Nişanlımın ailesiyle mecburen aramı düzeltmek zorundayım:(

cnm nişanlınla konuş. ben özür dilemeye hazırım. ama onlar senin ailen . önce sen konuş . barıştığımızı her ne olursa olsun kim ne derse desin evlenmeye kararlı olduğunuzu söylesin. aranızdaki soğukluğun kırgınlığın her iki tarafı zümekten başka bir işe yaramayacağını anlatsın ailesine.

nişanlın ortamı hazırladıktan sonra (yani onları teskin edip arabuluculuk yaptıktan sonra) bir restoranda yemeğe çıkın dördünüz (kv,kp, siz ve nişanlınız olsun sadece) güzel bir yemek yiyin. hepinizin insan olduğunuzdan ve kimsenin dört dörtlük olamayacağından bahsedin.bazı şeylerin kızgınlıkla söylediğinizi anlatın. ayrıntıya girmeyin . karşılıklı birbirinizi üzdüğünüzü, kendinizinde böyle olduğu için çok üzüldüğünüzü, ileride bir aile olacağınızı, anne ile kızın bile yeri geldiğinde anlaşamadığını söyleyin ve özür dileyin.

eski konular açılırsa kapatmaya çalışın . cvp vermeyin. uzatmayın. eğer kavga çıkartmaya çalışırlarsa sakin olun. nişanlınız da sizin bu tavrınızı görünce yanınızda olur. (ha gitmedende nişanlınla konuş. ortamı sürekli yumuşatsın. de ben eskileri unuttum . eski konuların açılmaması için elinden geleni yap de.)

güleryüzlü tatlı dilli ol. ezilip büzülme karşılarında dimdik dur. sen çok ezilirsen üstüne gelirler. işi yokuşa sürerler. tabiri caizse yalvartırlar. mantıklı bir konuşma yap yeter. bana güven her şey çok güzel olacak, kendini üzme başaraksın ben inanıyorum mutluluklar

İşte bunları yapmak için nişanlımın bir orta bulmasını bekliyorum..
Eger bir ortam yaratabilirse gidip konusmaya kendimi düzgün ifade etmeye hazırım.
İyi dileklerin ve motive ediş tarzın beni çok mutlu etti
Çok tsk ederim :)

canım peki nişanlının tutumu ne oluyor bu konular hakkında. sana annemlerden özür dile vs. bişey diyor mu? yada haklısın mı diyor.. nasıl bir tutum sergiliyor?..

Çoğu konuda haklı olduğumu biliyor. Konusmalarımız esnasıda sana haksızdın diyemem zaten ama keşke biraz altan alabilseydin köprüyü gecene kadar onlar için değil sadece ikimiz için diyor.

Tabiki özür dilemem gerektiğini de söylüyor. Yani bunu haksız olduğun için değil artık sorun yaşamak istemediğim bir an önce aranız düzelsin istediğim için istiyorum diyor.

herşeyin bu kadar birbirine girmesinin ne anlamı vardı ki.eşinizin ailesinin durumu iyi değilse belki o yüzden daha orta halli bir yer tutmuşlardır. zira bende evliyim düşüncem düğün denilem şeye çok para harcanmaması 3000 lira verdik biz bir gece için ve o kadar ğişmanım ki sadece 4 satte dünyanın parası gitti şimdiki aklım olsa asla yapmazdım asla. gider evimin bir eksiğini tamamlardım bu benim düşüncem tabi. çok fazla agresif olmuşsunuz ama nişanlınızla evlendiğinizde durum değişebilirde artık nişanlınız sizin arkanızda durmayabilirde zira et tırnaktan ayrılmıyor sonuçta o zaman ne yapacaksınız. aileyle arayı daha gelin gitmeden çıkmaz hale getirmişsiniz. balkonda o kavgayı etmeseydiniz keşke. ya da ne bileyim karşınıza alıp kayınvalidenizi güzel güzel konuşsaydınız. anne şimdi gezdik gezdik bir daha bu günlerimiz geri gelmicek vs gibi ne bileyim çok zor işiniz ağzınızla kuş tutsanız sizi artık sevmeyecek bir aile var. daha bu işin çocuk olunca ki kısmını saymıyorum bile

bende birçok kişi gibi sizin de çok hatalı olduğunuzu düşünüyorum. bugun kayınvalide yarın annedir nihayetinde karşımızdaki insanlar, arkadaşlarımıza davrandığımız gibi davranamayız.
zor bir yola girmişsiniz, bundan sonra ne kadar özür dileseniz de çok iyi olabilir misiniz.. zor biraz sanki.. peki bu halde yürümez mi evlilik? böyle de yürütenler var şekerim. iş senin eşinde biter. o sana hak veriyor, seni yormuyorsa evlilik onlar olmadan da yürüyor. etrafımdaki örneklerden biliyorum. hoş değil evet, ama oluyor işte. sen bi özür dilersin numaradan, biraz alttan alırsın olur biter.
bundan sonra yapılabilecek başka seçenek bulamıyorum.

sadece konunu okudum, diğer yorumlara bakmadım.direk kendi fikrimi söylemek istiyorum. daha evlenmeden nişanlının ailesiyle fazlaca yüz göz olmuşsun. haklı da olsan haksız da olsan, sakin bir üslup ve soğukkanlılıkla yaklaşmalıydın olaylara. mesaj atman, kayınvalidenle teyzenin konuşmalarını duyunca fevrileşmen hepsi olayları daha da kötü bir hale getirmiş. eğer nişanlını gerçekten seviyorsan köprüleri atmadan önce üstüne düşeni yap, en azından şu saatten sonra daha saygılı ve sakin bir şekilde yaklaş ailesine, alttan al. onların karşılarına çık, mesaj falan atma.

Allah yardımcın olsun daha evlenmeden bu sorunları yaşamak çok zor bence şuan bir yol bulup evlenseniz bile bir ömür kayınvalidenle aranız düzelmeyecek hep huzursuzluk yaşayacaksınız ve tabiki buda evliliğinize yansıyacak umarım hayırlı bir karar verirsiniz.

Back
X