• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanlm ve sorunlar..

şimdi aslında şöyle oluyor ki ky kp yıllaaarca eşe dosta altın takmış oluyorlar ya, e birde oğullarına düğün yapıp masraf yapmış oluyorlar ya, takılan altınlarıda kendi taktıklarının geri dönüşü olduğunu düşünerek zaten benimdi mantığı ile almak istiyorlar... hadi bu düz mantık tamam.. bunu yapan herkes için söyluyorum, ya adam gibi konuşsalar gelinle oğlanla oyle ö...z gibi biz alacağız diye dahaaaa nezamandan istemeseler, ya da sdc erkek tarafının taktıklarını alalım deseler bari bari bariii en azından... hani hepsini toplamak yerine ... hiç birini yapmasalar diyemiyorum artık bu sorunu hep görüyoruz ama biraz iyi niyet artık ... oğlunun düğününü yapmak zorundasın zaten, sanki altınlar yabancıya gidiyor.. oğluna gidiyor ya, daha ne olsun, oğlunun rahatı herşeyden önemli değil mi? anlamıyorum? el kızı mantıgı ne zaman biter anlamıyorum... kv kp ler ne ekerse onu biçer...

Yada alem kulleme getirip, almasinlar.
Kayinvalidemler soyleseydi ben verirdim gene de.
Ama soylemediler bile bana.
Hala unutamiyorum.

Dun esime dedim zaten, beni fena enayi yerine koydunuz dedim.
O da unutmadin mi daha kac yil oldu dedi.
O da cok uzuldu o zamanlar ama birsey demedi.

....... rahat birak gelinle oglani, ilk zamanlar, emin ol zaten senin kapina geliceklerdir, annecim diyerek ozleyerek.

aynen katılıyorum son cümlene. valla ben kv de , kp mede koşa koşa gidiyorum, içimden gelerek arayıp konuşuyorum, çnkü zırnık kadar karışmadılar karışmıyorlar, ve yüzümede söyledi, kızım ben seni cok seviyorum, çünkü oğlumu seviyorum diye ... oğlunu seviyorsa böyle olmalı tavırları, bende onları çok seviyorum, cunku herkes yerini biliyor, şimdi diyecekler bu gelinde var bir huysuzluk oyuzden seviyodur kv :) yok valla, kısmet boyleymiş diyelim, demem oki kv ler okuyorsa bu satırları, oğlunuzu seviyor iseniz lütfen lütfen hayatlarının her alanına mudahele etmeyin ki, sizleri büyük bilsinler,bırakın sizin demenizle değil, kendiliklerinden saygı hıssetsinler...

aynen katılıyorum son cümlene. valla ben kv de , kp mede koşa koşa gidiyorum, içimden gelerek arayıp konuşuyorum, çnkü zırnık kadar karışmadılar karışmıyorlar, ve yüzümede söyledi, kızım ben seni cok seviyorum, çünkü oğlumu seviyorum diye ... oğlunu seviyorsa böyle olmalı tavırları, bende onları çok seviyorum, cunku herkes yerini biliyor, şimdi diyecekler bu gelinde var bir huysuzluk oyuzden seviyodur kv :) yok valla, kısmet boyleymiş diyelim, demem oki kv ler okuyorsa bu satırları, oğlunuzu seviyor iseniz lütfen lütfen hayatlarının her alanına mudahele etmeyin ki, sizleri büyük bilsinler,bırakın sizin demenizle değil, kendiliklerinden saygı hıssetsinler...

masallah sana. Sevindim senin adina. Keske ben de oyle hissedebilsem.
Kayinvalidem eltimden cok cekti sonra, bana mum oldu simdi.
Dugunumde, bizim sehre geldiler nikah gunumde, yuzunden dusen bin parca oturdu durdu kosede. Sonra da bana yemek yemeye firsat vermediler, aldilar gittiler. Sonra da yolda yarim saat sonra durup yol ustunde kofte yediler.
Cok salakmisim cok.

Zaten sonra evlendikten bir iki gun sonra birakip gidicektim, ailem tuttu beni orda.
Simdi ailem de pisman o kadar alttan aldiklarina.
Cocugum oldu, sagolsun bakmaya geldi, ama cocugu elime vermedi 6 ay. Hic unutamiyorum, ilklerimde bana yasattiklarini.
Simdi iyi davraniyor guya, ama icim buz gibi.

