Nişan bohçası

• Konu Sahibi Konu Sahibi elusns
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu da saçma. Sen şimdiye kadar kaliteli bir şeyler alamamışsındır, yeni gelin olacaksın bari üstün başın düzgün olsun der gibi…
Eskiden böyle bir adette varmış urba görme diye gelinin dolabı baştan aşağı düzülürmüş yengesi dayı amcaya gömlek kıyafet vs alınırmış artık kalmadı böyle şeyler saçma geliyor bana da

Sen istiyorsan eğer git sevgilinle istediğini al. Kuzenim yakın zamanda evlendi bohça yaptılar ama kuzenim kendi seçtiği şeyleri aldı koydu. Zaten anlamaz bile senin kullanmadığın şeyleri alacak arkadaşımın ablası evlendi bohçaya avon koymuşlar saçma sapan elbise koymuşlar hiç giymedi.

Benim k.valide de hiç sormamıştı,biz nişanlımla hiçbir alışverişimizi kimseyi karıştımadık,herşeyi kendimiz yapmıştık. Güzel bi pijama,gecelik,iç çamaşırı takımı,kullandığım makyaj malzemelerinden,parfümümden aldık,o zamanlar bunlar için sandıklar vardı ondan alıp içine koyduk,süsledik.Eşime de aynı şekilde kullanacağı pijama,kişisel bakım malzemeleri,traş makinesi falan aldık hazırladık.Çok şık olmuştu ,k.valide görmedi bile içinde ne olduğunu,üstelik 18 yıl önceydi bu.Çalışıyorsanız kendiniz halledin kimseden beklemeyin bence

bohça deyınce lif, nakıslı havlu mu koyuluyor sankı. Bakım urunlerı, gecelıkler, nevresım takımları gıbı ıhtıyac urunlerı koyuluyor artık. Kadın heves etmemişse kendi fikri. Siz ve eşinizin ne dediği önemli

Off amma hassassınız ya evet yıl olmus 2025 kaynana bohca istemiyo anneniz kırılıyo aynen. Annenize noluyo burda. Bombos isler kendi kendinize dünyada evlenen tek sizmissiniz gibi davranmayin . Kız evi naz evi kafasindan cikin ya. Bombos isler aynen çok nezaketsizler kadıncagiz ne bilsin kraliyet ailesinden kızle evleniyo oglu o nedenle hareketi nezaketsiz gelmis haklisiniz. Resepsiyonda bi özür konusmasi yaparlar olur biter

Kayınvalide annemle konuşurken, bohça hazırlamayı istemediğini hissettirdi.Annem az ve öz de olsa yapılsın istiyordu fakat karşı taraftan bu tarz bir konuşma gelince biraz kırıldı gibi.
Bence bohça hiç gerekli değil ama kız tarafının düşüncesini sorup öğrenmeden bu şekilde konuşması sizce biraz nezaketsizce değil mi?
En son hazırlayalım demiş ama açıkçası hiç istemiyorum artık.bu süreçten geçmiş birileri kibarca görüşlerini belirtirse sevinirim.
Yapan varsa yapsin yapilmiyorsa hic indirip kaldirma.

Ben sandik felan da aldirmistim heves etmistim e affedersin kendime t*nga secerken bile nisan alisverisi felan olurken yüzü bes karis gezdi kaynanam. Ama ne gerekiyorsa da al dedi ben o hirsla herseyden aldim hic birini giyemedim bile 6 yil olmus😂

Mesela bizde de bohca olmadi bide ilk defa dügün yapmislardi hic tecrübeleri de yoktu bizde indirip kaldirmadik sandik ic camasir vs alinirken annemde esime terlik corap iste tras icin biseyler esofman almisti öyle kapandi gitti ama hakkini yemiym kaynanam cok nevresim ve yorgan almisti önceden Tacdan almisti magaza okadar..

Beni dinlersen nisanlinla alisverise felan cik kendine bohca yerine bi kac makyaj malzemesi 1 tane nisan elbisesi al hem daha makul olur hemde isine yarayacak olanlari alirsin .. benim aklim olaydi keske öyle yapsaydim

Kayınvalide annemle konuşurken, bohça hazırlamayı istemediğini hissettirdi.Annem az ve öz de olsa yapılsın istiyordu fakat karşı taraftan bu tarz bir konuşma gelince biraz kırıldı gibi.
Bence bohça hiç gerekli değil ama kız tarafının düşüncesini sorup öğrenmeden bu şekilde konuşması sizce biraz nezaketsizce değil mi?
En son hazırlayalım demiş ama açıkçası hiç istemiyorum artık.bu süreçten geçmiş birileri kibarca görüşlerini belirtirse sevinirim.
Bence siz cok kaprisli bir insansiniz ve daha evlenen kadar cok sorun cikar. “En son hazirlayalim demis” dediginize gore zaten haber yollamissiniz bu gerginliginizle ilgili. Istediginizin yapilmasi yonunde de yanit almissiniz. Ama yine de memnuniyetsizsiniz.

Bu tarz adetler herkeste farklı orta yol bulmak en güzeli

ben düğün dernek bohça ws işlerini hiç sevmediğim ve çok gereksiz bulduğum için böyle talebim hiç olmadı, karşı tarafında böyle bir beklentisi olmadı zaten. Ama isteselerdi de yapmazdım. Çünkü bu bohça tam olarak nedir ne yapılır onu bile bilmiyorum, insanların bohça merakını da anlamıyorum.
Ben kayınvalidenin bohça yapmamasının nezaketsizlik olduğunu düşünmüyorum, ama anneniz kırıldığını belli ettiyse bu nezaketsizlik olabilir.

Buna ya nişanlınızla siz karar verirsiniz.
Yada anneniz ve kayınvalideniz karşılıklı konuşur.
Benim ki olmuştu. Olabilir yapılabilir dediler . İki taraflıca
biz eşime yaptık ( nişanlı iken)
Onlarda bana yaptı.
😃😀
bide biz antepli olduğumuz için genede illaki nişan bohçaları yapılıyor.
Bende eşime ahşap sandıkta yapıp içini doldurup götürdük.
Onlarda bana sandıklarda getirdi.

Senin istememen ayrı kaynananın istememesi ayrı ve ne alaka kaynananın istememesi? Sen de istemiyorum dersen onların dedigini yapmış olursun alışırlar

Ay ne bohçası bohca mı kaldı ya bıde dert edinip konu acmıssınız jsskldd

Bu da saçma. Sen şimdiye kadar kaliteli bir şeyler alamamışsındır, yeni gelin olacaksın bari üstün başın düzgün olsun der gibi…
Bencede saçma ama düşüncenin o olduğunu sanmıyorum tamamen gösteriş merakına, açılınca aa bak hepsi marka neler neler alınmış densin diye 😄

Back
X