Nisanlimin altini gereksiz görmesi

efsuni06

Guru
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
558
507
Kizlar hepnize merhabs.8 yil suren bir iliskim var, nisanliyim.Sözden sonra nisan yapmadik, nisanlim da ben de gerek gormedik nisana.Söz de beyaz gül istiyordum bir buket.5 tane gul ve otlarla dolu bir cicek geldi.Söz de bana taki takilmadi.Nisanlimin ailesi durumumuz yok diyerek en ucuz, ayari en dusuk yuzugu aldi bana.Nisanlim kendisi alir diye sesimi cikarmadim.Ama almiyor.Atsan atilmaz satsan satilmaz, cok gereksiz.Bozdursan para etmez diyor.Ne yapsam ne desem derdimi anlatamiyorum.son zamanlarda baska konularda dahil cok fena tartistik birbirimize girdik.Aramiz yeni düzeliyor ama bu konudaki fikirleri hic degismiyor.Altin disinda ne desem yapiyor ama ben bu konu ve diget tartismalarmiz sonucunda kendisinden uzaklasmaya basladim.Ne yapacagimi bilemiyorum, yardim edin.

o nasil taviz vermoyorsa sende taviz verme
yuzukden baslar baska seylerde gelir altindan, hangi birinde taviz verecksin?

bilerzik vs için ne diyor?
pintilikde bi yere kadar, o yuzugu omur boyu tasiyaacksin gururla, ne istiyorsan onu almak zorunda
parasi yoksada evlenmesin pasam,hamama giren terler

Bi arkadasim da erkek arkadasına altın yaptırdı cocuk 2 yıldan beri calistıgını altına verdi..Bayramlarda falan erkek arkadasindan gelen bilezigi kb yapti die yutturuyodu millete ..Hic bi zmn anlamadim onu halada anlamiyorum..
Altım ne bi yatirim amacı bence nede bir takı...
Bilmiyorum ama erkek arkadasinizla ayni düsünüyorum sanirm...
Ama sizin takildgınz konu size deger vermedigini dusunmeniz sanirm cnku evlilignzn simgesi olan yüzügü düzgun alabilirdi bu konuda haklisnz..Umursamz biri sanrm eger bu tarz seylere onem veriyorsanz sorun yasayacagnz kesin.

Ben de gerekli olmadığını düşünüyorum açıkçası ama önemli olan gerekli ya da gereksiz olması değil, siz istediğiniz için bunu yapması.

Altın dışındaki her isteğinizi yapmaya çalışıyorsa problem etmeyin derim.
Ama genel olarak bir cimrilik söz konusuysa düşünün.

Ailesinin durumu yoksa bence de nişanlınızın altın alması sizi sadece gereksiz zora sokar, ama gönlünüzce bir alyans da alınmalıydı yani.

Ne demek gereksiz basta taviz verirsen isteklerinden inan oyle gidiyor bence hakkin tabiki isticeksin durumu yoksa yola cikmicak durumuna gorede olsa alcakta takcakta..
Haklisiniz, herkes boyle düşünüyor. Bu iliskiye gencligimi verdim.Nisanlimin bu dusunceleri beni çok yipratiyor.Icinden gelmeyerek almasini istemiyorum.Ama ikna da olmuyor.Maaşı iyi, başka ne istesem aliyor.Ailesi bana deger vermiyor.Sözde paramiz yok dedilet, istedigim yüzüğü secmeme izin bile vermediler.Yüzük icin ayirdiklari bütçe cok kisitliydi ve sonuc olarak uyduruk icime sinmeyen bir yüzük alindi.Durumu olmayan aile kendi kizlarina nisanda bilezik takti ve nisani iyi bir salonda yapti.Ailesinden cok soğudum. Nisanlimi sevdigim icin katlaniyordum.Ama onun da böyle davranmasi cok uzdu beni

Geçmiş olsun bedavaya kız alacak çakal işte.
Öyle olmamasi icin ugrasiyorum.
o nasil taviz vermoyorsa sende taviz verme
yuzukden baslar baska seylerde gelir altindan, hangi birinde taviz verecksin?

