nisanlimin ailesi

Aliaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
63
9
mrb hanimlar.. yaklasik 3 aydir nisanliyim ve nisanladigim kisiyle gorucu usulu tanistim, basta annesi beni cok sevdigi iicin bu bi arti diye dusundum gelin kaynana sorunlari olmaz falan diye.. nisanlim ise bana hep asikmis bi turlu acilamamis ve oyuzden annesi devreye girdi.. nisanlimi cok ama cok seviyorum, o bana Allahin hediyesi gibi bisey, o da beni herseyden cok seviyor, bunu bana hissettiriyor, soyluyor vs... ama ailesine tahhamulum yok simdiden.. Annesi beni cok istedi, basta benim icin "oluyordu" simdi ise tam bi kaynana tripine girdi, nisanlimin maddi konularda aklina giriyo, kafasini karistiriyo cok, sanki kendi cebinden cikiyomuscasina.. maddiyata aslinda hic onem vermedigim halde beni onem verir hale getirdiler, inatlarina pahali restorantlara gitmeye basladim, kendi kazancim var Sukurler olsun yalniz.. bi kac gun once dogum gunumde nisanlim annesinin ucuz ve kullanilmis bi takisini verdi, guzel bi paket yapmis ama belliydi hani.. ben ise onun dogum gununde yaklasik 500 tl lik bi hediye almistim, tabiki karsilik bekledigimden degil ama sonucta onun bana ne kadar deger verdiginin gostergesidir.. kimileri var ki sevdigini memnun etmek icin ne borclara giriryor.. kendi annem bile sok oldu, utandim... sizce Annesi mi yine karisti.. bana nisanlim biraz anne kuzusuymus gibime geliyor, bu beni korkutuyor..
onun disinda beni nefret duygusuna ulastiran bi gorumcem var.. hep aramiza giriyor, bozmaya calisiyor, iftira attigi bile oldu, cok uzuluyorum.. nisanlim benimle birlikteyken ariyor, eve gel artik, nerdesin, falan diyor.. ben hic bisey demiyodum basta, olsun desin huzurumu bozamaz diyodum ama artik dayanamiyorum kisisel olarak cok sakin bi yapim var ama hep icime atarim sonra dan cok fena patlayabilirim.. sizce nisanlimla konusmalimiyim rahatsiz oldugumu, nisanlaninca bi degerli oldu anlamdim, benden mi kiskaniyorlar onu simdi?? yanlis anlasilmaktan korkuyorum, kotu gelin sanmalarindan biraz korkuyorum.. kiz kardesim bugun kucuk iftira atan yarin neler yapmaz diyo.. kafam cok karisik, ayriligi bile dusundum o derece biktim ailesinden..

Bence içindekileri nişanlınla konuşmalısın paylaşmalısın..
İçine at at nereye kadar ki ?
Senin de haksız olduğun noktalar vardır elbet ama bunların konuşulması açığa kavuşturulması gerekir
Nişanlın Banada ana kuzusu gibi geldi ailesine baya bir düşkün anlaşılan..
Düşkün olması kötü birşey değil sonuçta Ailesi.. Ama sizi kıracak kadar yada bu sorunları yaşatacak kadar Düşkünse
O zaman sıkıntı var demektir.
Hediye konusuna gelincede bende o konuyu hiç açmayın.. Yanlış anlaşılabilir Öyle uygun görmüş onu vermiş size
Gelmiş geçmi Oradada haklısınız ama dediğim gibi o konuyu hiç açmayın bana göre..
Doğru diyor ailesiniz bugun küçük iftiralar atan yarın kim bilir neler neler yapar ya
Ayıp günah.. Hiç mi düşnmez bu insanlar ellerine ne geçiyor ?
Sen doğruları söylediğin için bırak kötü olacaksan sen ol ama hiç değilse
Şimdiki halinle olmassın içine böyle atmassın..

1- "gerçekten de maddiyata önem vermiyormuşsunuz :))" 2- evet sanırım ana kuzusu, görümcenize dikkat edin

Kaynananın ne yaptığı-yapacağı önemli değil de asıl bu olanlara eşin olacak adamın nasıl karşılık verdiği önemli.
Nişanlın ailesi ve senin arandaki dengeyi kuramıyorsa zor bu iş.
Ana kuzusu gibine geliyorsa iyice gözlemle derim, tepkilerini ölç-tart sonrada kendine sor ne istediğini, onunla-onun ailesiyle yapıp yapamayacağını.

öncelikle pahalı hediye karşıdakine ne kadar değer verdiğinizin göstergesi falan değildir.. doğum günü hediyesi için borca giren adam nişanlısını düşündüğünden değil, akılsız olduğundan borca girmiştir hem de bir hediye için.. maddiyata önem veriyorsunuz özetle.. o yüzden sizin için ölüp-biterken neden aniden gıcık olduklarını bir daha düşünün, kesin bir yerde kaçırdığınız bir şey var..

nişanlınız ana kuzusu mu bilemeyiz ama bir süre sonra kesinlikle taraf seçmek zorunda hissedecektir kendisini..

