Niye İzmir'in kızlarına güzel derler ?

E güzeller de ondan,,açıkıça orta da yani (= arada var tabi ama geneli güzel maşallah :nazar: (=

Neden güzeller bilmem ama,güzellikten ziyade çok bakımlılar bir kere ,güzel giyiniyorlar ,kasmıyorlar,doğallar, ne bileyim benim gözlemlediklerim bunlar.Doğal bir özgüvenleri var,bu da onları çekici kılıyor olabilir.

Son düzenleme:
çok izmire gittim ama vaaay be ne kadar güzel kızlarla dolu demedim hiç bir zaman..bana abartı geliyor..çok güzellerde çirkinlerde her bölgede bolca mevcut..bir sürü izmirli arkadaşım var,ama hepsinin boyu 160 en fazla öyle aman aman yüzleri fizikleride süper değil..hani derler ya uzun boylu oluyorlar diye..göreceli bir kavram..

Son düzenleme:
amanın dejavu yaşadım şu an
aynı topik aylar önce açılmış kan gövdeyi götürmüştü topikte
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Çünkü İzmir'de yaşayan bayanların çoğunluluğunun çok güzel olduğu iddia ediliyor.Hayatımda henüz İzmirli tanıdığım bi bayan arkadaşım yok.Yeterli sayıda olup diğer bölgelerle kıyaslama yaptığımda ortaya çıkacak yorumlarımı buraya aktarıcam.

bu konu daha önce de vardı luzumsuz atışmalar
kalp kırmalar oldu
her memleketin kızı güzel
o daha güzel bu daha az güzel
tartışması yapmak bile
çok gereksiz

Benimde anne tarafım İzmirli
Sonuçta kalabalık şehir..belki onunda etkisi vardıryerimseniben
Aklıma bir söz geldi..ne demişler..
Güzel yüzlü olmak kaderin..güler yüzlü olmak senin elindedir..
Önemli olanda o a.s.​

1 senedir izmirde yaşıyıorum bende anlamadım ızmır ın kızları neden çok guzel ızmır ınsanı genelde zayıf ot yemekten sanırsam heralde fızıklerınden oturu guzel dıolar dıye duşunuyorum bende.

göçmen ırkından geldikleri için bence genetik bir durum bu...renkli gözün yaygın olması,ince fiziğin sebebi bu....
birde doğru beslenme alışkanlığı var tabiki...ama başlıca sebep genetik...

Son düzenleme:
Türkiye kendini daha yeni yeni aşıyor.yani kadınlarımız kendilerine bakmayı yeni yeni keşfettiler.daha önceki yıllarda öylemiydi;
Ama İzmir hiç değişmedi, cumhuriyetin ilk yıllarında gayrimüslimlerin çoğunlukta olması nedeniyle halkta etkilendi ve bakımlı olmak konusunda taviz vermedi.ama o dönemlerde ve ondan sonraki yıllarda anadoludaki kadınlarımız böyle değildi?hiç olmadı, çok daha kapalı ve yoksulluk vardı.Bir bakıma gizleniyorlardı.
ama izmir kadınları hiç gizlenmedi.bu sebepledir ki adları çıktı güzele.darb-ı mesel oldu.
tabi genetik özelliklerlerde söz konusu olabilir.
Ama şu anda bu geçerli değil.Zaten Türk kadınları genel itibariyle normaller,izmir'de buna dahil.
Açıkcası ben İzmşr kadınlarını beğenmiyorum,sadece vucutlarını deşifre ettikleri için göze öyle geliyor.

bu yaz tatile gittim,kadınlar plajı diye bir yer var, orada rahat rahat güneşlenirim diye....
oooooooo oraya çarşaflı kadınlar geldi,bikinileriyle girdiler denize ne güzel kadınlar vardı ya, hayret ettim süt gibi vucutları(güneş görmediği için galiba)kendileri de çok güzel, gözlerimi alamadım...
onların çoğunluğu anadolulu kadınlar, yani kıyı bölgelerimizden değiller, ve çok güzellerdi.
güzellik göreceli bir kavram.ama izmir yavaş yavaş etkisini yitiriyor bu konuda.

bölge olarak söylenecek olursa bence İtalyan kadınları çok güzeller....ama ne demişler
Yüzü güzele 40 gün doyulur,
Huyu güzele 40 yılda doyulmazmış.
güzel olacağız diye bazı değerlerimizide yitirmemek lazım.
sevgiler.

Bende anlamam her memleketin insanı güzelde oalbilir olmayabilirde.Bunu memlekete kadar getirmek bence yanlıs.

bunun sadece fizikle alakası yok hatta artık beslenmeylede alakası yok, yeni nesil izmirlilerin artık aileden gördükleri gibi beslendiklerini sanmıyorum, belki en fazla zeytinyağından vazgeçmemişlerdir
bunun biraz yörelere özgü genel karakteristik özellikler olur ya onunlada ilgisi var
izmirliler gergin endişeli değilde daha relax, daha hoşgörülü, daha güleryüzlü, daha kolay iletişim kuran insanlar, özgüveni yüksek, komplexi daha az insanlar, bence bu özellikleri fiziktir, bakımdır vs... den daha önemli adlarının çıkmasında
sadece kızları için konuşmuyorum tabii, kadınlı erkekli genel olarak yani:hulya:
ben izmirli değilim olaya objektif baktığımda izmirli insanların(kızların demiyorum insanların) genelde kıskanıldığı bi gerçek bence, bununda yukarda saydığım genel karakteristik özelliklerle alakası var bence, direk fizikle bi alakası yok

ay ayrıca istanbulluların meşhur lafını izmire uyarlamakta bi sakıncada görmüyorum: izmirde izmirli mi kaldısempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

Son düzenleme:
Üniversite izmirli arkadaşlarım vardı çoğu sebze yiyordu,güzellikleri tartışılır ama sağlıklı beslendikleri kesin yani :))))

Hep söyledim, yine söyleyeceğim...
Bence İzmir'in kızlarına özgü bir güzellik yok,keşke olsaydı da gerçekten biz de övünseydik.
Veni vidi vici diyorum yani,
Gittim gördüm yendim :1:

Sitede ne zaman İzmir ve İzmir'in hanımları üzerine konu açılsa malesef topikte istenmeyen tartışmalar çıkıyor,bu sebeple lütfen rica ediyorum seçtiğimiz kelimelere,yaptığımız yorumlara özen gösterelim.

şaka bi yana izmirede gittim istanbulada,doğuyada gittim karadenizde izmiri bilmem ama şunu farkettim sulak yerde yaşayan hatunlar uzun boylu ya...

Bence bakımlı (bu her anlamda, sağlıklı beslenme, cilt bakımı, saç bakımı, makyaj vs) ve modern oldukları için... boshayallersmile

ha bide rus hatunlar çook güzel ya.bu sene kuşadasındaydık her yerde bol bol rus vardı ben bile gözümü alamadım onlardan..

Back
X