Nişanlıyım 4 ay sonra düğünüm var her an bitirebilirim....

Nişanlının babanın yanında çalışması sıkıntılı bir durum
Borç ne borcudur, ne zaman bitecek bilginiz var mı
Bir şeylerden emin olana kadar evlenmeyin, sonradan çözmek zor
Bir de kayınvalideniz; o nasıl bir şey ben sana soracağım ! Adamın ağzını yırtarım ya, kim sanıyor kendini
Durum çok iç açıcı görünmüyor, evliliğin acelesi yok, taşlar yerine oturmadıkça, sen yerinden kıpırdama sakın

Ben sana kendimden örnek vereyim. Eşimle bundan 3 sene önce tanıştık kendisi başka şehirdeydi. Benim şehrimde iş buldu hemen herşeyi arkasında bırakıp benim yanıma geldi. O gelmeden ben evi tuttum içini boyattım, kendim temizledim, eşyaları taksitle aldım evi döşedim vs. kendisi bir bavulla geldi yanıma. Neyse bu taşınma işleminden sonra burdaki işinde sıkıntı çıktı giremedi ve işsiz kaldı. bir arabası vardı ama borcu bankada olan...diğer kredi kartlarını hiç saymıyorum düşün yani. Benim küçük bir işyerim var kazancım belli ama bir çare düşünmemiz gerekliydi çünkü işler sarpa sardı. Eşimi daha 3 aydır tanıyordum bu arada:)))) kredi çektim 10 bin hemen kapattım onun kredi kartlarını, işyerimde kazandığımla hem kendi borcumu hem onun araba kredisini çıkarıyordum. Eşim gün geçtikçe bunalıma girmeye başlamıştı...Sürekli iş arıyor fakat bir türlü bulamıyordu benim yanımda zamanını geçiriyordu çoğu zaman. Bu sıkıntılarının içinde ailelerle tanışmamız gerek, eşim uzakyol gemi kaptanı olacak ama 4 tane sınavı daha var geçmesi lazım o ayrı bir dert yani anlayacağın işin içinden çıkamadık. benim takındığım tavır herşey düzelecek bu işyeri bize yeter falan filan işte maksat moral. Bir iş buldu hemen yapıştı aylık 1000 tl ye mecbur hiç yoktan iyidir dedik. Hemen aileleri tanıştırdık 1000 km uzaktan geldiler. Nişan yaptık, ama 1 ay sonra işe dayanamadı bıraktı. gel birlikte çalışalım benim işyerinde dedim ve bismillah dedik birlikte çalıştık. Rabbim öyle yardım ettik ki düğünümü falan herşeyi kendimiz yaptık. Sonrası kaptanlık sınavlarını başarıyla kazandı 8 ay gitti işini kaptı geldi şimdi hamileyim çok mutluyuz Allaha şükürler olsun. Hiç bir sıkıntımız kalmadı...Eğer sen daha başında bunları düşünüyorsan gerçekten sevememişsin ne kendine nede ona yazık et...Rabbim sabredenlerin yanında....belki sana biraz rehber olur bu anlattıklarım...benim eşimde koç burcu Allah yar ve yardımcın olsun.

gecen gun enıstenlerle çıktın,cokta guzeldın..ama o göremedı mı,o guzellıgı:)

ılıskın mayın tarlasıyla dolu haberın olsun..

hem maddıyat..

hem kaynananın o sözü..

hem nısanlının tepkılerı.. hepsı ısaret olacaklar ıcın..

yürümek ıstıyosan buyur..

Tatlım nisanlim istan cikarildi ve dort ay once issizdi. Uzunda suren bir issizlik donemi oldu. Dugune 3ay var ne yapicaz diordum kiziyordu ediyirdu. Dugunle evle ilgili hicbirsey yapmiordu. Bir ay once ise girdi ve hersey tam gaz oluyor.yani erkekler kafasinda bazi sorunlar varken baska seye adapte olamiyor bence nisanlinin bazi dertleri var(belki babanla calismasi bile koyuyor olabilif) . Duygusal konular icin bir sey diyemiorum(nisanlina arkadad demen,kaynananin sana tavri falan) ama 4 ay dugun hazırlıkları icin yeterli merak etme. Yetistirrisin yani. Ama diger konulari tekrar düşün derim ben...

Kaç yaşındasın? Bu çocuk kaç yaşında? Keşke bu kadar aceleye getirmesen, daha iyi tanısan. Lafla romantik olmak kolay, ama asıl günlük hayatta sana nasıl davrandığı önemli. Buradan bakınca, çok değer veriyor gibi gözükmüyor. Ne ailesi ne o bu evlilik için hevesli sanki.

Bekle derim..bir bahaneyle uzat bu nişanlılık sürecini. Daha iyi tanı, emin adımlar at.

Birde ne gibi borçları var acaba?

.

Ayrılmayacaksan bile bu ilişki üzerinde uzuuuun uzun dur derim. Zira bir değil birden çok sebebin var.

Herkese binlerce kes tesekkürler Allah razı olsun hepinizden çok içten yazdıklarınızdan... İsteyecegım sadece dua "Allah hakkımda ne hayırlıysa beni ona itsin..." ✋😔

insanlar mutlu olmak icin
bir ömrü paylasmak icin evlenir
olumlu insanlar hayatiniya hayat katar
negativ insanlar ömrünüzü yer bitirir
bu aile sizin ömrünüzü kemirmeye baslamis bile
hadi aileyi gectim
nisanliniz basta bir kere
evlenmek icin bir degil binbir kere düsünün derim

Kac yadinda,borclari niye var?
Tatlim dikkatli ol bence!!
Sakin ailesi ogullarina güvenmedikleri icin geride kaliyor olmasin?
Ne demek ya 4 ay?
Simdiden hazirlanmali,hele uygun bi ev bulmak ha deyince olmuyor ki?

