Nisanlimin dertlerini dinlemekten biktim

kivimuz

Biz bize bize bizden fayda var...
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
299
36
Merhaba kizlar. Benim derdim nisanlimla bilmiyorum aslinda dert mi de. Bu aralar cok zor zamanlar geciriyo onu da biliyorum. Evin tek oglu maalesef hersey bunun uzerinde 4 tane ablasi var. Ailesi ilcede yasiyo kendide su an merkezde calisiyor. Ablalari anneyi babayi bunun ustune atmis hic sorduklari yok telefonla anca. Ailesininde maddi durumu iyi degil. Babasi hayattan elini cekmis nisanlimda butun sorumluluk. Hic kimsesi yok arkasunda danisacak akil verecek hep kendi kendine mucadele ediyor. Herseyini bana anlatir. Butun sIkIntilarini cunku kimseye anlatamiyor. Akil vereni yok ben vermeye calisirim benimkinide begenir begenmez . Bilmiyorum bana herseyi anlatmasindan sIkIldim para muhabbetlerinden ozellikle parasi biter ben bulmaya calisirim ben vermeye calisirim. Aileden hic destek yok kendi kendileri zor gecondiriyolar ne bilim formalitedende olsa insan sorar paran var mi sIkIsikmisin ablalarida ayni hic destek yok ben olmasam ne yapacak cok sIkIldim cok bunaldim. Hic nisanlilok yasamadim bi yerlere gidip oturmadik ne bilim hic surpriz hediye yok. Ama kendini poh pohlamami zor geliyo arti katlanamiyom butun dertlerini sIkIntilarini benim hic sIkIntim derdim olmayacak kendine anlatmayacam ama kendi hep anlatir cok bunaldim artik. 5 senedir birlikteyiz bilmiyorum sonradan bole oldu. Meslegi var kendinin iyi de aslinda ama yetmiyo kendine cunku odeme yapacak yerleri cok. Belki ben haksuzlik yapiyorum anlayis gostermiyorum diyorum .Benim derdim sIkIntim bana yetiyo bi de onunkiler olunca boguluyorum ayrilmak bile geciyo aklimdan lutfen kizlar akil verin napim:-:-)-:-)-:-)-:-)-:-)-:-)-(

evlenince kim bakacak ailesine peki?
sorun sadece dertlerini anlatması değil.
eğer bu maddi durumunu sonradan kabullenemeyecekseniz hic baslamayın derim.
evlenince sorunlar büyür.

Daha şimdiden sıkıldıysanız biraz evlilik işini düşünün derim.

Peki nasil nisan yaptiniz bu sıkısıklikta? Bence hen evlenmeye kalkmayin. Bir de ne borclari var ki bitmiyor surekli sizden aliyor? Borclari olduguna emin misiniz??

Bence bu adamdan hayır gelmez sorun maddiyat degil karekter olarak çok zayıf olması sana yansıtması. Bu tipler sen acırsın işte şöyle böyle dersin bi bakarsın biriyle evlenir senden esirgediği herşeyi ona yağdırır bazı insanlar durumlarını abartmayı sever.

Iyi de ilçede yaşayan ailenin ne kadar derdi gideri olur

Hasta olurlârsa sıkıntı olur götürmek getirmek maddi vs ama rutin bir hayatları varsa nişanlınızı ve sizi gerecek ne dertleri olur biraz anlatır mısınız

Evleri yoksa kira olur yeme içme markete git al ötesi ne olur ben düşünemedim yer küçükse pazarı bakkalı da yakındır zaten

Acaba nişanlınız mu abartıyor çevresinde danışacak kimse yok demişsiniz neyi danışacak

Ana baba zaten kendi doğrusu ile Yaşar kimsenin hele ki oğlunun aklı ile kolay kolay hareket etmez ki

Siz bunalmışsınız ama acaba Evlenince neler yaşayacağınızı Kv ile sürekli muhatap olma gibi bir durumu düşündüğünüz için mi sorun var

Siz evlenme aşamasında bir konu daha açarsınız gibime geliyor.
Zor şartlar.
Şimdiden sıkıntı büyük. Daha da büyür.

Neden nişanlandınız ki? Daha ayı atlatacak durumda değil nasıl düğün olacak? Ne zaman düğün, ne borcu varmış, emin misiniz borcu olduğuna. Aile olunca daha fazla büyüyecek bu sorunlar.

Siz bu adamla evlenince beklentiniz utopya gibimi?
Hersey sahane mi olacak acaba.
Nisanlin simdi sikayet eder evlendikten sonra aileme bakmak zorundayim der.
Uzgunum ama sende arada bi yerde evi gecindirmeye calisan ve kiymetsiz biri olacaksin.

