Nişanlımın kapanmam konusundaki baskısı

Birincisi bu konu kapanır.
İkincisi öyle bir eş hayal ediyorduysa oyle biriyle nisanlansaydi kimsenin kimseye baski yapma hakki yok.
Üçüncüsü önce kendine baksın sonra sana karissin.
Dördüncüsü bu kisiyle evlenirsen mutlu olacagina gercekten emin misin? Degilsen yol yakinken ayrıl?

+1
Halihazırda kapalı tonla kadın var onlardan biriyle olsaymış

Herkesin dini, vicdanı kendisine. Senin onu teşvik etme gibi bir sorumluluğun, görevin yok, olamaz da. Aynı şekilde senin de dışardan bir müdahaleyle kapanman doğru olmaz. Din alimi değilim ancak başkasının isteğiyle kapanmanın günah olduğunu okumuştum bir yerde.
Bu şekilde mutlu olacağını düşünüyor musun evlendiğinizde? Tabii ki nişanlını seviyorsundur o yüzden katı konuşmak istemiyorum ama iyi düşün kararını öyle ver. Nişanlanmışsınız annesinden bir yakınlık görmemişsiniz ama nişanlınız annesini bahane göstererek sizi kapatmaya çalışıyor. Bir de üstünüze kendi dininin sorumluluğunu yüklemeye çalışıyor. Bu adam namaz kılmadığında bir günah işlediğinde size gelip kızacak mı neden beni iyiye teşvik etmedin ne biçim eşsin diye?
Yazdığınız kadarıyla söylemleri bunu gösteriyor çünkü.
Yazınız çok mantıklı ve düzgün bir şekilde yazılmış. O yüzden sizin mutsuz olmanızı istemem böyle bir konudan. Mantığınızla soğukkanlılığınızla çok iyi düşünün tartın kararınızı verin. Mutlu olacağınızdan %100 emin olmadan evlilik işlerine girmeyin derim.

Benim için hiç bir şey yapmadıkları gibi her şeyi benden bekleyip üstüne bir de kapanmamı istiyorlar... İşim var, maaşım iyi, her şeye sahibim ailem baskıcı bir aile değil, farklı şehirde yaşamama bile izin verdiler... Hiç bir şeyime müdahale edilmedi bu zamana kadar.. Bunların ailesine girince kapalı olmalıymışım ama... Ahlaken de çok yoksunlar... sevdiğim tek şey nişanlım maalesef...

Sen niye onu teşvik edicekmişsin ki sen bu adamın bekçisi misin

Saçmaladıkça saçmalamış sen bu zırtoyu geç gitsin bence

Ya sorma :) o da beni baskı ve bağırmayla teşvik edecek güya... İçimden geldiği zaman kendim yaparım, annenin gelini olacağım için değil diyorum, yapıcaksın da yapıcaksın... İşim mesleğim her şeyim var, hayatımda eksik olan tek şey koca galiba dedim... Eksik kalabilirmiş aslında :)

Benim için hiç bir şey yapmadıkları gibi her şeyi benden bekleyip üstüne bir de kapanmamı istiyorlar... İşim var, maaşım iyi, her şeye sahibim ailem baskıcı bir aile değil, farklı şehirde yaşamama bile izin verdiler... Hiç bir şeyime müdahale edilmedi bu zamana kadar.. Bunların ailesine girince kapalı olmalıymışım ama... Ahlaken de çok yoksunlar... sevdiğim tek şey nişanlım maalesef...
Bak çok şanslısın mis gibi ailen, mesleğin, işin, hayatın var. Bunlara sahip olamayan ailesi tarafından baskılanan o kadar fazla kadın var ki. Bunların üstüne bile bile kendinizi baskı altına girdirmeye hiç gerek yok. Evleneceğiniz insanın anlayışlı olması ve size değer vermesi çok önemli. Ayrıca diğer arkadaşların da yazdığı gibi kapalı eş istiyorsa açık biriyle nişanlanması çok saçma değil mi?

Yani arkadaşım, sen de içinde çelişiyorsun. Hem özgürüm rahatım diyorsun, hem özgürlüğünü kısıtlayan adamı çok seviyorsun.

