Nokia kullanıcıları canınız yanabilir

tarihçi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2007
351
1
Sonunda olan oldu ve dizüstü pil yangını cep telefonlarına da sıçradı. Cep telefonunuz Nokia ise bu yazıya dikkat! Sizin piliniz de değişebilir.

Nokia kullanıyorsanız can güvenliğiniz için telefonunuzun içini açıp bataryasının cinsine ve üretim tarihini inceleyin. Eğer Aralık 2005 ve Kasım 2006 arasında üretilen BL-5C tipi batarya kullanıyorsanız açıkça tehlikede olabilirsiniz. Çünkü bu iddiayı ispatlayan yeterince üzücü olay yaşandı. Bu bataryalardan bazıları geçtiğimiz ay Hindistan’da şarj edilirken patlayarak 3 kişinin yaralanmasına neden oldu. Toplamda ise şu ana kadar 100 kişinin batarya nedeniyle yandığı öne sürülüyor.

BL-5C SENDROMU HIZLA YAYILIYOR

Nokia meydana gelen olayların ardından bir duyuru yayınlayarak tüm Nokia kullanıcılarından bataryalarının bu riskli gruba girip girmediğini kontrol etmelerini istedi. Kullanmakta oldugunuz cep telefonu pili BL-5C serisinden ise Nokia web sitesine girerek, pilin arka altyüzünde yazılı bulunan 26 haneli seri numarasını yazmanız halinde pilin iadesinin gerekip gerekmediğini görebilirsiniz. Bu biraz zaman alacak bir iş gibi görünse de maalesef dünyanın bir numaralı cep telefonu üreticisinin kabul ettiği bir gerçek. Bu nedenle geçtiğimiz ay yaşanan üzücü olayların benzerleri görülmeden bu uyarıyı ciddiye alsanız iyi olur.

46 MİLYON BATARYA HATALI
Nokia tüketicileri cep telefonlarında kullandığı 46 milyon bataryanın aşırı ısınma nedeniyle zarar görebilecekleri nedeniyle uyardı ve değiştirmek üzere geri çağırdı. Geri çağırma ve değişim maliyetini ise bataryanın üreticisi olan Matsushita'nın karşılayacağı gelen haberler arasında yer alıyor. Japon elektronik devi Matsushita'nın bizatihi ürettiği diğer markalar arasında Panasonic, Quasar ve Technics bulunuyor. Gelinen noktada gelecekte benzer bir durumun Panasonic cep telefonlarında da yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu.

Bu numaranın bilgilendirme kapsamıyla karşılaştırılması sonucunda, tüketiciye ücretsiz olarak batarya değişimi sağlanıyor.

Türkiye'deki Nokia kullanıcıları, bu konuda yardım almak için bu adrese ya da Nokia Türkiye Çağrı Merkezi’nin (0 212) 337 17 17 numaralı telefonuna başvurabiliyor.

BL-5C batarya hakkında

BL-5C, Nokia ürünlerinde kullanılan 14 farklı batarya modelinden biridir. Nokia, pek çok ürün bileşeninde olduğu gibi, bataryalarda da birden fazla tedarikçi ile çalışıyor. Bir başka önemli bir detay ise Nokia'nın BL-5C bataryasını yalnızca Matsushita üretmiyor.

:1shok::1shok:
 
dayim 2005 te söylemistide inanmamistik bir kac kisinin elinde cep telefonu patlamis almayin demisti
 
evet o bataryalar yüzünden kaç kişi kaza geçirdi. yaralandı, yandı. mutlaka BL-C5 ise bataryanızı değiştirin.nokia isteyen müşterilerine bu bataryanın yenisi gönderiyor. (ben aldım.) yurtdışından geliyor. batteryreplacement.nokia.com/batteryreplacement/tr-TR/ arkadaşlar bu siteye girin. site size yardımcı olacak. hepinizi öptüm.
 
valla şimdikini bilemicem ama gecn sene şarja taktığım anda benimkide patladı neyseki herhasngi birşey olmadı sadece bütün evin ana şartel hattı attı çok korktuk ama beya bi gümledi çünkü
 
X