• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıyken dini nikah yapan var mı?

sevişilmeyecekse neden dini nikah istiyor? 😂😂

şaka bir yana her sey aynı devam edecekse nikahı simdi kıymanın manası nedir? bizimkiler de teklif etmisti dini nikah kıymayı cünkü esim baska sehirdeydi ve ben yanına gidip geliyordum. gayet her seyi de yasadık nikahsız kfkdkfj

bu mevzu açıldığında ben dini nilah kıyılırsa düğünün bir mantığı kalmayacağını, o zaman simdi resmi ve dini nikahı kıyıp konuyu kapatmayı teklif ettim. tabi düğünün iptal olması kimseyi sevindirmeyecekti 😂 öyle kabul ettiler bizim isteğimizi. bu arada esim sertti. biri yorum yapınca “ben evleniyorum, ben nasıl istersem öyle olacak” diyordu. o yüzden de çok baskı yapamadılar. biraz teip attılar, geçti 😂
Dini nikah fikri ailesinden çıktı nişanlımdan değil. Ona da ben söyledim annen, annemi aramış böyle böyle demiş diye haberi bile yoktu. Kendi annemle de tartıştım bana sormadan nasıl kabul edersin vs diye o da savunuyor ne diyeyim ki... Kocam da kocam diyerek mi gezeceğim ben adama yoksa hâlâ nişanlım mı diye düşünüyorum

Benim eşimin ailesi de muhafazakardı ama böyle bir talepleri olmadı zaten ben de istemezdim.
Ayrıca resmi nikah olmadna nasıl dini nikah kıyılacak
Bize kıyan hoca belge istemişti :)
Etraflarında bir sürü hoca vardır cami hocası olması şart değil ki zaten o da vardır....

Düğünümüz nikahlı oldu bir gün önce imana nikahı kıyıldı. Yalniz ben nikah işlemleri icin gitmiştim . Kp de gelmişken dini nikahta yapalim dedi hayir dedim. Benim ailem yurt dışındaydı zaten ve. Onlarda böyle bişey istemiyordu. Sonra yanımda eşimin dayisi aradi , gelmsiken imam nikahida olsun vs dedi eşimde yok dedi. Ben evden çıkmadan hemen nikah yapildi onlaein şehrinde erkek kınası ertesi günde resmi nikah. Yani istemiyorsanız söyleyebilirsiniz.

Etraflarında bir sürü hoca vardır cami hocası olması şart değil ki zaten o da vardır....
Nikahta rıza şarttı istemiyorsan yaptırmazsın.
Nişan birbirinizi tanıma süresidir aslında muhafakarsa üzerine sen artık benim eşimsin baskısı da kurabilir

e tamam konussun ailesiyle
Nişanlım çok zıt bakmıyor duruma benim için dini nikah resmi nikah öncesi veya sonrası da olsa bir anlam ifade etmiyor. Bana göre önemli olan resmi nikah çünkü nişanlım daha ılımlı olduğu için onun hassasiyetini mi gözetsem diye düşünüyorum

Nişanlım çok zıt bakmıyor duruma benim için dini nikah resmi nikah öncesi veya sonrası da olsa bir anlam ifade etmiyor. Bana göre önemli olan resmi nikah çünkü nişanlım daha ılımlı olduğu için onun hassasiyetini mi gözetsem diye düşünüyorum
Sen önemsemeyebilirsin
Ama muhafazakar çevreler için nikah sonrası daha da önemsenir.
Sonuç olarak nişanlın ve ailesi gözünde sen onun artık karısı olacaksın

Sen önemsemeyebilirsin
Ama muhafazakar çevreler için nikah sonrası daha da önemsenir.
Sonuç olarak nişanlın ve ailesi gözünde sen onun artık karısı olacaksın
İşte bu durum beni tüylerimi diken dşken ediyor. Onların gözünde karısı isem ben niye hâlâ nişanlısı gibi davranacağım bu da bana tezat geliyor. Neye niçin kocamdan dikkat edeceğim ikimiz de yalnız yaşıyoruz bir kez olsun evlerimize gitmişliğim yok aklım mantığım almıyor zorla aklımıza iş düşüyorlar. Velevki yakınlaştık ne diyeceğim yani hayır daha evli değiliz mi valla kafayı yicem ya

Zaten huzursuz olunca azaltıyor çekidüzen veirto kendine de şeytan dürtüyor işte... 🤣
E böyle böyle idare edin işte az daha sabır😅 resmi nikahtan 1 saat önce dini nikah kıymıştık güzel olmuştu tavsiye ederim. Hiç bir erkeğe tam anlamıyla güvenmeyin sevin değer verin ama kendi değerinizi de kendinizin oluşturduğunu sakın unutmayın bu evlilik içinde de geçerli.

Muhafazakar bir aile öyle söyleyeyim. Daha erken evlenecektik ama cenaze vs oldu erteleme durumunda kalındı. Nişanlım da yakınlık kurunca kendini sonradan suçlu hissediyor namaz kılarken üzülüyorum falan diyordu aylar önce konudan bağımsız bir şekilde sohbet ederken . onun için ikilemde kaldım zaten. Nişanlım yerine başka biri olsa kabul etmezdim
Eee adam dini nikahı kıyıp resmi nikaha kadar teması ilerletecek.Eli kolu başka yeri rahat durmayacak,bana saçma geldi ya hemen arkasından resmi nikahı kıyın işi uzatmayın ya da düğüne kadar dini nikahı kıymayın ....

Dini nikah yapmak istiyorsanız resmi nikahtan sonra yapın. Uygun olan bu. Nisanlilikta dini nikah, nişan yapmanın amacını aşıyor. Ne gerek var böyle durumlara. Adam muhafazakarsa evli moduna girecek şimdiden.

