Pilav Tarifleri Nohutlu Etli Pilav (Resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Türk mutfağının vazgeçilmezi;adeta klasiğidir diyebiliriz nohutlu etli pilav için..
Bana göre sofranın baş tacı ..
Çok seviyorum bu pilavı..

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet bütün piliç
3 su bardağı tavuk suyu
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
yeterince tuz
(Ben biraz kavurma da ekledim)

Akşamdan ıslattığım nohutu süzüp,üzerini dört parmak geçecek su ile haşladım.Süzdüm ve kabuklarını temizledim.
(LİBYANA:ben konserve nohut kullandım
Yıkayıp,derisini ocakta tütsülediğim bütün piliçi üzerini 2-3 parmak geçecek su ile düdüklü tencerede haşladım.Soğuttum ve derisini soyup,kemiklerinden ayırıp,orta irilikte parçalara ayırdım.
Bir çorba kaşığı tereyağı ve bir çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip,kızdırdım.Süzdürdüğüm pirinç ve iki tatlı kaşığı tuz ilave edip kavurdum.
Kavurduğum pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu ekledim.Önce açık ateşte kaynayıp,göz göz olunca,haşlanmış parçalanmış tavuktan bir kase ayırıp,kalan tavuğun hepsini ve haşlanmış nohutları ilave edip orta kısık ateşte kapağı kapalı pişirdim.
3 çorba kaşığı tereyağını eritip,kızdırıp pişen pilavın üzerine gezdirip karıştırdım.Üzerine iki kat kağıt havlu serip,kapağını kapattım.10-15dk.dinlendirdim.Kek kalıbına çok bastırıp ezmeden yerleştirip,servis tabağına ters çevirdim.Orta kısmına ayırdığım bir kase tavuğu ilave ettim.Sıcak sıcak sevis yaptım.
Afiyet olsun,
(yapım aşamaları meltemmutfakta.dan alıntıdır tşk.)

Not:Ben pilav suyuna 3 damla limon ve bir kesme şeker eklerim her zaman..Anneciğimden öğrendiğim bir püf noktadır:)
Enfes oluyor..

Son düzenleme:
oh oh ramazan geldi artik doktururuz hergun
devamli yedigimiz bi yemek senin elinden olunca daha bi istah acici gozukuyo
ellerine saglik canim

oh oh ramazan geldi artik doktururuz hergun
devamli yedigimiz bi yemek senin elinden olunca daha bi istah acici gozukuyo
ellerine saglik canim

Çok teşekkür ederim.:kedi::kedi:
Evet hepimizin bildiği;klasik ama vazgelçilmez bir yemek.
Ramazan da iftara fikir olsun maksadı ile paylaştım..
Sağol canım

Not:Ben pilav suyuna 3 damla limon ve bir kesme şeker eklerim her zaman..Anneciğimden öğrendiğim bir püf noktadır:)
Enfes oluyor..

ellrine eegine saglik kesin lezziz olmustur,,,anneannecigimde cok yaparcokacimcoook
zaten aciktim...annem sagtolsun makarna yapmis onla yetinecegimsırnaşık şey

ellrine eegine saglik kesin lezziz olmustur,,,anneannecigimde cok yaparcokacimcoook
zaten aciktim...annem sagtolsun makarna yapmis onla yetinecegimsırnaşık şey

Çok teşekkürler.
Bu anneannelermizin babaannelerimizin ellerindeki lezzet hiçbirimizde yok sanırımmŞeniz

Evet biraz da kırmızı et katmıştım..
Aslı tavuklu idi ama baktım biraz kavurmam kalmış onu da bu şekilde değerlendirmek istedim..

et olsunda nasıl olursa olsun benim eşimde çok seviyor pilavı seçicidirde biraz tarif için tşkrlr ilk fırsatta yapicem eşime:lepi:

et olsunda nasıl olursa olsun benim eşimde çok seviyor pilavı seçicidirde biraz tarif için tşkrlr ilk fırsatta yapicem eşime:lepi:

Beylerin klasik ve vazgeçilmezleri 'etli;pirinçli yemekler:)
rica ederim..Kolay gelsin denerseniz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…