bilerzik vs için ne diyor?
pintilikde bi yere kadar, o yuzugu omur boyu tasiyaacksin gururla, ne istiyorsan onu almak zorunda
parasi yoksada evlenmesin pasam,hamama giren terler
Bilezik mi?Alacagini hic sanmam tek tas altin yuzuk icin bile aylardir bekliyorum.Nisanli olmayan arkadaslarima sevgilileri surekli altin takilar aliyor.Bizimkinde tik yok.Cevremdekileri görünce de moralim daha çok bozuluyor.
Bi arkadasim da erkek arkadasına altın yaptırdı cocuk 2 yıldan beri calistıgını altına verdi..Bayramlarda falan erkek arkadasindan gelen bilezigi kb yapti die yutturuyodu millete ..Hic bi zmn anlamadim onu halada anlamiyorum..
Altım ne bi yatirim amacı bence nede bir takı...
Bilmiyorum ama erkek arkadasinizla ayni düsünüyorum sanirm...
Ama sizin takildgınz konu size deger vermedigini dusunmeniz sanirm cnku evlilignzn simgesi olan yüzügü düzgun alabilirdi bu konuda haklisnz..Umursamz biri sanrm eger bu tarz seylere onem veriyorsanz sorun yasayacagnz kesin.
Evet tek tas almiyor.Ben ondan cok pahalli altin takilar beklemiyorum.Hicbir şekilde almaya yanaşmıyor. Onun bu tabriyla birlikte evet kendimi degersiz hissediyorum.

Ben de gerekli olmadığını düşünüyorum açıkçası ama önemli olan gerekli ya da gereksiz olması değil, siz istediğiniz için bunu yapması.
Gerekli olmadigini düşünüyorsunuz ama nisanlim su an birsey almasi ne mihriyi yapar ne de yüz gorumlugu takar.Durumu oldugu kadar yapmasini istiyorum.Kendisino zora sokmak istemiyorum tabii ki,

Altın dışındaki her isteğinizi yapmaya çalışıyorsa problem etmeyin derim.
Ama genel olarak bir cimrilik söz konusuysa düşünün.

Ailesinin durumu yoksa bence de nişanlınızın altın alması sizi sadece gereksiz zora sokar, ama gönlünüzce bir alyans da alınmalıydı yani.
Ailesi yapmak istemedigi icin almiyor.Kendi kizina nisanda bilezik damadina birseyler alan da bu aile sonucta.Ailesinin yapmadigini kendisi yapmak icin defalarca söz verdigi halde yapmamak icin yirtiyor resmen kendini

Bu konuda gercekten taviz vermemek gerekiyor.

Benimde sözümde nisanimda taki takilmadi. Istememistimde zaten gerek yok demistim. Sonra baktilar hic bir beklentim yok herseyden kismaya calistilar.

Nisan tepsisine koyulan parayi bile defalarca sordular. Gelinlik almayalim mobilya mutfak dahi almayalim dediler. Ki durumlari vardi. Kisacasi hic deger görmedim.

Isteyenler yaptiranlar daha cok deger görüyor nedense..

Bence öncelikle şu karşılaştırmalardan vazgeçin. Yok arkadaşlarımın sevgilileri alıyor yok kızlarına şunu yaptılar. Kendinizi daha çok yıpratırsınız. Ben altın konusuna hiç takılmamç Senin değerin taktığı altınla mı ölçülüyor. Diğer isteklerimi yapıyor demişsiniz, sadece altın almıyor diye soğumanız ilginç geldi bana. Siz onunla mutlu musunuz, keyifli misiniz, kendinizi güvende mi hissediyorsunuz bu önemli. Ben de nişanlanırken nişanlımın yüzüğünü ben aldım, o da benimkini. Üstelik bir bilezik fiyatınaydı benim aldığım alyans. Malum erkeklerin parmakları daha kalın oluyor. Ama bu sizin içinizde yer edecekse daha sonra içinize sinen bir şeyler alırsınız. :KK39:

Evet tek tas almiyor.Ben ondan cok pahalli altin takilar beklemiyorum.Hicbir şekilde almaya yanaşmıyor. Onun bu tabriyla birlikte evet kendimi degersiz hissediyorum.[/QUOTE]
Anladm cnm..bende bu sekilde dusunmustum ztn anlatmak istedigini...
simdi bazi insanlarn tipik bazi huylari vardir nato kafa nato mermer derler ya onun gibi..
8 yil die bi gercek var ki bi yuzuk ugruna çope atilmaz..8 yılda sana uygun olup olmadigi anlamis olman lazim ..
eger ki konu sadce bu yuzdense mesela ev esyalari konusunda ne dusunuyor ucuzuna mi yoksa sen begen mi diyor..Gelinligin icin ne diyor mesela sen begen gerisi onemli dgl mi yoksa su kdr olsun tarzi mi .
eger ki size deger vermese altin disindaki isteklerinize de karsi cikar..
Ama diger konularda uyumlu dusunceleriniz varsa yuzuk yada altin yuzunden huzurunuzu bozmayin derim ben..