Ahlaken yoksun ne kadar ağır bir itham farkında mısın? Senin nişanlında bu ailenin içinde yetişmedi mi? O tamamen farklı mıdır sence?

Bak çok şanslısın mis gibi ailen, mesleğin, işin, hayatın var. Bunlara sahip olamayan ailesi tarafından baskılanan o kadar fazla kadın var ki. Bunların üstüne bile bile kendinizi baskı altına girdirmeye hiç gerek yok. Evleneceğiniz insanın anlayışlı olması ve size değer vermesi çok önemli. Ayrıca diğer arkadaşların da yazdığı gibi kapalı eş istiyorsa açık biriyle nişanlanması çok saçma değil mi?

Annesi gelinliğimi gördü, heyecanlanacak fln beğenecek sandım... "tesettürlü olmayacak mııı şok oldum dedi....." ben nasıl ki annene açıl demiyorum o da bana karışamaz herkesin hayatı diyorum yok, yok...

Kimsenin kimseye baskiyla bir sey yapmasina hakki yok esi olsa dahil, eger nisanlin kapandiktan sonra acilmayi düsündügün icin acilinca o vebali almak istiyorsa kapatsin seni.
kapanmak iyi birsey ama böyle birsey insanin icinden gelmeli ki bir anlami olsun.

Yani arkadaşım, sen de içinde çelişiyorsun. Hem özgürüm rahatım diyorsun, hem özgürlüğünü kısıtlayan adamı çok seviyorsun.

Ahlaken yoksun ne kadar ağır bir itham farkında mısın? Senin nişanlında bu ailenin içinde yetişmedi mi? O tamamen farklı mıdır sence?
Annesi çok cimri.. açtığım konulara bakabilirisn canım.. Her şeyin lafını yapan, beni kullanılmış eşyalarına vs layık gören değer bilmeyen bir kadın... Nişanlım iyi birisi, beni seviyor, bu etki altında kalma huyu hariç kötü bir huyu yok. malesef insanlar ailelerini seçemiyorlar, onu yargılayamam ki...

Merhaba,
Nişanlım annesinin hoca olmasından sebep benim de kapanmamı istiyor.
(kendisinin de küçüklükten beri hayali eşinin kapalı olmasıymış...)

Ben de işinde gücünde namuslu dinini yaşayan bir insanım. Ama bir başkasının hayatına entegre olabilmek için kapanmak hiç bana göre değil. Mini etekler giyen dekolte gezen biri de değilim. (giyene de sonsuz saygılıyım, herkesin kendi tercihi)

Bana evlendiğimizde kapanacaksın, kendini şala başörtüye hazırla vs diyor, kapanmam konusunda hemfikir. Ama kendisi dinini yaşayan biri değil... Sırf muhafazakar bi ailesi olduğu için ve onun karısı olacağım için kapanmam gerekiyor anlayacağınız... Bu durumu ona hatırlattığımda da "BENİ DE SEN TEŞVİK EDECEKSİN" DİYOR" .

İçimden geldiği zaman kapanırım, din bireyseldir, zorlamayla olursa soğurum diyorum. diretiyor ve kavga çıkıyor... (En son yüzüme kapattı)

Hoca olan annesi de benim için nişanlılık sürecimde hiç bir şey ile ilgilenmedi. Kendisinden yakınlık, sevgi namına bir şey görmedim. (maddi, manevi)...
İstiyorum ki aynı şekilde yaşamıma devam edeyim, kimse için değişmeyim, kapanacaksam da içimden gelerek yapayım. Şekilcilik olarak yapmayım... Aynı durumu yaşayanlar nasıl bi tepki vereyim? Bir yardımcı olun kızlar...

Çok sorun olur bu durum aranızda. Sen kesin bir dille tavrını belli et baştan seni böyle kabul etmiş bundan sonra değiştirmeye calisacaksa kendi yoluna baksın. Tesettüre Allah rızası için girilir başkası için değil.

benim kuzenim bir nişanlılık atlattı böyle açıktır kendisi yüzük parmağa girerken dediler kapancaksan tamam kuzenim de kabul etti kapandı gel zaman git zaman k.v her geldiğinde etek getirirmiş :) koca evinde bile başın açık olmayacak demişler pantolon giymicen hep etek benim kuzen çıldırdı tabi attı yüzüğü yani lafın kısası özgürüm diyorsun beni seven ailem var diyorsun ne yapmaya kendini zindana atıyorsun biraz kafan bassın kusura bakma bu sözüm için zorla olmaz böyle şeyler sevgi de aşk ta bir yerde tıkalıp kalıyor saygıya bırakıyor bana sorarsan topukların totona vuruncaya kadar kaç saygısız bir nişanlın var

Merhaba,
Nişanlım annesinin hoca olmasından sebep benim de kapanmamı istiyor.
(kendisinin de küçüklükten beri hayali eşinin kapalı olmasıymış...)

