Nişanlımın işi ve benim kararsızlığıma yardım

Nedesembilemedimm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2017
272
88
18
32
Hanımlar nişanlımın yurtdışı işi kesinleşti ve Katar'a gidiyor maaşı herşeyi belli oldu şuan ve çok mutlu ve Türkiye'den durumum daha iyi olacak gbi senide götürürüm diyor..çalışmazsın ev hanımı olursun sonra ilerde dili öğrenirsen bişeyler yaparsın diyor ancak iktisat mezunuyum ve oraya gidersem bi işe girebilecegimi düşünemiyorum ...kendimi anlatayım kısaca ben ikt mezunuyum araştırma görevlisiyken okulum kapandı ve açıkta kaldım bi kaç iş denedim ama olmadı Bende yeniden sınava hazırlanıp hukuk okuyayım dedim ..ancak şu durumda hukuk kazanıp okusam yurtdışında geçerliliği Yok ..ne yapmalıyım bilmiyorum mimarlık mühendislik gbi bişey okusam yurt dışında iş durumum olabilir belki ama yaşımda 24 ..sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

Bence hiç bu işe girişmeyin. Oraya gidip evlendiğinizi düşünün, siz ev hanımısınız. Kimseyle tek kelime konuşamayacaksınız televizyonu bi açacaksınız sizin diliniz yok muhtemelen eşiniz olmadan dışarı da çıkamayacaksınız. Eminim nişanlınız çok iyidir ama insanoğlu çiğ süt emmiş yarın öbür gün aranız bozulsa evinize bile gelemeyeceksiniz zira eşinizin eline bakıyor olacaksınız. Ayrıca katar şu sıra çok karışık durulacağını da sanmam

Maddi durumunu duzeltene kadar orada calissa olmuyor mu? Evlenince orada yasamak senin icin cok zor olur,bircok kural var..

Aynen bende böyle olmak istemiyorum işim olsa yine çevre edinirdim ama oda olmuyor orada

git git git gitt biraz üstüne düşersen bir senede dil öğrenirsin. ister orda okursun gücünün yettiği okulu ister kolay yoldan bir işe girersin

Yorum yokmuuuuuuuu

Onu bunu bilmem ama okuyacaksaniz hemsirelik yada ebelik okuyun. ıçinizde insan sevgisi de varsa tabii. yoksa mühendislerin hukukcularin halide ortada. Bu ulkede emek versen de yetmiyor şans nasip...

Avrupa olsa hic dusunmeden gidin derdim ama katar nasildir , bir kadin yasama nasil dahil oluyor bilmiyorum
Arastirdiniz mi hic ulkeyi?

Neden ev hanımı olmaya rıza gösteriyorsunuz? Bende çalışmıyorum küçümsediğim için söylemiyorum bunu ama yıllarca verdiğiniz emeği yok sayıp ne olacak evde oturursun diyen biri var karşınızda. Size yeni kapılar açacağına açık olanlarıda kapatıyor.

hep orda mi kalmayi dusunuyor maasi ne kadar olacak dugun tarihiniz belli mi

Katar'a iyi bir maaşa gidiyordur. Yuksekse maaşı bi nebze kabul edilebilir. Ama sen ev kadıni olursun demesi sacmalık. O kadar sene yabanci bir memlekette evde oturmak için okumadın. Bunalırsın ya. Erkekler için ne kadar kolay eşinin kariyerini silmesi. Hadi muhendislik kazandın ki orada iş bulabileceğin nadir bölümlerden biridir, en az 5 yıl okuman gerek. 5 yıl beklicek mi bu adam?

Bir alternatifte nebosh ile isg uzmanı olman olabilir. Arap ulkelerinde isg uzmanlığı rahatça yapılabilir ama ingilizcen iyi olmalı. Ya da Türkiye'de 2 yıl isg okuyup, 2. yilında isg üzerine yuksek lisans yapıp sinavına girerek direk B sınıfı olursun. B sınıfı ile yurt dışına çok çikan var. Kariyer sayfalarında cok var Arap ulkelerine isg uzmanı arayışı. Gama insaat mesela çok alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…