Nisanlimin ailesine karşı bencilmiyim

1seniseviyorum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
286
33
Meraba arkadaşlar.nisanlanali 1ay oldu.nişanlim askere gtti.kendiside bende memuruz.ancak bnm borcum var.nişanlim da şimdiye kadar ailesine Yrdim etmiş.(15-20bincivarinda) herseyimizi kndimiz yaptık nisanimizida.nisanlimin ailesi kendilerine ev yapmak için nisanlimdan 30bin istyr.kirada otururlar.biraz birikmisleri var onunla birlikte yapcklarmis.iyide zaten nişanlim askerden 6ay snra düğün yapicas.nişanlim askere giderkn 4bin borcunu nisanimdki takilari bozdurup odedim.hem bu çocuk bana takilari yapicak hem ailesine kredi cekicek hemde düğün yapackmis sözde.şimdi ne yapmam gerekiyor.sizce ailesinin bize destek olmasi grkirken bzdn para istemeleri bu düğün arifesinde yanlış dglmi?kafama çok takıldı bencillikmi yapiyorm yoksa haklı dglmiyim yardımcı olurmusunz

Yahu sen yanlis kisiye yoneltmissin sorunu. Ne diye bencillik mi yapiyorum diyorsun kendine..
Bencilce davrananlar net sekilde belli bana gore..

Daha bugun dugun icin hazirlanan kiz arkadasima yapacagiz dedigi hic bir seyi bir araba ugruna yapamayan ve huzuru kacan insanlarin durumuna sahit oldum ya.
Araya bu gibi isleri sıkıstırip daha da borc batagina suruklenin diye ugrasiyorlar sanki !

Borcum var derken? Özel değilse sizin ne borcunuz olduğunu sorabilir miyim? Yani yüklü miktarda mı, kendi borcunuz olduğunu da yazdığınıza göre buraya, vardır bir sebebi. Nişanlınızdaki takılarla ödediniz ve bitti mi borcunuz?
Siz evlendiğiniz zaman nerde yaşamayı planlıyorsunuz, yani ev durumu nasıl olacak? Kirada mı oturacaksınız?

Haklısında neye haklısın ne dedin nişanlına?
Bisey diyemedim :KK43: sonuçta sen kazaniyorsun.cekmek istersen çekersn.ancak benim babamda 20bin istedi ben vermedim düğün yapcam diye sen verirsen bende veririm dedm.konuyu kapatmak için elinden geleni yapıyor. Ha birde evi kız kardeşimin üzerine yapcam dedi.ben sıkıntısını borcunu ödücem kardeşi ev sahibi olacakmış :KK43:

Bisey diyemedim :KK43: sonuçta sen kazaniyorsun.cekmek istersen çekersn.ancak benim babamda 20bin istedi ben vermedim düğün yapcam diye sen verirsen bende veririm dedm.konuyu kapatmak için elinden geleni yapıyor. Ha birde evi kız kardeşimin üzerine yapcam dedi.ben sıkıntısını borcunu ödücem kardeşi ev sahibi olacakmış :KK43:
Hııı o zaman o kredi çekilcek...tekrar etsende canına okur...sanada krediyi çektirmez..rızan var mı böyle bir hayata.

Yahu sen yanlis kisiye yoneltmissin sorunu. Ne diye bencillik mi yapiyorum diyorsun kendine..
Bencilce davrananlar net sekilde belli bana gore..

Daha bugun dugun icin hazirlanan kiz arkadasima yapacagiz dedigi hic bir seyi bir araba ugruna yapamayan ve huzuru kacan insanlarin durumuna sahit oldum ya.
Araya bu gibi isleri sıkıstırip daha da borc batagina suruklenin diye ugrasiyorlar sanki !
Nisanimda anneannesi bile bir grm altın takması sadece 2bilzk taktılar.(babası annesi) aldıkları setin yarisini n parasını bn verdim.anneannesi ve diğer misafirler (gormucem ağzından kaçırdı taki gitrdiler aslında dedi) hiçbirşey takmadi.günahları boyunlarına kız tarafında kalacak DİE el altından annesine verdiklerini dusunuyorm.her anlamda bunaltiyorlar.özellikle para konusunda.ne alışverişe cikardim ne bisey istedim.nisanlimda bana sormadan cekcem dedi evide kardeşimin üzerine yapcm dedi

Bu arada, eski sevgilinizi çıkardınız mı aklınızdan? Durumlar daha şimdiden çok karışmış, kalbinizde şu an nişanlı olduğunuz kişi varsa yine iyi ama ya yoksa...

Bu kadar kredi borcunu ödemek yıllarınızı alır çok fazla , bi de verecekseniz iki tarafa eşit verin .
Nişanlın bekarken alsalarmış keşke evi ben olsam öyle yapardım.

