Niye bu kadar yumuşak yüzlüyüm çok üzülüyorum bu durumuma.

garlic

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
90
44
3
30
İyi geceler bayanlar, başlıkta belirttiğim gibi çok yumuşak yüzlüyüm, kendimi övmek için söylemiyorum çünkü bu durumdan memnun değilim bir artı olarak görmüyorum bu huyumu hayatımda. İnsanları kırmamak için sözlerini yutuyorum yutuyorum en sonunda bir patlıyorum ki sormayın. İçimde biriktirdiklerim şeyler küçük küçük aslında biriktire biriktire dağ gibi yapıyorum ve en sonunda volkan gibi püskürüyorum. Kavgacı ya da aksi bir insan olmamak için zor tutuyorum kendimi en sonunda da dayanamıyorum. Mesela beni kıskanan biri var bu her halinden anlaşılıyor laf sokup duruyor, bir iki takmıyorum dediklerini ama çok fazla yapınca içimde biriktirmeye başlıyorum sonunda da fena kavga ediyorum sen niye bana bunları dedin diye. Gerçekten sevmediğim tek huyum bu. Ne yapmalıyım, her türlü öneriye açığım lütfen yardım edin.

Aynı yumuşak yüzlülük kuzenimde de vardı. Eşinin ailesi olsun, arkadaşları olsun kim ne derse kırmamak adına tutardı kendini. Şimdi aradan 20 yıl geçti ve bütün hastalıklar art arda patladı. Tutmayın içinizde bir şey diyecekseniz, güzel dille anlatın ki içinizde birikmesin, sonucu kötü oluyor.

Başta sağlığınız sonra etrafın size bakış açısını değiştirir bu tutum. Bilirsiniz ki insanlar alttan aldığı uyum sağladığı değil Kırıcı oldukları zamanlarla daha çok hatırlanırlar. Kendinize telkinlerde bulunup söz verebilirsiniz duygularınıza yenik düşmeden, düşünmeden hareket etmezseniz sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Hayatta her zaman önceliğiniz kendiniz olsun..

sanki söyleyince kıracakmışım gibi düşünüyorum, bazen de söyleyeceğim şeyleri söylemeye değer bulmuyorum ama aslında kafama çok takıyorum bu da söylenir mi kızım diye içime atıyorum bu huyumdan nefret ediyorum.

Çok sağolun bu dediğinizi hemen şimdi beni gıcık eden birinde uygulayacağım.

Söyleyin yaa.. şahsen ben de öyleyim

İnsan yedisinde neyse yetmişnde de o dur derler. Ama en azından siz sonradan acısını çıkartıyormuşsunuz, bu da bir şey. Ben de sizin gibiyim daha doğrusu önceden çok öyleydim şimdi biraz daha sertleştim. İnsanlarla mantık dahilnde tartışmaktan kaçınmayın, o an gerekiyorsa o an tartışın, böyle böyle açılıyor insan, lafınızı esirgemeyin yerine göre, ilk başlarda yüzünüz kıxarır, heyecan basar ama zamanla insanlar üzerinize gelmemeyi öğrniyor.

En sonunda kavganın alasını yapıyorum ama o zamanda geç olmuş oluyor o zamana kadar hep sıkıntı yapmış oluyorum kendime eziyet etmiş oluyorum of ya.

Aynı ben.
Zaman zaman hakkımı savunamıyorum gibi geliyor
İş yerinde hele bu sıkıntım daha çok büyüyor.
Kolay kolay kızamıyorum kızsamda söyleyemiyorum
Eğilip büyülmekten

Aynı ben.
Zaman zaman hakkımı savunamıyorum gibi geliyor
İş yerinde hele bu sıkıntım daha çok büyüyor.
Kolay kolay kızamıyorum kızsamda söyleyemiyorum
Eğilip büyülmekten
Ben bana söylenen lafların art niyetli olmadığını düşünüyorum başta, ama bu durum tekrar edince karşımdaki insanda art niyet arıyorum, detektif gibi art niyetli kişi araştırması yapıyorum kafamda sürekli niye öyle dedi niye öyle yaptı vs. Gerçekten çok kötü.

En sonunda kavganın alasını yapıyorum ama o zamanda geç olmuş oluyor o zamana kadar hep sıkıntı yapmış oluyorum kendime eziyet etmiş oluyorum of ya.

İşte diyorum ya o an yapacaksınız uyarınızı ya da tartışmanızı, sonradan iki taraf içinde bi anlamı olmuyor ki, karşınızdaki sizi aşırı sinirllikle, intikamcılıkla suçlayacak, siz de kendinizi o an'a kadar susup niye şimdi patladım diye..

evet aynen oluyor

Buda bi tür piskolojik rahatsızlık olabilir. Destek al/alalım :))

Sizi cok iyi anliyorum en kotusu de o zamana kadar karsinizdakinin size yaptiklari unutuluyo sizin en sonki patlamaniz yuzunden siz suclu oluyosunuz. Off bende becersem keske icimde biriktirmemeyi

kadın aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz 11 seans terapi hizmeti var onlardan yararlaabilirsiniz bir nevi psikolojik olabilir sonuçta değiştremiyorsunuz sosyal fobi olabilir sizde de

Ben de böyleyim malesef
Aman kavga çıkmasın,aman üzülmesin diye hep susuyorum sonra da bir patladim mı da artık o kişiyi istemiyorum hayatımda
Tabi silemeyeceğim kişiler de var
Onlarla da mesafe koyuyorum

İnsanlar yumuşak yüzlü insanları acımasızca kullanır haberiniz olsun. Muhtemelen siz hayır da diyemiyorsunuzdur. Kendinizi kullandırmayın ve kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin. Sonradan birikip patlıyorum diyosunuz. Aslında bu daha kötü. Belki biriktirmeseniz, karşıdaki de daha dikkatli olacak ve ilişkileriniz de yara almayacak.

Vala hayatim bende senin gibiydim kimse kirilmasin uzulmesin pisman olurum kirarsam gonullerini alamazsam uzulurum diyordum ama baktim ki ben kiriliyorum ve karsimdakiler pisman olmuyor dedim bu saatten sonra adamina gore muamele kimse kusura bakmasin artik kim bana ne derse aninda cevabini alir oturur oyle. Eskiden laf soylerlerdi hadi bakalm simi soylesinler herkes biliyor acarim agzimi yumarim gozumu o yuzden herkes benle iyi gecinir ha arkamdan ne diyorlar bilemem arkamdan konusan .... neyse :) cok ayip :))

Bana anlattıklarınız daha çok pasif agresif ve öfke kontrolsüzlüğü sorununu hatırlattı. İçinde tutup, biriktirip sonra patır patır dökülmek, sonunda kırıcı konuşmak yumuşak yüzlülük değil ki... öfke kontrol probleminiz vardır ve/veya pasif agresiflik. Kişisel gelişim kitapları okumakla başlayabilirsiniz. Olmadı, psikolog veya psikiyatrist de yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…