Nişanlıyken kayınvalide geline bayramda altın takar mı?

Bizde bilezik takar kurban da keser 2 sene nişanlıydık 2 sene de yaptı

Kızlar bazı yörelerde öyle bir gelenek varmış. Nişanlıyken, bayramda kayınvalide geline altın bir şey alırmış. Sizin yörede öyle bir şey var mı, size yapıldı mı?
Yanlış anlamayın ama geçin şöyle şeyleri ya. Şu ekonomik koşullarda insanlar evlenecek para bulamıyor. Yok kurban kesilir mi yok altın verilir mi. Çok parası varsa, içinden geliyorsa alsın istediği zaman ama insanları böyle bir adet var yok diye de darlamayin. Büyük ihtimalle de anneniz falan dedi size bak böyle bir şey var sizinkiler de alsın diye.

Kızlar bazı yörelerde öyle bir gelenek varmış. Nişanlıyken, bayramda kayınvalide geline altın bir şey alırmış. Sizin yörede öyle bir şey var mı, size yapıldı mı?
Sürekli maddiyatla alakalı konular açıyorsun gına geldi ama. Görücü usulü bir evlilik herhalde sadece parasal konular ön planda senin için. Çok yazık.

Bazi yörelerde varmis o yörelere mi ait oldugunuzu iddia edeceksiniz duruma gore. Yok boyle birsey varsa dediginiz gibi cok yoreseldir o da sizin yorenizde olsa zaten bilirdiniz

Evet almislardi ama adet diye degil hic bir zaman bos gelmediler kiyafet ayakkabi canta iclerinden ne gelirse hediye ettiler

Arkadaşlar, sakin olun. Ben almadı da alsın diye ya da isteyeyim diye sormadım. Benim hiç öyle bir beklentim yoktu ama kayınvalidem bana altın bileklik aldı bayram diye. Adetmiş onlarda. Ben de şaşırdım çünkü bildiğim kadarıyla bizde öyle bir adet yoktu, annem de söylememişti. Benim de ona bir hediye almam gerekir mi diye sordum. Yaptığı jest mi yoksa gerçekten yaygın bir adet mi diye

Back
X