Borcu bitince evlenin, aceleye hic gerek yok.. Olmuyosa surekli pasif kaliosa birakin gitsin. Ben olsam sirf annesi yuzunden birakirdm, bn sana sorarim ne demek ya..

Burçları tek tip görmem aslında, çok derin konulardır ama benim eski sevgilim de koç burcuydu. Çok kısa sürdü ilişkim. Çünkü o da çok yavaş ve pasif bir insandı. Erkeğin böylesi hiç çekilmez bence.
Annem babam üzülür gibi bir sebeple hayatlar feda edilmemeli. Sorumluluk almayı bilen aktif adamlar evliliği kaldırabilir ancak. :/

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Allah hakkinizda hayirlisini versin..
Benzeri durumu hatta ve hatta dahada beterini bende yasamistim. dügünümüze 3 ay kalmisti ve elde hicbirsey yoktu:)
Sözümde istedigim elbiseyi giyemedim. Neymis efendim kayinbaba begenmemis cok acikmis.
Hersey pahali geliyordu falan filan.
Sonuc: AYRILDIK....

Rabbim yardimiciniz olsun, böyle insanlarla ugrasmak cokkkkkkkk zor...sabir isi cidden....

["sorucam bensana"

Aşık insanların gözleri kapalı kulakları sağır olur derlerdide pek inanmazdım şimdi inandım . Seve bilir sevmeyebilir kayınvalide eger tavır göstermesi gerekiyosa
keşke biraz daha uzun alsaydın kızım deyip hep tatlı uyarı yapıp hemde gönül alabilirdi ?
Düğün tarihini ileri bir tarihe alıp biraz daha birbirinize göre olup olmadığınızı emin olun belki maddi yönden biraz rahatladıktan sonra belki değişim görebilirsin.,
Düüğünden sonrada çok borcunuz olucak eger borcum var deyip şimdi bişey yapamıyorsa o zaman yapar ama nişanlın çok zorlanır tabi sende ...

Bende evlenirken esimin ailesinden yardim almadim hic bir seye karismadilar. Ben istanbul disindaydim esim istanbulda. Gitti evi 7000 tlye yapti. Kendi aile apartmanlari bir dairede bize verdiler allah razi olsun. Sonra evlendik. Esyalar tabi tahmin edersiniz istedigim gibi degil ama 5 senede toparladim yeniledim vs. Halada karismaz kendi ailesi biseye iki cocugumuz var onlaro bile gormeye gelmezler. Bir cop getirmediler umrumdada degiller. Esimle mutlu olduktan sonra gerisi boş. Seninkinin seni sevdiginden eminsen ayrolma esyaydi dugundu hallolur. Ama senide umursamiyorsa yol yakinken vazgec gercekten zor yani

Rahat insanları oldum olası sevmem, ben daha nişanlı bile değilim ama erkek arkadaşım askerdeyken düğün mekanlarının fiyatından mobilyacılara, perdeye kadar herşeyi araştırıp öğrenmiştim. Kaldı ki sizin 4 ay gibi bir süreniz var, gelinliği, evin bulunması, düğün mekanı, mobilyası var. Sonra koşturacaksınız ne kadar kısıtlı zaman o kadar terslik, gerginlik bence, yumurta kapıya gelince paçalar tutuşur harekete geçerler. İşiniz zor valla.

Son düzenleme:
Herkese cok tesekkür ederim arkadaslar... Durumu anneme anlattm o da babama çıtlatmış her nr kadar kızsada en kısa zamanda konuşup nikah tarihini erteleyecegm. Borç harç bitsin bahanesi ile hem daha da iyi tanımış olacagım...

evleneceğin kişi hakkında aklında en ufak bir soru işareti en ufak bir acaba kalmaması gerekiyor.
Nişan bozmuş biri olarak sana bunu söyleyebilirim

benim eşimin ailesi de böyleydi,,,, yani anlatsam inanılmaz ama ben eşimi çk sevdiğim için, yani böyle mobilyanın eşyanın üstünde çok durmadım, hatta kendi gelinliğimi kendim aldım eşimde kendi damatlığını,,, öenmli olan nişanlı seviyor musun ? oda seni seviyor mu? bu insanla bir ömür boyu geçirmek istiyor musun? birde nişanlının aldığı eşyaların taksidini kim ödeyecek evlenince siz mi yoksa ailesi mi?

Gün geçtikçe daha cok soguyor ve daha çok yoruluyorum.. Böyle bir evliliği kaldıracak kadar güçlü verici hissetmiyorum kendimi.. Şahıs olarak iyi birisi ama olaylara bakıs acısı benı anlamayısı haksızmıyım dediğimde susuşu... Ve daha nicesi ... Artık evlilik hayali kurmuyorum... O derece ... Hayırlısı dedim gectim... Ailem bezdiğimi bıktığımu biliyor o yeter
her an herşey olabilir...

Cok mantikli bir karar vermissiniz, hem sakin hem de mantikli...
Ikincisi de kayinvalide adayinin bir daha sakin oyle konusmasina musaade etme, ayni sey bana dense, buyrun sorunuzu alayim diye dikiliverirdim yanina...
Iyi olmus, ailenizin tavri yerinde olmus, oyle azarlayiverecekleri, evlilik budalasi bir kiz olmadiginizi gormusler...
Millet ne der diye apar topar dugun yapan aileleri gordukce, cok saygi duydum ailenizin tavrina...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…