Nişanlıyken dini nikah yapan var mı?

Dramaquen25

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2025
29
17
3
Düğünümüz şubat ayında olacak. 1 aydır da nişanlıyız fakat ailesi ailemle görüşmüş ve bu hafta dini nikah yapılmasını istemiş annem de kabul etmiş iş işten geçtikten sonra bizim haberimiz oldu. Açıkçası bu teklifi biz nişandan önce konuşuluyor diye bekliyorduk öyle muhafazakar bir aileler çünkü. Konusu falan açılmayınca benim içim rahatlamıştı çünkü ben pek o kafalarda biri değilim. Nişanlım bu konuda ılımlı çünkü dini açıdan onun bakış açısına göre fiziksel temaslarımız ibadet ederken ona huzursuzluk veriyormuş. Benim ciddi derecede karşı çıkmama bir sebebim de yok çünkü açıkçası dini nikahın bu şekilde kabul edilebilirliğine de inanmıyorum aynı şekilde davranmaya devam edeceğim ama bu dini nikahın gerçekleşmesi nişanlılık dönemini sekteye uğratmaz mı? ne karı koca olabileceğiz ne de nişanlı. Bazı durumlarda ikileme düşürür gibi. Gereksiz bir stres ve sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Resmi nikahtan aylar öncesi dini nikah yapanlar süreci nasıl ilerletti? Karşı çıkmam nasıl karşılanır onu da bilmiyorum çünkü nişanlım manevi olarak dinen bu konuda daha iyi hissedecek onu da biliyorum

Etrafa ilan edilmeyen hiçbir nikah geçerli değildir. Bu daha ziyade kendini kandırma ve birşeyleri yaşamak için kadınlar üzerinde baskı oluşturma şekli.

Şayet illa da dini nikah kıyılmasını istiyorsanız:
kanunen de olması gerektiği gibi, resmi nikah sonrası dini nikahınızı yaparsınız.

Ben de aynen böyle düşünüyorum ama nişanlım bana katılmıyor bana yaklaşımında da değişiklik olmayacağını biliyorum ama inanışa göre de dinen karısı oluyorum o zaman neden resmi nikahı bekliyoruz ki bu bana son derece saçma oluyor. Karısı olarak davranmam da son derece absürt olur bu duruma canım sıkıldı

Dini nikahın tek başına dinen geçerliliği yok ne yazık ki. Nikahta esas olan meşruluktur. Dini nikah toplum nezdinde kabul görmez. Yani boşanma olsa sizi hukuk korumaz. Diyelim ki muhafazakar damat ailesi açısından bakalım. Onlara göre dini nikah, karı-koca olunması demek. Nişanlınız sizden karı koca ilişkisi talep edebilir. Yani hayır deme lüksünüz yok gözüyle bakabilir. Ben erken buldum bayağı zaman var.

Ben de aynen böyle düşünüyorum ama nişanlım bana katılmıyor.
Siz de nişanlınıza katılmayın o zaman. 31 yaşında, yetişkin bir kadınsınız. Bugün bu geçersiz dini nikahı kabul edin, adam yarın "hadi otele gidelim, sen benim helalimsin vb" diye dikilecek karşınıza.

Bu zihniyetin nesine ayak uyduracaksınız ? Nişanlınız daha önce de dini nikah kıyıp, evlilik vaadiyle kadınlarla beraberlik yaşamış olmasın ?

Adam size uymuyorsa, uydurmaya veya ona uymaya çalışmayın; nişanı atın.

Ayrıca dini ve resmi nikahın düğünden çok önce yapılmasını doğru bulmuyorum. Daha yeni bir tanıdığın 3 aylık resmi nikahlı olduğu kişiyle olan düğünü bozuldu. Hiç gerek yok. Evlenmeden boşanma davası olacak.

Dini nikah ile evlilik vaadinde bulunacak biri de zaten değil uzun süredir tanıyoruz birbirimizi. Nişanlımın da bu işten sonradan haberi oldu ailelerimiz karar vermiş karar verdikten sonra bize söyleme tenezzülünde bulundular.
İkimiz de bu duruma gerildik. Nişan atmalık bir durum yok istemediğimi söylesem nişanlım tepki göstermez ama doğru bir yaklaşım mı olur bundan da emin olamıyorum

Ben de doğru bulmuyorum hatta resmi nikahtan sonra bir hükmü kalmadığını da düşünüyorum çünkü dinen de insanlara duyuruluyor ve kadının hakları güvence altına alınıyor dini nikahın da amacı bu değil miydi günümüzde artık gelenek gibi oldu bence ama ailesi öyle düşünmüyor nişanlım da ibadetlerin huzursuz hissediyor diye bu fikre karşı çıkmadı ama ben sanki evlenmeden bir sorumluluk yüklenecek gibi bir huzursuz oldum tedirgin hissettim

Biz çocuk değiliz ki bize sormadan nasıl böyle bir karar alabilirler ki nişanlıma bile ben haber verdim böyle böyle söylemiş annen diye. Nişanlım ılımlı idi ama
Hayırdır ne aceleleri varmış yangından mal mı kaçırıyorlar? Nişanlılık adı üstünde tanışma evresi. Riskli bir evre. Siz rızanız olmadığını söyleyin. Zorla değil ya.