Kendisi ogretmen nisan icin kredi cekti onu oduyor nisan bitsin dugun icinde kredi cekecek o yuzden fazla fazla yatiriyoki dugun yapabilsin. Ailesinde ayni sekilde kredi oduyor bu bi iki ay sIkIsikti biraz ben yardim ettim kendisi istemiyor ama ben dayanamiyorum haline. Ne bilim artik telefon acinca acaba simdi hangi derdi var diyorum. 5 yildir birlikteyiz ayrilmak da istemiyorum aliskanlik haline geldi herhalde kendisi cok iyi bi kotuluguu gormedim bu zamana kadatr bilmiyorum ne yardan ne serden gecebiliyorum

Daha
Kendisi ogretmen nisan icin kredi cekti onu oduyor nisan bitsin dugun icinde kredi cekecek o yuzden fazla fazla yatiriyoki dugun yapabilsin. Ailesinde ayni sekilde kredi oduyor bu bi iki ay sIkIsikti biraz ben yardim ettim kendisi istemiyor ama ben dayanamiyorum haline. Ne bilim artik telefon acinca acaba simdi hangi derdi var diyorum. 5 yildir birlikteyiz ayrilmak da istemiyorum aliskanlik haline geldi herhalde kendisi cok iyi bi kotuluguu gormedim bu zamana kadatr bilmiyorum ne yardan ne serden gecebiliyorum

Daha şimdiden kredilerde boğuşuyor

Nişan için niye kredi çekti

2 yüzük 500 eder madem sıkışık nişan için kredimin hareket etmeseydiniz beklenti ve şartlar uygun değil gibi geldi

Nişanlınızın maaşı ike insanlar ev geçindirip üniversitede iki çocuk okutuyorlar

Ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız gerektiği açık bu nedenle net olun Evlenince aileye destek olunacak mı ne kadar olunacak konuşun değerlendirin

keske iki yuzuk olsa bizim buranin adetleri baska nisanda altin set takiyolar bilezik falan masraf cok oldu o da bi an once borc bitsin dugune kredi cekim diye ugrasiyor ailesi yardim etmeyecek dugunde dugunu kendi yapacak bilmiyorum valla zaten ailemde cok istemiyodu zor ikna ettim bi acigini gorelim diye ugrasiyolar valla
Daha

Daha şimdiden kredilerde boğuşuyor

Nişan için niye kredi çekti

2 yüzük 500 eder madem sıkışık nişan için kredimin hareket etmeseydiniz beklenti ve şartlar uygun değil gibi geldi

Nişanlınızın maaşı ike insanlar ev geçindirip üniversitede iki çocuk okutuyorlar

Ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız gerektiği açık bu nedenle net olun Evlenince aileye destek olunacak mı ne kadar olunacak konuşun değerlendirin

Nişanlına çok üzüldüm, Allah yardımcısı olsun.. İyi günde ve kötü günde demiyor muyuz?
evet oyle diyoruz ama sonucta benimde derdim sIkIntim oluyo maalesef benimde paylasacak kimsem yok aileme bisey diyemiyorum hemen cephe aliyolar. Bende diyorum senden baska kimseyle konusamiyorum bu sefer sinirleniyo benim derdim bana yeter anlayis goster falan hep kendini dinlim akil verim istiyo bende bu yuzden elim geldigi kadar dinlemeye calisirim sorununu tek basina cozmesin diye yardimda etmeye calisiyorum maalesef bende robot deilim benimde sIkIntilarim cozmeye yardimci insanlar aryorum ama maalesef iste:-(

Ben sizin yerinizde olsam kendimi suclu hissederdjm bi zaman sonra galiba ya.
Bizim nisamimiz icin cektigi krediyi oduyor ve su an disini skip dugun masraflari icin cabaliyor. Anlattiginiza gore derdi cok.
Bide dugun masrafi.
Senin iyiligin icin ayrilmaliyiz askim:-)

Merhaba kizlar. Benim derdim nisanlimla bilmiyorum aslinda dert mi de. Bu aralar cok zor zamanlar geciriyo onu da biliyorum. Evin tek oglu maalesef hersey bunun uzerinde 4 tane ablasi var. Ailesi ilcede yasiyo kendide su an merkezde calisiyor. Ablalari anneyi babayi bunun ustune atmis hic sorduklari yok telefonla anca. Ailesininde maddi durumu iyi degil. Babasi hayattan elini cekmis nisanlimda butun sorumluluk. Hic kimsesi yok arkasunda danisacak akil verecek hep kendi kendine mucadele ediyor. Herseyini bana anlatir. Butun sIkIntilarini cunku kimseye anlatamiyor. Akil vereni yok ben vermeye calisirim benimkinide begenir begenmez . Bilmiyorum bana herseyi anlatmasindan sIkIldim para muhabbetlerinden ozellikle parasi biter ben bulmaya calisirim ben vermeye calisirim. Aileden hic destek yok kendi kendileri zor gecondiriyolar ne bilim formalitedende olsa insan sorar paran var mi sIkIsikmisin ablalarida ayni hic destek yok ben olmasam ne yapacak cok sIkIldim cok bunaldim. Hic nisanlilok yasamadim bi yerlere gidip oturmadik ne bilim hic surpriz hediye yok. Ama kendini poh pohlamami zor geliyo arti katlanamiyom butun dertlerini sIkIntilarini benim hic sIkIntim derdim olmayacak kendine anlatmayacam ama kendi hep anlatir cok bunaldim artik. 5 senedir birlikteyiz bilmiyorum sonradan bole oldu. Meslegi var kendinin iyi de aslinda ama yetmiyo kendine cunku odeme yapacak yerleri cok. Belki ben haksuzlik yapiyorum anlayis gostermiyorum diyorum .Benim derdim sIkIntim bana yetiyo bi de onunkiler olunca boguluyorum ayrilmak bile geciyo aklimdan lutfen kizlar akil verin napim:-:-)-:-)-:-)-:-)-:-)-:-)-(
ablalarinin mudahalesi devam ediyor mu? nisanlinin pesini birakmiyorlardi diye hatirliyorum..

X