En azindan esimden cok memnunum. Iste herkesin dunyada ugrastigi bir sIkIntisi var.
Hicbirsey dortdortluk olmuyor.

masallah sana. Sevindim senin adina. Keske ben de oyle hissedebilsem.
Kayinvalidem eltimden cok cekti sonra, bana mum oldu simdi.
Dugunumde, bizim sehre geldiler dugun gunu,m yuzunden dusen bin parca oturdu durdu kosede. Sonra da bana yemek yemeye firsat vermediler, aldilar gittiler. Sonra da yolda yarim saat sonra durup yol ustunde kofte yediler.
Cok salakmisim cok.
Cocugum oldu, sagolsun bakmaya geldi, ama cocugu elime vermedi 6 ay. Hic unutamiyorum, ilklerimde bana yasattiklarini.
Simdi iyi davraniyor guya, ama icim buz gibi.

bunlar bize örnek davranışlar olsun, bızlerde kv olunca inşallah dikkat ederiz bu sayede napalım tecrube sebebimiz olsunlar :) hakkımızda hayrlısı olsun herzaman, çok da takmayın hayatımıza bakalım sorunlar hep var, hele ki geçmişle yaşamamak lazım içimizi kömür gibi eder annemden biliyorum... hayırlısı olsun bizler ornek ınsanlar olalım napalım inşallah. :)

daha önce bir konuya
taki dedikleri, takilan ceyreklikler huntercim.
Genelde erkek aileleleri vermiyor ceyreklikleri. Biz de bize takanlara dugunlerinde bunlari takicaz diyerek geri aliyorlar.
Benim kayinvalidemler, bana soylemeden aldilar. Saniyordum ki bana geri vericekler, takilar takilir takil-maz aldilar ustumden, ben de dusmesn diye bana iyilik yapiyolar sandim.
Takida da gozum yok, ama o yaptiklarinin acisi 7 yil oldu hala icimden cikmaz.

Bir de kayinvalidem tutturmustu, devamli lafini eder hala bile, nikahi sizin sehirde deyilde bizim sehirde yapicaktik diye.
Yani salon bile tutmadan, bedavaya isi getirecekmis anladigim bu benim.

Beklemedik de hic birsey, kiz ailesi olarak zerre bir sey de istemedik, Yurt disina cikacaktik zaten. Bize (ki ikimiz de ogrenciydik) dugunden sonra bes kurus destek olmadilar, alin, bununla bir esyanizi alirsiniz demediler. Dedigim gibi ama enayi yerine konmak cok aci gercekten.

Bir de kayinvalidemde kaldim iki hafta dugunden sonra, her gun 5 posta oglumda superdir, cok sanslisin dedi durdu, artik ciglik atma raddesine geldim. Esimle ayri sehirlerde yasiyorduk ogrencilikten dolayi, birakiyim iki gun gezsinler demedi. Hergun gelirken onu kapida bekliyor bulurduk.
Bir de bana demesin mi , ben oglumu okuttum. Gel de cildirma.

Sen de kayinvalide adayisin biliyorum, sana bunlardan cekmis bir gelin olarak soyle diyim, emin ol kotuye catmadiysan, (ki gelin gercekten kotuyse ne yapsan uzulen sen olursun) rahat birak gelinle oglani, ilk zamanlar, emin ol zaten senin kapina geliceklerdir, annecim diyerek ozleyerek.

daha önce bir konuya yaptığım yorumda da yazmıştım.aslında ben gelinlerden yanayım ama bazı konularda da dayanamıyorum kayınvalidelere yapılan haksız eleştirilere.
bu altınları geri alma konusunda,haklısınız aslında.geri alacağım takıyı niye takayım, bu zihniyeti anlamıyorum.ama şöyle de bir durum var.bazı kız aileleri,erkek ailelerini hiç düşünmeden takı istiyorlar.adet belirtiyorlar.oysa ki benim durumum müsaitse,çocuklarıma niye takmayayım ki?nihayetinde oğlum ya da kızım faydalanacak bu durumdan.

