• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanlm ve sorunlar..

İnsanların gerçek yüzleri para meselelerinde ortaya çıkıyo . Daha şimdiden takı derdine düşen insanlar tehlikeli :KK43:
Müge anlıda aile içi sorunların nerdeyse hepsinde bi altın bilezikmpara mal filan var malesef . Bi de kim ne için olursa olsun geç satte nişanlı bi adamı arayamaz :KK62::KK62: Nişanlın da üstüne yalan bi açıklama yapıyosa durum vahim :KK64:

geline damada takılan takılar anneye babaya verilmez ne hakla istiyo ki bari sizin yerinize eşiyle birlikte onlar dursunlarda takıları onlara taksınlar. ayrıca sana yalan söylemesi basit bişey değil

bu durum maalesef çokça rastlanır bir durum. İnsan o heyecanı kapılıp evleniyim sonra düzelir zannedebilir. Aman evlendikten sonra herşey daha da sarpa sarıyor gözlemlediğim kadarıyla. Zor bir durum ve karar maalesef. İyi düşünmek lazım enine boyuna

Takı konusu zamansız ve yanlış olmuş gerçekten. Ama takıdan daha önemli olan şey siniz nişanlınıza güvenememeniz. Öncelikli olarak bu soruna odaklanmanız gerekir.
Dilerim kendiniz için en doğru olan kararı alırsınız.

kaç kaç kaç arkada bakmadan kaç kurtar kendini böyle bir aileden.

5 ay once nisanlndm nisanimdan 16 gun sonra kaynpderm 1.5 yil sonra yapilacak dugundeki takilarn ona verlmesini istedgni soyledi nisanlimda bunu olumlu karsiladi ama ben smdiden byle seylerin konusulmasini hos bulmadgmi dile getirerk itiraz ettim . nisnlim ailesne cok fazla duskun babasi ne derse o oluyo ben yavas yavas esyalrmzi almak istiyorum babasi istemdgi icin alamyrz . disari ciktgmzda 50 kerr nerde kaldn diye aryor ve bu durum benj cok rahatsz ediyor . gecen aksamda nisanlmla otururken telefonunda sabahn 7 snde gecenin 11-12 snde iki tane kizn aramlarini gordum ve defalrca aramislar nisanlmda aramis ikiside calstgi is yerinden sordugumda bi tanesyle isle alakli konustgnu digeri icinde erkek kardesine ulasamyp onu aradgni soyledi Bende bugun erkek kardesini arayp sordum oda oyle bisey olmadgni ordan kimseyle konusmadgni soyledi tabi acik acik abin boyle soyluo die sormadm . kafam cok karisik bu arama olaylari ailesinin nisandan sonfa fazlasyla degismesi arkadslarma kadar cok fazla mudahle etmeleri beni cildrtyo ..

Yaslariniz kac canim?

Ikinizde 20 yaşındaymışsınız 20 yaşında nişanlanmak için ikinizde küçüksünüz hele 20 yaşındaki bir erkektente olgunluk bekleme derim erkekler daha geç olgunlaşır.

ne kadar ayıp ya ukalalık resmen altın ve paralar benim ne demek. deseydin oldu olacak o zaman takı töreninde bizim yerimize siz geçin altınları size taksınlar! o takılan para gelinle damadın hakkı yeni bi hayat kuruyolar onlara destek. göz dikmesinler ya almışlar yaşlarınu başlarını Allahım yaa bi kısmını da isteseler anlycam borçları vardır diye sakın kabul etme baştan nasıl yaklaşırsan öyle gider. ablamın kayın babası da istemişti ablam benim yerime takı törenine siz geçin sizw taksınlar ozmn demişti bi kere bozdu bi daha ağızlarını açamadılar

tabiki de evlendirecek oğlunu. masrafta edecek. Babalık görevi yani yapmak zorundalar ama bu paranızı alıp spnradan herseyin içine etme hakkını vermiyor hiç bir kayınbabaya.

Altin demeyin bana valla.
7 yil once dugunde takilan takilari benim icin topluyolar sanmistim, uzerimden biz alicaz diye soylemeden aldilar.
Ertesi gunu ogrenmistim, bizde adet boyle vermicez demelerinden.

Yemin ederim parasinda gozum yok hatta su an hic ihtiyacim da yok, ama hala o kandirilmanin acisini unutamiyorum.

Evlilik öyle ha deyince bitecek bir şey değil. Evlilik suresince yaşanılanlar ruh/ sağlığını bozana kadar kotu olsada insan mucade ediyor.
Bitireceğinn zaman geldiğinde ise giden gitmiş oluyor.