Ben de işinde gücünde namuslu dinini yaşayan bir insanım. Ama bir başkasının hayatına entegre olabilmek için kapanmak hiç bana göre değil. Mini etekler giyen dekolte gezen biri de değilim. (giyene de sonsuz saygılıyım, herkesin kendi tercihi)

Bana evlendiğimizde kapanacaksın, kendini şala başörtüye hazırla vs diyor, kapanmam konusunda hemfikir. Ama kendisi dinini yaşayan biri değil... Sırf muhafazakar bi ailesi olduğu için ve onun karısı olacağım için kapanmam gerekiyor anlayacağınız... Bu durumu ona hatırlattığımda da "BENİ DE SEN TEŞVİK EDECEKSİN" DİYOR" .

İçimden geldiği zaman kapanırım, din bireyseldir, zorlamayla olursa soğurum diyorum. diretiyor ve kavga çıkıyor... (En son yüzüme kapattı)

Hoca olan annesi de benim için nişanlılık sürecimde hiç bir şey ile ilgilenmedi. Kendisinden yakınlık, sevgi namına bir şey görmedim. (maddi, manevi)...
İstiyorum ki aynı şekilde yaşamıma devam edeyim, kimse için değişmeyim, kapanacaksam da içimden gelerek yapayım. Şekilcilik olarak yapmayım... Aynı durumu yaşayanlar nasıl bi tepki vereyim? Bir yardımcı olun kızlar...

Niye hala nişanlı kaldığınızı anlamadım. Mesele zorla başınızı kapattırmaya çalışmasından daha büyük.

Dindar olmadığı halde, sırf öyle şekilci bir hayal kurmuş diye istiyor, sizin hayallerinizi önemsemiyor. Onun hayallerinin sizinkilerden önemli olduğunu düşünüyor. Sizi mutlu etmeye çalışmıyor.

Bu kişiyle evlenirseniz, bence, sadece bu konuda değil, daha birçok farklı konuda da aynı durumda kalma olasılığınız yüksek.

Ayrıca, bir insan dindar olmadığı halde böyle bir şey için size baskı yapınca ona karşı saygınızı yitirmiyor musunuz?

O zaman kapalı birini bulsaymis. Böyle şeyler insanlar için değil Allah için yapılır. Bunu sadece kendiniz isterseniz yapacağınızı söyleyin. Aksi takdirde ayrılın. Bende kapalı biriyim ama bu çok yanlış. Zorlamaya hakkı yok

Annesi çok cimri.. açtığım konulara bakabilirisn canım.. Her şeyin lafını yapan, beni kullanılmış eşyalarına vs layık gören değer bilmeyen bir kadın... Nişanlım iyi birisi, beni seviyor, bu etki altında kalma huyu hariç kötü bir huyu yok. malesef insanlar ailelerini seçemiyorlar, onu yargılayamam ki...
İnsanlar ailelerini seçemiyorlar. Ancak kişiliklerini kendileri oluşturuyorlar. Annesinin kendi mantığına uymayan davranışlarını farketmesi onu kötü biri yapmaz. Annesini sevmediğini de göstermez. Ben annemi seviyorum zamanında çok baskı yaptı yanlışları oldu. Benim görüşüme göre yanlış olan şeyleri yapmamı istedi. Kendi mantığımla hareket ettim gönlünü yapmaya çalıştım elimden geldiği kadarıyla. Ailesini seçemiyor o yüzden böyle davranıyor diyemezsiniz. Herkes nasıl ki kendi dininden inancından sorumluysa, söylediklerinden, davranışlarından da sadece kendisi sorumludur. Herkesin kendi beyni var aklı var.

Back
X