Ataması olmamış, işsiz güçsüz bir erkek nasıl düğün yapabilir ki? Anlamadım gerçekten o yüzden soruyorum.
Hadi ailesinin durumu iyi düğün yapıldı bu adam nasıl ev geçindirecek?
Kafanızın bu konulara takılmasını sadece nişanlılık sürecinin verdiği strese bağlıyorum mantıklı açıklamaları yok çünkü.
Ailenin durumu iyi değil diyorsunuz. Öyleyse şayet nasıl altın yapacaklar? Eğer anneniz bu durumu biliyorsa neden soruyor bunu?
Sizin paraya önem vermeyen ve gerçekten iyi niyetli birisi olduğunuzu düşünürsek;
Acaba ailesi size karşı ilgisiz mi, yani arayıp sormuyor mu?
Hem maddi açıdan sizi tatmin edemeyecekler, hem de alakasız mı duruyorlar? Hem kel hem fodul misali. Öyleyse şayet haklısınız çünkü insan bazen sadece gönlü olsun bir güzel söz bir iltifat işitsin istiyor. Yani kızım durumumuz yok olsa inan sen en iyilerini hakediyorsun deseler bile yeter diyebilecek olgunluktaysanız diyecek sözüm yok.
Ayrıca nişanlınızın ailesinin durumu gerçekten iyi değilse -ama samimi olarak- o zaman tabi ki yardım etmesi gerekebilir. Ailesini parazit gibi görmemeniz lazım yani. Ama dedim ya niyet gerçekten çok önemli.
Sonuç olarak bu gözlemleri yapabilecek kişi sizsiniz. İyi niyetli ama gücü yetmeyen insanlarsa, sizde nişanlınızı seviyorsanız insanlık namına canınız sağ olsun demek düşer size. Şayet art niyet varsa, ailesi sahiden sömürme peşindeyse, nişanlınızda safsa bu evlilik hususunda iyice bir düşünün derim. Sağlıcakla...