Şampuan ve Saç Kremleri No poo deneyimi

incicicegim

Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
19
0
6
Adana
Arkadaşlar "No poo şampuansız saç yıkama" adlı konuya bakmam ile tanıdım no pooyu ve okuduktan sonra ufak bir araştırma yaptım ve mantıklı geldi. Zaten bir şampuan arayışı içerisindeydim ve uygun bir şey bulamamaktan sıkılmıştım. No poo'yu denemeye karar verdim. İlk yıkama gayet normaldi ve memnundum. Biraz şaşkınlıkla saçımı inceledim durdum. 2.yıkamada saçlarıma 2 kez karbonatlı su karışımını kullandım ama çıktığımda hayal kırıklığına uğradım arınmamıştı ve kaşıntı başladı.(Bunun sebebi saç derisinin kimyasallardan arınmaya çalşması sanırım.) Bırakmak istemiyorum ama yılmak üzereyim. Sizden deneyenler ve tam anlamıyla no poo ya geçiş yapanınız var mı? Geçiş dönemi nasıl oldu? Saçlarımı bu kez sabunla yıkamayı düşünüyorum ama bu seferde kaskatı olacak diye korkuyorum. Yorum ve deneyimlerinizi bekliyorum teşekkürler

yaklaşık 4-5 aydır hiç yılmadan kullandım bu yöntemi çünkü başka çarem yoktu. saçıma iyi gelen bir ürün bulamadım hiç gittikce cansızlaşıyordu. sürekli yeni markalar deniyordum bitkisel kımyasal derken şampuanlara veriğim paranın haddi hesabı olmuyordu.. ve iyi kı başlamışım çok memnunum
size tavsiyem tatil dönemlerinde ya da izin günerinde dışarıya çok fazla çıkmadığınız zamanlarda başlayın çünkü gerçekten geçiş döneminde saçın yağından arınması uzun sürebiliyor ve saçta uzun yıllar biriken kimyasalın atımı gerçekten zor.. biraz zaman verirseniz çok iyi sonuçlar alabilirsiniz gerçekten
geçiş döneminde örneğin haftada bir zeytin yağlı sabun kullanın saç uçlarına krem sürebilirsiniz mesela yine elma sirkesini fazla fazla uygulayarak saçın kaskatı olmasını önleyebilirsiniz
ben de yorum ve deneyimlerinizi merakla bekliyorum :)

4-5 aydır kullanman çok iyi gerçekten çok iyi sabretmişsin.:46: Ben 1 haftada bırakmak zorunda kaldım. Saçım arınmıyordu, sabunda kaskatı yaptı çaresiz kaldım :/ ama hala aklım no poo da, çünkü şu kimyasallardan kurtulmak istiyorum. Bunun için bir tatil döneminde başlayıp sabretmek çok iyi bir zaman olucaktır ve bende tekrar denicem. Saçlarında neyden şikayetçiydin mesela dökülme ya da cansızlığını nasıl değiştirdi no poo?

Son düzenleme:
yaklaşık 4-5 aydır hiç yılmadan kullandım bu yöntemi çünkü başka çarem yoktu. saçıma iyi gelen bir ürün bulamadım hiç gittikce cansızlaşıyordu. sürekli yeni markalar deniyordum bitkisel kımyasal derken şampuanlara veriğim paranın haddi hesabı olmuyordu.. ve iyi kı başlamışım çok memnunum
size tavsiyem tatil dönemlerinde ya da izin günerinde dışarıya çok fazla çıkmadığınız zamanlarda başlayın çünkü gerçekten geçiş döneminde saçın yağından arınması uzun sürebiliyor ve saçta uzun yıllar biriken kimyasalın atımı gerçekten zor.. biraz zaman verirseniz çok iyi sonuçlar alabilirsiniz gerçekten
geçiş döneminde örneğin haftada bir zeytin yağlı sabun kullanın saç uçlarına krem sürebilirsiniz mesela yine elma sirkesini fazla fazla uygulayarak saçın kaskatı olmasını önleyebilirsiniz
ben de yorum ve deneyimlerinizi merakla bekliyorum :KK66:

sac bakim rutininiz nasildi basladiginizda acaba ? bende baslamak istiyorumda haftada kac kez yikamak gerekiyor boyle ve bundan snra hep bu yontemi mi kullanacaksiniz ?

no-poo başlayalı 1 ay oldu saçlarımı ilk başlarda yarım litre suya 6 tatlı kaşığı karbonat koyarak başladım saçlarım çok yağlı olduğu için neyle karşılaşacağımdan emin değildim ilk hafta 2 ile 3 gün arasında yıkıyordum daha sonra bu süreyi açmam gerektiğine karar verdim ve 4 güne uzattım çünkü saçımın yağlanma süresinin uzaması gerekiyordu şu an için doğru yolda olduğuma eminim okullar açılmadan birkaç kez daha buna devam edicem. okul açılınca neler olur bilmiyorum ama downunder natural's nude şampuanından aldım watsons da biraz pahalıydı ama henüz denemedim no-poodan sonra low-poo ya mecburi geçiş yaparsam diye garantiye aldım kendimi bundan sonra kullandığım ürünlere kesinlikle dikkat edicem eczacıbaşının uni bebek şampuanı da sls, paraben, alkol içermiyo onu da kullanabilirim ama 15 günde bir kür olarak karbonat kullanmayı düşünüyorum saçı arındırmak için yardımcı olabilmişimdir umarım :D

bende arasıra saç detoksu olarak uygulamyı düşünüyorum bunu aktardan aldıgım sarımsak sampuanı kullanıyorum su an

Back
X