• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Niye Ben?

eyşan ankarada nerde oturuyorsun ? burda hayat hep böyle eğer çalışmıyorsan eve hapi olmaya mahkumuz benımde senden bi farkım yok cnm ? çankaya bel. todam kursları var ben onlara gidiyorum

bebeği olan bir insan yalnız olamazki
güzel bir havada bebeğini alırsın kısa bir yürüyüş
yada parka gidersin parkta muhakkak senin gibi bir anneyle
kısa muhabbetler olur hadi buda olmasa bebeğinin biraz D vitamini
birazda temiz hava alması mutlu eder seni

:teselli:cnm seninle aynı durumu yaşayan bir çok insan var bende öleyim zaman zaman tlf çalmadığı kapımın çalmadığı yanlız olduğum ve sıkıldığım zamanlar oluyor ama ben senin kadar kafaya takmıyorum cnm hem kimse hergün birileriyle birlikte olup laylaylom vakit geçirmiyor herkes zaman zaman yaşıyor bu duyguyu allah daha başka sıkıntı vermesin cnm

desteklerinize ve fikirlerinize teşekkür ederim arkadaşlar yalnızlıktan kastım sadece can sıkıntısı değil kimsesizlik niye ben diye soruyorum çünkü gerçekten neden bu kadar kimsesiz olduğu merak ediyorum annem ve babam vefat etti kardeşlerim başka şehirde eşim çok yoğun çalışan bi insan onunda öle çok fazla akrabası yok komşulerım arkadaşlarım var ama çok samimi değil sıradan ilişkiler zaten küçük bi çevredeyim kalabalık değil hasta olsam bakacak kimse olmuyo acele bi işim olsa bebeğimi bırakacak kimse yok yalnızlığım bundan yana sanki allahımın tek kuluymuşum gibi dünyada yalnız ben yaşıyormuşum gibi sıkkınlığım bundan ne olurdu sanki yanımda yakınımda bi kardeşim annem babam dosttum yada eşimin kardeşi bi yakını felan birileri olsa bu kadar zorda olmasam çokmu bişi bu yoksa can sıkıntısı bir şekilde gideriliyor şu dünyada insan elini uzatınca biri tutsun istiyo

Canım benim , bu durumda olan tek insan sen değilsin .Anne baba gidince çocuklarda küçük olunca hele bir de eşin dostun olmayınca böyle hissetmen çok doğal .Elbette keşke insanın çevresinde sonsuz güveneceği , birçok şeyi sakınmadan paylaşabileceği insanlar olsa .Ama inan belki de böylesi daha iyi .Çünkü gerçek dost bulmak çok zor .Ben 48 yaşındayım aynı duyguları yıllarca yaşadım .Hele annem ölünce , onun yaşında olan her kadında annemi aradım .Ama mümkün değil canım .Hiç kimse ne anne gibi ne de gerçek bir dost gibi olamıyor .Ancak çocuğun büyüyünce bu yanlızlıktan kurtulacaksın .Göreceksin ki hayattaki en iyi dostun olmuş.Benim bir kızım bir oğlum var .Oğlum 29 yaşında kız 22 .Elbette oğlumla da çok iyi anlaşırız ama kız tam bir kanki .O büyüdüğünden beri hiç yanlızlık sorunum kalmadı .Aklına gelen her şeyi paylaşırız, birlikte gezeriz süsleniriz .Yani canım biraz sabır , göreceksin bu günler geçecek , bir süre sonra bakacaksın ki kimseyle görüşmemek o kadar da kötü değil .Hatta daha bile rahat .Sen eşinle ve yavrunla mutlu olmaya bak .Eşinin işinin olmadığı zamanlarda birlikte gezin .Bazen sen bebişini al dolaşmaya çık .Hele bebiş büyüsün bak gör , nasıl anneciğine destek olacak .

