nişanlımın rahat tavırları

Yasamenerjisi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2016
2.166
3.957
83
kızlar merhabalar.benim sizlere danışmak istediğim konu şu; ben çok disiplinli,bir iş olduğunda hemen halledip kenara kaldıran daha sistematik bir insanım..eşim ise tam tersi durumda ve bu bazen beni inanılmaz geriyor..örneğin çok acil ve bitmesi gereken bir işi gayet rahat bir şekilde hallediriz,yaparız,akışına bırak şeklinde cevaplayabiliyor ki tam da artık düğün üzeri böyle şeylere çok sinirleniyorum..
çok takma dediğinizi duyar gibiyim ama takmadan da yapamıyorum:(

Kontrol manyağısın bence,bir an önce gevşemeye ve dünyanın sonu olmadığını öğrenmelisin bazı şeylerin.

siz gevşeseniz?
ben de hiç sistematik değilim işyeri aksatmayacak düzeyde yaparım, nişanlınız da aksatmıyorsa sorun yok.

Bana sorun sizde gibi geldi. İnanın onun tüm işleri tıkır tıkır işlerken siz bu kadar stres sonucu hep aksilikle karşılaşırsınız. Eninde sonunda tüm işler hallolur bu güzel heyecanın tadını çıkarın

çok takma dediğinizi duyar gibiyim ama takmadan da yapamıyorum:KK43:

Yoo ben de sizin gibiyim ve asla takma demem.

Aksiliklere tahammül edemiyorum, bunun hayatı zorlaştırdığını da biliyorum yani bu telkinle olacak iş değil, böyleyiz biz, zaten herkes salıverse dünyada iş yürümez.

Yani ayrılık sebebi olmasa da karakter uyumsuzluğu var aranızda.

Üstelik ne boyutta olduğunu da bilmiyoruz bu rahatlığın belki de sorumluluklarını aksatacak ileride, belki de külliyen haklısınız rahatsız olmakta.

Yine de biraz siz rahatlayacaksınız, biraz o kendine çeki düzen verecek.

Tek taraflı hoşgörü ve çaba gösterilmesine karşıyım.

İşleri bir şekilde yetiştiriyor mu peki?
işler bir şekilde şöyle yetişiyor;ben yeri 10 kere soruyorum,aradın mı usta geliyor mu anlaştın mı vs vs şeklinde..en son davetiyelerimizde sıkıntı çıktı,sabahtan beri güya firma ile konuştu tık yok,az önce artık ben aradım ve basıma geçilecekti ki bizim onayımızı bekliyordu matbaa..
dedim ki canım benim işim var,lütfen gelen maile cevap yazar mısın?aldığım cevap tamam oldu..ancak gelin görün ki bir saat sonra matbaa aradı ve onay mailinizi bekliyoruz dedi..orda zaten beynime ağrı girdi..maili neden göndermedin sorumun cevabı da sakin sakin",tam göndere basacakken telefon çaldı unutmuşum" olunca dedim artık ben susuyorum.

Aksiliklere tahammül edemiyorum, bunun hayatı zorlaştırdığını da biliyorum yani bu telkinle olacak iş değil, böyleyiz biz, zaten herkes salıverse dünyada iş yürümez.
kesinlikle ben de aksiliklere tahammül edemiyorum ve herşeyi en mükemmel şekilde yapmak istiyorum..hayat bizim için çok zor:(

ben bu yaparız hallederizle mühendisliği bitirdim be :D
korkma bişey olmaz :D
az sende rahat ol . gerginlik iyi birşey değil

işler bir şekilde şöyle yetişiyor;ben yeri 10 kere soruyorum,aradın mı usta geliyor mu anlaştın mı vs vs şeklinde..en son davetiyelerimizde sıkıntı çıktı,sabahtan beri güya firma ile konuştu tık yok,az önce artık ben aradım ve basıma geçilecekti ki bizim onayımızı bekliyordu matbaa..
dedim ki canım benim işim var,lütfen gelen maile cevap yazar mısın?aldığım cevap tamam oldu..ancak gelin görün ki bir saat sonra matbaa aradı ve onay mailinizi bekliyoruz dedi..orda zaten beynime ağrı girdi..maili neden göndermedin sorumun cevabı da sakin sakin",tam göndere basacakken telefon çaldı unutmuşum" olunca dedim artık ben susuyorum.
Hmm anladım.
Ben de genelde son dakikaya bırakırım her işi, "amaan yaparım" derim ve bir şekilde hallederim ama bu biraz fazla sanki.