Hayırdır ne aceleleri varmış yangından mal mı kaçırıyorlar? Nişanlılık adı üstünde tanışma evresi. Riskli bir evre. Siz rızanız olmadığını söyleyin. Zorla değil ya.
Muhafazakar bir aile öyle söyleyeyim. Daha erken evlenecektik ama cenaze vs oldu erteleme durumunda kalındı. Nişanlım da yakınlık kurunca kendini sonradan suçlu hissediyor namaz kılarken üzülüyorum falan diyordu aylar önce konudan bağımsız bir şekilde sohbet ederken . onun için ikilemde kaldım zaten. Nişanlım yerine başka biri olsa kabul etmezdim

Biz çocuk değiliz ki bize sormadan nasıl böyle bir karar alabilirler ki nişanlıma bile ben haber verdim böyle böyle söylemiş annen diye. Nişanlım ılımlı idi ama
Kadının kararı önemli. Erkek ister tabi. Siz uygun olmadığını belirtin. Resmi nikahtan sonra düşünüyorum deyin.

Kadının kararı önemli. Erkek ister tabi. Siz uygun olmadığını belirtin. Resmi nikahtan sonra düşünüyorum deyin.
Ben resmi nikahtan sonra da çok gerekli olmadığını düşünüyorum. Toplumsal gelenek adı altında boyun eğebileceğim bir şey dik başlılık yapıp hem kendi ailem hem de dünür tarafıyla yüz göz olmak istemiyorum o yüzden benim için önce sonra iki türlü de bir anlam ifade etmiyor. Sadece Nişanlım açısından düşünüyorum

Ben de sırf gelenek diye yaptırdım dini nikah. Aileler için yani. Eşim de benimle aynı fikirdeydi. Ama bazen aileleri üzmemek için he deyip geçiyoruz. Onların ağzıyla konuşun. Uygun bulmuyorum deyin. Resmi nikah sonrası olsun deyin. Gelenekle mücadele etmek zor geliyor bazen. Ağızlarına göre laf veriyorum mecburen. İnanmasam da. Çok tabu yıktım aileme karşı da. Ama bazı şeylerle mücadele etmiyorum artık. Aileler önemsiyor dini nikahı ne yazık ki.

Evet önemsiyorlar benim ailem de nişanlım ibadet ediyor diye ılımlı zaten. Beni düşündüklerinden değil

sevişilmeyecekse neden dini nikah istiyor?

şaka bir yana her sey aynı devam edecekse nikahı simdi kıymanın manası nedir? bizimkiler de teklif etmisti dini nikah kıymayı cünkü esim baska sehirdeydi ve ben yanına gidip geliyordum. gayet her seyi de yasadık nikahsız kfkdkfj

bu mevzu açıldığında ben dini nilah kıyılırsa düğünün bir mantığı kalmayacağını, o zaman simdi resmi ve dini nikahı kıyıp konuyu kapatmayı teklif ettim. tabi düğünün iptal olması kimseyi sevindirmeyecekti öyle kabul ettiler bizim isteğimizi. bu arada esim sertti. biri yorum yapınca “ben evleniyorum, ben nasıl istersem öyle olacak” diyordu. o yüzden de çok baskı yapamadılar. biraz teip attılar, geçti

Nişanlınız ve ailesi dini inancı kuvvetli insanlarsa resmi nikah olmadan dini nikahın hiçbir geçerliliği olmadığını da bilmeleri lazım. Hatta resmi nikah dışında başka bir nikaha gerek de yok ama işte gel de bunu anlat insanlara. Bana kalırsa istemediğiniz bir konu hakkında baskı yaptırmayın ama siz bilirsiniz.

Ne gerek var? Huzursuz oluyorsa teması azaltsın. Bir noktada çantada keklik kafasına giriyorlar hiç girmeyin bu işe

Benim eşimin ailesi de muhafazakardı ama böyle bir talepleri olmadı zaten ben de istemezdim.
Ayrıca resmi nikah olmadna nasıl dini nikah kıyılacak
Bize kıyan hoca belge istemişti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…