Ailesinin seni sevmesi değil, saygı göstermesi gerekiyor. Nişanlınınsa hem sevmesi, hem de saygı göstermesi.

Ailesinin ağzına bakarak nişanlısına davranan erkek ne seviyodur, ne saygı duyuyordur. Ailesine kızma, dua etki, nişanlın olacak adamın yarın senin nasıl arkanda duramayacağını göstermesine vesile oldular.

500 TL'lik hediyeyi boşver de, sana iftira atıran, yanındayken hadi gelmiyo musun diye arattıran adama adam demem ben..

1- "gerçekten de maddiyata önem vermiyormuşsunuz :))" 2- evet sanırım ana kuzusu, görümcenize dikkat edin

duzeltiyim ben onu.. basta vermiyodum hemde hic ama baktim onlar veriyor cimrilik yapiyor, ki cok da varlikli bir aile.. bende ozaman vermem gerektigini dusundum.. ona aci buna aci sonradan kendin acinacak duruma dusunuyosun.. ki ben o hale simdiden geldim

öncelikle pahalı hediye karşıdakine ne kadar değer verdiğinizin göstergesi falan değildir.. doğum günü hediyesi için borca giren adam nişanlısını düşündüğünden değil, akılsız olduğundan borca girmiştir hem de bir hediye için.. maddiyata önem veriyorsunuz özetle.. o yüzden sizin için ölüp-biterken neden aniden gıcık olduklarını bir daha düşünün, kesin bir yerde kaçırdığınız bir şey var..

nişanlınız ana kuzusu mu bilemeyiz ama bir süre sonra kesinlikle taraf seçmek zorunda hissedecektir kendisini..

vardir elbette gicik olduklari cekemedikleri hallerim.. ama gormuyorum bile onlari cok.. ne gibi bi acigimi bulmus olabilirler ki? gordugumde ise saygida kesinlikle bi kusur etmiyorum, dedi kodu etmem yanlarinda, kimseyi kucumsemem, zaten bu huylarimi bildikleri icin cok istediler beni ailemden.. ben anlamadim valla..

simdi veriyorum onem maddiyata, paralari olmasa anlarim ama cok varliklilar..

Maddiyata önem vermiyorsanız 500 tl aldım değer verdim gibi bir bildirimde bulunmazdınız..Gayet güzel bir şekilde önem veriyorsunuz.Hediyenin maddiyatı olmaz.Değer biçilmez.

Ailesinin seni sevmesi değil, saygı göstermesi gerekiyor. Nişanlınınsa hem sevmesi, hem de saygı göstermesi.

Ailesinin ağzına bakarak nişanlısına davranan erkek ne seviyodur, ne saygı duyuyordur. Ailesine kızma, dua etki, nişanlın olacak adamın yarın senin nasıl arkanda duramayacağını göstermesine vesile oldular.

500 TL'lik hediyeyi boşver de, sana iftira atıran, yanındayken hadi gelmiyo musun diye arattıran adama adam demem ben..

dogru diyosun .. annem dusun tart, kendinle basbasa kal dedi.. hic bisey senin geleceginden onemli degil dedi zaten.. rabbim herturlu iftiradan korusun bizleri..

Takının anneSine ait olduğunu nereden anladınız?

Bence içindekileri nişanlınla konuşmalısın paylaşmalısın..
İçine at at nereye kadar ki ?
Senin de haksız olduğun noktalar vardır elbet ama bunların konuşulması açığa kavuşturulması gerekir
Nişanlın Banada ana kuzusu gibi geldi ailesine baya bir düşkün anlaşılan..
Düşkün olması kötü birşey değil sonuçta Ailesi.. Ama sizi kıracak kadar yada bu sorunları yaşatacak kadar Düşkünse
O zaman sıkıntı var demektir.
Hediye konusuna gelincede bende o konuyu hiç açmayın.. Yanlış anlaşılabilir Öyle uygun görmüş onu vermiş size
Gelmiş geçmi Oradada haklısınız ama dediğim gibi o konuyu hiç açmayın bana göre..
Doğru diyor ailesiniz bugun küçük iftiralar atan yarın kim bilir neler neler yapar ya
Ayıp günah.. Hiç mi düşnmez bu insanlar ellerine ne geçiyor ?
Sen doğruları söylediğin için bırak kötü olacaksan sen ol ama hiç değilse
Şimdiki halinle olmassın içine böyle atmassın..

icime ata ata bi hal oldum zaten.. hic mutlu degilim, disariyo cok yansiyor.. o yanimdayken herseyi unutuyorum ama sonra aklima geliyor ailesinin yaptiklari cok zoruma gidiyor ..