Borcum var derken? Özel değilse sizin ne borcunuz olduğunu sorabilir miyim? Yani yüklü miktarda mı, kendi borcunuz olduğunu da yazdığınıza göre buraya, vardır bir sebebi. Nişanlınızdaki takılarla ödediniz ve bitti mi borcunuz?
Siz evlendiğiniz zaman nerde yaşamayı planlıyorsunuz, yani ev durumu nasıl olacak? Kirada mı oturacaksınız?
Benm arabam vardı.kaza yaptım sattim.6bin masraf)ama hala kredisini oduyorum.15-16a yakın borcum var.üniversitedeki öğrenim kredim vs...ailemle yaşamıyorum evim kira eş durumuyla bnm ynma gelck.ve yasayacagmz yer büyükşehir.nisanimdki takılarla nisanlimin borcunu odedim onunki bitti bnmki duruyor

Bu kadar kredi borcunu ödemek yıllarınızı alır çok fazla , bi de verecekseniz iki tarafa eşit verin .
Nişanlın bekarken alsalarmış keşke evi ben olsam öyle yapardım.
Zaten 2yillik memur 15bin para göndermiş iki yılda ama annesi kalırsa hiç yollamadi.bnm yanmda defalarca aylık 1000tl gönderdi.

Benm arabam vardı.kaza yaptım sattim.6bin masraf)ama hala kredisini oduyorum.15-16a yakın borcum var.üniversitedeki öğrenim kredim vs...ailemle yaşamıyorum evim kira eş durumuyla bnm ynma gelck.ve yasayacagmz yer büyükşehir.nisanimdki takılarla nisanlimin borcunu odedim onunki bitti bnmki duruyor
Siz memur musunuz?

Valla sonradan bencil olcaksin zaten bu bir gerçek. Baştan bencil olmanda bi sakinca yok. Çünkü bu erkek ailelerinin % 95 i böyle. Hepsini bi Kazana atmalı :) Hiç dusunmuyolar biz çocuğa bu sorumlulugu yukledik ama eşi veya nisanlisi ne der kavga ederler birbirlerini kirarlar diye. Pislikler

Hııı o zaman o kredi çekilcek...tekrar etsende canına okur...sanada krediyi çektirmez..rızan var mı böyle bir hayata.
İşte skntı bu bn napcami bilmiyorum..bana net konuşmuyor.sürekli baştan sağma kelimeler.üzerine gidemiyorm askerde diye :KK43: ama bn böyle hayat istemiyorum...çokta seviyirm :KK43:

Bunlar gece yarısı oldumu kafayı çekip mi yazıyor, tv de eğlenceli bir şey yok diye burdamı eğleniyorlar allah aşkına yaaaa.
Resmen komedi şu yazdıklarınız.

Valla sonradan bencil olcaksin zaten bu bir gerçek. Baştan bencil olmanda bi sakinca yok. Çünkü bu erkek ailelerinin % 95 i böyle. Hepsini bi Kazana atmalı :) Hiç dusunmuyolar biz çocuğa bu sorumlulugu yukledik ama eşi veya nisanlisi ne der kavga ederler birbirlerini kirarlar diye. Pislikler
Askeriyeye ziyarete gittim babası yanımda aradı kredi cekceksin dedi oda tmm baba dedi kapattı.ben eşek başı gibi hissettim kndimi sinirlendim asker ocağında dedim bisi diyemedim.bugün yine yanına gttm konuyu kapattı.yanı bu konu hakkında konuşmuyor.gün doğmadan neler doğar gibi cümleler....

Bu arada, eski sevgilinizi çıkardınız mı aklınızdan? Durumlar daha şimdiden çok karışmış, kalbinizde şu an nişanlı olduğunuz kişi varsa yine iyi ama ya yoksa...
Evet o zaman tam bosluktaymisim.şuan eminim. Emin olunki eski sevgilimi düşünecek vaktim bile yok :)

İşte skntı bu bn napcami bilmiyorum..bana net konuşmuyor.sürekli baştan sağma kelimeler.üzerine gidemiyorm askerde diye :KK43: ama bn böyle hayat istemiyorum...çokta seviyirm :KK43:
Şimdi bana kızma kusura da bakma nişanında sana takılan altınlarla adamın borcunu odemişsin kendi borçlarını azaltmak dururken şu saatten sonra maddi ne yaptırımda bulunsa bu adam sana mustehak..aile yiyici oğlan verici sana da zırnık koklatmaz...otuz bin eve yardımda bulunup evi kardeşinin ustune yapmak ne demek...ev anne babanın değil miydi..kazara size miras kalma ihtimalini bile siliyor nişanlınız...çok ince ve çirkin hesaplar.

X