Bu konuda gercekten taviz vermemek gerekiyor.

Benimde sözümde nisanimda taki takilmadi. Istememistimde zaten gerek yok demistim. Sonra baktilar hic bir beklentim yok herseyden kismaya calistilar.

Nisan tepsisine koyulan parayi bile defalarca sordular. Gelinlik almayalim mobilya mutfak dahi almayalim dediler. Ki durumlari vardi. Kisacasi hic deger görmedim.

Isteyenler yaptiranlar daha cok deger görüyor nedense..
Evet tek tas almiyor.Ben ondan cok pahalli altin takilar beklemiyorum.Hicbir şekilde almaya yanaşmıyor. Onun bu tabriyla birlikte evet kendimi degersiz hissediyorum.
Anladm cnm..bende bu sekilde dusunmustum ztn anlatmak istedigini...
simdi bazi insanlarn tipik bazi huylari vardir nato kafa nato mermer derler ya onun gibi..
8 yil die bi gercek var ki bi yuzuk ugruna çope atilmaz..8 yılda sana uygun olup olmadigi anlamis olman lazim ..
eger ki konu sadce bu yuzdense mesela ev esyalari konusunda ne dusunuyor ucuzuna mi yoksa sen begen mi diyor..Gelinligin icin ne diyor mesela sen begen gerisi onemli dgl mi yoksa su kdr olsun tarzi mi .
eger ki size deger vermese altin disindaki isteklerinize de karsi cikar..
Ama diger konularda uyumlu dusunceleriniz varsa yuzuk yada altin yuzunden huzurunuzu bozmayin derim ben..[/QUOTE]
Benim annem hayatta degil.Su durumu, ailesiyle yasadiklarimi görse yüzük coktan atılmıştı. Annem aklima gelince de içim rahat etmiyor.Nisanlimdan bekledigim altin kolye, bileklik ve altın tek tas.Biz karadenizliyiz.Bizde kizi alirken anne altin burma bilezik ister.Ben ailesinin dugunde de birsey yapacagini düşünmüyorum. Yapsalar bile oyle bir kaynanam var ki dugunden sonra geri ister.Sekiz yil bekledikten sonra, onca sıkıntıya bu iliskide göğüs gerdikten sonra ne istesem haketttigimi düşünüyorum. Beyaz esya beyaz istemiyordum gri veya siyah istiyordum.Ama nisanlim pahalli buldugu icin hrpsinin beyaz olmasina karar.verdik.Bu ay alinacak esyalar.Gelinlik konusunda da bir butce ayirir ve ona uymami bekler sanirim.Daha once sen hangisini begenirsen alirim diyrn insan,Ama 500tl lik yuzuge burun kivirinca artik gelinlige de ne der ne yapar bilemedim

Bence öncelikle şu karşılaştırmalardan vazgeçin. Yok arkadaşlarımın sevgilileri alıyor yok kızlarına şunu yaptılar. Kendinizi daha çok yıpratırsınız. Ben altın konusuna hiç takılmamç Senin değerin taktığı altınla mı ölçülüyor. Diğer isteklerimi yapıyor demişsiniz, sadece altın almıyor diye soğumanız ilginç geldi bana. Siz onunla mutlu musunuz, keyifli misiniz, kendinizi güvende mi hissediyorsunuz bu önemli. Ben de nişanlanırken nişanlımın yüzüğünü ben aldım, o da benimkini. Üstelik bir bilezik fiyatınaydı benim aldığım alyans. Malum erkeklerin parmakları daha kalın oluyor. Ama bu sizin içinizde yer edecekse daha sonra içinize sinen bir şeyler alırsınız. :KK39:
Sogumam sadece altinla alakali degil,gecen hafta bazi sorunlar yasadik.Aramizda cok buyuk tartismalar oldu.Bu konu disindaki konularla birlikte sogumaya basladim.

Sogumam sadece altinla alakali degil,gecen hafta bazi sorunlar yasadik.Aramizda cok buyuk tartismalar oldu.Bu konu disindaki konularla birlikte sogumaya basladim.
Ama bu altın meselesi tatiklemiş gibi geldi bana.

X