Zaten içkiyi sokakta içemezsin. İçkili mekanlarda ya da evinde içebilirsin. İnsanın bilinci etkilendiği için çocuklara ve gençlere açık her türlü mekanda içmek yasaktır. Ruhsat almak ve mevcut kazançtan çok yüksek bir payı devlete vergi olarak ödemek gerekir.
Yere tükürmek, küfretmek ve geğirmek gibi medeniyet dışı davranışlardan çok farklıdır içki ve sigara. Sigaraya gerçek anlamda karşıyım. Ama bahsettiğin pis davranışlardan o da farklıdır. Kimine göre alışkanlık, kimine göre ihtiyaç, kimine göre bağımlılık, kimine göre zevktir. Sokakta su içmek neyse, bence sigara içmekte odur. Keşke içilmese ama içene müdahale etmek kimsenin hakkı değildir.
Alkole gelince, tam anlamıyla bir zevktir. Araba kullanacak kişiler veya içmeyi bilmeyenler içmemeli elbette ama dozunu bilen mevcut şartlara uyarak, içmenin yasal olduğu yerlerde içebilir, sosyal medya üzerinden resim paylaşabilir, ve arkadaşlarıyla olan yakınlığına bağlı olarak, yine sosyal medya üzerinden ya da bizzat yüzyüze bu konuyla ilgili yazışabilir veya konuşabilir. Kimsede bu konuya müdahale edemez. Kimsenin hakkı yoktur.
İçki içmek ayıp, yakışıksız değildir. Günah olup olmaması, inançlara ve kişiden kişiye değişir. İçki içmemekte yobazlık değildir. İnsanların kendi tercihidir. Saygı duyarım.
Ama alkol kullanmak gibi kişiden kişiye değişecek olan ve bizim tercih diye adlandırdığımız eylemleri eleştiren ve kendi fikirlerini dayatmaya çalışan insanlar baştan ayağa saygısız ve bilinçsizdir benim gözümde.
Şahsi kanaatim kimse içkisini kimsenin gözüne sokmuyor bu ülkede. İçmeyenler de illa ki içsin, ya da içmeyenler yobazdır gibi düşünceye sahip olanlar inanılmaz derecede az ve zaten o kişilerden bizlerde hoşlanmıyoruz. Ama bugün geldiğimiz noktada, nedense muhafazakar yaşam biçiminin dayatıldığını görüyorum ben. Eskiden de tam tersi dayatmalar, algı politikaları vardı, onları da eleştiriyorum, ama bugünü de eleştiriyorum. İkisi de yanlış, ikisi de saygısızlık, ikisi de cahilliktir benim gözümde.