Nişanlımla nikah kıydırmayı düşünüyoruz ama bağkur ve sigortası yok

Mal varlığını nisanlima verecek diye biliyorum çünkü büyük oğlu polis ikinci oglu nişanlım ve üçüncü oğlu da yeni liseyi bitirdi polis olan zaten kendini kurtarmış ona vermeye gerek yok diye düşündüm küçük kardeşi ise o kadar mal varlığını küçük çocuğa emanet edecektir diye düşünmüyorum ve nisanlima gelince altlarındaki araba nişanlım kayınpederin yanında destek olarak araba alındı ve babası yılbaşında yani ocak ayında emekli olacak diyordu böyle yani
çok saçma baba niye malını devretsinki..
Polis eşiyim ve abi için söylediğiniz düşüncenize çok sinir oldum. İster küçük olsun ister büyük tüm kardeşlerin baba malında eşit hakkı vardır aksini düşünen uygulayan mal kaçırmiş olur. Bilmem farkındamısınız ama Adalet diye bir kavram var . Durumum iyide olsa ne kendi babamın malindan olan hakkımı kardeşime veririm nede kayınpederimden kalan maldan vazgeçerim... Ki vazgeçmedimde zaten...

Aile Nasıl aile anlamadım mal varlığını devredene kadar neden bekliyorlar veya bekletiyorlar sigorta işini enazından asgari ücretten yatırılır herşeye lazım sonuçta
Bergutay düğün işini aksatmaya meyilli aile nikaha karşı ılımlı olacaklar mı
Siz nişanlınla gezip tozsanız aileler kendi halletse öyle büyük işleri

Hanımlar nişanlımla nikah yaptırmayı düşünüyoruz ama şuan bile ellerimde ki bir durumdan dolayı ayda iki kere hastaneye gidip sürekli ilaç yazılıyor nisanlima sigortan yok aşkım nikah kıyıldığı zaman çok fazla ücret ödenir sigartani yaptırıp öyle nikah kıydıysak dedim nişanlım ise nikâhımız ne zaman kiyilirsa bir gun sonra hemen sigortami yaptırmaya gidecem dedi yaptırmaz diye düşünüyorum çünkü babası mal varlığını üstüne devrettiği zaman o zaman zaten sigortası yapılacak diye babası üstüne devredene kadar sigorta yapturmicam dedi ve nisanlimgil 3 erkek kardeş yani mal varlığını kesin nisanlima devredecek diye birşey de yok eğer olursa diğer kardeşleri hemen babasını caydırır diye düşünüyorum ben nasıl ikna edebilirim de biran önce sigortasını baslattirmaliyim

Sigortasi bile yok ama mal varligi var. Ve varlık sgk ya engel.

Kesin gss ile fakir kaydi vardir. Yesil kart gibi bir seyden yararlaniyordur...

Ne tuhaf is. Neyse.

Madem zengin ilaclarini ozel aliversin ya da sana ozel saglik sigortası yapiversin.

Böyle böyle yakın kendinizi....

Şimdi çalışmıyorsun, çalışmana nişanlın olacak adam izin vermediği gibi bir de çocuk gibi babama söylerim diyor...Babasının yanında çalışan kendi işi olmayan bir adam üstelik nişanlın, babasının mal varlığını çocuklarından birisine devretmesi ileride başınızı belaya sokar, bu düpedüz mal kaçırmaktır ve diğer kardeşler haklarını söke söke alırlar....

Nişanlının düğünü ertelemesi hakkında bile endişelerin var ve garantiye almak için erkenden nikah kıymak istiyorsun ...Kafanda hala soru işaretleri olan adamla....

Sana nikahtan sonra sigorta yapacağım diyor, buna bile inanmıyorsun ama erkenden evlenmeyi düşünüyorsun öyle mi.....