Yani bizde nişandan sonra yapılır . Bende cok erken yaptırdım ama bizim lojmana filan sıraya gırme olayı vardı ama cokta birşey yokmus 4 ay filan var

Benim icin dini nikahim resmi nikahimdan daha önemli, ama: Dini nikah da oyuncak degil. Öylesine yapilmaz. Sartlari da var. Yapmak istemiyorsaniz istemezsiniz. Dügüne kadar ayrilik olsa (Allah korusun) resmi nikahiniz olmamis olsa bile bir cok kisinin gözünde bosanmis gözükeceksiniz. O yüzden iciniz daha rahat edecekse dügün günü yaptirin veya resmi nikah yapildigi günde. Allah mesut etsin🌸

Düğünümüz şubat ayında olacak. 1 aydır da nişanlıyız fakat ailesi ailemle görüşmüş ve bu hafta dini nikah yapılmasını istemiş annem de kabul etmiş iş işten geçtikten sonra bizim haberimiz oldu. Açıkçası bu teklifi biz nişandan önce konuşuluyor diye bekliyorduk öyle muhafazakar bir aileler çünkü. Konusu falan açılmayınca benim içim rahatlamıştı çünkü ben pek o kafalarda biri değilim. Nişanlım bu konuda ılımlı çünkü dini açıdan onun bakış açısına göre fiziksel temaslarımız ibadet ederken ona huzursuzluk veriyormuş. Benim ciddi derecede karşı çıkmama bir sebebim de yok çünkü açıkçası dini nikahın bu şekilde kabul edilebilirliğine de inanmıyorum aynı şekilde davranmaya devam edeceğim ama bu dini nikahın gerçekleşmesi nişanlılık dönemini sekteye uğratmaz mı? ne karı koca olabileceğiz ne de nişanlı. Bazı durumlarda ikileme düşürür gibi. Gereksiz bir stres ve sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Resmi nikahtan aylar öncesi dini nikah yapanlar süreci nasıl ilerletti? Karşı çıkmam nasıl karşılanır onu da bilmiyorum çünkü nişanlım manevi olarak dinen bu konuda daha iyi hissedecek onu da biliyorum :(
Nişandan hemen sonra imam nikahı yaptık.3 ay nişanlı kaldık.Şahsen ben rahatsız olmadım bu durumdan.Düğüne 3 gün kala da resmi nikah kıydık.

Benim icin dini nikahim resmi nikahimdan daha önemli, ama: Dini nikah da oyuncak degil. Öylesine yapilmaz. Sartlari da var. Yapmak istemiyorsaniz istemezsiniz. Dügüne kadar ayrilik olsa (Allah korusun) resmi nikahiniz olmamis olsa bile bir cok kisinin gözünde bosanmis gözükeceksiniz. O yüzden iciniz daha rahat edecekse dügün günü yaptirin veya resmi nikah yapildigi günde. Allah mesut etsin🌸
Ben insanların ne düşündüğünden veya ayrılık durumundan çekinmekten ziyade birbirimize olan mesafenin ayarlamasında güçlük çekeceğimizi düşünüyorum. Şu an evet helal haram bildiğimiz için birbirimizden mümkün mertebe uzak duruyoruz ama dini nikah sonrası kafa karışıklığı olur gibi geliyor. Bilmiyorum yakınlık anında ne diyeceğim mesela daha evlenmedik mi...

ya hiçbir sey değişmeyecekse kıyın gitsin nikahı. ama iste insana saçma geliyor. madem değişmeyecek neden kıyıyorum dini nikah diye? amaan sizi germiyorsa bu durum gönlü olsun yapın.

ama size sormadan etmeden annelerin kalkıp böyle bir karar alması çok yanlış. o konuda sınırınızı çizin. mevzu nikah değil, iki anne de ayip etmis

Düğünümüz şubat ayında olacak. 1 aydır da nişanlıyız fakat ailesi ailemle görüşmüş ve bu hafta dini nikah yapılmasını istemiş annem de kabul etmiş iş işten geçtikten sonra bizim haberimiz oldu. Açıkçası bu teklifi biz nişandan önce konuşuluyor diye bekliyorduk öyle muhafazakar bir aileler çünkü. Konusu falan açılmayınca benim içim rahatlamıştı çünkü ben pek o kafalarda biri değilim. Nişanlım bu konuda ılımlı çünkü dini açıdan onun bakış açısına göre fiziksel temaslarımız ibadet ederken ona huzursuzluk veriyormuş. Benim ciddi derecede karşı çıkmama bir sebebim de yok çünkü açıkçası dini nikahın bu şekilde kabul edilebilirliğine de inanmıyorum aynı şekilde davranmaya devam edeceğim ama bu dini nikahın gerçekleşmesi nişanlılık dönemini sekteye uğratmaz mı? ne karı koca olabileceğiz ne de nişanlı. Bazı durumlarda ikileme düşürür gibi. Gereksiz bir stres ve sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Resmi nikahtan aylar öncesi dini nikah yapanlar süreci nasıl ilerletti? Karşı çıkmam nasıl karşılanır onu da bilmiyorum çünkü nişanlım manevi olarak dinen bu konuda daha iyi hissedecek onu da biliyorum :(
Redmi
Sakın böylr bir şeye kalkışmayın ayrıca yasaktır bu durum bilginiz olsun. Öyle ortalıktan birisini bulup kıydıralım derseniz de kıyarlar ama ne gerek var

Cevap basit; kendin nasıl istiyorsan öyle olacak. Nişanlın için, onun için, bunun için hiçbir şeyi kabul etmek zorunda değilsin. O da senin için erkenden dini nikah kıyılmamasını istesin o zaman ailesine karşı gelip..

Back
X