Niye içki içen kıza

Zaten içkiyi sokakta içemezsin. İçkili mekanlarda ya da evinde içebilirsin. İnsanın bilinci etkilendiği için çocuklara ve gençlere açık her türlü mekanda içmek yasaktır. Ruhsat almak ve mevcut kazançtan çok yüksek bir payı devlete vergi olarak ödemek gerekir.

Yere tükürmek, küfretmek ve geğirmek gibi medeniyet dışı davranışlardan çok farklıdır içki ve sigara. Sigaraya gerçek anlamda karşıyım. Ama bahsettiğin pis davranışlardan o da farklıdır. Kimine göre alışkanlık, kimine göre ihtiyaç, kimine göre bağımlılık, kimine göre zevktir. Sokakta su içmek neyse, bence sigara içmekte odur. Keşke içilmese ama içene müdahale etmek kimsenin hakkı değildir.

Alkole gelince, tam anlamıyla bir zevktir. Araba kullanacak kişiler veya içmeyi bilmeyenler içmemeli elbette ama dozunu bilen mevcut şartlara uyarak, içmenin yasal olduğu yerlerde içebilir, sosyal medya üzerinden resim paylaşabilir, ve arkadaşlarıyla olan yakınlığına bağlı olarak, yine sosyal medya üzerinden ya da bizzat yüzyüze bu konuyla ilgili yazışabilir veya konuşabilir. Kimsede bu konuya müdahale edemez. Kimsenin hakkı yoktur.

İçki içmek ayıp, yakışıksız değildir. Günah olup olmaması, inançlara ve kişiden kişiye değişir. İçki içmemekte yobazlık değildir. İnsanların kendi tercihidir. Saygı duyarım.

Ama alkol kullanmak gibi kişiden kişiye değişecek olan ve bizim tercih diye adlandırdığımız eylemleri eleştiren ve kendi fikirlerini dayatmaya çalışan insanlar baştan ayağa saygısız ve bilinçsizdir benim gözümde.

Şahsi kanaatim kimse içkisini kimsenin gözüne sokmuyor bu ülkede. İçmeyenler de illa ki içsin, ya da içmeyenler yobazdır gibi düşünceye sahip olanlar inanılmaz derecede az ve zaten o kişilerden bizlerde hoşlanmıyoruz. Ama bugün geldiğimiz noktada, nedense muhafazakar yaşam biçiminin dayatıldığını görüyorum ben. Eskiden de tam tersi dayatmalar, algı politikaları vardı, onları da eleştiriyorum, ama bugünü de eleştiriyorum. İkisi de yanlış, ikisi de saygısızlık, ikisi de cahilliktir benim gözümde.

Şurada belirteyim, sigara öyle her yerde içilebilecek bir şey değil.
Astımı olanlar ve benim gibi alerjisi olanlar ciddi anlamda rahatsız oluyor. Saatlerce baş ağrısı, öksürük, burun akıntısı çekiyorum ben. Sakız gibi bir şey değil sonuçta, ciddi zehirli bir dumanı var. O yüzden kimse karışamaz denmemeli. Benim evimde de yanımda da sigara içilemez misal. Gelen evden çıkıp dış bahçede içer, bunu beğenmeyen de gelmez zaten.
İçki hakkında böyle bir durum yok, kimse yanında içki içebilir miyim demez herhalde. Direk bir zararı yok çünkü.

Ben muhafazakarim. En yakinim dostum kardeşim dediğim insan çok sever boyle ortamlari ben gece onbirde bar önünde onu beklediğini bilirim. GGünde iki paket sigara içer leş gibi kokutur... Hala da kardeşimdir. Hic bir zaman o.. Gözüylebakmadim onun tercihi... BBende izmirliyim hatta gocmeniz modern bi aileyiz ama muhafazakariz. Hem dindar olup hem modern de olunabiliyor. Bana gore de günah yanlis dine gore yanlis.. Ama onun yanlisi gunahi bu değildir banane. Biraz hoşgörü lazim. Herkese herşeye... Birinin basortusu yüzünden laf yememsine nasil müsaade etmezsem . inancsiz insanin laf yemeside müsaade etmem. Keşke herkes sadece kendi görüşünü ozgurluguni dusunmese .. Ülke bu hale gelmezdi.. Vallahi De ban yesem de yazacak asil yobaz siig görüşlü sensin güzelim. Kiz ayip etmiş eyvallah ama sende ha Canim öyle deyip geçmesini bil neden bu kadar uzatiyosun ki anlayamadim. Ayrıca düşüncelerecçok saygisiz bi insansiniz. Sizin düşünceniz dişinda yorum yapanlara saygisizca CIK konumdan güle güle vs şeyler yaziyorsunuz. Madem başka düşüncelere yer vermeyeceksiniz yazmayin kardeşim burasi babanizin yeri mi. Tobe yarebbim.

Şurada belirteyim, sigara öyle her yerde içilebilecek bir şey değil.
Astımı olanlar ve benim gibi alerjisi olanlar ciddi anlamda rahatsız oluyor. Saatlerce baş ağrısı, öksürük, burun akıntısı çekiyorum ben. Sakız gibi bir şey değil sonuçta, ciddi zehirli bir dumanı var. O yüzden kimse karışamaz denmemeli. Benim evimde de yanımda da sigara içilemez misal. Gelen evden çıkıp dış bahçede içer, bunu beğenmeyen de gelmez zaten.
İçki hakkında böyle bir durum yok, kimse yanında içki içebilir miyim demez herhalde. Direk bir zararı yok çünkü.

Benim alıntı yaptığım kişi, sokakta sigara içmenin ayıp olmasından bahsetmiş Koalina. Ben buna karışamayacağını belirttim. Bende sigara kullanmıyorum. Kapalı mekanlarda ve park, okul gibi çocuk ve gençlerin bulunduğu açık ya da kapalı tüm mekanlarda içilmesine karşıyım. Ama dışarıda sigara içmenin ayıp ve yasaklanması gereken bir davranış olduğunu düşünmüyorum.

Ben yorumu alıntıladığım için özellikle dışarıda diye belirtme gereği duymadım, çünkü alıntı yaptığım kişinin yorumu apaçık ortadaydı.

Yanlış anlama olmuş sanırım. Sokakta su içmek neyse, sigara içmekte aynı şey diye yazmıştım çünkü. :)

Benim alıntı yaptığım kişi, sokakta sigara içmenin ayıp olmasından bahsetmiş Koalina. Ben buna karışamayacağını belirttim. Bende sigara kullanmıyorum. Kapalı mekanlarda ve park, okul gibi çocuk ve gençlerin bulunduğu açık ya da kapalı tüm mekanlarda içilmesine karşıyım. Ama dışarıda sigara içmenin ayıp ve yasaklanması gereken bir davranış olduğunu düşünmüyorum.

Ben yorumu alıntıladığım için özellikle dışarıda diye belirtme gereği duymadım, çünkü alıntı yaptığım kişinin yorumu apaçık ortadaydı.

Yanlış anlama olmuş sanırım. Sokakta su içmek neyse, sigara içmekte aynı şey diye yazmıştım çünkü. :)

Elbette ki ayıp falan değil. Daha doğrusu "kadının eline yakışmıyor" gibi bir cümle kurulamaz.
Ben sadece sağlık açısından çok normalleştirilmesine karşıyım hatta toptan yasaklansa çok da mutlu olurum:)

Back
X