Nasil bi iftira attilar?

ailecek bi kafeye gitmistik, herkes evine dagildiktan sonra nisanlima gorumcem soyle demis: aliyenin hic saygisi yokmu resmen bizim yanimizda bizim dedikodumuzu yapti kiz kardesiyle demis.. gercek ise kardesimin tuvaleti gelmisti ve kulagima lavabo nerde diye sormustu ve gulmustuk ikimiz.. artik nasil bi sekilde soylediyse nisanlima, nisanlim bana neden oyle yaptigimizi sordu, bende biz kimsenin arkasindan konusmadik ve konusmayizda ama kiz kardesin masallah iyi beceriyomus dedim :)

Hediyenin değeri olmaz.
Siz 500 liraya aldınız diye onun da 1000 liralık bir şey almasını bekleyemezsiniz. Bu beklenti içine girerseniz maddiyata önem veriyorsunuz demektir. Ki bazıları da pahalı hediye sever yapıları budur.

Nişanlının annesinin kolyesini sana getirmesi de yanlış. Evet belki kv söylemiş olabilir. Çok takıyorsanız bu durumu sorun madem. Ben bu kolyeyi annende görmüştüm aldığında taşı da düşüktü acaba annenin kolyesi mi de?

Son olarak görümceye dikkat. Sınırını koy şimdiden. Siz gezerken sürekli niye arıyor. Aramasın. Nişanlına rahatsız olduğunu hissettir. Ayıp yani.

Hediyenin değeri olmaz.
Siz 500 liraya aldınız diye onun da 1000 liralık bir şey almasını bekleyemezsiniz. Bu beklenti içine girerseniz maddiyata önem veriyorsunuz demektir. Ki bazıları da pahalı hediye sever yapıları budur.

Nişanlının annesinin kolyesini sana getirmesi de yanlış. Evet belki kv söylemiş olabilir. Çok takıyorsanız bu durumu sorun madem. Ben bu kolyeyi annende görmüştüm aldığında taşı da düşüktü acaba annenin kolyesi mi de?

Son olarak görümceye dikkat. Sınırını koy şimdiden. Siz gezerken sürekli niye arıyor. Aramasın. Nişanlına rahatsız olduğunu hissettir. Ayıp yani.
haklisiniz veriyorum onem ama artik veriyorum.. insanin beklentisinden dusuk bisey yasamasi ders veriyor.. herkese hakketigi degerden fazlasini vermeyeceksinki hayal kirikligi yasamayasin..

bende aynen oyle yapmayi dusunuyorum.. kendide evli.. kocasiyla ilgilenecegi yerde bizimle ugraiyo, bize takti kafayi.. Allah boylelerinden korusun.. eline ne geciyosa artik..

bu dünyada maddiyata önem vermeyen kimse olduğuna inanmıyorum. bende önem veriyorum yoksa para kazanmak için bu kadar çalışıp didinmezdim.. didinmezdik... marka giyinmek yerşne evde kendimiz dikerdik. yani eşim el emeği anlamlı bir şey verdiğinde tabiki mutlu olurum ama 5 karat pırlanta alsa olmaz mıyım yani:)) dünya düzeni böyle boşa kendinizi savunmayın. kime nişanlısı annesinin eski takısını getirse mutsuz olur.. görümce kayın valide işleri kıskançlık paylaşamama gereksiz bir sahiplenme, herkesin bireysel bir karar olan evlilikte söz hakkı olduğuna inanması.. yani dünyanın sırrı çözülür bu çözülmez. oldukları gibi kabul edin fazla zıtlaşmayın mesafeli seviyeli olun en fazla elinizden bu gelebilir..

bu dünyada maddiyata önem vermeyen kimse olduğuna inanmıyorum. bende önem veriyorum yoksa para kazanmak için bu kadar çalışıp didinmezdim.. didinmezdik... marka giyinmek yerşne evde kendimiz dikerdik. yani eşim el emeği anlamlı bir şey verdiğinde tabiki mutlu olurum ama 5 karat pırlanta alsa olmaz mıyım yani:)) dünya düzeni böyle boşa kendinizi savunmayın. kime nişanlısı annesinin eski takısını getirse mutsuz olur.. görümce kayın valide işleri kıskançlık paylaşamama gereksiz bir sahiplenme, herkesin bireysel bir karar olan evlilikte söz hakkı olduğuna inanması.. yani dünyanın sırrı çözülür bu çözülmez. oldukları gibi kabul edin fazla zıtlaşmayın mesafeli seviyeli olun en fazla elinizden bu gelebilir..
cok haklisiniz .. aslinda hic bi zaman kendimi sevdirmeye calismadim onlara biraz sevgilerinden emindim, hani kendileri cok istedi.. simdi de artik baktim gorumce icin hele hic degmez.. simdi den sonra meraba meraba ne kotu olurum kendisiyle nede can ciger kuzu sarmasi.. benim nisanlimla arami acmak isteyen beni kotu gostermek isteyen art niyetli bi insan artik gozumde..

X