nişanlımın ildışı gezmesine karşı olması..

sevgi28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
854
98
73
Giresun
İyi geceler kızlar..eylül gibi annem teyzem aile dostumuzun kızının evine gidicez..biz karadenizdeyiz kızı ege de memur..tek kalıyor..gezme olur diye düşündük hep beraber..anneside bizimle gidicek 1 hafta kadar kalıcaz..nişanlım istemiyorum diyip duruyor.babam il disinda olcak tek kalcam desemde ıh mıh ediyoo..acayip sinirlendim..diceksinizki simdiden ne boyle yok resti cek vss..yıkmadan halletmek istiyorum....nasıl yaklasayım?

Canim gulum balim pasam diye yagla balla belkii olur izni kaparsin.

Annen teyzen yaninda ne diye hayir diyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim nisanlimda asla yollamaz ailemle gidersem gonderir aksi taktirde imkani yokkk

Annen yaninda iste sorun neymis resmen sacmalik bu tavri.

Sana mi guvenmiyo? Gittigin yer belli, yanindaki kisiler belli...

Annen yaninda iste sorun neymis resmen sacmalik bu tavri.

Sana mi guvenmiyo? Gittigin yer belli, yanindaki kisiler belli...

Benim nisanlimda asla yollamaz ailemle gidersem gonderir aksi taktirde imkani yokkk

Annen teyzen yaninda ne diye hayir diyor

Canim gulum balim pasam diye yagla balla belkii olur izni kaparsin.

Delirtti gece gece.yok nerden cikmismis vss soyleniyor.gidip 1 hafta yoksun burda diyo..sert olarak cikistim ailem var dedim kapadim da sinirimi bozdu.istek birakmiyo

Delirtti gece gece.yok nerden cikmismis vss soyleniyor.gidip 1 hafta yoksun burda diyo..sert olarak cikistim ailem var dedim kapadim da sinirimi bozdu.istek birakmiyo

Ailen varken ona laf dusmez canim onlarin ailen oldugunu nisanlindan daha cok seni dusunduklerini hissettir trip at

Ailen yanindayken ne sevgiliye ne nisanliya laf dusmez bence.

Taviz verme bu konuda bu yasina kadar ailen vardi yaninda alt tarafi tatile gidiyosun...

Bence ailem yanimda diyerek izin almaya calismayin.
Bu, tek basiniza gidemeyeceginizi kabullendiginiz mesajini da verir...

Eger ben karar verdiysem karisamazsin vb bir tavir takinmak istemiyorsaniz;
Ona kendiniz de gonulsuzmus gibi, "hem tum kadinlar birarada olmak keyifli hem de o yol gozumde buyuyor sicak nem bi yandan" seklinde kotuleyerek annemin yaninda olmak gerek diyip, hem ona/size laf dusmedigni annenizin bir buyugun istegi soz konusu oldugunu hem de keyfi bir durum degil de gereklilik oldugunu dolayisiyla itiraza acik bir konu olmadigini gosterecek sekilde konusabilirsiniz.
Zamanla "annem var sana noluyor?" Ya da "ben kararimi verdim tartismaya acik degil" cumlelerini kurmaniza karsilik tutarsiz gorunmeyeceginiz bir yol bence.

sen vermişsin bu yüzü ona
şimdiden alıştır zırta pırta karışmasın
gitsen napar ki yani trip atar sen umursamazsan da normale döner

Haklısın.normalde baskıcı degil ama nedense il dışı ve yabancı birinde kalma olayına karşı..yakın uzak olması farketmiyor..annemin yanında da istemedigini soyledi.annem ne demek gelicek evde tek birakamam bizle gidiyo dedi sustu sonra yok istemiyorum annen nerden cikardi gitme işini diye soylendi..dedim 1 hafta tek ne yapicam evde sen zaten yogun calisiyorsun kadin kadina olucaz ki biliyosun izmiri cok gormek istiyorum bir daha gidemeyebilirim dedim..yinede inatlasiyo.trip falan atsada gidicem ama burnumdan gelcek...soruyorum neden diye istemiyorum diyo..anlayamiyorm neden bu konularda boyle?

