Nişanlımla nikah kıydırmayı düşünüyoruz ama bağkur ve sigortası yok

anlamadım gıttı şu malvarlığını ... :D YANI NIKAH kıyılsın sıgorta yaptırırım ne demek anlamadım gıttı

nişanlınızın bir işi var mı? Babanın malı ile ev geçindirilmez.
Annem der ki "elden gelen öğün olmaz, oda vaktinde bulunmaz."

Ama nisanlilarmis yani ak kara belli olmstrdiye dusundummm
Pek sanmıyorum insanlar evlendikten sonra bile bazı gercekleri öğreniyor. Kıza yazık olacak nişanlısını insan üstü biri olarak görüyor annesini falan sikayet ediyor. İnsallah annesinin kıymetini anlar. Sanırım daha ergenlikten cıkmamıs.

Hicbir sey anlamadim ben bu konudan

Calisiyorsa sigortasi olmali zaten.

Bagkur'u sigortasi olmayana devlet nikah kiymiyor muymus? Basliktan bunu anladim ben.

Sigortanin nikah oncesi sonrasi mi varmis?

Kafamda deli sorular:110:

Ah Bergutay ah ne büyük hatalar yapıyorsun.
İnan sana o "mal varlığı" da kalsa, sen açlıktan ölsen de şu forumdaki kimseye ne yararı var ne zararı...
Bu kadar insan sana yardım için yazıyor, seni hatalardan döndürmeye çabalıyor, bir durup demiyorsun ki herkes neden bana karşı çıkıyor.

Tutturmuşsun nişanlım da nişanlım, mal varlığı da mal varlığı. Başkasıyla mı karıştırıyorum bilmem 3 erkek kardeş diyorsun bildiğim 2 de görümce var. 3-5 farketmez o mal varlığının nişanlına kalacağını nerden çıkartıyorsun? Abisi polisse polis. Adam çabalamış olmuş. Senin nişanlın bir meslek edinememişse bu abisinin payını yeme hakkı mı veriyor?
Abisi belki günlerce gecelerce evde eşini bebeğini yalnız bıraktı hala bırakıyor. Her gün hayatını tehlikeye atan bir işi var, namlunun ucundasın, esnaf babanın yanında takılmaya benzemez bu. Mal size kalsa da boğazından nasıl geçer? başkasının hakkını yiyeceksin, öbür tarafı hiç mi düşünmedin?

Ayrıca adam sana küpe almak için parayı senden alıyor, istediğin ev tutulmuyor, ama 2 laftan biri mal varlığı, bu nasıl mal varlığı allah aşkına? sen 750 tl para bulunca ne yapacağını şaşırıyorsun, daha ortada çeyizin yok evleneceksin, hala nişanlın istemiyor diye çalışmıyorsun. Çalış, paranı kazan, evini istediğin gibi döşe... Biliyorsun kız tarafının da alması gereken çok şey var. Erkek tarafının o anlamadığımız malına güvenme bu kadar. Yarın bir gün ne olacak ben sana söyleyeyim, "babanın evinde ne gördün ki?" "sen babanın evinden ne getirdin ki?" diye bahanelerle muhtemelen eski, kullanılmış şeylerle evini döşeyecekler.

Parayı ve bir erkeği hayatında bu kadar yüksek yerlere koyma. Benim eşimin de öyle süper bir işi, mesleği yok. Babası da çok varlıklı. Zaten ona güvendiği için hayatını laylaylom yaşamış, bir baltaya sap olmaya hiç uğraşmamış. Ama kayınpederimden tek kuruş para almıyoruz. Her ay gönderiyordu hiç istemememize rağmen. Bir gün kendisine açıkça "baba allah razı olsun, ama biz kendi yağımızda kavrulalım, sen merak etme acil bir şey olursa, ihtiyacımız olursa ilk geleceğimiz kişi sensin, ama şimdi kendi ayaklarımızın üzerinde durma vakti" diye reddettim. 1 aydan kısa sürede doğumum olacak Allah izin verirse, belki o dönemde biraz destek isteriz, hastane masraflarımız ne olacak belli olmaz. Fazla mal göz çıkarmaz, her ay alıp yemesini bende bilirdim. Ama başkasının parasına güvenerek kendi hayatını yaşayamazsın. En basit kararı bile kendi verme özgürlüğün olmuyor. Kendi paranı özgürce harcamak varken neden bu köleliği kabul ediyorsun?

Yaşın çok küçük, ama ailen de mi hiç uyarmıyor? Veya bir dostun?

Bergutay konularının hepsini dün gece okudum..Hepsi "nişan,nişanlıyim,nişanlılık.."Bu yüzden rüyam da gelen geçene nişan yüzüğü taktim..:KK53::KK53:
Lütfen kendi ayaklarının üstünde durana kadar evlenme..Burada yazılan her tavsiyeyi okumanı öneririm.Bir mesleğin varsa çalış hayatını kazan..

Canim

Bence sen butun bunlari unut hemde acil olarak unut

Konularina baktim da

Durum bence vahim

Beni vurur falan yazmışsin ben burda okurken tuhaf oldum

Daha cok gencsin ve bir hata yapmissin. ama bunu nisanlina solemeyi duaunmuyorsan baska bir yolunu bul lutfen
Nasil tuhaf oldum anlatamam
Beni vurur demissin ya

Boyle bi adamla nasil evlenirsin, aklim almiyor

Bu kizin saydigi dinledigi biri varsa eger
Yardimci olsun bu kizcagiza
Yaptigi akil kâri degil
Allah muhafaza

Durumu ciddi
3. Sayfa haberlerine çikmasin olay

adamın parasını sadece nişanlınıza devretmesi kadar tuhaf bir şey varsa o da zaten polis olan oğlu kendini kurtarmış ona vermese de olur yazmanız. şaka mı bu ? isterse trilyoner olsun sizin nişanlınız da bir zahmet çalışıp polis olsaymış. liseye giden de küçük demişsiniz . büyüyecek o çocuk . onun hakkını kim kime verebilir? hele siz onun hakkı üzerinden yorum yapma hakkına sahip değilsiniz. sanmıyorum ama nişanlınıza verse bile dava açınca zaten alır hepsi kendi miraslarını boşuna hayal kurmayın. ay bir de bunu normalmiş gibi yazıyorsunuz . başkasının malı üzerinden hayal mi olur ? ayrıca sizi kandırıyor . gözünüzü açın biraz . o baba asla o malları nişanlınızın üzerine yapmaz. yapcak baba çoktan başlatırdı sigortasını. siz bu sigorta işlerini de bilmiyorsunuz kandırıyor. bence resmi nikahı yaptırıp düğün bile yapmayabilir. geçiştirecek ya da . çoğu istediğiniz olmaz zaten nikah yaptık diyebilecek biri gibi duruyor anlattıklarınızdan . kardeşine bunu yapan size ne yapmaz .

Back
X