Türkiye kendini daha yeni yeni aşıyor.yani kadınlarımız kendilerine bakmayı yeni yeni keşfettiler.daha önceki yıllarda öylemiydi;
Ama İzmir hiç değişmedi, cumhuriyetin ilk yıllarında gayrimüslimlerin çoğunlukta olması nedeniyle halkta etkilendi ve bakımlı olmak konusunda taviz vermedi.ama o dönemlerde ve ondan sonraki yıllarda anadoludaki kadınlarımız böyle değildi?hiç olmadı, çok daha kapalı ve yoksulluk vardı.Bir bakıma gizleniyorlardı.
ama izmir kadınları hiç gizlenmedi.bu sebepledir ki adları çıktı güzele.darb-ı mesel oldu.
tabi genetik özelliklerlerde söz konusu olabilir.
Ama şu anda bu geçerli değil.Zaten Türk kadınları genel itibariyle normaller,izmir'de buna dahil.
Açıkcası ben İzmşr kadınlarını beğenmiyorum,sadece vucutlarını deşifre ettikleri için göze öyle geliyor.
bu yaz tatile gittim,kadınlar plajı diye bir yer var, orada rahat rahat güneşlenirim diye....
oooooooo oraya çarşaflı kadınlar geldi,bikinileriyle girdiler denize ne güzel kadınlar vardı ya, hayret ettim süt gibi vucutları(güneş görmediği için galiba)kendileri de çok güzel, gözlerimi alamadım...
onların çoğunluğu anadolulu kadınlar, yani kıyı bölgelerimizden değiller, ve çok güzellerdi.
güzellik göreceli bir kavram.ama izmir yavaş yavaş etkisini yitiriyor bu konuda.
bölge olarak söylenecek olursa bence İtalyan kadınları çok güzeller....ama ne demişler
Yüzü güzele 40 gün doyulur,
Huyu güzele 40 yılda doyulmazmış.
güzel olacağız diye bazı değerlerimizide yitirmemek lazım.
sevgiler.