yalnızlığı ıcınden hıssettığn ıcn yalnızsın
komsularının sıcak davranması ıcın senın bıseyler yapman gıdıp kac kez evlerınde cay ıctın sohbet ettın
hem bebeğin varmış yalnız deılsın onunla uğrasmak zaten gun alır

desteklerinize ve fikirlerinize teşekkür ederim arkadaşlar yalnızlıktan kastım sadece can sıkıntısı değil kimsesizlik niye ben diye soruyorum çünkü gerçekten neden bu kadar kimsesiz olduğu merak ediyorum annem ve babam vefat etti kardeşlerim başka şehirde eşim çok yoğun çalışan bi insan onunda öle çok fazla akrabası yok komşulerım arkadaşlarım var ama çok samimi değil sıradan ilişkiler zaten küçük bi çevredeyim kalabalık değil hasta olsam bakacak kimse olmuyo acele bi işim olsa bebeğimi bırakacak kimse yok yalnızlığım bundan yana sanki allahımın tek kuluymuşum gibi dünyada yalnız ben yaşıyormuşum gibi sıkkınlığım bundan ne olurdu sanki yanımda yakınımda bi kardeşim annem babam dosttum yada eşimin kardeşi bi yakını felan birileri olsa bu kadar zorda olmasam çokmu bişi bu yoksa can sıkıntısı bir şekilde gideriliyor şu dünyada insan elini uzatınca biri tutsun istiyo

Yanliz degilsinki güzelim....cünkü yanlizligni anlatabilecegin insanlar var burda...

Bir laf vardir ya...Yanliz oldugum icin yanliz degilim...sadece yanlizligmi anlatacak kimse olmadigi icin yanlizim...

En basta esin var cocugun var..kolu komsun var burasi var...yine icini dökebilecek bir avuc insanin olmasina sükür et arkadasim...ya bunlarda olmasa..??

Allah sevdiklerinin eksikligni göstermesin...:1hug:

o psikolojiyi bende çok iyi biliyorumm.ama inan ki tek sen değilsin bu durumda olan..benim annem uzakta ayda bir kere falan görüyorum, ev iş arası mekik dokuyorum bi pazarım var evdeyim senin gibi, eşimçocuğum yok.arkadaşlarım da evli pazar günlerini eşleri ile geçirsinler diye çoğu zaman rahatsız etmem onları..napalım kaderimizse çekiyoruz

kusura bakma ama haline şükretmeyi bilmiyorsun bir bebeğin var.....

benim bir bebeğim yok ama zaman geçirecek bir çok şey buluyorum açıp kuran oku hatim et bilmiyosan türkçesinden oku inanki huzur veriyor...

ve boşver gelen giden olmasın merak etme zamanla çoluk çocuğa karışırsan gelen de olur gidendee

canımm seni anlıyorumm ama asla NİYE BEN deme...bu bence isyan etmek gibi olmuşş...
bir söz vardır bilir misin;RABBİNE DÖNÜP NE BÜYÜK DERDİM VAR DEME,DERDİNE DÖNÜP NE BÜYÜK RABBİM VAR DE...
bu söz bana çok anlamlı gelir ve çogu zaman aklımı başıma getirir...
elindekilerin degerini bil gülüm...
onlar sana gelmiyorsa sen sokul insanlara...belkide senden kaynaklanan birşeydir...
etrafında birçok insan varken yanlızlık çekiyorsan bence sende çekimser davranıyorsun insanlara karşı...
çık al bebişini gez dolaş,arkadaş edin dertleşş...
inşallah bu ruh halinden çıkarsın canım benim...ve umarım dediklerimi yanlış anlamazsın...
bu arada anne ve babana Rabbim bol bol rahmet eylesin canım..orası da ayrı bir mesele tabii...Allah sana bu konuda sabır versin...sıkma canını:teselli:

Son düzenleme:
canım seni çok iyi anlıyorum bende aynı şekilde bu konudan dertliyim sende benim gibi bi dost istiyosun konuşabilcek karşılıklı bi kahve içecek ama benim gibi yanında böyle birileri yok malesef