Yoksa ben sizin gibi planlı programlı, her şeyi gününde yapan biri değilim.

Benim eşim de çok rahat aynen böyle sinir eder beni ama kendimide parcalasam aynı değişen hiçbir şey yok :mad:

Haklısın. Sorumsuz insan hiç sevmem. Sadece özel hayatımda değil özellikle is hayatımda gelemiyorum böyle insanlara.

Mukemmeliyetcilikten cok cektim, cekiyorum da.
Programsiz is yapmam. Ertelemekten hic hoslanmam.
Degismeyi de dusunmuyorum.

Rahatina duskun, zamani verimli kullanamayan biriyle anlasamam.

Bir de alarmi erteleyip erteleyip geri uyumayi hic sevmem :KK49:

Benim düğün zamanlarda öyleydi :) o tatlı heyecanını keyfini yaşayın, bırakın o halletsin siz ailenizle vakit geçirin. sürekli onlarla oturun bişeyler yapin.. hersey olur merak etmeyin ileride geriye dönüp baktiginizda"çok güzel günlerdi ya" diyebileceğimiz şekilde yaşayın.. düğün sizden sorulmuyor.. bir gün için haftalarinizi heba etmeyin:))

Haklısın. Sorumsuz insan hiç sevmem. Sadece özel hayatımda değil özellikle is hayatımda gelemiyorum böyle insanlara.
Benim eşim de çok rahat aynen böyle sinir eder beni ama kendimide parcalasam aynı değişen hiçbir şey yok :mad:
Kaç kere kendi kendime dedim ki bu sefer şu işe karışmayacağım ,kendisi yapsın ,her seferinde de kendimi o işi noktalarken buluyorum

Benim düğün zamanlarda öyleydi :) o tatlı heyecanını keyfini yaşayın, bırakın o halletsin siz ailenizle vakit geçirin. sürekli onlarla oturun bişeyler yapin.. hersey olur merak etmeyin ileride geriye dönüp baktiginizda"çok güzel günlerdi ya" diyebileceğimiz şekilde yaşayın.. düğün sizden sorulmuyor.. bir gün için haftalarinizi heba etmeyin:))
Bu arada ailesi de düğünden iki gün önce geliyorlar ,hiçbir işe karışmıyorlar ,cok koşturmaktan da sinirlerim bozuldu artık ,buna ayrı takılmış durumdayım

offf yorumlardan anladığım adam rahattan öte gamsız, biraz da sorumsuz. muhtemelen arkasını hep birileri toplamış, şimdiden sonra da sen toparlayacak gibi görünüyorsun. görev paylaşımı yaptıktan sonra, hiç sormasan, paçaları tutuşsa acaba nasıl olur? çok önemli olmayan bir konuda dene istersen.

ayy benim esimde oyle deliriyorum valla brn bisey akkima dustumu aninda yaparim ama o ailesinden oyle gormus cok rahatlar bisey diyemiyorum babasi dunya yansa unrunda olmaz annesi kardesi herseyi yavas sakin yapar beninde canim tez bisey olcaksa hemen olmali 3 senedir evliyiz ben hadi diyince mecbur kalkiyo itekleye itekleye bi sekilde yaptiriyorum valla kendi gonlune birakmiyorum yapana kadar 10 defa soyluyorum

Bu arada ailesi de düğünden iki gün önce geliyorlar ,hiçbir işe karışmıyorlar ,cok koşturmaktan da sinirlerim bozuldu artık ,buna ayrı takılmış durumdayım
Ne desem boş biliyorum o stresi bende yaşamadım değil sadece tavsiyem ailenizle iyi vakit geçirin ve onların evinde olmanin keyfini çıkarın eğer tek yasamiyorsaniz:))

Back
X