Annen gidilecek dediği halde annene ne diye itiraz ediyor ki hem nişanlın da olsa senin sahibin değil yani sen bir bireysin kendi kararlarını alabilecek kapasitede bir insansın. Ne yani evlenince de her hareketin için icazet mi alacaksın ondan? Senin aklın, fikrin, kişiliğin yok mu? Ayrıca tatmin edici bir neden olmaksızın "istemiyorum" demesi aslında sırf sana engel olmak, kendi fikrini sana empoze etmek ve üzerinde hakimiyet kurmak için bence... Evlenince camdan baktırmazsa hiç şaşırmam

Hiiic burnunuzdan gelmesin.
Triplerinde sensiz buranin tadi yok falan seklinde gecistirir, eglenmenize bakarsiniz

Karadenizli demissiniz, amcalarinin ogluyla gun icinde baliga ciksinlar bakayim... durumun benzer oldugnu da soyleyebilirsiniz.
Hergun gidilse belki tepki gosterilir ama sizin ondan farkli bir hayatiniz oldugnu ve bunu annenizle kuzeninizle gecirebileceginizi kabullenmiyor, zamanla alistirmaya bakin.

Ustelik annenize bile sorma curetini gostermis, evlendiginizde anneyi de takmaz.
O yuzden diklesmeden sınırlarini bilmesini saglayin simdiden.

Son düzenleme:

baska seylere de cok karısır mı yoksa bu konuya mı taktı

Ben mi cok farkli bir dunyada yasiyorum bilmiyorum ama oraya gitmenin kendi tercihiniz oldugunu, gitmek istediginiz icin gideceginizi soylemek zor olmasa gerek.
Hele annenizin yaninda gitmenizi istemedigini soylemeye curet edebilmesi bile cok tuhaf geldi bana.

baska seylere de cok karısır mı yoksa bu konuya mı taktı

Ne zaman il disina gitmem mevzu olsa böyle.2 kere konusu oldu yok istemiyorum dedi..baska nedenlerden iptal oldu gidemedim..aslinda o da tatil dese bende gitmesini istemem ama ailem yanimda fark o..onlar gidip ben tek napcam..babam da gelseydi ses cikaramazdi..burda kafamiz eser gece 12 hadi yuruyus deriz sesi cikmaz.il disi adami bozuyo:)

Bir gun cok hastalanmisti..doktor rapor verdi havale tehlikesi vardi..babasinin il disinda işi vardi abileri gitmedi bu gitti..gitmiceksin dedigim halde ve kotulesmisti..bunu hatirlattm..annem gidiyoruz dedikten sonra gidicem dedimm..bu zamana kadar cok içli disli olduk.2 mizde a sosyeliz..cok calisir gecelere kadar yine gelir disari cikarir..ayrimiz yok yani.il disi gezmelerinnde adam hayir direk

Siz daha ailenizleyken, ailenin de yaninda oldugu bir geziye gitme deme cesaretini nerden buluyor acaba. Yapmayin il ici gezmelerine karismiyor deyip kendinizi kandirmayin, soz hakki olmayan bir seye izin vermesini lutuf gibi gormeyin lutfen. Esim Karadenizli, 1bucuk yil sevgili, 1bucuk yil nisanli kaldik. O donemlerde Türkiye'nin gezmedigim bolgesi kalmadi. Ayrica 7 yillik evliyim, il disi gezme de yaptim yeri geldi esimle, yeri geldi babamla, yeri geldi tek basima imkanlar neye elverdiyse. Evlendikten sonra hep iatisare ederek aldik kararlari bir yere gitmemi istemediyse geçerli sebeplerini acikladi.

sen bir bireysin. şehir dışına gidebilirsin,mişanlanacak yaştaysan ,artık erişginsin. oy kullanabiliyorsan,evlenebiliyorsan,ceza yediğinde hapise girecek yaştaysan, evet sen artık kocaman bir insansın.
nerede nasıl davranacağını,doğruyu yanlışı biliyordun zaten.

annenin yanında olmasını geçtim,bu sana hakaret. sana güvensizlik,ha hadi anneni geçmeyim onada hakaret. kısacası birey olmana hakaret.

Son düzenleme:

pardon bunu görmemişim.
o zaman gitmeyin sizde.
bir önceki mesajımı geri alıyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…