Seni çok iyi anlıyorum canım bende evlendim başka şehire gelin geldim hiç tanıdığım yok burda ne akraba ne arkadaş eşin yeri başka çocuğun yeri başka insan dertleşecek gezecek konuşacak bi şeyler paylaşacak bi arkadaş dost arıyor:teselli:

canım kendince haklı olabilirsin ama bence çok da şanslısın bi kadına allahın bahşedebileceği en güzel şeydir herhalde anne olmak.. sen anne olack kadar güçlü bi kadınmışsın bak demekki herşeyin üstesinden de kendin gelebilirsin kimseye ihtiyacın yok neden bu yönden bakmıyorsun.. bende evlendim yurt dışına gittim kimsem yoktu ama hiç kimsem dil bilmiyordum düşün sıkışmış kalmıştım kimle ne konuşacaksın kime güvenip sırrını anlatacaksın bu dünya öyle bi dünya olmuş ki hiç kimseye güven kalmamış bugün omzunda ağlarsın yarın seni hançerlemek için fırsat kollar.. insanın gerçekten bi dosta özlemi mutlaka oluyo ama gerçek dost olmak da bulmak da çok zor.. ben şimdi yalnız olmayı daha çok seviyorum çünkü dost sandığım insanların çok oyunlarına geldim çok kötü şeyler yaşadım.. ailem var kocam var abim var ailem beni aramıyo mu dünya telaşı diyorum ben onları arıyorum canım çok mu sıkkın sayfalarca yazıyorum derdimi sonrada yırtıp atıyorum rahatlıyorum.. benim abimin bi lafı vardır ben dünyaya geldiğimde iki kişi vardı beni bekliyodu ama sen benden daha şanslısın ki biz üç kişi olup seni bekliyorduk... yani ben kendimi bu dünyada asla yanlız hissetmiyorum. benim ailem canım herşeyim onlar aynı şekilde eşimin ailesi ve şimdi eşimle olduğumuz aile... allahım inşallah yuvamızı bir de bebekle taçlandırırsa oooh deymeyin keyfimize... benim çoook arkadaşım var ama gerçekten 1 dostum var onunlada aramızda yollar var şimdi diyemiyosun ki kimseye beni neden aramadın insanların hayatları öyle telaşlı ki... yani tatlım hiiiç üzülme canın sıkılınca sarıl bebeğine kokla allaha binlerce kez şükret yanlız değilim bebeğim var geleceğim var de opuyorumnanaktan

canım benim
bak ne yap bence komşularını sen davet et bir gün sonra haber ver git onlara
yeni çevrelere gir bir kurs olur mesale orada anlaşabileceğin insanlar olabilir
kendini üzme tatlım Rabbim seni seven iyi insanlarla karşılaştırsın

Arkadaş çoktur ama dost diyebileceğimiz herşeyimizi paylaşabileceğimiz insanları bulmak o kadar zor ki.
Kimsenin kimseye güveni kalmadı. Aramakla da bulunmuyor. Bir de anlattığımda bunu kullanır mı bir gün diye kuşkulu yaklaşıyorsun. Karşı taraf da aynı düşününce dostluk olayı başlamadan bitiyor maalesef.
'Yaprak dökümü' nü izleyenler bilirler. Komşu Neyir hanımın dostluğu o kadar doğal ve beklentisiz ki. Özenilmeyecek gibi değil.
Böyle insanları gerçek hayatta bulabilenler çok şanslı.:teselli:

dedikodu edip arkandan lafını eden komşuların,seni sırtından vuran akrabaların olucağına hiiiiçolmasın daha iyi.aslında bu dünyada herkes yalnız ama çoğu farkında değil.kurulan dostluklar çoğu zaman menfaat üzerine.belki bir ya da iki kişi bulabilirsin zor zamanında yanında olabilecek,sana her şekilde destek olacak.böyle birileri yoksa da inan bana ailenin olması en güzel şey bu dünyada.eğer yalnızlığa takılıp kendini mutsuz edersen zaten bu durmdan kurtulamazsın.bırak herkes yerinde sağolsun.

Menfaat denen şey var ya, herşey bunun üzerine kurulu menfaat yüzünden ne dostlukların ne komşulukların yitirildiğini görüyoruz.

canım bende aynı durumdayım.Ama en azından senin komşuların falan varmış ben hiçkimseyi tanımadığım bi yerde oturuyorum.Başıma bişey gelse kapısını çalabileceğim kimseyi tanımıyorum.Kapımı eşimden ve yanlış zili çalanlardan başka hiçkimse çalmıyor.Üstelik ben komşuluğun çok yoğun yaşandığı,dışarıya adım attığımda herkesin birbirine selam verdiği bi yerden geldim buraya.

Back
X