Kız kardeşim olsaydın seni evi kitler bu adamla evlendirmezdim. Aklını başına topla, güvenmediğin bir adamla, üstelik senin çalışmana izin vermeyip seni, senin kişiliğini, senin tercihlerini yok sayan bu adamla evlenmek için ne bu acele...Hayat boyu ezilmek için mi?
Çok doğru yazmışsın sagol canım teşekkür ederim

çok saçma baba niye malını devretsinki..
Polis eşiyim ve abi için söylediğiniz düşüncenize çok sinir oldum. İster küçük olsun ister büyük tüm kardeşlerin baba malında eşit hakkı vardır aksini düşünen uygulayan mal kaçırmiş olur. Bilmem farkındamısınız ama Adalet diye bir kavram var . Durumum iyide olsa ne kendi babamın malindan olan hakkımı kardeşime veririm nede kayınpederimden kalan maldan vazgeçerim... Ki vazgeçmedimde zaten...

kimsenin mal varlığını bırakacağı yok bence iki kafadar kendi aralarında kuruyorlar.
Daha nişanlı kız abinin ihtiyacı olmadığına düşünüp karar vermiş. :KK70:
ben kendi babamın mal varlığına kimin ihtiyacı olup olmadığına düşünemem adam daha ölmeden miraslık olmuş haberi yok.
ay konu sinirimi bozdu.

Hanımlar nişanlımla nikah yaptırmayı düşünüyoruz ama şuan bile ellerimde ki bir durumdan dolayı ayda iki kere hastaneye gidip sürekli ilaç yazılıyor nisanlima sigortan yok aşkım nikah kıyıldığı zaman çok fazla ücret ödenir sigartani yaptırıp öyle nikah kıydıysak dedim nişanlım ise nikâhımız ne zaman kiyilirsa bir gun sonra hemen sigortami yaptırmaya gidecem dedi yaptırmaz diye düşünüyorum çünkü babası mal varlığını üstüne devrettiği zaman o zaman zaten sigortası yapılacak diye babası üstüne devredene kadar sigorta yapturmicam dedi ve nisanlimgil 3 erkek kardeş yani mal varlığını kesin nisanlima devredecek diye birşey de yok eğer olursa diğer kardeşleri hemen babasını caydırır diye düşünüyorum ben nasıl ikna edebilirim de biran önce sigortasını baslattirmaliyim
Niye sigortalari yok anlamadim sebep nedir?
Sigortasi bile olmayan adamla nikah kiymak icin neden acele edersin onu da anlamadim.
Cok kucuksun henuz.
Ogretmenmisin?
Aciksasi karisik bir hayatin icine dalmak uzere gibisin.
Ailen ne diyor nikah icin?
Gizli mi kiyacaksiniz?
Bu arada mal varliginin nisanlina kalacagindan nasil eminsin bu kadar?
Emin ol kp vefat ettiginde toplu igneyi bile paylasirlar.
Gerekirse mahkeme yoluyla alirlar diger kardesler

Valla sevgili konu sahibi, bu kosulda nikah cok gereksiz. Dugunu ertelemek istiyorlarsa surekli olarak,sizin nisanli olarak o tarihi beklemeniz daha mantikli.nikahli olarak beklemek luzumsuz yipratir
Ve nacizane dusuncem, sevisilmeyecekse nikaha gerek yok. ;) dugunu bekleyin derim

Sen annesi vuran ve nişanlina anneni şikayet eden kizsin sanırım? Anneni mumla arayacaksın eğer o kişiysen. Ayrıcaaa düğün ocakta sen şimdi nikah kiydir zaten olucak günü gelince bukadar hızlı koşarak gitme önünde birsürü taşlar var düşersin azıcık mantığını kullan canım benim.

Arkadaşım baştan aşağı sakat, mantıksız iş yapıyorsunuz. Çalışmaya izin vermeyen nişanlı, olmadı babasına şikayet eden nişanlı, doğru düzgün çalışmayan, evlendikten 1 gün sonra sigorta yapacam diye abuk bir şartla gelen nişanlı, vs vs. Eski konularında daha bir dolu abuk sabuk mevzu ve şart var. Bu adamla evlenerek hayatının hatasını yapacaksın. Bir zaman sonra " kk' da beni hiç tanımayan kadının biri bile söylemişti de ben sallamamıştım" dersin.
Ayrıca kendi malın gibi üstüne konmayı düşündüğün kayınpeder mirasını yanlış hesaplamışsın. Senin nişanlın evlat da, diğer ikisi saksı mı da miras hakları olmasın? Birinin mesleği varmış, öbürü de küçükmüş. Bunlar baba mirasından hak almama sebebi değil, orada saçmalamışsın kusura bakma da.

nişanlının sağlık sigortasından yararlanmak için nikah yaptırmayı düşünüyorsun doğru mu anladım?şuan nasıl tedavi oluyorsun babanın üzerine mi?kıyılacak nikah düğün tarihini öne çekmez bence şuana kadar nasıl tedavi oluyorsan öyle ol

Back
X