Nişanlımve ailesi

eminedemir88

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
33
0
16
Manisa
nişanlım öğretmen adayı ve atanamadı. 1 yılı aşkın süredir nişanlıyız. Nişanlılık süreci yıpratıcıdır bilirsiniz. atanamadığı için düğünümüzü yapamıyoruz. ailesinin durumu pek iyi değil. annem sürekli kaç altın takacaklarmış diye soruyor . açıkçası bende takılmasını istiyorum çünkü birikimimiz yok. nişanlım babam nasıl taksın diyor. atanırsam ben aileme maddi yardım yaparım diyor. benim ailemin hiç beklentileri yok açıkçası ben istemiyorum yardım etmesini. benim ailem bana bir sürü çeyiz yaptı bütün beyaz eşyalarım alındı. onun tararfında hiç hazırlık yok. düğün tarihimiz bile belli değil. Nİşanlı oğulları var hiç birikim yapmamışlar aslında iyi insanlar ama belli noktadan sonra maddiyata dayanıyor. ben çalıştığım için bu zamana kadar ona hep yardımcı oldum. o okurken destekçıtım ona bu saatten sonra biraz da ondan ve ailesinden beklenttilerim var düşündükçe sinirlerim zıplıyor. Atanamadığı için sıkıntı çekeceğimize mi yanayım, parasızlıktan düğünümümüzün olmamasına mı yanayım bilemiyorum kızlar bana dua edin.
Yorumlarınızı bekliyorum.

merhaba, nişanlınız atanmadığı için düğün tarihinizin belli olmaması bana göre normal. çünkü sonuçta evin masraflarını asıl erkek karşılar. eğer atanmadan evlenirseniz daha büyük sorunlar yaşarsınız.
hem ailesinin durumu iyi değil diyorsunuz hem de takıyı biraz fazla istiyorsunuz. böyle düşünürseniz sadece kendinizi yıpratırsınız. madem durumlar iyi değil kendi birikiminizi kendiniz yapmaya çalışın. nişanlınızın atandıktan sonra destek olmak istemesi sadece düğüne kadar gibi anladım. yani bir bakıma düğün masraflarını kendi karşılamayı düşünüyor.
nerelisiniz bilmiyorum ama bende ve ablamda da aynı oldu. benim ailem de beyaz eşyaları aldı bir sürü çeyiz yaptı. bizim burda öyle olur. sadece mobilyalar ortak alındı. yani karşı taraf aslında çok fazla masraf yapmadı. erkek tarafında pek de bir hazırlık olmaz zaten kız evi gibi. abim evlenirken bana garip gelmişti. düğün yaklaşıyor birşey yapmayacakmıyız diye ortada dolandım durdum. çünkü ablamın düğününde neredeyse 2 ay öncesinden başladık hazırlıklara. çeyizdi oydu buydu derken daha çok iş oluyor.
ki zaten sizin daha tarih belli bile değil.
çok fazla beklenti içinde olmayın çünkü üzülen yine siz olursunuz. ne kadar yüksek beklenti o kadar büyük hayal kırıklığı demektir.

Hiç canınızı sıkmayın eğer nişanlınız iyi bir insan ise gerçekten gerisi hikaye..Yazınızı okurken aklıma küçük yengem geldi :) Ozaman evlenirken ailesi çok zengin yengeme daire bile verdi babası, ama dayım o kadar iyi değildi durumu o zaman nerdeyse çoğu şey sonra alınır denildi yengem hiç umursamadı sonradan öğrendikki takıyı bile ikisi arasında anlaşıp tanıdık kuyumcudan kiralamışlar başkalarına karşı .Bu zamanda çok az kadın böyle bir şeyi kabul eder..Şuan 2 çocukları var dayım başının üstünde taşıyor yengemi zor günde yanında olduğu için sıkıntı çıkarmadığı için..Elinden gelse yapacaktı çünkü.. Ama şimdi işleri büyüttü yengemin altına araba bile çekti dayım..
Ben her zaman eşlerin birbirine zor günde destek olması ama gerçek anlamda olması gerektiğini düşünüyorum şayet bu değecek kişilere olmalı..