bunlar bize örnek davranışlar olsun, bızlerde kv olunca inşallah dikkat ederiz bu sayede napalım tecrube sebebimiz olsunlar :) hakkımızda hayrlısı olsun herzaman, çok da takmayın hayatımıza bakalım sorunlar hep var, hele ki geçmişle yaşamamak lazım içimizi kömür gibi eder annemden biliyorum... hayırlısı olsun bizler ornek ınsanlar olalım napalım inşallah. :)

Inanirmisin, erkek cocugu istemedim hic, ama Allah oyle takdir etti, oglana hamileyim.
Ama kotu bir kayinvalide olucaksam olmiyim valla. Kimsenin en guzel gunlerini zehir etmek istemem, vebali buyuk cunku.
Allah herkesi iyilerle karsilastirsin.
Umarim kiskanc bir kayinvalide olmam.
Cunku problemler, bu kiskancliktan ve hersey sahip olmak arzusundan ortaya cikiyor.

daha önce bir konuya

daha önce bir konuya yaptığım yorumda da yazmıştım.aslında ben gelinlerden yanayım ama bazı konularda da dayanamıyorum kayınvalidelere yapılan haksız eleştirilere.
bu altınları geri alma konusunda,haklısınız aslında.geri alacağım takıyı niye takayım, bu zihniyeti anlamıyorum.ama şöyle de bir durum var.bazı kız aileleri,erkek ailelerini hiç düşünmeden takı istiyorlar.adet belirtiyorlar.oysa ki benim durumum müsaitse,çocuklarıma niye takmayayım ki?nihayetinde oğlum ya da kızım faydalanacak bu durumdan.

Bazi gelinler gercekten kotu.
Biz de yasiyoruz ailede oyle seyler.
Ama yasiyacaksan yasiyorsun iste.
Kotu geline napsan yaranamazsin.
benim kayinvalidem aslinda kotu bir kadin deyil.
Ama kiskanc bir kadin. Guya bana karsi oglunu korudu o ilk zamanlar,
yanimda esime, aman oglum erkek kardesinle asla aranizi bozmayin demeler. Ben evlendim ya ogluyla sanki evlendim diye kardesiyle arasini acicakmisim gibi.
Daha neler neler.
tek yaptigi bizim huzurumuz bozmak oldu.
Ben kotu bir gelin olsaydim, iki uc senede bir ancak 1 ayligina gelebildigim Turkuyede tatilimin yarisini onun evinde gecirmezdim. Hatta babamin hayatindan endise ettigimiz gunlerde, olme ihtimali yuzde 80 di, evlendikten sonra iki hafta onun yaninda, iki hafta ailemde kalmazdim.
Hep annen babamla kalirdim.
Ama hic kiymet bilmedi o zamanlar.
Simdi farkinda ama kirilan kalpler onarilmiyor kolayina.

Demistim daha once, biz zerre bir sey istemedik.Zaten rabbime sukur, nimetini bol veriyor bana ve esime. Onemi yok o dugunde yapilanlarin.

Inanirmisin, erkek cocugu istemedim hic, ama Allah oyle takdir etti, oglana hamileyim.
Ama kotu bir kayinvalide olucaksam olmiyim valla. Kimsenin en guzel gunlerini zehir etmek istemem, vebali buyuk cunku.
Allah herkesi iyilerle karsilastirsin.
Umarim kiskanc bir kayinvalide olmam.
Cunku problemler, bu kiskancliktan ve hersey sahip olmak arzusundan ortaya cikiyor.

maşaallh rabbim hayır ile kucağına almanı nasip etsin :) ama hamile oldugundan oğlan anneliği duygusu girince sana kayınvalideliğinin nasıl olacağından bile emin olamadığını farkettim :) gülümsetti bu beni :) demekki hepsi aynı duyguda ama hepsinin tepkisi değişik , ozaman iyi bir kv olman temennisi ile diyelim :)

maşaallh rabbim hayır ile kucağına almanı nasip etsin :) ama hamile oldugundan oğlan anneliği duygusu girince sana kayınvalideliğinin nasıl olacağından bile emin olamadığını farkettim :) gülümsetti bu beni :) demekki hepsi aynı duyguda ama hepsinin tepkisi değişik , ozaman iyi bir kv olman temennisi ile diyelim :)

Umarim iyi bir kayinvalide olurum.
Gercekten. Hatta bu olaylardan dolayi, erkek cocuklarina hic heves etmedim ben.
Insallah oglumu kizimi sevdigim gibi severim :).

Back
X