Şuan nişanlısınız. Bu sadece bir deneme sözü. Olmuyorsa ittirmeyin.

oturup şunu düşün... herşey normal olsaydı zaten buraya bukadar olumsuz şeyleri yazmadın?? kendinde farkındasın, aslında cevabıda biliyorsun, sadece aynı görüşlerle destek bekliyorsun bence... burda bir çok konuya göz atmanı tavsıye ederim, balık baştan kokar, şimdi geri adım atmak en zorudur ama aslında en doğru olanıdır. ha herkesin farklı huyları var, her bekledğmz olmadı dıye geri adım atacagız anlamına gelmiyor.. ama bazı şeyler baştan belli olur, bakın ömür geçireceksiniz, ve inanın zamanla hiçbirşey düzelmiyor, şimdi ne ise ilerde hep öyle oluyor... iyi düşünün hayrlı kararlar verin.

Bu aile ve bu damat adayiyla devam ederseniz cok uzulursunuz, bir kez daha dusunun lutfen..

işte ben bu zihniyeti anlamıyorum.kapora nedir arkadaş mal mı alıyorsunuz?nişanda takılan takılar hediyedir. bana göre de
hediyenin geri istenmesi çok ayıptır bu ayrı.düğün takıları da hediyedir.gönlümden ne koparsa,maddi olarak neye gücüm yetiyorsa onu takarım ve asla geri almam.ama kız tarafı da anlayışlı olmalı.erkek ailesini zora sokacak şekilde hareket etmemeli.
konu sahibi altınlardan önce ,nişanlınızın karakterine önem verin ve bu adamda birtakım sorunlar var gibi.önceliğiniz bu olsun.

taki dedikleri, takilan ceyreklikler huntercim.
Genelde erkek aileleleri vermiyor ceyreklikleri. Biz de bize takanlara dugunlerinde bunlari takicaz diyerek geri aliyorlar.
Benim kayinvalidemler, bana soylemeden aldilar. Saniyordum ki bana geri vericekler, takilar takilir takilmaz aldilar ustumden, ben de dusmesn diye bana iyilik yapiyolar sandim.
Takida da gozum yok, ama o yaptiklarinin acisi 7 yil oldu hala icimden cikmaz.

Bir de kayinvalidem tutturmustu, devamli lafini eder hala bile, nikahi sizin sehirde deyilde bizim sehirde yapicaktik diye.
Yani salon bile tutmadan, bedavaya isi getirecekmis anladigim bu benim.

Beklemedik de hic birsey, kiz ailesi olarak zerre bir sey de istemedik, Yurt disina cikacaktik zaten. Bize (ki ikimiz de ogrenciydik) dugunden sonra bes kurus destek olmadilar, alin, bununla bir esyanizi alirsiniz demediler. Dedigim gibi ama enayi yerine konmak cok aci gercekten.

Bir de kayinvalidemde kaldim iki hafta dugunden sonra, her gun 5 posta oglumda superdir, cok sanslisin dedi durdu, artik ciglik atma raddesine geldim. Esimle ayri sehirlerde yasiyorduk ogrencilikten dolayi, birakiyim iki gun gezsinler demedi. Hergun gelirken onu kapida bekliyor bulurduk.
Bir de bana demesin mi , ben oglumu okuttum. Gel de cildirma.

Sen de kayinvalide adayisin biliyorum, sana bunlardan cekmis bir gelin olarak soyle diyim, emin ol kotuye catmadiysan, (ki gelin gercekten kotuyse ne yapsan uzulen sen olursun) rahat birak gelinle oglani, ilk zamanlar, emin ol zaten senin kapina geliceklerdir, annecim diyerek ozleyerek.

şimdi aslında şöyle oluyor ki ky kp yıllaaarca eşe dosta altın takmış oluyorlar ya, e birde oğullarına düğün yapıp masraf yapmış oluyorlar ya, takılan altınlarıda kendi taktıklarının geri dönüşü olduğunu düşünerek zaten benimdi mantığı ile almak istiyorlar... hadi bu düz mantık tamam.. bunu yapan herkes için söyluyorum, ya adam gibi konuşsalar gelinle oğlanla oyle ö...z gibi biz alacağız diye dahaaaa nezamandan istemeseler, ya da sdc erkek tarafının taktıklarını alalım deseler bari bari bariii en azından... hani hepsini toplamak yerine ... hiç birini yapmasalar diyemiyorum artık bu sorunu hep görüyoruz ama biraz iyi niyet artık ... oğlunun düğününü yapmak zorundasın zaten, sanki altınlar yabancıya gidiyor.. oğluna gidiyor ya, daha ne olsun, oğlunun rahatı herşeyden önemli değil mi? anlamıyorum? el kızı mantıgı ne zaman biter anlamıyorum... kv kp ler ne ekerse onu biçer...

Back
X