işte

Canım haklısın valla çok iyi anlıyorum bende yaşadım evlenirken erkek tarafı çöp almadılar. Herşeyi borçla yaptık çok zor oluyor tabi 3 kuruş kazandığında borca gidiyor. Onlarda oğlan evlendirdim diye havasını atıyor sağda solda. Severler öyle bebek gibi hepsi hikaye canım icraata geldimi kimseden bişey görmezsin. Sen çocugunun bu gününde yardımcı olmayacaksan hangi gün işe yarıycaksın demezlermi adama.

1 senedir kötüye gitti durumları ama hiçbir harcamalarından kısmadılar bu çocuklar yarın evlenecek ne yapacağız demediler. Şimdide nişanlımı zor durumda bıraktılar. Bende anlamadım ya yoksa gerçekten kıs birşeylerinden arabaları var mesela oğlunu böyle yüz üstü bırakacağına sat yani ben mi akıl vereyim napayım bilemedim

Düşünmezler canım harcamalarından kısmazlar emin ol evlensende bu böyle olucak bu aile kendini belli etmiş balık baştan kokar derler. Arabası varsa binebiliyosa çokda kötü değiller demekki sonuçta araba başlı başına masraftır. Artık devir değişti canım herkez kendi göbeğini kendi kesiyo çok yazık valla Allah ıslah etsin böyle aileleri akıl fikir versin ne diyim.

Yoksa yoktur arkadasım, canlarını mı vericekler!
Ya ben anlamıyorum, insanlar kendilerini sıkıntıya sokmamak icin ailelerine yüklenmelerini?
Gencecik insanlarsınız, calısır ödersiniz yapabildiginiz kadarını yaparsınız olur biter..
O insanlardan daha mı gücsüzsünüz, daha mı yorgunsunuz?
Araba satılsa hersey bitecek mi yani?
Babam benim veya erkek kardesim icin bunu düsünse asla müsade etmezdim, anam da yok zaten yapayalnız bir basına onca yükün altına sokmazdım onu bu yasında, kredi cekmeyin tabiki baska bir cözüm yolu düsünün mesela dügünü erteleyin biraz birikim yapın..

Son düzenleme:
Ben anlamıyorum, düğün yapmak arabadan daha mı zaruri bir ihtiyaç? Düğün masraflarını mümkün olduğunca azaltıp eşyalara yatırım yapmanız, ya da nişanlılığınızı uzatıp birikim yapmanız, milletten arabasını satmanızı istemekten daha makul değil mi? Bir de ikinizde çalışıyorsunuz sanırım neden ailelerin zorunlu olarak çocuklarının evliliğine yatırım yapması bekleniyor ki? Sonuçta ikiniz yeni bir hayat kurma amacıyla evleniyorsunuz, hala ailelerin eline bakılarak nasıl bir hayat kurulabilir ki?

ben evlenirken ailelere yük olma fikrine karşiyim. eskisi gibi değil hiçbir şey.. eskiden kızlar pek okumazdı erkekler de askerden gelince 2 aile eşyalarını alır evlerini dizer gençleri evlendirirdi, artık herkes senelerce okutuyor çocuğunu, üni bitse yok şu sınavdı yok bu sınavdı derken eğitimine tonla masraf yapiyor, imkanı varsa evlenirken de yardım etmeli tabi ama imkanlar kısıtlıysa artık o senelerce okuttuklari çocukları kendi paralarıyla bişeyler yapmalı.. kendi durumumdan örnek vereyim mesela beni babam senelerce okuttu o da yetmedi senelerdir kpss kursuydu deneme sınavlarıydı yol parasıydı adamın omzunda hala yüküm.. e atamam olduktan sonra geçip karşisina baba beni evlendir eşyalarımı sen al deme bi hakkı kendimde görmüyorum.. nişanlım için de aynı şey söz konusu.. kadın senelerdir okul masraflarına ne paralar döktü.. yok o şehirde sınav yok bu şehirde sınav yok cart sınavı yok curt sınavı derken ondan bundan borç alarak kapattı çoğu şeyi.. evlenirken de aynı şekilde onu borca sokmak vicdansızlık olur.. ha durumu iyi olur yaparsa oğlu için yapsın, yapmazsa da canları sağ olsun.. bana itici geliyor bi çöp almadılar ellerini ceplerine atmadılar gibi sözler.. hele yapmadıkları için beddua okumak , yorum bile yapamıyorum.. kocaman insanlarız.. genciz çalişiyoruz sırt sırta vermeli eşimizle kendimiz kurmalıyız yuvamızı.. hem böyle daha kıymetli olur gibi geliyor.. kendi emeğin kendi alınterin kendi göz nurun.. bu düşünce bile beni heyecanlandırıyor.. o yüzden çiftlerin ekonomik olarak yeterli ferahlığa kavuşmadan evlenmeleri yanlış.. ben atamam olmadiği için sürekli erteliyorum düğünümü.. elime ekmeğimi bi alayım herşeyimi eşimle yapayım koca kaçmıyor ya.. ha illa bi suçlu aranıyorsa damat beyi suçlarım.. ailesine güvenip düğün yapmaya kalkan o, seni de güvendirmişler o konuda haklısın bak. en baştan konuşulsaydı ona göre ölçüp biçer bi yol izlerdin mutlaka.. ama güvendirip sonradan çekilmek olmamiş.. ama bu sebeplerle ilişkini hırpalama, kendini doldurup durma bence.. dediğim gibi ailelerimiz bizi evlendirmek zorunda değiller, her ne kadar seni güvendirmiş olsalar bile.. o yüzden ya bi süre daha bekleyin ya da başka bi çözüm yolu arayın..

Ohh ne ala hem oğlan evlendirecekler hemde ellerini suya sabuna sürmeyecekler bende aynı şekilde evlendim Aynı şekilde Allah görsün diyorum böyle şeyler unutulmuyor. Erkek tarafı bence böyle şeylerin lafını ettirmemeli gerekirse borç harç bişeyin ucundan tutmalılar. Gencecik insanlara yazık değilmi evlenir evlenmez bi sürü borcun içine sokuyorlar ayıp ayıp.

Evet tabi erkek tarafı gerekirse daireden cikip gecekonduda
yasayacaklar.
Konu sahibinin dedigi gibi Arabalarini satacaklar ki ogullari evlensin.
Borc harc önemli degil yeterki şaşalı bir düğün yapilsin.

Back
X