hissettiklerini anlayabiliyorum .bazı yerlerdede yazdım.
bilmiyorum şans işimidr kader kısmetmi kimi geline herşey yapılıyorken kimine böyle hiçbirşey.
nekadar takmasanızda ne kadar nişanlınızı sevsenizde eğer birşey yapılmazsa içinizde kalıyor bazı şeyler gücünüze gidiyor.
çünkü adetlerimiz belli bir düğüne gittiğinizde bile burnunuz sızlar
bu durum böyle kabullenebiilyorsanız mutlu olmaya bakın.beklenti içinde olamayın. tabi birde anne olayı var anneler kızalrının çok iyi bir evlilik yapmasını ister.yarın size bişey demesede aman benim kızımında hiç şansı yokmuş diyiverirler

ben durumu iyi olduğu halde çoluğuna çocuğuna evlenirken hiçbir şey yapmayan insanlar tanıyorum. sizin durumunuz gayet normal. maddiyat olsaydı hazırlanırlardı diye düşünüyırum. yok ama ben zengin kv kp isterim diyorsanız bilemem.

kusura bakmada bu takı muhabbetini anlamıyorum ailenin beklentisi yoksa neden kaç altın takacaklar diye soruyor?kendin söylemişsin durumları yok diye sırf sen istediğin altına sahip ol diye o kadar borca kimse girmez ha girsede düğün sonrası takıları kuzu kuzu bırakırsın üzgünüm ama gerçek bu...düğün yaparken ailelerden destek beklemek bana cok anlamsız geliyor ki bence öncelikli sorun nişanlının atanana kadar baska bir iş bulması

Nisanlin atanmamis olabilir..bu atama olana kadar boş duracağı anlamına gelmiyor..dershanelere bakabilir..arta kalan zamaninda özel ders vereebilir..sen de calisiyormussun..bu kadar sorun olmamali diye düşünüyorum...
Altin meselesine gelince..kimse kimseyi zorlayamaz miktar konusunda..kim ne takarsa kendi sanindandir..bana çok saçma geliyor bu olayin pazarlığı..aileniz belki bunu yapmamış ama dile getirmek de yanlış bana göre..el birliği ile herşey hallolur..caninizi sıkmayın..

bence nişanlınız atanmadan evlenmeyin
takı konusunu sa çok büyütmeyin
benim eşimin tarafı çok zengin
bi çöplerini bile görmedik
eltime evlenir evlenmez ev alınmış içi dayalı döşeli
altın desen,kolu görünmeyecek şekilde
benim düğünümde biraz ailem yardım etti saolsunlar,gerisini eşimle ben
ilk başta annemde çok üzüldü niye takmadılar diye
ama şimdi diyor ii ki takmamışlar
bi de böyle olanlar var,bi de böyle olsa daha çok üzülürdün
siz mutluluğunuza bakın
alternatif şeyler araşştırın
nişanlızla ömür boyu mutluluklar

Allah kolaylık versin, işiniz çok zor. Maalesef artık öğretmenlerin atanması oldukça uzun zaman alıyor. Yeni mezunları dersaneleri çok cüzi bir miktara çalıştırıyor ama özel ders verirse biraz daha iyi para geçebilir eline.

Ataması olmamış, işsiz güçsüz bir erkek nasıl düğün yapabilir ki? Anlamadım gerçekten o yüzden soruyorum.

Hadi ailesinin durumu iyi düğün yapıldı bu adam nasıl ev geçindirecek?

Kafanızın bu konulara takılmasını sadece nişanlılık sürecinin verdiği strese bağlıyorum mantıklı açıklamaları yok çünkü.

Ailenin durumu iyi değil diyorsunuz. Öyleyse şayet nasıl altın yapacaklar? Eğer anneniz bu durumu biliyorsa neden soruyor bunu?

Sizin paraya önem vermeyen ve gerçekten iyi niyetli birisi olduğunuzu düşünürsek;

Acaba ailesi size karşı ilgisiz mi, yani arayıp sormuyor mu?

Hem maddi açıdan sizi tatmin edemeyecekler, hem de alakasız mı duruyorlar? Hem kel hem fodul misali. Öyleyse şayet haklısınız çünkü insan bazen sadece gönlü olsun bir güzel söz bir iltifat işitsin istiyor. Yani kızım durumumuz yok olsa inan sen en iyilerini hakediyorsun deseler bile yeter diyebilecek olgunluktaysanız diyecek sözüm yok.

Ayrıca nişanlınızın ailesinin durumu gerçekten iyi değilse -ama samimi olarak- o zaman tabi ki yardım etmesi gerekebilir. Ailesini parazit gibi görmemeniz lazım yani. Ama dedim ya niyet gerçekten çok önemli.

Sonuç olarak bu gözlemleri yapabilecek kişi sizsiniz. İyi niyetli ama gücü yetmeyen insanlarsa, sizde nişanlınızı seviyorsanız insanlık namına canınız sağ olsun demek düşer size. Şayet art niyet varsa, ailesi sahiden sömürme peşindeyse, nişanlınızda safsa bu evlilik hususunda iyice bir düşünün derim. Sağlıcakla...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…