sanki söyleyince kıracakmışım gibi düşünüyorum, bazen de söyleyeceğim şeyleri söylemeye değer bulmuyorum ama aslında kafama çok takıyorum bu da söylenir mi kızım diye içime atıyorum bu huyumdan nefret ediyorum.Aynı yumuşak yüzlülük kuzenimde de vardı. Eşinin ailesi olsun, arkadaşları olsun kim ne derse kırmamak adına tutardı kendini. Şimdi aradan 20 yıl geçti ve bütün hastalıklar art arda patladı. Tutmayın içinizde bir şey diyecekseniz, güzel dille anlatın ki içinizde birikmesin, sonucu kötü oluyor.
Çok sağolun bu dediğinizi hemen şimdi beni gıcık eden birinde uygulayacağım.Başta sağlığınız sonra etrafın size bakış açısını değiştirir bu tutum. Bilirsiniz ki insanlar alttan aldığı uyum sağladığı değil Kırıcı oldukları zamanlarla daha çok hatırlanırlar. Kendinize telkinlerde bulunup söz verebilirsiniz duygularınıza yenik düşmeden, düşünmeden hareket etmezseniz sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Hayatta her zaman önceliğiniz kendiniz olsun..
En sonunda kavganın alasını yapıyorum ama o zamanda geç olmuş oluyor o zamana kadar hep sıkıntı yapmış oluyorum kendime eziyet etmiş oluyorum of ya.İnsan yedisinde neyse yetmişnde de o dur derler. Ama en azından siz sonradan acısını çıkartıyormuşsunuz, bu da bir şey. Ben de sizin gibiyim daha doğrusu önceden çok öyleydim şimdi biraz daha sertleştim. İnsanlarla mantık dahilnde tartışmaktan kaçınmayın, o an gerekiyorsa o an tartışın, böyle böyle açılıyor insan, lafınızı esirgemeyin yerine göre, ilk başlarda yüzünüz kıxarır, heyecan basar ama zamanla insanlar üzerinize gelmemeyi öğrniyor.
Ben bana söylenen lafların art niyetli olmadığını düşünüyorum başta, ama bu durum tekrar edince karşımdaki insanda art niyet arıyorum, detektif gibi art niyetli kişi araştırması yapıyorum kafamda sürekli niye öyle dedi niye öyle yaptı vs. Gerçekten çok kötü.Aynı ben.
Zaman zaman hakkımı savunamıyorum gibi geliyor
İş yerinde hele bu sıkıntım daha çok büyüyor.
Kolay kolay kızamıyorum kızsamda söyleyemiyorum
Eğilip büyülmekten
En sonunda kavganın alasını yapıyorum ama o zamanda geç olmuş oluyor o zamana kadar hep sıkıntı yapmış oluyorum kendime eziyet etmiş oluyorum of ya.
evet aynen oluyorİşte diyorum ya o an yapacaksınız uyarınızı ya da tartışmanızı, sonradan iki taraf içinde bi anlamı olmuyor ki, karşınızdaki sizi aşırı sinirllikle, intikamcılıkla suçlayacak, siz de kendinizi o an'a kadar susup niye şimdi patladım diye..
Buda bi tür piskolojik rahatsızlık olabilir. Destek al/alalım :))Ben bana söylenen lafların art niyetli olmadığını düşünüyorum başta, ama bu durum tekrar edince karşımdaki insanda art niyet arıyorum, detektif gibi art niyetli kişi araştırması yapıyorum kafamda sürekli niye öyle dedi niye öyle yaptı vs. Gerçekten çok kötü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?